Gönderen Konu: hay ben bu seslerin!......  (Okunma sayısı 8982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: hay ben bu seslerin!......
« Yanıtla #40 : Mayıs 02, 2009, 22:36:10 »
Bazı üretilen aracların kronik sorunları oluyor.Servisler  bunlarda başarılı olamıyor maalesef.fabrikadan cıkmadan önce yalıtımın iyi olmaması ve bazı malzemelerin kötü olması sorun yaratıyor.Özellikle bazı plastik aksamların ses yapması..Kendi aracımda gördüğüm ve diger arkadaslarında ifade ettikleri sorunlar benzer ben kendime göre sıralamak istiyorum eklemek istiyen corolla hb için ekleyebilir...
1.Arka bağaj kapagından ve üsteki pandizottan bozuk yollarda acayip ses gelmesi.Çözüm olarak bence Arka bagaj kapagında 2 tane plaka ampüllerinin takıldıgı iç tarafta  kutu var onları çıkartıp etrafını çift taraflı bant ile  çevirdikten sonra yerıne takıyoruz takırtı önemli oranda kesiiliyor..
2.Camları yarıya kadar actıgınızda yan camların acayip bir sekilde ses cıkarması..Bu servislerde normal karsılanıyor..
3.Ön direklerin dibinde ki tweeter dan cızırtı seklınde ses gelıyodu..Ben actım söktüm yerine  focal marka tweeter taktırdım o sesde kayboldu..İçinden cıkan tweeterı görseniz bukadar dandik miymiş diye şasırırdınız.
4..Rüzgar sesi motor sesi ve yol sesi cok fazla buna yapacak bişey yok..Yol sesine daha yumusak hamurlu michelin gibi lastiklerin %40 oranında azalltıgını söylüyor kullanıcı arkadaslar..
5.Teyp in etrafında bulunan havalandırma ızgaralarının bulundugu çerceve (servis fiyatı 240 tl) fiyatına göre okadar sert bir malzeme kullanılmıski  teybin etrafına tam oturmuyo arasında bosluk kalıyo özellikle sert havalarda rahatsız edıcı ses yapıyo bu durumda müzigin sesini acmak..Toyota servislerine sordugumda tırdan indirdigimiz araclardada aynı dıyo..Onun ıcın yapacak bişey yok..
CEyhun kardeşim ön konsoldan göstergelerin ordan biyerden cızırtı geldigini söyledi ben öyle bi ses duymadım acıkcası..Bunlardan rahatsız mısın deseniz ben degilim acıkcası diger marka aracların daha rahatsız edici ve cep yakıcı sorunlarının olduklarını düşünüyorumm..
 10 bin km yagını degiştirip bakıyorum keyfine okadar ses her arabada var inanabilirsiniz sorun etmeden rahat rahat binelim  corollarımaza..Kendi şahsi  görüsüm bizim kasa corollalarda kullanılan  plastik malzeme bence yenı kasa corolladan cok daha kaliteli.. ve daha az sorun cıkartan araclar oldugunu düşünüyorumm yeni kasaya göre

Tweeterların resmi nekadar kalitesiz belli oluyor
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 02, 2009, 22:36:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Mayıs 03, 2009, 21:04:34 »
Ali Rıza bey Valla öyle yav.hehe
13 yaşında araba Eşref, olacak o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 03, 2009, 23:35:32 »
1.Arka bağaj kapagından ve üsteki pandizottan bozuk yollarda acayip ses gelmesi.Çözüm olarak bence Arka bagaj kapagında 2 tane plaka ampüllerinin takıldıgı iç tarafta  kutu var onları çıkartıp etrafını çift taraflı bant ile  çevirdikten sonra yerıne takıyoruz takırtı önemli oranda kesiiliyor..
bende arkadan ses gelmiyor

2.Camları yarıya kadar actıgınızda yan camların acayip bir sekilde ses cıkarması..Bu servislerde normal karsılanıyor..
önceki aracımda daha fazla vardı, bunda biraz daha az, sanırım bu sorun toyota da standart...

