Gönderen Konu: hay ben bu seslerin!......  (Okunma sayısı 8858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
hay ben bu seslerin!......
« : Nisan 07, 2009, 14:32:57 »
arkadaşlar bu ön torpidodan farklı zamanlarda gelen değişik cızırtı ve sesler varya beni illet edecek en sonunda. satacağım bu arabayı ya. bu toyota niye böyle anlamıyorum. insanı gıcık eden ses ve gıcırtılar kesilmek bilmiyor. biri bitip biri başlıyor. buna ciddi manada nasıl bir çözüm öneriyorsunuz. yoksa ben bu arabayı satmaya kadar bile gidebilirim gibi geliyor. titiz adamım ben. en ufak bir ses gelmesin istiyorum. acaba servis bu tür şeylere nsıl çözüm buluyor. masrafı ne olur bana. illet olacağm en sonunda.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

hay ben bu seslerin!......
« : Nisan 07, 2009, 14:32:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: hay ben bu seslerin!......
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 14:37:29 »
Sesler sadece stabilize ve kilitli parke döşenmiş yollarda mı geliyor Ceyhun Bey?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2009, 16:24:37 »
valla sadece sıfır asfaltta ses duymuyorum. tırtıklı katran dökme asfaltlarda bile cızırtı geliiyor gösterge panelinin ordan. orasını baktırmıştım. abs beyninden geldiğini söylemişlerdi. bilmiyorum bu sesler çok canımı sıkıyor.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2009, 18:00:31 »
bence birtek bozuk yollarda ve çok yeni dökülmüş mıcırlı asfaltta ses var, hep müzik dinlediğim içinde pek duymuyorum sayılır :D
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2009, 18:49:17 »
Ceyhun Bey kardeşim sen bir de gel Auris 1.4d'nin o garip plastik konsolundan gelen sesleri bir duy...
9 aydan sonra sesler öyle bir arttıki...hele haftasonu 2 saat güneş altında kalınca araç....ciiiyyykkk...ciiiyyykkk  etmeye başlamazmı...ben artık gülüyorum....ciddi gülüyorum...ne yapayımki başka  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2009, 21:46:17 »
bizim vites de deri kaplama imiş, sanırım ondandır, değiştirirken gıccık vuccuk ediyor :)

ama ses konusunda benim kadar hassas bir kulak yok... mesela bizim corolla ile hız olarak 70-80 i geçince, arabanın alt aksamından garip bir uğultu geliyor, şey gibi, ğğhınnn ğgıhııınnn  ğghıııınnn.. kesik kesik... tarif etmesi zor yani... ama çok derinden geliyor... sanki bir yerler sürtüyor gibi ya da  nebileyim, bilyalardan mı geliyor... eski brodwayi mizin de arka bilyalarından ses geliyor hızı yükseltince, benzer bir ses... bu hafta bir ustaya vereceğim arabayı, test sürüşü yap diyeceğim, bu derinden gelen ses normal mi diye...

ses olayı gıcıktır vessalam, ya hiç duymayacaksın, sallamayacaksın, ya da kökten halledeceksin, ortası yok bu işin....
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2009, 22:23:50 »
bizim vites de deri kaplama imiş, sanırım ondandır, değiştirirken gıccık vuccuk ediyor :)

ama ses konusunda benim kadar hassas bir kulak yok... mesela bizim corolla ile hız olarak 70-80 i geçince, arabanın alt aksamından garip bir uğultu geliyor, şey gibi, ğğhınnn ğgıhııınnn  ğghıııınnn.. kesik kesik... tarif etmesi zor yani... ama çok derinden geliyor... sanki bir yerler sürtüyor gibi ya da  nebileyim, bilyalardan mı geliyor... eski brodwayi mizin de arka bilyalarından ses geliyor hızı yükseltince, benzer bir ses... bu hafta bir ustaya vereceğim arabayı, test sürüşü yap diyeceğim, bu derinden gelen ses normal mi diye...

