Gönderen Konu: Toyotaya LPG  (Okunma sayısı 6692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Toyotaya LPG
« : Nisan 02, 2009, 17:15:18 »
Arkadaşlar hiç içime sinmese de 96 model 1.3 XL Toyota corolla ma tüp taktırmaya karar verdim. Bildiğiniz gibi aracım karbüratörlü. Acaba en uygun marka ve tahmini fiyatı hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Toyotaya LPG
« : Nisan 02, 2009, 17:15:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotaya LPG
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2009, 18:35:37 »
Emre bey bu konu yakıt bölümünde daha önceleri bi kaç defa konuşuldu ama yine de kendimce yardımcı olayım size fiyat hakkında şuan bilgim yok ama marka olarak brc güzel bir tercih olur diye düşünüyorum aracınız karbüratörlü olduğu için düz sistem takılacak markadan ziyade işininin ehli iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2009, 02:35:17 »
teşekkürler ilginiz için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2009, 01:27:42 »
arkadaşlar bugün arabama 400 tl ye aldesa taktırdım. İzmir'de bu işi iyi yaptığı tavsiye edilen bir firma taktı. arabanın performansında bir azalma hissetmedim ve sesinde bir artma olmadı. Ama şuan baya fazla yakıyor araba. 20 tllik ilk gazı koydık 30 km gittim ve bitmek üzere. 500 km de gaz ayarı yapılınca inşallah ekonomik bir seviyeye gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2009, 16:58:09 »
hayırlı olsun emre sağlıkla kullan ama çok çok fazla yakmış ilk depodan sonra biraz düşer ama 1.3 için fazla yakmış sen şimdiden bi ayar yaptır bence 500 km yi bekleme
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2009, 22:02:36 »
Reşat bey hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın..Peki ruhsata işletim ücreti ne tuttu acaba?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2009, 03:09:08 »
45 km gitti daha bitmedi ama can çekişiyo :) Arkadaşlar aramızda kalsın ruhsata daha işletmedim :) daha muayenesini aralıkta yaptırmıştım, diğer muayene kadar böyle kullanacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2009, 11:54:37 »
özcan abi hatırladığım kadarıyla proje almadıysan onun ücreti 55-60 lira sanırım, makina mühendisleri odasına 30 lira sızdırmazlık raporu için, muayene ücreti bi de emniyette ne kadar alıyorlarsa başka bişey yok diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2009, 12:28:41 »
20 liralık gazla 30km gittiğine eminmisiniz, bu kadar aşırı yakması nerdeyse imkansız, biryerlerde kaçak v.s. olabilirmi? Bence de ilk bakım km. sini beklemeden biran önce gidin, bence 20tl lik gazla 90-110 km arası gitmeli,

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2009, 13:00:16 »
arkadaşlar bugün arabama 400 tl ye aldesa taktırdım. İzmir'de bu işi iyi yaptığı tavsiye edilen bir firma taktı. arabanın performansında bir azalma hissetmedim ve sesinde bir artma olmadı. Ama şuan baya fazla yakıyor araba. 20 tllik ilk gazı koydık 30 km gittim ve bitmek üzere. 500 km de gaz ayarı yapılınca inşallah ekonomik bir seviyeye gelir

2 hafta önce lpg ile ilgili sikayetten ustaya gittim, lpg beynini değiştidik, lovato taktık.
önceki gün 20 Tl lik gaz aldım (aygaz euro LPG) şu anda 90 KM  yaptım, hala 30-40 km daha yapmasını bekliyorum.

gaz aldıgımda lt - fiyat - km bilgilerini not aldım. bittiğinde hesap edip paylaşacağım.

