Gönderen Konu: Toyotaya LPG  (Okunma sayısı 6693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotaya LPG
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2009, 08:35:08 »
reşat bey, tankınız tamamen boş olduğu için içinde hava mevcut. 3 depo yaktıktan sonra ancak tam randımanlı şekline gelir. bu arada niçin 20-30 tl lik gaz alıp can çekiştirmeye uğraşıyorsunuz. depoyu doldurun, km nizi not edin, bitince yeniden doldurun ve km farkından ne kadar yaktığınıza bakın. bir de deponuzda en az çeyrek depo benzin olsun. gerçi karbüratörlülerde bu zorunlu değil galiba.

diğer bir husus, trafik kontrolünde (polis ya da jandarma) LPG sistemi ruhsata işli olmadığını görünce ceza yazılmıyor mu?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2009, 08:35:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2009, 17:18:20 »
reşat bey, tankınız tamamen boş olduğu için içinde hava mevcut. 3 depo yaktıktan sonra ancak tam randımanlı şekline gelir. bu arada niçin 20-30 tl lik gaz alıp can çekiştirmeye uğraşıyorsunuz. depoyu doldurun, km nizi not edin, bitince yeniden doldurun ve km farkından ne kadar yaktığınıza bakın. bir de deponuzda en az çeyrek depo benzin olsun. gerçi karbüratörlülerde bu zorunlu değil galiba.

diğer bir husus, trafik kontrolünde (polis ya da jandarma) LPG sistemi ruhsata işli olmadığını görünce ceza yazılmıyor mu?

depomda zaten benzin var az da olsa. zaten ona güvenerek gaz bitene kadar deneme cesaretini gösteriyorum. zaten aynı mantık bi fark yok. Ha tam depo gaz alıp bitirip kaç km yaptığıma bakıp onun üzerinden hesap yapmışım, ha 30 liralık benzinle gittiği değer üzerinden hesap  yapmışım. 300 km sonra ayara gidecem o ayardan sonra daha az yakacağını düşünüyorum ama zaten şuanki değer bile beni oldukça memnun etti. benzinle şehirler arası hep 90 km sabit hızda 240-250 bin yakıyordu. şu an da ise tamamen şehir içi değeri 155 bin.

Ceza konusunda ise evet cezası var ama arabanın vizesini daha 4 ay önce yaptırdığım için tekrar işletmek için vizeye para vermek istemiyorum. Vize zamanını bekleyecem. Zaten gaz deposu simit şeklinde ve bagajdan görülmüyor, arabanın gaz doldurulan yeri de gizli, direksiyonun altındaki gaz-benzin geçiş anahtarını da direksiyonun sağına koydular. yani gazlı olduğunu anlamak çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2009, 17:29:44 »
gaz doldurulan yeri muhtemelen arka çeki demirinin orası peki kaputu aç deseler :) :)
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2009, 18:20:25 »
   Cumartesi günü A4'e (1.6 102 Hp)boş depoya 30 TL 95 oktan benzin aldım.147 km gittim hala bitmedi.Kendimi riske atmamak için mecburen benzin almak zorunda kaldım...Süper bir rakam
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2009, 00:17:01 »
   Cumartesi günü A4'e (1.6 102 Hp)boş depoya 30 TL 95 oktan benzin aldım.147 km gittim hala bitmedi.Kendimi riske atmamak için mecburen benzin almak zorunda kaldım...Süper bir rakam

