Gönderen Konu: Corolla Hybrid LPG montajı yaptıran var mı?  (Okunma sayısı 12074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Hybrid LPG montajı yaptıran var mı?
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2022, 17:56:03 »
arkadaşlar şaka maka ben bu işe girecek gibiyim. dönüşüm işlemini ilk yapan yazılımını yapan ŞUA LPG den Kayhan beyle yazıştım. kendileri landirenzo evo obd kit kullanıyormuş. fiyatı 15 bin.
lovato türkiye ile görüştüm onların fiyatı 10 bin.
Uludağ group ile görüştüm onlar da prins 9000, landirenzo 15 bin dedi.
hepsi daha önce hibrit dönüşümü yapan yerler.

Kayhan beye landirenzo tercihinin özel bir nedeni var mı yoksa lovato da olur mu dedim. "Ben kalibrasyon dosyasını İtalya ile paylaştım, artık hepsi olur." dedi.

sizce prins teknomax, landirenzo evo obd fark eder mi, bu kadar fiyat farkı nedendir? varsa değecek bir artısı en baştan verelim parasını iyisini takalım.
Tek artısı savundukları kalite mevzusu yoksa diğer herşeyi yazılımına varana kadar ithal,tercih size kalmış bişey,rahmetli barış Manço'nun filimindeki konserin dediği gibi "rengini beğeniyorum içiyorum ne halta yaradığını bende bilmiyorum diyor ya onun gibi yani,herkes bir pazarlama stratejisi tutturmuş gidiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2022, 17:56:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 17, 2022, 20:14:38 »
Tek artısı savundukları kalite mevzusu yoksa diğer herşeyi yazılımına varana kadar ithal,tercih size kalmış bişey,rahmetli barış Manço'nun filimindeki konserin dediği gibi "rengini beğeniyorum içiyorum ne halta yaradığını bende bilmiyorum diyor ya onun gibi yani,herkes bir pazarlama stratejisi tutturmuş gidiyor.

obd olmasından olabilir mi acaba hocam ne işe yarar obd lpgde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 17, 2022, 21:11:33 »
Kimse malına kötü demez. Çok kârı olan markaya iyi bile diyebilir.

Ben olsam bu maceraya girmem. Ama girecekseniz emme manifolduna ve içine hakim bir yere yaptırın. Manifoldu ve teknolojisini bilmeden rastgele delen yere yaptırmamak lazım.

Bu arada benzinli motor çalışırken N’ye alınırsa boşta çalışır vaziyette kalıyor. Uzun süreli böyle kalıyor mu bilmiyorum ama servis ayarında sürekli çalıştığı pozisyon var. Hatta motor ile şanzıman arasındaki debriyaj bunun için var. Servis modunda motor ile şanzımanı ayırıyor. Normalde motor çalışır çalışmaz MG1’i çevirmeye başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2022, 10:41:45 »
Kimse malına kötü demez. Çok kârı olan markaya iyi bile diyebilir.

firmaların kendi malı değil hocam hepsini takıyorlar Bi tek lovato kendi malını takıyor. kitler arası kalite farkı çok mu onu merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2022, 11:02:57 »
obd olmasından olabilir mi acaba hocam ne işe yarar obd lpgde
Obd2 özelliği LPG kitinde araç beyni ile iletişim kurmaya ve araç obd portundan LPG bilgilerine kolay ulaşmaya yarıyor,LPG ayarlarını yazılımı vs kolay bir şekilde görebiliyorsunuz,Obd2 özelliği olmayan kitlerde ayrı bşr bağlantı portu bulunuyor ve ayrı kablo kullanılıyor, Obd2 kitler araç yakıt haritasını hava basıncını püskürtülen yakıt miktarı nı anlık olarak görebiliyor anlık düzeltmeler yapıyor,normal kitlere ek olarak bir miktar yakıt düzeltmesi yapıyor ve arıza lambası yanmasını engelliyor ama Afr ayarı düzgün yapılmazsa yine arıza lambası yanabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2022, 11:35:35 »
Obd2 özelliği LPG kitinde araç beyni ile iletişim kurmaya ve araç obd portundan LPG bilgilerine kolay ulaşmaya yarıyor,LPG ayarlarını yazılımı vs kolay bir şekilde görebiliyorsunuz,Obd2 özelliği olmayan kitlerde ayrı bşr bağlantı portu bulunuyor ve ayrı kablo kullanılıyor, Obd2 kitler araç yakıt haritasını hava basıncını püskürtülen yakıt miktarı nı anlık olarak görebiliyor anlık düzeltmeler yapıyor,normal kitlere ek olarak bir miktar yakıt düzeltmesi yapıyor ve arıza lambası yanmasını engelliyor ama Afr ayarı düzgün yapılmazsa yine arıza lambası yanabilir.

