0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heryerden ulaşıyorsunuz, maşallah. Hararet ibresine bakmayın. o ibre 70 ile 100 derece arasında hep aynı yeri gösterir. Lpg ye erkenden geçiyorsa sorun yoktur. Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Tekrar benzine geçmesi iyi değil. Bu ihtimal ancak çok nadir bir şartla olabilir. Mesela motor çalışır ısınır ama uzun süre motor çalışmadan bayır inerseniz tekrar benzine geçebilir. Ben gaza geçiş sıcaklığını 30 yapmıştım. Başıma böyle bir durum geldiyse bile ben fark etmedim. Yolumun üstünde çok kısa motor çalışarak 8km yol yapıp bayır iniyorum. Özellikle kışın içten yanmalı bir süre çalışmadıkça gaza geçmiyor. Bugünlerde ise dediğiniz gibi küçük bir bayır çıksam zaten gaza geçiyor. yaklaşık 80 kr yakıtı var. lpg 13 tl olunca yakıt fiyatı arttı ama az yakıyor dediğimiz dizeller bile 2 liraya yakın yakıyor. Şuan benim kasko ve sigortamı hatta bakımım bu yıl bedavaya geldi gibi.
Anıl Bey izinizden geliyorum şuan noterde ruhsat aşamasındayım, sizde ki uyarı ekranı banada çıktı. Dediğiniz gibi vergi dairesine gideceğim ancak hangi birime müracaat etmeliyim ve Ankara'da hangi daire yada şubeye yazacaklar bilginiz var mı?
3 TL daha zam gelecekmiş benzine. Bir gün herkes lpgli olacak sanırım evrak işlerinden de çekiniyorum biraz noter moter.
İyi hadi geçmiş olsun
Tüvtürkte filan hiçbir sorun olmuyor! Ben ruhsatımı aldım Benzin+Elektrik + Lpg şeklinde işlendi.Noterde uyarı ekranı geldi Anıl Bey'in yönlendirmesi ile direkt vergi dairesine gittim. Bursa vergi dairesi olaya hakimdi belgelerimi taratıp Ankara'ya istek gönderdiler. Sorunum aynı gün içinde çözüldü ve noterden hiç sıkıntısız ruhsatımı aldım.Dönüşümü Bursa BRC bayii Nira Mühendislik 17500 TL' ye Brc Platinum kit ile gerçekleştirdi. Muayene 1150, ruhsat 710 ve Kasko farkı da 200 Tl toplam maliyetim: 19560 Tl oldu.
noterde uyarıyı almadan vergi dairesine gidilse oluyor mu yoksa önce noterde uyarının alınması mı lazım?Bir de ek mtvleri ödediniz sanırım muayene için.