4..Rüzgar sesi motor sesi ve yol sesi cok fazla buna yapacak bişey yok..Yol sesine daha yumusak hamurlu michelin gibi lastiklerin %40 oranında azalltıgını söylüyor kullanıcı arkadaslar..
rüzgar sesine şahit olmadım, izolasyon olarak aracımı zayıf bulmuyor, başka araçlarda kullandım, hb'imin yalıtım gayet iyi
motor sesi 3500 devirden sonra fazlaca var....

CEyhun kardeşim ön konsoldan göstergelerin ordan biyerden cızırtı geldigini söyledi ben öyle bi ses duymadım acıkcası..Bunlardan rahatsız mısın deseniz ben degilim acıkcası diger marka aracların daha rahatsız edici ve cep yakıcı sorunlarının olduklarını düşünüyorumm..

bende de ön konsolun oradan hafif ve önemsiz bir ses var, birde direksiyondaki müzik sistemi kontrol düğmelerinden geliyor, gerçi teknisyenimiz bunu halledibiliriz diyor
ve bende aracımdaki bu sesleri hiç önemsemiyorum...

Kendi şahsi  görüsüm bizim kasa corollalarda kullanılan  plastik malzeme bence yenı kasa corolladan cok daha kaliteli.. ve daha az sorun cıkartan araclar oldugunu düşünüyorumm yeni kasaya göre
aynen katılıyorum
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mayıs 04, 2009, 00:39:40 »
arka pandizotu iyice dınle ses geldigini göreceksin utku bozuk yollarda ses gelmemesi ımkansız hemen hemen butun hb lerde bu var altına sünger türü bişey le kesilebilir belki.Direksiyon kumandasından gelen sesi nasıl kesecekler acaba merak ettim..Rüzgar sesini gercekten abartmadana rüzgarlı bır havada hızınız 100 üzerine cıksın farkedersiniz...Ama 2004 ve 50,000 de aracım allaha şükür yag degişiminden baska bisey yapmadım sagından solundan arıza vermedı seviyorum   arabamı insallah degişirsem sedan bir arac olacak ama gene buyuk ıhtımalle corolla olacak yada avensis
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #44 : Mayıs 04, 2009, 01:00:13 »
koy yağını suyunu yürü 10 numara arabalar.biraz ses yapsın boşver:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 04, 2009, 09:13:50 »
arka pandizotu iyice dınle ses geldigini göreceksin utku bozuk yollarda ses gelmemesi ımkansız hemen hemen butun hb lerde bu var altına sünger türü bişey le kesilebilir belki.Direksiyon kumandasından gelen sesi nasıl kesecekler acaba merak ettim..Rüzgar sesini gercekten abartmadana rüzgarlı bır havada hızınız 100 üzerine cıksın farkedersiniz...Ama 2004 ve 50,000 de aracım allaha şükür yag degişiminden baska bisey yapmadım sagından solundan arıza vermedı seviyorum   arabamı insallah degişirsem sedan bir arac olacak ama gene buyuk ıhtımalle corolla olacak yada avensis

allah allah, ben hiç farketmedim, belki dediğin gibi çok dikkatli bir şekilde dinlenince fark ediliyordur. o yüzden önemsiz...
rüzgar sesini de pek duymadım ama rüzgarlı bir havada dikkat edeceğim.
bende arabamdan gayet memnunum...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 04, 2009, 10:11:24 »
ben burdan bu sıte yonetıcısı arkadaslara sesllenıyorum bu sorunlar konusunda ,yetkılılerle bıre bır gorustulermı sorunlarımızı dıle getırdılermı ,dıye dusundum acıklama yaprlarsa sevınırım sımdıdden teskurler
Temel bey, bu site ile Toyota veya ToyotaSA'nın hiçbir ilişkisi yoktur. Şikayetlerinizi dile getirmenize izin veriyoruz, ancak bunları çözmek veya belirli yerlere iletmek size kalmıştır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 04, 2009, 10:47:18 »
Utku kardes yollar cok önemli senın bulundugun yerde cok fazla bozuk yol yoktur ama mardinde amamn allahım bazı yerlerde oynamadık vida kalmıyodur herhalde aracta..oyüzden sen ın gibi kardes müzigin sesini ac yola devam..Doldur deponu sürmeye devam..Araclarımızın kıymetını bilmek lazım etrafımda 10bin km olupta motor ındıren şanzıman kutusu sagı solu degişen diger marka araclar cokk
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #48 : Mayıs 05, 2009, 16:00:24 »
Tuncay abi haklı .. şöyle bir örnek verim

Kuzenime 2008 de sıfır kmre araç aldık ..

araç Mini Cooper ve modelinin en fullü diyebiliriz güzelde para ödendi ..

