Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 116212 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #460 : Aralık 05, 2018, 05:08:53 »
Touch paket almak daha mantıklı djital klima deri dreksiyon arka led stop  koyamayacağınız için

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Aralık 05, 2018, 05:08:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • Japanese Man-Youtube Channel
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '19
  • 224 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Aralık 05, 2018, 08:42:53 »
Bence de hocam durumunuz el veriyorsa Touch paket alın.
Corolla 2019 ve üstü modeller icin her sey-> Facebook Corolla2019+ Grubunda!
2019 Corolla Vision 1.6 Valvematic
2014 Corolla Advance 1.4 D4D
2011 Auris 1.33 Dual VVT-I

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Aralık 05, 2018, 10:54:22 »
Suan Bayiilerde araç yok subat ayina kadarda araç olmayacak bulabiliyorsaniz touch alın yoksa lifeda eklemelerle güzel hale getirilebilir.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1367 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Aralık 05, 2018, 12:00:05 »
toyotanın fiyatlandırma politikası farklı,bu nedenle hangi aracı rayiç fiyatın en uygun halini buluyorsanız alın.tercih normalde touch olabilir.life bulunamadığı için fiyatı da eski cazibesini aratıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 283000
  • Model Yılı: '97
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Aralık 05, 2018, 12:09:53 »
Bilgi ekranı sen touch paketten şaşma kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36200
  • Model Yılı: '18
  • 11 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #465 : Aralık 05, 2018, 15:23:23 »
İyi günler arkadaşlar fikrinizi almak istiyorum. Önceki ve şu ay itibari ile bildiğiniz üzere hurda teşviki fiyat indirim var. Corolla life modeli 77 bin küsür tl , touch paketi ise 85 bin tl civarında. Life donanımında eksik olan ama ihityaç duyulan sis farı,cruise control,arka park sensörü ve dokunmatik multimedya sistemini düşünücek olursak , life donanım alıp sonradan eklemeler yapmak daha mantıklı mı yoksa touch paketini almak mı. Görüşlerinizi maliyetleri göz önünde bulundurarak ve touch donanımında akla gelen diğer özellikleri bulundurarak yorum yaparsanız çok sevinirim selametle kalın :)

Dostum kesinlikle touch model.
Faydalı: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0

Hastaya doktor, savunmaya avukat, uzaya astronot, geri kalan her şey için Endüstri Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Aralık 05, 2018, 16:56:05 »
İyi günler arkadaşlar fikrinizi almak istiyorum. Önceki ve şu ay itibari ile bildiğiniz üzere hurda teşviki fiyat indirim var. Corolla life modeli 77 bin küsür tl , touch paketi ise 85 bin tl civarında. Life donanımında eksik olan ama ihityaç duyulan sis farı,cruise control,arka park sensörü ve dokunmatik multimedya sistemini düşünücek olursak , life donanım alıp sonradan eklemeler yapmak daha mantıklı mı yoksa touch paketini almak mı. Görüşlerinizi maliyetleri göz önünde bulundurarak ve touch donanımında akla gelen diğer özellikleri bulundurarak yorum yaparsanız çok sevinirim selametle kalın :)

Size kalmış. Kalite olarak aralarında fark var bence. Eklenemeyecek olan dijital klima farkı var en önemlisi. O eklemeleri yaptığınızda fiyat zaten 85 e gelecek. Biraz bütçeyi zorlayıp touch almak daha mantıklı bence.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36200
  • 11 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Aralık 05, 2018, 17:30:44 »
Size kalmış. Kalite olarak aralarında fark var bence. Eklenemeyecek olan dijital klima farkı var en önemlisi. O eklemeleri yaptığınızda fiyat zaten 85 e gelecek. Biraz bütçeyi zorlayıp touch almak daha mantıklı bence.

eğer touch almayı düşünüyorsan geç kalmış olabilirsin aralık ayı için. çünkü daha stoklara girmeden satışları yapıldı çoktan.
Faydalı: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0

