Gönderen Konu: hay ben bu seslerin!......  (Okunma sayısı 8983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: hay ben bu seslerin!......
« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2009, 20:16:30 »
valla aslında savaştan çıkmadı ama biraz umursamaz bi adamın elinden çıktı. daha doğrusu ben biraz titiz olduğum için hep sorunlarla gündeme gelmiş olabilirim. aslında araba okadar da kötü değildi.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2009, 20:16:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 09, 2009, 20:01:56 »
Burdan görünen öyleydi.Savaştan çıkmış gibi ... :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #22 : Nisan 09, 2009, 21:27:10 »
  Ceyhun bey hatırladığım kadarı ile siz Toyota Corolla değilde Toyota enkaz almıştınız.Ayna kırık,stop kırık,vites kırık falan vs...O arabayı Corolla'ya siz çevirdiniz.O halde ki bir arabadan bu seslerin gelmesi gayet normal diye düşünüyorum.Yine sizin ilgi ve sevginiz ile aracınızda ki bu seslerden kurtulabilirsiniz.Gıcırtılardan bir adet yıldız tornavida,10 numara bir anahtar ve makina yağı ile kurtulabilirsiniz.Yeter ki sesin tam olarak nerden geldiğini bilin.Önceki Corolla'yı (AE 101) ön göğüsteki tüm aksamlar,gösterge panelini de dahil olmak üzere söktüm,ses gelen yerleri yağladım ve tekrar taktım.SEs kesildi.Unutmayın gıcırtının baş düşmanı Domestos :D değil yağdır.
  Ahmet bey aramıza hoş geldiniz.Umarım aktif bir üyemiz olursunuz.Auris hakkında tam bir bilgi sahibi değilim ama 100 bim km sonra aynı gün ve aynı ortamda ve aynı şartlarda kullanılmış Auris ve 308'i bir araya getirin.Göreceksiniz ki Auris'i hala dimdik ve sağlam göreceksiniz.Bundan emin olun.Bunu Toyota kullanıcı olduğum yada forum üyesi olduğum için söylüyorum sanmayın.Ufak tefek seslerin gelmesi gayet normaldir.Alper'de gördü bende aayrıca donanımlı klas bir Passat var.O arabadan bile sesler geliyor.Gıcırtı sesleri.Corollam 2003,Passat 2005 model.Corolla C,Passat D segmentinde olan lüx bir otomobil.Ama Passat'ta yaşadıklarımı bırakın 2003 Corolla'yı 1993 model Corolla'da bile yaşamadım.Orta havalandırma difizörleri,Auto Hold tuşu ki pek kullanılmayan bir tuş,far-sis kontrol kumandası ve cam kilitleme tuşu ki bu hiçmi hiç kullanılmıyor.Bu saydıklarımın kaplamaları bir bir sökülmeye ve dökülmeye başladı.D segmentinde lüx bir arabadan bahsediyorum.
   Yakıt sesi konusuna gelecek olursak,D4D lerde yakıt deposu deve hörgücü şeklindedir.Depo tam doluyken sarsıntıdan yakıt ortada ki kısma değdiği için ses geliyor.Yarı olduğunda da ses kesiliyor..Sorunlar bunlar olsun arkadaşlar.
