Gönderen Konu: Toyotaya LPG  (Okunma sayısı 6694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotaya LPG
« Yanıtla #40 : Nisan 16, 2009, 18:00:08 »
Ben zaten , "kusura bakmayın" dedim kendisine,  dikkat ederseniz, ilk mesaj ile ikinci mesajımın arasında 2 gün var, yani gerçekten kötü bir günüme denk geldi o yazı... son mesajımın, son cümlesi ise sadece bir latife, mahçupluk var... neden sileyim ki... siz de beni yanlış anlıyorsunuz şimdi Hakki Bey...

Mustafa Bey, o cümleyi o manada yazdıysanız hiç bir problem yok. Bunu belirttiğiniz için teşekkürler. Tabi yazarken jest ve mimiklerimizi ifade edebilmek gibi bir imkanımız yok. Ama şuna emin olabilirsiniz ki, o cümlenizi okuyan biri mahcubiyet kadar hafif bir alay da algılamış olabilirdi. Uyarımın nedeni budur.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 16, 2009, 18:00:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Nisan 16, 2009, 18:48:53 »
sonuna gülücük de ekledim halbuki, keşke, yüzü kızaran bir ifade ekleseydim,  bir de liseli gençler , kısacık yazılarla, sms olarak nasıl anlaşıyor hiç çözemedim...

asıl konuya dönersek, dün lpg aldım brodway e, 1.50 düşmüş, 1.70 di mart ayında... yücel gaz, güvenal gaz, gibi alternatif marka lpg ler de 1.30 a düşmüş...

merak ediyorum, biri 1.50 den satıyor, diğeri 1.30 dan, hatta bazen fark 1.60 a 1.30 olabiliyor... nasıl oluyor da 1.30 dan satan kar edebiliyor.. mutlaka bir hilesi vardır, kalitesizdir.. ama ne yapalım, devir ekonomi devri, gidip 1.30 luktan alıyrum... toyota ya lpg sistemi taktırınca belki kıyamam, hep eurogaz alırım...

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 17, 2009, 00:30:07 »
Özcan abi forumun sorun-söyleyelim tarzı sadece ihtiyaç halinde kullanılan bir forum haline dönüşmemesi ve üyelerin diğer bölüm ve konularda da aktif olması konusunda duyarlı birisi (ve çok haklı), belkide sizin hoşsohbetinizi - bilgi ve tecrübelerinizi diğer bölümlerde de görmek istemiştir,
Genellikle bazı üyeler tabiri caizse sömürücü oluyor - paylaşımcı olmuyor, bilgiyi alayım birdaha zaten girmem diye düşünüyor bu durum forumda çok yaşandığı için birşey soran yeni üyeye aktif olması temennisi belirtiliyor,
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Hiç tanımadığınız bir çok kimsenin olduğu bir ortama girdiğinizi varsayalım, bir merhaba demeden, kendinizi tanıtmadan söze girer misiniz? Bizim de burda beklentimiz budur. Herhangi bir soru soran ya da paylaşımda bulunan üyeyi tanımak en doğal ve haklı beklentimizdir diye düşünüyorum.
Dolayısıyla size olan sitemi aslında sizi önemsediği ve forumun her bölümünde görmek istediği içindir.
  Hakkı kardeş ben kimseye sitemde bulunmadım.Yadıklarım tekrar okunursa bu anlaşılacaktır.Benimki nazik bir davet.Birini çaya yada yemeğe davet eder gibi bir davet.Mekanik dışındaki konulara girmemeniz sorun diyede yazmadım.Zoruma giden GEYİK YAPACAK KADAR ZAMAN BULAMAMAMDIR cümlesidir.Bu kadar insan GEYİK yapıyor.Gülümsemek,keyiflenmek için yazılan bir fıkra,ders almamız gereken bir hikaye,hasta olan bir arkadaşa geçmiş olsun,evlenecek  olana hayırlı olsun demek,yeni gelen birine hoşgeldin demek,tanışma-toplanmak ve sıkıntılardan biraz uzaklaşmak ve sanal olan bir dostluğu gerçeğe çevirmek için yapılan toplantılara GEYİK deniliyorsa,eğer BURASI BİR GEYİK ÇİFTLİĞİ İSE,BİZLERDE BİRER GEYİK'İZ.Ve bu güzelim forumda Geyik olmaktan da gurur duyuyorum.Ne mutlu TCT Geyik'iyim diyene.