Obd2’li kitler %5-10 kadar müdahil oluyor harita değişimine. Olması iyidir tabi ama burada yazılım da önemli.

firmaların kendi malı değil hocam hepsini takıyorlar Bi tek lovato kendi malını takıyor. kitler arası kalite farkı çok mu onu merak ediyorum.

Satıcı 5 tane markanın kitini takıyordur. Bazı markanın satışından daha çok kazanıyordur. Size de onu önerebilir. Bunu demek istedim.

Takacak kişiye sorun. Emme manifoldunun içini biliyor mu? Kanal veya türbülans oluşturacak kısımlar var mı? Daha önceden bakmış mı? Takılacak markanın bununla ilgili çalışması var mı?

Bunların cevapları yoksa veya geçiştiriliyorsa reklam yaparkenki ciddiyetini işine vermediğini anlayabilirsiniz.

Lpg camiasında fiyatlar kalite ile birebir oranlıdır. Hiçbir ürün boşuna pahalı değildir. Ama pahalı ürün değişmesi gerektiğinde de pahalı olduğunu unutmayın. Tabi pahalı ürünler daha sağlam oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2022, 13:19:29 »
Tansu bey gerekli açıklamayı yapmış,
Hangi markayı taktırırsanız taktırın ürün kalitesinden ziyade montaj işçiliği ve Usta'nın tecrübesi önem arz etmektedir,LPG montajında en önemli unsurlar sırasıyla enjektörlerin doğru (benzin enjektörlerine en yakın nokta) konumlandırılması, regülatör konumu ve elektrik beslemesi ve son olarak ayarlar önemli, zaten hybrit araçların lpg yakıt haritası ön yükleme li geliyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2022, 13:32:03 »
ustaya güveniyorum açıkçası, şua lpg çok övgü almış bir yer ama o da sadece landirenzo takıyor. belki prins sipariş verelim montajı sen yap desem yapar bir sormak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2022, 14:20:48 »
Tansu bey gerekli açıklamayı yapmış,
Hangi markayı taktırırsanız taktırın ürün kalitesinden ziyade montaj işçiliği ve Usta'nın tecrübesi önem arz etmektedir,LPG montajında en önemli unsurlar sırasıyla enjektörlerin doğru (benzin enjektörlerine en yakın nokta) konumlandırılması, regülatör konumu ve elektrik beslemesi ve son olarak ayarlar önemli, zaten hybrit araçların lpg yakıt haritası ön yükleme li geliyor.

Doğru, bir de regülatör konumu var. Motor zaten soğuk. Az ısınıyor. Regülatör öyle bir yerde olmalıki ön panjurdan gelen havadan etkilenmesin, motor ve etrafında hep sıcak kalacak yerde olsun.

Bunları da çaktırmadan ustaya sorun. Regülatörü diğer arabalar gibi boş uygun yere koyuyorsa bence yine bilgi eksikliği var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2022, 18:07:08 »
Landirenzo Evo OBD kitinin OBD düzeltme özelliği yok. BRC'deki gibi sadece ayar yaparken yazılımda görme amaçlı kullanılıyor. OBD özelliği sadece Atiker ve Lovato'da var.

OBD düzeltme özelliği lpg haritasını değiştirmez. Araçtan gelen verileri kullanarak anlık düzeltme yapar sadece hızlı+yavaş / stft+ltft %20'ye kadar tolere eder, sonrasında düzeltmeyi bırakıp arıza ışığı yakar, lpg sisteminde bir hata olduğunu düşünüp. Bu nedenle düzeltme açık değilken yol ayarı yapılmalı ardından aktif hale getirilmelidir.

Hibrit'in 1.8 motoru da klasik atmosferik. Emme ve egzoz supap zamanlamaları da ayarlanabiliyor. Lpg sistemi, zaten benzin enjektörlerinden veri alıp işleyip lpg püskürttüğü için sıkıntı olmaz. Tek sıkıntı ayar olayı.

OBD düzeltme açıldığında bazı araçlarda canbusı etkileyip arıza ışığı yakmasına yol açabiliyor. Sanmıyorum ama hibritte belki elektrikli motor da olmasından ötürü bir hataya yol açabilir.

Lovato, Atiker, Landirenzo'da klasik enjeksiyon süresi-devir ilişkisinde haritada değişiklik yapmak gerekiyor. Prins ve BRC'de ise harita yok, düşük devir ve yüksek devirde +-% şeklinde değer girilerek ayar yapılıyor.