ben de 30 tl ile 210 km gittim. daha önce dediğim gibi gaz bitene kadar almayacaktım ama ucuz gaz denk geldi yol üstünde eve uzak bir yerde ben de bu şansı kaçırmayayım dedim. Normalde 1.54 e alıyorum LPG yi, 1.47 denk geldi. 140 bin e kadar düşmüştü arabanın km de yaktığı :) daha sonra kesin değeri de yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2009, 00:20:59 »
bir şey sormak istiyorum, mesala burada euro lpg 1.70 civarında, bazen 1.65 bazen 1.72 oluyor, bu bantta seyrediyor... ama bazı petrollerde, mesala alpet lerde, 1.30 oluyor, en fazla 1.50 oluyor.. bizim brodwaye en ucuz lpg nerede ise oradan alıyorduk rastladığımızda.. ama sıralı lpg ye, öyle her istediğiniz yerden lpg alıyor musunuz? ne kadar sağlıklı oluyor ucuz lpg dolum istasyonları, motora bir zararı oluyor mu?
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2009, 00:29:07 »
Zarar verme konusunda bilgim yok ama benim 1.54 dediğim yer BP (izmir-balçova) 1.47 dediğim yer Shell (izmir-güzelbahçe)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2009, 00:37:05 »
bp gibi, shell gibi, petrol ofisi gibi yerlerde 1.70 civarında oluyor genelde, bilmiyorum son zamanlarda düştümü... ama ufak petroller var, onlar rekabet adına sanırım, 1.30 dan bile satıyorlar...
lpg de kalite dereceleri var mı, yani kirli benzin alırsan, motora, enjektöre zarar veriyosun mesela, o yüzden bildiğin güvendiğin petrolden alış veriş yapacaksın, ama lpg de, enjektöre zarar verme durumu var mı onu merak ettim... ucuz etin yahnisi yeniyor mu yani lpg de :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2009, 00:43:16 »
bunun cevabını bilenlere bırakıyorum ama benzine su karıştırmak varsa, LPGye hava karıştırmak da olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2009, 13:28:39 »
  Markalar arası hatta şubeler arsı gazlarda yoğunluk farkı olabiliyor.Bu da çekişte farklılık yaratabiliyor.Örnek olarak Ankara'da ODTÜ'nün yanında ki Shell'den gaz aldıgımda gaza fazla basmıyorum.Araba uçuyor resmen.Kurtuluş Shell'den aldığım gazda ise araba yerinden bile oynamıyor..Sadece bu arz farklılıklar oluoyr.Ama LPG de de kirlenme olaylarına rastlana biliyor.Ama ben yıllardır Benzin/LpG olarak Shell'den başka bir yerde yakıt hiç almadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2009, 13:30:18 »
    Bu arada Mustafa Kara arkadaşım,dikkatimi çektide Mekanik bölüm dışında forumun sohbet,fotoğraflar ve diğer konularda katılımınız çok az.O taraflara da bekleriz sizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 14, 2009, 14:05:40 »
Shell daha kaliteli diye genelde söylüyorlar. Ben de mümkün olursa Shell'den alıyorum
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2009, 15:14:12 »
bunun cevabını bilenlere bırakıyorum ama benzine su karıştırmak varsa, LPGye hava karıştırmak da olabilir :)

Bu kadarını da yapmazlar herhalde :) Ama kuru fasülye ve nohuttan düşük oktanlısını ürettirirlerse bir şey diyemem :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Nisan 14, 2009, 23:53:26 »
Özcan bey, böyle bir kural var mı , bilmiyorum, yani illa diğer konularda da sohebt mi etmem lazım... ki fotoğrafçılık konusunda, oldukça bilgiliyimdir, bir kaç şey de yazdım, ama o bölümde pek katılım yok sanırım... geyik yapacak kadar vakit bulamıyorum, benim için, arabalar hakkında bilgi edinmek öncelik ve bu neden sorun olsun ,anlamadım, bu sitenin amacı bu değil mi...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2009, 23:16:45 »
  Değerli arkadaşım ben siyahtan bahsetmişim sen beyaz diyorsun.Ne alaka şimdi.Koca adam olmuşsunuz.Müdahale ne haddime.İsterseniz yazdıklarımı bir daha yanınızda başka birileriyle okuyunda yanlış anlaşılma olmasın.
  Bu arada diğer konularda birbirimize öneride bulunmanın,yardımcı olmanın yada keyifleneceğimiz konularda katılımımızın neresi geyik anlayamadım.Sİz çok dolusunuz da bizler boş adammıyız.Yazdıklarınıza biraz daha dikkat ediniz.Bu foruma 16 yaşından 62 yaşına kadar değişik yaş gruplarına sahip insanlar katılıyor.Bu kadar insana GEYİK YAPIYOR muamelesi yapamazsınız.Forumumuzun bir üyesi olarak sizden de bir fotoğraf,bir fıkra yada güzel bir hikaye yada yazı bekleriz.Hepsi bu.Bunu neden böyle abartınız.Bazı değer yargılarını aşamamış,belirli kalıplar içinde bir şeyler öğrenmek isterken,öğrendiğini sanmak çok komik.Benim gibi bir çok arkadaşımız sahip oldukları bilgileri sadece bu forumla değil,yıllara dayanan tecrübeler,edinimler ve bilimsel bilgilerin yayınlandığı yazılar,kitap ve mecmualar yardımı ile sahip olunmuştur.Bu forumdan ben de bilmediğim bazı şeyleri öğrendim.
   Size yapılan bir davet ile ilgili bu kadar agresif bir tutum sergileyeceğinizi bilseydim böyle bir şey yazmazdım dostum.Üye oldugunuz tarihten bu yana sorularınıza içtenlikle cevap veren birinin,sırf yanlış cevap vermemek adına gecenin 23'ünde 8 kat aşağı inen,600 metre git gel yol kat edip,arabadan kullanma klavuzunu getirip orda yazılana göre sorunuza cevap veren bu iyi niyetli Özcan'ın nazik davetini yanlış anlayacak zihniyetle hiçmi hiç işim olmaz.Bundan böyle sorularınıza asla cevap yazmayacağım vede konularıma da yorum yapmanızı istemiyorum.Kolay kolay sinirlenmem ama bu cevabınız beni derinden yaralamıştır.
   Bu forum sayesinde şahsen tanışma şerefine nail olduğum HAkan abi,Türkay,Bekir,Erhan,Ferdi,Alper kardeşlerim ve adı aklıma gelmeyen arkadaşlarıma bir sorun hele.Benim ve sizin yazdıklarınız hakkın da ne söylenecek...
   Saygı ve sevgilerimle.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 16, 2009, 12:09:58 »
bir yakınımı kaybettim, bu hafta... üzgünüm , biraz sinirliyim... tanışma bölümüne yazmadan foruma katılamazsın deniyor ya, ki bana göre saçma bir kural bu, ilk defa burada karşılaştım, ama kural kuraldır deyip uydum, işte siz sohbet kısmına  katılımınız çok az, oraya da bekleriz yazınca, zaten stresli bir günümde olduğumdan, sinirlendim, böyle bir kural var mı diye... yazı dilinde, olur böyle yanlış anlamalar, kusura bakmayın...