ses olayı gıcıktır vessalam, ya hiç duymayacaksın, sallamayacaksın, ya da kökten halledeceksin, ortası yok bu işin....
Aks bilyası sesi felan olmasın??? Aman dikkat...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2009, 22:28:53 »
olabilir, sağ arka teker arka arka park edilirken kaldırıma toslamış (ilk sahibi bayan)  biraz yamukluk var dedi usta, onu düzelttiler, rot balans yaptılar sonra, sorun kalmadı dediler, harbiden de muayenenden sorunsuz geçti... ama bu 80 i geçtikten sonra derinden gelen ses bana garip geldi, böyle lüks bir arabadan neden az da olsa ,bir ses gelsin ki dedimm. gereksiz bir şüphe sanırım diye düşündüm ;  babamlar duymuyor dedim, ihmal ettim... yarın bir ustaya bakıtayım, kesin bilyalardan dır, çünkü hız artınca geliyor o ses...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2009, 22:38:06 »
Tırsarım aks bilyası uğultusundan, vakit geçirmeden baktırın bence...Oğğvv oğğvv oğğvv diye gelen bir ses ise kesin bilyadır...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2009, 00:05:25 »
ya bu sesler toyotanın klasına hiç mi hiç yakışmıyor bence.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 10:01:10 »
Peki  Auris 1.4d MMT 'nin deposundan gelen o komik çalkantı sesine ne demeli  :D
Depoyu fulleyince sanki dersin bagajımda kocaman bir su damacanası taşıyorum  :D
Bunu da görmüş olduk Auris 1.4d MMT sayesinde...adamlar ne güzel,ne ince düşünmüşler ;
su sesi  :alkis: ,   para sesi  ,  bayan  sesi .... bundan sonraki Auris 1.4d MMT modellerinde diğer iki sesi de tamamladılar mı işte ozaman 10 puan vereceğim ben Auris 1.4d MMT'ye :P
Bir de MMT vites boştayken N pozisyonunda iken frene basınca vitesin altından kısa bir "küt" sesi geliyor..bu da güzel düşünülmüş bence  :D
Tümseklerden geçerken amortisörlerden gelen "tak tak" sesleri onlara hastayım işte...aracı aldıktan hemen sonraki Cumartesi servise götürdüm..."çok afedersiniz ama bu aracın amortisörleri patlak olabilirmi" diye sormak zorunda kaldım :D...lastik hava basınçları 41 teslim etmişler bana ( bunu biliyordum zaten...daha önce ilk Focus'umu da böyle teslim etmişlerdi; oradan biliyorum )... lastik hava basınçlarını normale indirdiler ama gördümki ses aynı devam ediyor...amortisörler de patlak değilmiş bu arada...ama ses yalıtımı felaket diyebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 10:19:39 »
Bu ses olayına bende gıcık oluyorum. Benim AE101'den bariz rahatsız edici lakırtı lukurtu sesi falan yok fakat çukurlardan, bozuk asfalttan geçerken o sarsılma sesini çok hissediyorum. Bu kusurunda iyi bir ses yalıtımıı olmadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Arkadaşlar zaten yeni orta sınıf araçların iç - dış malzeme kalitesi çok çok düşük. O çin malı plastik oyuncakların malzemesinden döşemişler sanki araca :D Hemen soyulmaya, solmaya başlıyor. şunuda dipnot olarak söyliyeyim, ses konusunda başarılı olan bir araç dikkatimi çekti. VW Golf V ses yalıtımı mükemmel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 10:38:01 »
siz bir de çukurlara, renolar veya pejolar ile girin... aracın arkasını yolda bırakmış gibi hissediyorsunuz :) bir akrabamızda reno modüs var, kuzenimde de pejo 307 var, ondan biliyorum...