Hastaya doktor, savunmaya avukat, uzaya astronot, geri kalan her şey için Endüstri Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #468 : Aralık 12, 2018, 10:53:59 »
Kıymetli forumdaşlar;
Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba demek istiyorum. Eskilerden kimler var bilemiyorum ancak umarım forum eskisi gibi canlı, samimi ve neşelidir.
2012 yılında severek satın aldığım Toyota Corolla aracımı 2015 yılında sattım ve bu zamana kadar otomobil alamadım.
Bu nedenle otomobil dünyasından neredeyse kopmuş hale geldim.
Şu aralar 3-5 kuruş para geçecek elime ve bunu artık canıma tak etmiş olan araba hasretimi gidermek için kullanmayı düşünüyorum.
Aslen piyasanın hali böyleyken araç almak pekte mantıklı değil ise de arabasız geçen zaman beni yeterince yormuş durumda olduğundan bunu bile bile araba almayı düşünüyorum.
Şöyle bir fikre sahibim ve sizlerin de kıymetli görüşlerinizi almak istedim.
Bütçem 35.000-40.000 TL arasında.
Bu paralara yüksek modelli boş araç almaktansa düşük modelli temiz ve dolu bir araç almayı daha mantıklı buluyorum.
Hal böyle iken iki model arasında kaldım.
1. Volvo S40 2.0 2003-2004 model
2. Renault Laguna I RXT 2001 model

Bu araçların her ikisi içinde maksimum 150.000 km olacak şekilde hatasız ve boyasız araçlar için yaptığım araştırmalarda;

Volvo için 40.000 TL civarında,
Laguna için ise 38.000 TL civarında fiyatlar ile karşılaştım.
Şimdi siz kıymetli forumdaşlarımdan benim için büyük öneme haiz tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Bu iki marka ve model dışında varsa tavsiyeniz onları da öğrenmek isterim.
Şimdiden verilecek cevaplardan dolayı teşekkür eder herkese keyifli forumlar dilerim. Saygılarımla.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #469 : Aralık 12, 2018, 11:08:32 »
Kıymetli forumdaşlar;
Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba demek istiyorum. Eskilerden kimler var bilemiyorum ancak umarım forum eskisi gibi canlı, samimi ve neşelidir.
2012 yılında severek satın aldığım Toyota Corolla aracımı 2015 yılında sattım ve bu zamana kadar otomobil alamadım.
Şu aralar 3-5 kuruş para geçecek elime ve bunu artık canıma tak etmiş olan araba hasretimi gidermek için kullanmayı düşünüyorum.
Aslen piyasanın hali böyleyken araç almak pekte mantıklı değil ise de arabasız geçen zaman beni yeterince yormuş durumda olduğundan bunu bile bile araba almayı düşünüyorum.
Bu paralara yüksek modelli boş araç almaktansa düşük modelli temiz ve dolu bir araç almayı daha mantıklı buluyorum.

Bu araçların her ikisi içinde maksimum 150.000 km olacak şekilde hatasız ve boyasız araçlar için yaptığım araştırmalarda;

Şimdi siz kıymetli forumdaşlarımdan benim için büyük öneme haiz tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Şimdiden verilecek cevaplardan dolayı teşekkür eder herkese keyifli forumlar dilerim. Saygılarımla.

sizin yerinizde olsam o bütçe aralığında 2003-2007 arası  corolla vvt-i otomatik  sol veya terra paket alırdım.  veya aynı model aralığı avensis de olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #470 : Aralık 12, 2018, 12:19:54 »
Bende kutay bey gibi düşünüyorum çünkü eski model araba alınca problem çıkma ihtimalide yüksek ama toyota 2002-2007 arası COROLLA sorunsuzlukta en önlerde ve satışıda kolay. Volvo ve laguna çok iyide satışıda yavaş yoksa o paraya mitsubishi ve nissan primerada çok dolu özelliklerde bulursun ama problem ve satışınıda araştır derim.. gönlünüze göre bulmanız dileğiyle...
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #471 : Aralık 12, 2018, 12:54:08 »
Belirtilen bütçeye volvo veyahut laguna süpriz çıkarma ihtimali yüksek araçlar ve bilhassa volvonun yedek parçasından ziyade ustasını bulmakta sıkıntı çekersiniz diye düşünüyorum.