2 hafta içinde radyatör boruları su kaçırmaya başladı garantiden halloldu fabrikadan hatalıymış
1 bucuk aç serviste yattı bayram arifesinde gene fabrika hatalarından
şuan 1 ay olmak üzere araç gene serviste :D ismi yalan olmasın katalitik konvertörmüdür öyle birşeyin sensörleri bozulduğu için araç doğru karışımı yapamıyor ve araç gaz yemiyor :D yolda kalıyor =))

Ve şöyle birşey var arkadaşlarımda yaklaşık 10 12 tane modelli cooper ve S var .. ve böyle sorunları sıkça duymaktayız .. bu yüzden şükür toyotalıyım.
Turkcell Kampüslüyüm Kontürüm Bitmiyorr D4d liyim mazotum bitmiyorrr :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #49 : Mayıs 06, 2009, 23:59:47 »
toyota gerisi yalan:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #50 : Mayıs 07, 2009, 17:22:42 »
AE 101 ler için aslında torpido içinden gelen seslerin nedeni çok basit. İçerideki bir kaç kablo sıkıca bağlandığında hiç bir ses kalmayacaktır.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 07, 2009, 17:51:42 »
toyota gerisi yalan:)
kesinlikle katılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Mayıs 08, 2009, 16:14:00 »
ön aksamdan bozuk yollarda sesi çok veriyor içeriye yani mesela bir çukura girdiğimde araba çok eskiymiş havası veriyor.içine çok ses alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Mayıs 08, 2009, 17:49:12 »
Bizim yollardan dolayı abim hatta bir duyumuma göre cam tavanlı toyotaları getirmeme kararı almışlardı yolların kötü olması sesi içeri alması dolayısıyla .. duyumumun yalancısıyım diğer markalar getiriyor anlam veremedim ama koca firmadan daha zeki olamıcağımı düşündüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 08, 2009, 18:56:17 »
Bizim yollardan dolayı abim hatta bir duyumuma göre cam tavanlı toyotaları getirmeme kararı almışlardı yolların kötü olması sesi içeri alması dolayısıyla .. duyumumun yalancısıyım diğer markalar getiriyor anlam veremedim ama koca firmadan daha zeki olamıcağımı düşündüm :)

Duyum doğru: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11317534.asp?gid=254 adresinden okuyabileceğiniz röportajda bunu Yeni Verso'nun başmühendisi dile getirmiş. Maalesef cam tavanlı Verso yok Türkiye için (2.2 lt motorluyu satmayacaklarına göre).
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 08, 2009, 19:03:16 »
Türkiye'de ki bu saçma vergi sistemi olduğu sürece biz donanımlı bir Toyota'ya zor bineriz... Adamlar sürekli büyük motorlu modellerini en donanımlı yapıyorlar... Türkiye'deki bozuk yollar falan hikaye... Yapacak bir şey yok...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Mayıs 08, 2009, 23:48:49 »
yani bu sıkıntı benim arabanın 13 yaşında olması ile ilgili sayılmaz dimi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Mayıs 09, 2009, 11:25:57 »
Eşref abi senin aracın japon 13 yaşına bakmaz yollardandır heleki sendeki corolla efsane denilir yani ..

ön takımı kontrol ettir abim sorun yoksa suç yolundur =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Mayıs 09, 2009, 11:40:58 »
Benim araçtan yeni bi ses gelmeye başladı. Sürücü kotuğu bazı engebeli ve sallantılı yollarda gıcırdama yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Mayıs 11, 2009, 20:37:19 »
Vallahi öyle kardeşim bu arada bende 23 yaşındayım abi yazmıssın ya zoruma getti :) Ön aksama baktırcam tavsiye için teşekkürler.
Eşref abi senin aracın japon 13 yaşına bakmaz yollardandır heleki sendeki corolla efsane denilir yani ..

ön takımı kontrol ettir abim sorun yoksa suç yolundur =)