0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun,form için gerçek kullanıcı tecrübeleri olacak sizin araç,daha önce takılanlar ve uzun yıllar sorunsuz kullanılanlar var,hatta önce prius'a taktırıp uzun süre kullanarak zannedersem 2019 model Corolla hybrit alıp ona taktıran vardı.Teşekkür ederim, hybrid araçlar satış adedi olarak ne durumda bilemiyorum fakat yollarda çok görüyorum. Bir yandan mutlu oluyorum diğer taraftan birkaç yıl sonra bataryaları biterse bir patlama yaşanır mı merak ediyorum Ben daha önce hybrid e lpg takmamış bir yere gittim. Bütün montaj aşamalarını gördüm baktım. Deneyimleri ve tavsiyeleri foruma mutlaka yazacağım. Ben çok aradım internette ama bulamadım. Gerekirse bir video çekip ayrıntıları söylemem lazım.
Hayırlı olsun. Tecrübeleri elbette dinlemek isteriz. Sistem de pahalıymış gerçekten. Silverline modeli mi acaba?Hazır paket yüklendi dediniz. Sanırım yol ayarı yapılmadı. Gerek yok gibi ama yolunuz ankara istanbul samsun sivas’a düşerse lpgayari.com ekinine göstererek daha hassas bir ayar yaptırabilirsiniz. Benim lpg’den tek cekincem yine egzoz supapları hakkında olacak. Atkinson çevrimli motorun emme supaplarında oluşan kurum sizde oluşmayacak. Ama o kurumlar egzoz supaplarında supapların erimemesi için lazım. O da sizde olmayacak
Vsi çok iyi bir kit. Yazılım da özel zaten. Enjektör atımları daha ileri atım niye yapılmış bilmiyorum ama acaba nereden deldiniz emmeyi merak ettim. Boru uzunluklarını merak ettim. Manifold bağlantısı yok sanırım. Nasıl ayarlıyor basıncı falan merak ettim. Soğutma suyuna ekleme yaptınız mı? Bir de lpg’siz kullanırken genel yakıt ortalamanız kaçtı? Uzun dönem lpg+benzin yakıt kullanım ne oldu. Bekliyoruz
Emme manifoldunu çekmeye çalışayım. ama nozullar emme sökülmeden takıldı. iç tarafını çok bilemiyoruz. Basıncı regülatör yapıyor, emme de ki negatif basınçla piston tepesine alıyor. Benzin enjeksiyonundan çok farkı yok gibi. Yakıt karakteri biraz değişik olduğundan ayar gerek. Soğutma suyuna ekleme yapılmasın diye özellikle söyledim. Fakat adı sanı duyulmamış bir markayı eklemişler. Hiç memnun kalmadım. Keşke saf su koysalardı. En kısa sürede sistemi boşaltıp komple toyota hazır antifirizini koymam lazım. Lpg siz ortalamam değişti. Yaklaşık 1 aydır fatsadayım. Bayır çıkma işim azaldı. Şehir içinde zaman geçiriyorum ve düzde ters modda gidiyorum. Ortala tüketim ise uzun dönemde 4.3 litre idi. Buradan tahminle aynı kullanımda 5 litre gaz yakarsam neredeyse 50kr gibi bir yakıt olacakdı. Ama ben artık sağ şeritten gitmek istemiyorum. Biraz da gaza nasıl bastığımı hesap etmeden süreyim diyorum. Ölçüm yapmadım, gazı bugün doldurdum. 325 tl ye depo doldu. Ne kadar gideceğini hesap etmek isterdim ama bir sorunum var!!Muhtemelen gaz regülatörünü yanlış borulara bağladılar. Ben Şanzıman gibi elektrik aksamını soğutan tarafa bağladıklarını düşünüyorum. Hata yapmışlar. Usta ile görüştüm ve herşey değişecek. İnternetten aracımızın şemalarını indirdim. En uygun su akışı ve sıcaklık yerini tahmin ettim. Bu hafta sonu gidip el atacağım. Siz arabanıza elletmeyin bence. Usta arabanın nasıl çalıştığını bile bilmiyor. İki tane farklı su olduğunu söylememe rağmen yanlış hatta bağladılar. ( Benim Tahminim ) Özellikle birkaç kez de sordum. Çünkü adam ikinci sistemi görmemiş, bilmiyo. Canım sıkıldı. Sabah epeyce bir km yol yaptım, gaza zor geçti. Ayar ve montaj değişikliği şart. Borularına kadar buradan paylaşırım. Bence motor çalışmasında ufak bir gecikme de var. Yakıt hattı daha kısa tutulmalı. Bu sorunları çözüp gazlı yaşam hakkında düşüncelerimi açık açık yazacağım.
Eğer soğutma sıvısına musluk suyu kattılarsa, pempe turuncu kırmızı antifirizlerden herhangi bir marka radyatör sıvısına karıştıysa yada organik olmayan antifiriz bir damla bile soğutma suyuna deymişse motor soğutma sıvısını değiştirmeniz gerekir. Bence en kısa sürede orjinal sıvıları ile radyatör temizlenip yapılmalıdır. Toyotanın antifirizi yağlayıcı özelliğe sahip. Isınma ve soğumada dayanıklı ve contalar, aleminyum parçalar için önemli.Bu nedenle klavuzda yazdığı gibi :uzun ömürlü hibrit organik asit teknolojisine sahip yüksek kaliteli etilen glikol esaslı silikat aminant, nitrat ve bor içermeyen soğutma sıvısıbulmak gerek. Ben wv markasına uygun G13 antifirizi gördüm. Etilen glikol içeren ve bor nitrat içermeyen.. Değişimini kendim yapacam gibi..
Vag g13 antifrizde silikat var. Silikatsız olan total’ın organik turuncu antifrizi daha uygun
Fiziko-kimyasal özellikleriBu nitriller, aminler, fosfatlar, boratlar içermez.Renk, Pink Visual1.084 g / cm3: 15 ° C (59 ° F), ASTM D4052 yoğunlukPH, ASTM D1287: 8.5kristalizasyon sıcaklığının başlangıç, ASTM D1177: -37,8 ° C / -36 ° CDonmaya karşı koruma: -37 ° C / -35 ° FKaynama noktası ASTM D1120: 109 ° C / 228.2 ° FSilikat aminant içermemesi lazım, aminleri içermediği yazılmış. Ben mi yanılıyorum ?
https://youtube.com/shorts/6UvUEs9pNYg?feature=share