Limitiniz aralığında 2005-2007 arası corolla sol veya daha şık ve gösterişli olan mazda3 dynamic pakette olabilir.
Bu manueli
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acill-sahibinden-masrafsiz-temiz-mazda-3-625518149/detay
Buda otomatik viteslisi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-otomatik-vites-sorunsuz-mazda-3-628725082/detay

Km arttıkça daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Aralık 12, 2018, 13:01:13 »
Mazda 3ve Corolla mantıklı gibi geliyor.
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #473 : Aralık 12, 2018, 13:07:14 »
Kıymetli forumdaşlar;

onur bey öncelikle form'a tekrar hoş geldiniz bende arkadaşlar gibi kesinlikle Toyota derim ve üstüne basa basa Volvo ve Laguna dan uzak durmanızı tavsiye ederim ama şöyle bir durum var temiz bir sol paket almaya kalkarsanız 40 bin ve üstü rakamlar mevcut ama bütçeniz dahilinde 2002 /2004 modele kadar rahat bulursunuz ,ama tavsiyem 2005 ve 2007 aralığı olur zira alt modellerde yağ yakma sorunu var hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #474 : Aralık 12, 2018, 15:01:16 »
onur bey öncelikle form'a tekrar hoş geldiniz bende arkadaşlar gibi kesinlikle Toyota derim ve üstüne basa basa Volvo ve Laguna dan uzak durmanızı tavsiye ederim ama şöyle bir durum var temiz bir sol paket almaya kalkarsanız 40 bin ve üstü rakamlar mevcut ama bütçeniz dahilinde 2002 /2004 modele kadar rahat bulursunuz ,ama tavsiyem 2005 ve 2007 aralığı olur zira alt modellerde yağ yakma sorunu var hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle iyi forumlar
Ümit Bey 2005/2007 aralığına bende katılıyorum zira onlarda benim 2003 soluma göre yağmur sensörü,hız sabitleme ekleme avantajı ve daha şık kasa mevcut. Tabi temizi ve az km için enaz 45 bin gözden çıkarmak gerek. Yağ yakmaya gelince 2 yıldır kullanıyorum 5 bin kmde yarım lt ekledim buda gayet normal gelio bana. 10/40 kullanıyorum bu arada. Atilla abinin dediği 5/50 yi kullansam onuda eksiltmez belki. Ama 2005 öncesi dediğiniz gibi kronik bu yağ eksiltme sorunu.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #475 : Aralık 12, 2018, 15:34:40 »
Kıymetli cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Corolla, Avensis ve Mazda 3 için sizinle aynı görüşteyim. Hatta foruma yazmadan evvel onlar hakkında da araştırma yaptım.
Corolla için yağ yakma sorunu 2012 aracımda da mevcuttu ve bu beni olumsuz etkiledi. Avensis için ise çok bilgim olmamakla birlikte 2.0 almak sanki daha mantıklı gibi geldi. Mazda 3 ise bizzat kullanan bir arkadaşım olumsuz referans verince vazgeçtim.

Şimdi yeniden başlıyorum tavsiyeleriniz ışığında:)

Maksimum 40.000 TL olacak şekilde hata boya olmayacak ve 150.000 km yi geçmemiş araçlara tekrar bakacağım. Halen tavsiyelerinize açığım. Hatta varsa forumda bu şartlarda araç satan onun aracını almak daha güzel olacaktır.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #476 : Aralık 12, 2018, 16:02:13 »
Corolla, Avensis ve Mazda 3 için sizinle aynı görüşteyim. Hatta foruma yazmadan evvel onlar hakkında da araştırma yaptım.
Corolla için yağ yakma sorunu 2012 aracımda da mevcuttu ve bu beni olumsuz etkiledi. Avensis için ise çok bilgim olmamakla birlikte 2.0 almak sanki daha mantıklı gibi geldi. Mazda 3 ise bizzat kullanan bir arkadaşım olumsuz referans verince vazgeçtim.