Mustafa bey bu arada da başınız sağolsun,Allah rahmetlinin de günahlarını af eylesin,mekanı cennet olsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Nisan 17, 2009, 00:41:14 »
teşekkür ederim, böbrek hastasıydı kendisi, bekliyorduk vefatını...  bir başka yakınım kanser ameliyatı oldu, bir başkası da safra kesesini aldırdı... son bir haftadır, bir adanaya , bir osmaniyeye gidiyorum ... her gün yolculuk, her gün uykusuzluk, stres, üzüntü...

biz buralarda, vakit geçirmek için sabun köpüğü muhabbete geyik diyoruz, o yüzden, boş vaktim yok anlamında yazdım onu, başka türlü anlamayın lütfen ve tekrar kusura bakmayın, iyi geceler...

selam ve sevgilerle...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #44 : Nisan 17, 2009, 09:31:47 »
Hastalarınıza ALLAH tan acil şifalar dilerim :), ALLAH çekene de bakana da ecir - sabır versin...

asıl konuya dönersek, dün lpg aldım brodway e, 1.50 düşmüş, 1.70 di mart ayında... yücel gaz, güvenal gaz, gibi alternatif marka lpg ler de 1.30 a düşmüş...

merak ediyorum, biri 1.50 den satıyor, diğeri 1.30 dan, hatta bazen fark 1.60 a 1.30 olabiliyor... nasıl oluyor da 1.30 dan satan kar edebiliyor.. mutlaka bir hilesi vardır, kalitesizdir.. ama ne yapalım, devir ekonomi devri, gidip 1.30 luktan alıyrum... toyota ya lpg sistemi taktırınca belki kıyamam, hep eurogaz alırım...

Onu bende anlayamıyorum Mustafa Bey, Ankarada da 1,56 dan satan yer var 1,35 ten satan yer var, arada 21 krş fark var benim aracın deposu 35 lt lik, tamamen bitince alıyorum genelde, 30 litre alsam 6,3 tl fark oluyor iki marka arasında,
ve aracım karbüratörlü - 75 model 1300 cc olduğu için iyi ile kötü arasında pek fark göremiyorum, yani ucuz olup gerçekten kalitesiz olanda var, ucuz olup yine diğer kaliteli gaz kadar götüren de var, ben de bu sebeple tecrübe ettiğim ucuz ve iyi olan yerden alıyorum baştan kar ediyorum kendimce :)
serbest piyasa yani, hükümet bi ara bu LPG deki şehiriçi ve şehirdışı farkları denegeleyecekti güya...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Nisan 17, 2009, 12:04:33 »
teşekkür ederim... bu aralar, 1.70 olan aygaz bile 1.50 ye düştü İskenderun da, Osmaniye de de öyle... o yüzden 1.30 lük yerden almaya gerek kalmıyor, ama bazen fark 1.65 e 1.30 oluyor, o zaman haliyle gidip 1.30 luktan alıyorum brodway  e , o da 93 model, 180 bin de km si, pek fark etmiyor yani koyduğum gazın kalitesi... ama bir keresinde, urfaya giderken, antepten yoldan yani, gaz almıştım, çekişi inanılmaz düşmüştü aracın, gaz yemiyordu resmen, urfada sabahleyinde araç çalışmadı, zorla çalıştırmıştık.. sonra da hararet yapmaya başladı, resmen kafayı yedi makine... tövbe ettim sonra, bilmediğim yerden gaz almam, ucuz da olsa almam, marka da olsa almam... bildiğim yerden full yapar öyle çıkarım yola...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Benim Toyotam Carina
  • Araç: Carina
« Yanıtla #46 : Temmuz 15, 2009, 11:36:50 »
sevgili arkadaşlar Merhaba.
Ben 2000 yılından beri CARİNA kullanıcısıyım. 13.06.1966 İstanbul doğumlu. aslen kastamonu hanönü ilçesindenim. Doğduğumdan beri istanbulda yaşamaktayım. Yaşadığım sürece İstanbulun her halini çok iyi bilirim.

Hayat gittikçe zorlaşmaya başladı. Her daim kriz yaşanır oldu. Bu ekonomik krizde bende benzin fiyatları karşısında çaresiz kaldım. Bende CARİNA'ma LPG taktırmaya karar verdim. Ustam Mithat ustaya sordum. Lovato yada BRC taktırırsan sorunsuz binersin diyor. Fakat bu ürünler fiyat olarak en pahalı olanları. Çok kararsızım. Pahalı olsun ama sorunsuz olsun dersem bunlardan birine karar vermem lazım. Yada lpg'li CARİNA kullanan varsa önerisini rica edeceğim.
Yardımcı olacak arkadaşlar nedenleri ile hangi markayı tercih etmemi söylerse çok memnun olacağım.