Corolla 1.6 93-gli
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2009, 14:47:25 »
  Ben 20 TL'lik gaz (Lt 1,50 Shell) ile şehir içinde 160 km,şehir dışında ise 175 km gidiyorum.Verdiğiniz değerler haddinden fazla Reşat bey..Hatta A4 ile 20 TL'lik benzin ile 100 gidiyorken 1,3 Corolla ile şaşırtıcı bir durum.İhmal etmeyinde hemen ayarlarınızı kontrol ettirin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2009, 01:23:08 »
Arkadaşlar durum galiba gaz göstergesi ve benim biraz aceleciliğimden kaynaklanıyor. Katlı otoparktan inerken (eğimi biraz fazlaydı) ve gaz göstergesi kırmızı iken araba stop etti ve almadı bende benzine geçirdim. Sonra düz yolda tekrar tüpe aldım. O ilk mesajımı da bu arada yazmıştım. Bu güne kadar hala o 20 tl lilk gazla 64 km gördüm. (ışık hep kırmızı) Ama yarın işe gideceğimden uygunsuz bir yerde bitmesin diye 10 TL lik daha gaz aldım. Gaz bitene kadar daha almayacağım ve arabanın 30 TL lik gittiği km üzerinden hesap yapıp sizlerle paylaşacağım. İlginize teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2009, 01:24:51 »
  Ben 20 TL'lik gaz (Lt 1,50 Shell) ile şehir içinde 160 km,şehir dışında ise 175 km gidiyorum.Verdiğiniz değerler haddinden fazla Reşat bey..Hatta A4 ile 20 TL'lik benzin ile 100 gidiyorken 1,3 Corolla ile şaşırtıcı bir durum.İhmal etmeyinde hemen ayarlarınızı kontrol ettirin..

Bu A4 ün 20 Tl lik benzinle 100 km yaptığı yol şehir içi mi, şehir dışı mı? Hangi motor var üzerinde? 102 hplik düz 1.6 mı, yoksa fsı ya da tsi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2009, 01:40:26 »
  A4'te 1,6 102 Hp düz motor var.Ortalama diyelim.Çünkü yolun yarısı şehir dışı,yarısı şehir içinde yapılmış bir değer..68 Lt ile şehir dışı tam 1245 km yol yaptık..Nasıl güzel değer değil mi?
  Birde şunu belirtmek isterm.Sizin LPG çalışma mantığı nasıldır bilmiyorum ama benim LPG'de kırmızı yandıktan itibaren şehir içi yaklaşık 150 km kadar yol gidiyorum.Birde İlk yeşil ile aynı mesafe gidiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2009, 21:11:49 »
bugün şehir dışına çıktım... yol bilgisayarını sıfırladım, 65 km gittim, Osmaniye şehir içine girmeden  baktım yol bilgisayarına ;   5.7 lt / 100 km yazıyordu, hız ortalamam 83 idi (otoban girişi, çıkışı , otoban viyadüklerinde falan düşük hızda gittiğimden ortalama 83 oldu, düz yolda 90 -95 gibi hızlarda kullandım)  tek başıma idim, birazcık bağajım  vardı...

şimdi , depomun 55 litre olduğunu düşünürsem, bu ortalama ile ;  bir depoyla 965 km yol giderim...

özcan bey acaba, lpg taktırırsam, 100km deki yakıt sarfiyatım, yine 5.7-6 civarında mı olur , yoksa lpg daha ince bir yakıt olduğundan, 7 lt / 100km oranında mı olur şehir dışında ?

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2009, 00:45:37 »
Mustafa bey.Aynı mesafede LPG ile benizne göre daha fazla yakarsınız.Yalnız LPG litre bazında daha ucuz olduğu için ekonomik oluyor.Yoksa ikisi yakıtta aynı değerden satılırsa LPG'ye para dayanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2009, 10:44:56 »
hmm... benzinle düz 6 litre diyelim 100 km de... 1000 km yaptığımda, 180 tl harcamış olurum...
lpg de ise ; 7 litere diyelim 100 km de... 1000 km yaptığımda, (1.70 den) 120 tl harcamış olurum, düz hesap...

yani 1000 km de 60 lira, 10000 de 600 lira kar... yılda 10000 km yapsan, 2.5 yılda anca çıkarırsın lpg kiti parasını... biz yılda 5000 km yaptığımıza göre, lpg ile uğraşmak mantıksız... ancak, ileride, çok fazla kullanmaya başlarsak, brodway i satarsak mesala, işte o zaman hemen taktırırız lpg...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2009, 23:55:39 »
lpg olayi karburatorlu araclarda daha avantajli.bir yilda amorti ediyor fiyati.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2009, 21:24:59 »
eski sistem lpg leri , ruhsata işlemiyorlar artık diye duydum, ama ne kadar doğrudur ? mesala amcamların 94 brodway i , tüplü ama hala ruhsata işlememişler... bir arkadaşı, artık o tüpleri işlemiyorlar demiş... ben de olmaz öyle şey, millet isyan eder dedim, herkes, enjeksyonlu araç mı alıyor, yeni nesil ...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2009, 02:25:53 »
Arakadaşlar tüpün bitmesini bekleyemedim. Arabam şu an tamamen şehir içi 15,7 kuruş yaktı. daha da gaz bitmedi. 30 liralik benzinle 190 km :)