Maksimum 40.000 TL olacak şekilde hata boya olmayacak ve 150.000 km yi geçmemiş araçlara tekrar bakacağım. Halen tavsiyelerinize açığım. Hatta varsa forumda bu şartlarda araç satan onun aracını almak daha güzel olacaktır.
hem boyasız hem 150 bini geçmicek hemde 40 bini geçmicekse toyota biraz zor gibi ama denk geliese 2005/2007 kaçırma derim.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #477 : Aralık 12, 2018, 17:49:31 »

hocam o fiyat aralığında 2005 ve üzeri sol paket zor ama bu ilana bakın isterseniz. gerçi ayrıntılı bilgi verilmemiş, illa ki bir şeyler çıkar. bence kaput,

tavan ve bagajda boya yoksa alınabilir. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-634587521/detay

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2018, 17:50:22
bütçenizi biraz aşıyor ama şu avensis de fena değil gibi. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ici-disi-tertemiz-full-plusfull-avensis-629035813/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #478 : Aralık 12, 2018, 17:52:29 »
Belirtilen bütçeye volvo veyahut laguna süpriz çıkarma ihtimali yüksek araçlar ve bilhassa volvonun yedek parçasından ziyade ustasını bulmakta sıkıntı çekersiniz diye düşünüyorum.

Limitiniz aralığında 2005-2007 arası corolla sol veya daha şık ve gösterişli olan mazda3 dynamic pakette olabilir.
Bu manueli
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acill-sahibinden-masrafsiz-temiz-mazda-3-625518149/detay
Buda otomatik viteslisi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-otomatik-vites-sorunsuz-mazda-3-628725082/detay

Km arttıkça daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

Selman bey her iki ilanı da inceledim. Gayet hoş bir araç Mazda 3. Fiyatta sanki pazarlık ile istediğim aralığa gelecek gibi.
Km yüksek olsun istemiyorum takdir edersiniz ki.
Ama tavsiyeleriniz çok yol gösterici oldu inanın. Yoğunluğu bu kategoriye vereceğim.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2018, 17:54:49
hem boyasız hem 150 bini geçmicek hemde 40 bini geçmicekse toyota biraz zor gibi ama denk geliese 2005/2007 kaçırma derim.

İşte sorun orada zaten. Bütçe kısıtlı ve takıntılarım var :) Bakalım hayırlısı.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2018, 17:56:31
hocam o fiyat aralığında 2005 ve üzeri sol paket zor ama bu ilana bakın isterseniz. gerçi ayrıntılı bilgi verilmemiş, illa ki bir şeyler çıkar. bence kaput,

tavan ve bagajda boya yoksa alınabilir. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-634587521/detay

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2018, 17:50:22
bütçenizi biraz aşıyor ama şu avensis de fena değil gibi. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ici-disi-tertemiz-full-plusfull-avensis-629035813/detay

Kutay bey harikulade ilanlar için teşekkür ederim. Biraz bütçe kısıtlı. yoksa elbette bende en iyisi olsun isterim. Daha evvel dizel otomatik Corolla kullandım ancak tat vermedi. Acaba benzinli otomatikler için görüşünüz nedir? Eşimde kullanabilsin istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Aralık 12, 2018, 18:14:29 »
Arkadaşınız Mazda 3 için nasıl olumsuz bir dönüş yaptı çok merak ettim.
Corollalarda 2012 öncesi ESP sadece en üst donanımda varken,bu Mazda 3 de dynamic donanım seviyesinde standarttır. Corolla daha konforlu, Mazda daha sportif biraz daha sert sürüşü var. Hidrolik direksiyon da bu sportifliği destekliyor yolu daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Cam tavan olan modelleri de var Mazda ayrıca.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.