0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ceyhun bey hatırladığım kadarı ile siz Toyota Corolla değilde Toyota enkaz almıştınız.Ayna kırık,stop kırık,vites kırık falan vs...O arabayı Corolla'ya siz çevirdiniz.O halde ki bir arabadan bu seslerin gelmesi gayet normal diye düşünüyorum.Yine sizin ilgi ve sevginiz ile aracınızda ki bu seslerden kurtulabilirsiniz.Gıcırtılardan bir adet yıldız tornavida,10 numara bir anahtar ve makina yağı ile kurtulabilirsiniz.Yeter ki sesin tam olarak nerden geldiğini bilin.Önceki Corolla'yı (AE 101) ön göğüsteki tüm aksamlar,gösterge panelini de dahil olmak üzere söktüm,ses gelen yerleri yağladım ve tekrar taktım.SEs kesildi.Unutmayın gıcırtının baş düşmanı Domestos değil yağdır. Ahmet bey aramıza hoş geldiniz.Umarım aktif bir üyemiz olursunuz.Auris hakkında tam bir bilgi sahibi değilim ama 100 bim km sonra aynı gün ve aynı ortamda ve aynı şartlarda kullanılmış Auris ve 308'i bir araya getirin.Göreceksiniz ki Auris'i hala dimdik ve sağlam göreceksiniz.Bundan emin olun.Bunu Toyota kullanıcı olduğum yada forum üyesi olduğum için söylüyorum sanmayın.Ufak tefek seslerin gelmesi gayet normaldir.Alper'de gördü bende aayrıca donanımlı klas bir Passat var.O arabadan bile sesler geliyor.Gıcırtı sesleri.Corollam 2003,Passat 2005 model.Corolla C,Passat D segmentinde olan lüx bir otomobil.Ama Passat'ta yaşadıklarımı bırakın 2003 Corolla'yı 1993 model Corolla'da bile yaşamadım.Orta havalandırma difizörleri,Auto Hold tuşu ki pek kullanılmayan bir tuş,far-sis kontrol kumandası ve cam kilitleme tuşu ki bu hiçmi hiç kullanılmıyor.Bu saydıklarımın kaplamaları bir bir sökülmeye ve dökülmeye başladı.D segmentinde lüx bir arabadan bahsediyorum. Yakıt sesi konusuna gelecek olursak,D4D lerde yakıt deposu deve hörgücü şeklindedir.Depo tam doluyken sarsıntıdan yakıt ortada ki kısma değdiği için ses geliyor.Yarı olduğunda da ses kesiliyor..Sorunlar bunlar olsun arkadaşlar.
Lastiklerim Michelin Energy, yani yumuşak. Gerçi aracım 37000 km'de olduğu için biraz sertleşmiş olabilirler. Bu ses lastiklerden kaynaklanabilir mi, gerçekten araştırılması gereken bir konu. Paylaşım için teşekkürler Serhat Bey.
teypinizde güzel güzel müzikler çalın, tüm sesleri unutun
Ceyhun Bey kardeşim sen bir de gel Auris 1.4d'nin o garip plastik konsolundan gelen sesleri bir duy...9 aydan sonra sesler öyle bir arttıki...hele haftasonu 2 saat güneş altında kalınca araç....ciiiyyykkk...ciiiyyykkk etmeye başlamazmı...ben artık gülüyorum....ciddi gülüyorum...ne yapayımki başka