özcan bey dediğiniz gibi bugün makina yağı ile ses gelen birkaç yeri yağladım. ses şu an için kesildi gibi. bu makina yağı elektrik sistemine sızma gibi bir durum olursa sorun yaratır mı sizce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2009, 21:32:25 »
benim iki kuzenim de makine motor öğretmeni, meslek liselerinde.. onlar da arabalara düşkündür... birinde 2004 honda civic var... o da geçenlerde, bütün civataları, kendi başına sıkmış, yağlamış... bir sorun yaratsa, asla yağlamazdı, arabalar konusunda uzman birisi çünkü...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 10, 2009, 12:04:51 »
   Elektrik sistemine ulşabileceğini sanmıyorum Mehmet bey.Arabalarımızda tüm parçalar soketli olduğu için bir problem çıkabileceğini sanmıyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2009, 06:11:29 »
torpidoları komple söksem acaba bidaha yerine takabilirmiyim. bütün her tarafını yağlasam sesin kesilmesi amacıyla.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2009, 08:42:52 »
Titiz insan için çok zor bir durum. En ufak bir çıtırtı kafayı yedirebiliyor bazen :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2009, 08:52:45 »
Arkadaşlar bizim Türkiye yollarında, trimi en iyi araba bile bir kaç yılda yelkenleri suya indirir herhalde  >:( Dün kilit parke döşeli bir yolda 500 mt. kadar gittim. Parkeler o kadar kötü döşenmiş ki, iç dikiz aynası yol boyunca inanılmaz bir şekilde titredi. Tabi söylemeye gerek yok, Toyotalar'ın en zayıf noktası herhalde, yol bilgisayarının olduğu bölümden de cızırtılar geldi  :( Elimle dokunuca o bölümde de müthiş bir titreşim olduğunu fakat biraz bastırınca sesin büyük oranda kesildiğini farkettim  :-[ Sanırım o bölümdeki izlolasyonun elden geçirilmesi gerekecek  :wacko:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 13, 2009, 20:39:21 »
aynı sıkıntıyı bugun bende farkettim fakat sebebini farklı düşünüyorum..bugun kar lastıklerımı sokturmeye gittim.bfgoodrich marka kar lastiklerimi söktürüp toyotanın verdigi brıdgestone ları takıcaktım.ve taktımda lastikcime giderken gectigim yolardan aynı şekilde dönerken göğüsün titredigini farkettim ve rahatsız edici bir ses vardı.aslında ben bu sesi her yaz yaşıyorum lastiklerim brıdgestone ken hep yapıyodu.son 4 ay kar lastıklerımle dolsatıgım ıcın bu sesı unutmustum..bence aşırı derecede rahatsız etmeyen ,göğüsten ve torpidodan gelen sesler lastiklerden olabılır cunku ben bu sorunu kar lastıklerımde yaşamadım.fakat brıdgestonlarda bu ses belirgin bi şekilde geliyor ve yoldan gelen seslerden rahatsız olmamak elde değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2009, 20:51:56 »
Lastiklerim Michelin Energy, yani yumuşak. Gerçi aracım 37000 km'de olduğu için biraz sertleşmiş olabilirler. Bu ses lastiklerden kaynaklanabilir mi, gerçekten araştırılması gereken bir konu. Paylaşım için teşekkürler Serhat Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Nisan 13, 2009, 23:24:58 »
benim arabadan rahatsız edici bişey duymuyorum alper beyede katılıyorum sinek sesi bile duymak istemiyorsunuz mercedes var biraz pahalı tabi:)ne kadar ekmek o kadar köfte söylendiği gibi opel,ford vs bunlarda bile bu sesler var hem de bi dolu sorun var en azından toyotalarda bunlar yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 14, 2009, 09:12:37 »
Bu arabaların çoğu aksamı plastik ve ek yerleride plastik geçme tırnaklı. Bu yüzden bu tırnaklar zamanla boşluk yaptığında bu tür sesler normal. 2003 corollamda teyibin üstünde üç mm kadar boşluk oluşmuş vaziyette bastırınca kapanıyor. Yani bu arabalarda bunlara alışacaz ama ben çoğu ses yapan yerleri hallediyorum. hatta şimdi hatırlamıyorum ama bir iki yerde yazmıştım nasıl hallettiğimi. Sert siyah sünger parçalarını ufak parçalara ayırıp tırnaklı yerlerin altına sıkıştırdım ve ses sorunum büyük ölçüde kalktı. Eminim sizlerde yapabilirsiniz ama bazı yerleri sökerken tırnaklara dikkat etmek gerekiyor. Zaten nette araştırdığımızda yada forumlarda aradığımızda bazı parçaların sökülüşleri resimlerle gösteriliyor. En fazla ses benim vites kolunun altından geliyordu, şu anda hiç ses kalmadı.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2009, 10:02:38 »
Lastiklerim Michelin Energy, yani yumuşak. Gerçi aracım 37000 km'de olduğu için biraz sertleşmiş olabilirler. Bu ses lastiklerden kaynaklanabilir mi, gerçekten araştırılması gereken bir konu. Paylaşım için teşekkürler Serhat Bey.