Ben olsam landirenzoya 15 bin tl vermezdim hayatta. Prins, Brc'nin yedek parça fiyatları da, filtre fiyatları da aşırı yüksek ve belirli km.de bakıma gelmeyi zorunlu tutuyorlar, yoksa lpg sistemi aktif olmuyor. Bunları da düşünün.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2022, 18:13:31 »
Ben olsam landirenzoya 15 bin tl vermezdim hayatta. Prins, Brc'nin yedek parça fiyatları da, filtre fiyatları da aşırı yüksek ve belirli km.de bakıma gelmeyi zorunlu tutuyorlar, yoksa lpg sistemi aktif olmuyor. Bunları da düşünün.

peki hangisini tercih edeyim hocam landirenzo fiyatı yüksek prins parça fiyatı yüksek dediniz, Bi lovato kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 18, 2022, 21:01:41 »
peki hangisini tercih edeyim hocam landirenzo fiyatı yüksek prins parça fiyatı yüksek dediniz, Bi lovato kaldı.

Ben düşüncelerimi söyledim, karar size kalmış. Takan yeri yetkinliği, daha önce hibrit motora takıp ayarını yapabilmiş olması da önemli. Araştıran sizsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 07, 2022, 12:12:06 »
Lpg taktırdınız mı arkadaşlar ?

Ben de mecburen lpg ye geçeceğim. Birkaç ustaya sordum, prins VSI 2 sistemi takılır denildi. Sebebini bilmiyorum. Prinsin yazılımı da merkez tarafından gönderiliyormuş.

Aylık olarak 2000 km civarı yolum var. Benzin ve lpg arasında uçurum var. Biraz da mecbur kaldım, mali sebeplerden..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 07, 2022, 12:29:20 »

Ben de mecburen lpg ye geçeceğim. Birkaç ustaya sordum, prins VSI 2 sistemi takılır denildi. Sebebini bilmiyorum. Prinsin yazılımı da merkez tarafından gönderiliyormuş.

Aylık olarak 2000 km civarı yolum var. Benzin ve lpg arasında uçurum var. Biraz da mecbur kaldım, mali sebeplerden..
Şöyle bir imkan var mı? Hibrite LPG taktırmak yerine, bu aracı satıp 2020 düşük km'li bir benzinli veya LPG'li corolla almak gibi. Tabi hibrt ÖTV muafiyetiyle almadıysanız. Karar sizin.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 07, 2022, 13:06:12 »

Birileri taktırdı. Ama kimse foruma yazmadı bu konuyla ilgili tecrübelerini. Merak ediyoruz bizde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 07, 2022, 13:18:15 »
Aracı satmak da almak da benim için macera. Yoksa 1.6 motorlu corolla alır tüpü ucuza taktırır rahat edebilirdim. Aracım hybrid olmasına rağmen temiz bir corolla ile takas etmeyebilirler. Ben de düşünmüştüm ama şuan en ucuz yöntemle kurtarma yoluna bakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 07, 2022, 13:44:08 »
Aracı satmak da almak da benim için macera. Yoksa 1.6 motorlu corolla alır tüpü ucuza taktırır rahat edebilirdim. Aracım hybrid olmasına rağmen temiz bir corolla ile takas etmeyebilirler. Ben de düşünmüştüm ama şuan en ucuz yöntemle kurtarma yoluna bakacağım.

Temiz 1.6’lar 550-600 arası var. Hybridler 650-700 arası gider. Bence üstüne 100.000 alarak çok rahat takas olur dream benzinli ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 07, 2022, 14:57:23 »
Temiz 1.6’lar 550-600 arası var. Hybridler 650-700 arası gider. Bence üstüne 100.000 alarak çok rahat takas olur dream benzinli ile

Bu durumu daha önce araştırmıştım. Normal corolla ile hemen aynı fiyatları yazmışlardı. Durum değişmiş olabilir, akşam tekrar bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 07, 2022, 15:43:41 »
Bu durumu daha önce araştırmıştım. Normal corolla ile hemen aynı fiyatları yazmışlardı. Durum değişmiş olabilir, akşam tekrar bakalım.
İki yıldır sıfır araçların bayi fiyatı ile ikinci el fiyatlar birçok markada başabaş. Siz 1.6 benzinliyi yükseğe alırken, kendi hibrit aracınızı da yükseğe satacaksınız. Belki piyasanın 50 bin üstüne alırken kendi aracınızı da aynı şekilde 50 bin üstüne satacaksınız. Bence fiyat araştırması yapın. Tansu KAFTANCIOĞLU'nun dediği gibi 100 bin civarında para elinizde her türlü kalır. Hiç macera aramaya gerek yok. Hibrite LPG taktırmak girdapta yüzmeye benzer. Ben böyle bir durumda aracı satıp 2020 1.6 alırdım. Kafam da rahat ededi. Soru işaretleriyle de uğraşmazdım. Tabi bu benim kişisel fikrimdir. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 07, 2022, 15:59:16 »
Kuzenimdeki 1.6 2020 model Corolla ya arabam.com. 604 bin teklif verdi geçen hafta,piyasadaki fiyatını siz düşünün artık,keza arkadaşıma aldığımız hybrit 2021 Corolla'ya da 701 bin verdi bir buçuk ay önce.
TOYOTA CORONA 3S FE