bizim arabadan gelen ses de büyük ihtimal arka bilyalardan diye düşünüyorsum, ama brodwayden gelen ses öyle oğm oğm oğm diye çıkıyordu, bu daha farklı... çok daha sık geliyor, sanki rüzgarda bir şeyler hızlıca dalgalanıyor gibi, tarif etmesi çok zor bir ses... bakalım ustalar çözebilecek mi... hay ben bu kulaklarımın :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2009, 10:43:12 »
Çok haklısın Ümit kardeşim...Auris 1.4D MMT'nin davlumbazlarındaki plastiği bir inceleyin görün basitliği derim..
hem çok zayıflar hem de ses yalıtımı falan hak getire,ses yalıtımı diye bişey yok...Yeni Golf'ü test etmedim ama ses yalıtımının harika olduğunu birçok yerden okudum ve duydum, boşu boşuna sınıfının lider aracı değil tabiki... 308 1.6 HDI otomatik test ettim...ses yalıtımı tek kelime ile süper, amortisör konforu, yol tutuşu, sarsmayan kasmayan otomatik vitesi ile harika diyebilirim...
Bendeki Auris 1.4D MMT ile karşılaştırınca sanki bir üst sınıf araca binmiş hissine kapıldım; tüm samimiyetimle söylüyorum 308 testinden sonra araçtan ağzım kulaklarımda ve hayretler içinde indim...zaten 308 testinden sonra Auris 1.4D MMT aldığıma kat kat daha fazla pişman oldum.
Zaten piyasaya yayılmış bu olay ; dün satılık Auris 1.4D MMT için arayan arkadaşlara "marka değiştireceyim deyince"  hemen gülerek şunu söylüyorlar  "308 alacaksın değil mi abi..."  :alkis:
Yahu bu arada ben Aurisi alırken anında satarsın,sen daha Toyotayı bilmiyorsun demişlerdi...Toyota'yı satarsınız da Auris 1.4D MMT'yi satamazsınız demeyi unutmuşlar sanırım  :D...bu aracı benden alacak arkadaşa ciddi bir hediye vereceğim ...bu da yeni aklıma geldi...dur biraz düşüneyim bakayım ne hediye edebilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2009, 11:22:24 »
ya bu sesler toyotanın klasına hiç mi hiç yakışmıyor bence.
ekonomik orta sınıf bir arabada nasıl bir ses izolasyonu bekliyordunuz ki acaba? Sesler Fordda var, opelde de var, şu anda ben de vectra'da ses gelen yerleri bulma ve izole etmekle uğraşıyorum, özellikle arnavut kaldırım olduğu için sitemizin yolları çok rahatsız edici. Eğer siz de çok rahatsız oluyorsanız aynı şeyi yapabilirsiniz, ancak oldukça zahmetli olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2009, 12:24:16 »
  Ceyhun bey hatırladığım kadarı ile siz Toyota Corolla değilde Toyota enkaz almıştınız.Ayna kırık,stop kırık,vites kırık falan vs...O arabayı Corolla'ya siz çevirdiniz.O halde ki bir arabadan bu seslerin gelmesi gayet normal diye düşünüyorum.Yine sizin ilgi ve sevginiz ile aracınızda ki bu seslerden kurtulabilirsiniz.Gıcırtılardan bir adet yıldız tornavida,10 numara bir anahtar ve makina yağı ile kurtulabilirsiniz.Yeter ki sesin tam olarak nerden geldiğini bilin.Önceki Corolla'yı (AE 101) ön göğüsteki tüm aksamlar,gösterge panelini de dahil olmak üzere söktüm,ses gelen yerleri yağladım ve tekrar taktım.SEs kesildi.Unutmayın gıcırtının baş düşmanı Domestos :D değil yağdır.
  Ahmet bey aramıza hoş geldiniz.Umarım aktif bir üyemiz olursunuz.Auris hakkında tam bir bilgi sahibi değilim ama 100 bim km sonra aynı gün ve aynı ortamda ve aynı şartlarda kullanılmış Auris ve 308'i bir araya getirin.Göreceksiniz ki Auris'i hala dimdik ve sağlam göreceksiniz.Bundan emin olun.Bunu Toyota kullanıcı olduğum yada forum üyesi olduğum için söylüyorum sanmayın.Ufak tefek seslerin gelmesi gayet normaldir.Alper'de gördü bende aayrıca donanımlı klas bir Passat var.O arabadan bile sesler geliyor.Gıcırtı sesleri.Corollam 2003,Passat 2005 model.Corolla C,Passat D segmentinde olan lüx bir otomobil.Ama Passat'ta yaşadıklarımı bırakın 2003 Corolla'yı 1993 model Corolla'da bile yaşamadım.Orta havalandırma difizörleri,Auto Hold tuşu ki pek kullanılmayan bir tuş,far-sis kontrol kumandası ve cam kilitleme tuşu ki bu hiçmi hiç kullanılmıyor.Bu saydıklarımın kaplamaları bir bir sökülmeye ve dökülmeye başladı.D segmentinde lüx bir arabadan bahsediyorum.
   Yakıt sesi konusuna gelecek olursak,D4D lerde yakıt deposu deve hörgücü şeklindedir.Depo tam doluyken sarsıntıdan yakıt ortada ki kısma değdiği için ses geliyor.Yarı olduğunda da ses kesiliyor..Sorunlar bunlar olsun arkadaşlar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2009, 13:16:48 »
Özcan Bey kardeşim ; öncelikle hoş geldiniz mesajın için çok teşekkür ederim.