  evet olabilir yumuşaklıktan kaynaklanıyor olabilir çünkü brıdgestone lar 2006 model ve dişleri sağlam olmasına rağmen kauçuğu sertleşmiş ve ilk günkü gibi değil 30000 km yaptıgımı dusunursem bu durum normal..frenlemede bunu daha kolay anlıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2009, 10:03:31 »
ben forumda okudugumdan berı arabayı dınler oldum hasta gıbı.mesela depo sesı dıkkatımı cekmemıstı dınleyınce gercekten gelıyor :) sonucta aldıgımız ortalamanın uzerınde ama mukemmel olmayan bı arac bıraz daha para versek ucmasını bekleyecez :) bence bunlardan kurtulmanın tek yolu duymamazlıktan gelmek baska yolu yok.bu sorunlar butun arabalarda var sıkıntı etmemek lazım.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2009, 10:13:16 »
teypinizde güzel güzel müzikler çalın, tüm sesleri unutun :D
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 15, 2009, 11:25:17 »
teypinizde güzel güzel müzikler çalın, tüm sesleri unutun :D
Sagopa kajmer > ateşten gömlek :D :D :D ama seslerede dikkat ediyorum müziği kapatıp özellikle sesleri dinliyorum ve ümüğünü sıkıyorum seslerin :D :D :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Mayıs 01, 2009, 23:11:20 »
Arkadaşlar merhaba bende xei 96 54000 km de corolla aldım.Bu sesler konusunda iş yerinde hep sıfır arabalara bindik ya şimdi bende onu arıyorum galiba biraz hayal kırıklığına uğradım ilk başlarda fakat alışmaya başladım.Şey var benim arabamda kasislerden felan geçerken araba gıcırdıyor yani ilginçtir böle bir olay var.Herkese iyi günler kazasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 02, 2009, 01:10:21 »
13 yaşında araba Eşref, olacak o kadar...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #38 : Mayıs 02, 2009, 02:32:56 »
Ceyhun Bey kardeşim sen bir de gel Auris 1.4d'nin o garip plastik konsolundan gelen sesleri bir duy...
9 aydan sonra sesler öyle bir arttıki...hele haftasonu 2 saat güneş altında kalınca araç....ciiiyyykkk...ciiiyyykkk  etmeye başlamazmı...ben artık gülüyorum....ciddi gülüyorum...ne yapayımki başka  :D

abime katılıyorum yarisin seslerinide dinlemeniz gerekiyor :D orkestra şeklinde depon fulse bide bidon sesin var  :D senkron şekilde yol alıyoruz asfalta kadar :D
Turkcell Kampüslüyüm Kontürüm Bitmiyorr D4d liyim mazotum bitmiyorrr :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Mayıs 02, 2009, 21:53:16 »
ıyı aksamlar arkadaslar aylardır sorunlarımızı dıle getırdık sonuc olarak ne yapıldı hangı sorunumuzu toyota yetkılılerı çozdu ,kocaman hıç hala tartısıyoruz ,defalarca ben musterı hızmetlerını aradım servıslerınle tartıstım,mektuplar yazdım tam bır fıyasko burdakı arkadaslarında ses ler ıcın onerdıklerı seylerde muzık sesını bırazdaha fazla acın tabı ,bunlar ısın gırgırı ama ben burdan bu sıte yonetıcısı arkadaslara sesllenıyorum bu sorunlar konusunda ,yetkılılerle bıre bır gorustulermı sorunlarımızı dıle getırdılermı ,dıye dusundum acıklama yaprlarsa sevınırım sımdıdden teskurler