bugün durumu telafi etmek için, hava yağmurlu, 600 metre, yağmurda yürüyüp geleyim, olur mu :)

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Nisan 16, 2009, 12:20:25 »
Mustafa Bey öncelikle başınız sağolsun, ALLAH rahmet eylesin...
Özcan abi forumun sorun-söyleyelim tarzı sadece ihtiyaç halinde kullanılan bir forum haline dönüşmemesi ve üyelerin diğer bölüm ve konularda da aktif olması konusunda duyarlı birisi (ve çok haklı), belkide sizin hoşsohbetinizi - bilgi ve tecrübelerinizi diğer bölümlerde de görmek istemiştir,

Genellikle bazı üyeler tabiri caizse sömürücü oluyor - paylaşımcı olmuyor, bilgiyi alayım birdaha zaten girmem diye düşünüyor bu durum forumda çok yaşandığı için birşey soran yeni üyeye aktif olması temennisi belirtiliyor,

İçinde bulunduğunuz durum ve ruh hali sebebiyle bunları yazdığınızı biliyoruz, durumu genel anlamda yorumlama ihtiyacı hissettim :)

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 16, 2009, 12:30:22 »
Mustafa Bey, öncelikle başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin.

Bu forumun derli toplu olması, paylaşımın ve seviyenin her zaman belirli bir düzeyde olması için belirlenmiş kurallar var. Mesela rumuz yerine gerçek ad soyad ile üye olunması bunların en başında geliyor. Keza, yeni üyenin ilk mesajının tanışma amaçlı olması da en büyük beklentilerimizden biridir. Sanal alemi bırakalım, gerçek hayattan örnek verelim. Hiç tanımadığınız bir çok kimsenin olduğu bir ortama girdiğinizi varsayalım, bir merhaba demeden, kendinizi tanıtmadan söze girer misiniz? Bizim de burda beklentimiz budur. Herhangi bir soru soran ya da paylaşımda bulunan üyeyi tanımak en doğal ve haklı beklentimizdir diye düşünüyorum.

Özcan Bey, olağanüstü iyi niyetli, bu forumun her bölümünde paylaşımın artması için çırpınan, üyelerin bu forumu sadece sorunlarının çözümüne yönelik bir platform olarak değil de, her türlü bilgi ve tecrübelerini aktardıkları bir paylaşım platformu olarak görmeleri ve algılamaları için biz yöneticiler kadar hatta daha fazla gayret gösteren bir arkadaşımızdır. Dolayısıyla size olan sitemi aslında sizi önemsediği ve forumun her bölümüde görmek istediği içindir. Ayrıca bu bence genel bir mesajdır. Lütfen bunu kişisel olarak algılamayın. Siz içinde bulunduğunuz ruh hali dolayısıyla mesajı o şekilde yazdığını belirtmişsiniz. Biraz empati kurarsanız bence hiç bir mesele kalmayacaktır.

Sizden ricam yazınızın son cümlesi üslup olarak pek şık olmamış. Onu silmenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Nisan 16, 2009, 17:22:05 »
Ben zaten , "kusura bakmayın" dedim kendisine,  dikkat ederseniz, ilk mesaj ile ikinci mesajımın arasında 2 gün var, yani gerçekten kötü bir günüme denk geldi o yazı... son mesajımın, son cümlesi ise sadece bir latife, mahçupluk var... neden sileyim ki... siz de beni yanlış anlıyorsunuz şimdi Hakki Bey...

Efe Bey, teşekkürler, soyadınıza yakışır bir yazı olmuş... selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Nisan 16, 2009, 17:30:15 »
Efe Bey, teşekkürler, soyadınıza yakışır bir yazı olmuş... selamlar...

Teşekkür ederim Mustafa bey, kendi yansımanızı görmüş olmalısınız ;)
Tekrar başınız sağolsun, dediğiniz gibi olur böyle durumlar yeterki uzlaşımcı - anlayışı olalım hepsi çözülür...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...