Hakan Öztürk kardeşime de geçenlerde yazdım; gerçekten sıcak, samimi, seviyeli ve insanların kendince sıkıntılarını rahatca paylaşabildikleri çok keyifli bir paylaşım ortamı yaratmışsınız diye ve ekledim "aracımı değiştirsem de klübümü değiştirmem.Tekrar bu keyifli ortamı yaratan arkadaşları tebrik ediyorum.
Toyota ve Peugeot 100.000 km. deki durumları ile ilgili uyarın ve hatırlatman için teşekkür ederim; açıkçası bunu ben de düşündüm. Dikkat edersen Auris'in başında sürekli Toyota kullanmamaya dikkat ediyorum. 9 aylık kullanım ve yaşadıklarımdan sonra ; piyasaya çıkış tarihi,sınıf, tercih edilen motor hacmi,ödenen bedel vs...gibi unsurları kendimce bir değerlendirince Auris 1.4d MMT nin beklentilerimin çok gerisinde başarısız bir çalışma olduğu kanaatine vardım...buna en çok üzülenlerin başında da 40.000.-TL veren ben varım normal olarak :)
Benim hatam ; test etmeden, koltuğuna bile oturmadan, hiç araştırmadan gidip bu Auris 1.4D MMT yi almak, araç sınıfını büyütürken, bu büyüklükteki bir araca 1.4 dizelin gidemeyeceğini düşünememek oldu...Dersimi aldım...Hatta bu kadar para verdikten sonra yahu ben niye gidip de 407 1.6 HDI veya benzeri bir araç almadım diye düşünmekten de kendimi alamadım...
Passat ile ilgili yazdıklarına gerçekten şaşırdım, yazdığına göre doğrudur tabiki...ama gerçekten şaşırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2009, 13:22:29 »
açıkçası, geçenlerde 1.6 110 bg dizel bir 307 e bindim.. oldukça ataktı... toyota neden 1.6 dizel üretmiyor, aklım bir türlü almıyor... hele yeni kasa corollara, o kocaman kasaya 1.4 dizel hiç yakışmıyor... istediği kadar yetsin, dışardan bakılınca, 1.4 imajı hiç de iyi değil...1.6 seçeneği de olmalıydı...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2009, 13:36:02 »
valla haklısınız özcan bey. nediyim buna ben şimdi. aldığımdan beri arabayı 1000 lira masraf yaptım. ama şu sesleri kesebilirsem tam olacak. bu arabayı adam etmemde toyotaclub.tr ailesinin çok büyük yardımlarını gördüm. inşallah görmeyede devam edceğim. Allah bu siteyi insanların hizmetine sunandan razı olsun. burdaki istişarelerin çok büyük faydası oluyor. insanlar birbirlerine yardımcı oluyorlar.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2009, 15:47:45 »
   Ceyhun bey foruma ilk katıldığınız da arabanızın dertlerini sayarken bir çoğumuz "bu Corolla savaştanmı çıktı" diye size yazmıştık.Neyse o günlerde geride kaldı artık..Kalan böyle ufak tefek sıkıntılarınız olsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR