Mesela bu araba konusunda yorumlarınız neler?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-uygun-fiyat-temiz-630998094/detay
96 bine bunu alasıya 105 bin gibi rakamlara 50. Yıl navi premium alırsınız hiç olmazsa 1 model daha yeni ve en dolusu biz Avensis te ön çarpışma önleyici nin faydasını gördük aniden yola fırlayan çocuğu fark Edip araç otomatik fren yaptı aynı sistem ve adaptif hız sabitleyici var aynı zamanda şerit takip sistemi var bu advens onun yanında boş kalıyor
Mesaj Birleştirildi: 30 Ksm, 2018 12:21
+1de 17 inç orijinal alaşım jant var üzerinde ve bir çok özellik farkı var
96 bine bunu alasıya 105 bin gibi rakamlara 50. Yıl navi premium alırsınız hiç olmazsa 1 model daha yeni ve en dolusu biz Avensis te ön çarpışma önleyici nin faydasını gördük aniden yola fırlayan çocuğu fark Edip araç otomatik fren yaptı aynı sistem ve adaptif hız sabitleyici var aynı zamanda şerit takip sistemi var bu advens onun yanında boş kalıyor
Mesaj Birleştirildi: 30 Ksm, 2018 12:21
+1de 17 inç orijinal alaşım jant var üzerinde ve bir çok özellik farkı var
Birde, sadece yeni kasa corollaları düşünerek, kar beyazı renk nasıl sizce? Bir bayide sadece kar beyazı ve inci beyaz varmış?
anladığım kadarı ile siz corolla istiyorsunuz,kar beyazı ile inci beyazı arası 1000-1500 tl arası fark olur,çizilmeler de kar beyazını daha kolay boyayabilirler,bayideki arabaları yerinde görün,illa 2. el diyorsanız arkadaşlarımızın önerdiği gibi 50.yıl serisi güzel bir seçim olur,aralıkta sınırlı üretim olacak ve toyotanın fiyatlandırmasına akıl ermiyor.
anladığım kadarı ile siz corolla istiyorsunuz,kar beyazı ile inci beyazı arası 1000-1500 tl arası fark olur,çizilmeler de kar beyazını daha kolay boyayabilirler,bayideki arabaları yerinde görün,illa 2. el diyorsanız arkadaşlarımızın önerdiği gibi 50.yıl serisi güzel bir seçim olur,aralıkta sınırlı üretim olacak ve toyotanın fiyatlandırmasına akıl ermiyor.
Tokay abi ilk arabamı alacağım, 1 aydır yemin ederim mide krampı geçiriyorum.
Kasım ayının başında ötv indirimi belli oldu. 10 gün içerisinde bir bayi 300 tane araba satmış. Üstüne üstün Kasım-Aralık ayı için toplamda satış hedefleri 50 araç olmasına rağmen.
11 kasımda bayiye uğradım. Bütün araçları bitirdik geldiğiniz için teşekkürler dediler ve dönüp arkasını gittiler. Aralık ayı için ÖTV indirimi devam ediyor ama ne gibi bir fiyat farkı olur bilmiyorum. Aralık araçları için bile yarın stoklar ve fiyat/kampanyalar belli olacak ama şimdiden kapora ödeyip şu araç gelirse benim için ayırın diyenler olmuş.
Corolla benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. 0 almak istiyorum çünkü uzun yıllar kullanmak istiyorum, o yüzden önceliğim sıfırdan yana. İstanbulda tanıdığım bir bayiden arkadaş gel bana sana kar beyazı ve inci beyazı iki aracımı da ayırdım. yarın fiyatlar belli olsun satışı yapalım dedi ama şuanki 100bin TL olan touch 1.6 MultiS araç ne kadar olacak cidden merakla bekliyorum yarını.
100bin TL olan touch 1.6 MultiS .
Touch 100 binmi hayatta vermem o parayı bakın size tavsiye ettiğimiz 50. Yıl serisi 10 basar o araca artı uzun yıllar binecekseniz vergiden 1 veya iki yıl daha erken düşecek herşey hesap kitap devri donanımlar arası koltuk konforu bile fark ediyor bırakın başka özellikleri saymıyorum bile ama sonuçta para sizin karar sizin saygı duyarım hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH
Touch 100 binmi hayatta vermem o parayı bakın size tavsiye ettiğimiz 50. Yıl serisi 10 basar o araca artı uzun yıllar binecekseniz vergiden 1 veya iki yıl daha erken düşecek herşey hesap kitap devri donanımlar arası koltuk konforu bile fark ediyor bırakın başka özellikleri saymıyorum bile ama sonuçta para sizin karar sizin saygı duyarım hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH
Kasım, Aralık ayında çıkan modeller 50.yıl serisi değil mi? Değilse ne gibi farklılıklar var tam olarak?
Eğer aracı illede sıfır alacağım diyorsanız birşey diyemem ama ikinci el olacaksa tercihim kesinlikle yeni civic olurdu. Bir iki örnek misaliç
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-hatasiz-kusursuz-631000275/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2017-cikisli-ozel-renk-boyasiz-hatasiz-22-bin-kmde-tramersiz-630238685/detay
Selman abi, bu araçlar güzel gerçekten ama civic olacaksa fabrikasyon çıkışlı lpg Executive model olmadıkça bir anlamı yok diye düşünüyorum, en azından benim için öyle. Keşke 120bin TL kadar nakitin olsa hiç düşünmeden al bin uzun yıllar.
Bu arada evet sıfır almak şuan tek seçeneğim, özellikle ötv indirimleriyle. Çünkü eylül ayında life model bile 110 bin liradan satılıyordu. Ki bayideki bir arkadaşım açtı gösterdi bi satış yapılan fiyatı.
Şuanki düşüncem touch alıp bide cc taktırıp, 6 ay kadar bindikten sonra lpg taktırıp yoluma devam etmek ve arkama bakmadan en azından 5-10 yıl binmek istiyorum. Tabi hanım da var kullanacak, biliyorsunuz manuel şanzımanın düşmanı onlar

o yüzden otomatik.
Mücahit kardeşim öncelikle alacağın araç ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun.
Executive ve elegans arasında led far, hayalet gösterge ve deri koltuk dışında bariz bir değişiklik var mı bilmiyorum. Elegans yabana atılacak bir donanım paketi değil. En azından senin almaya niyetlendiğin touch paket corolladan çok çok üstün donanım özelliklerine sahip. Ve 1-2 yaşında alacağın civic en az 4-5 yıl garanti kapsamında olmuş olacak(tabi bulduğun 2. el araç kurcalanmamışsa)
Corolla tamam iyi güzelde hem kasa değiştiriyor olması hemde senin istediğin modelin donanım bazında çok düşük olması hasebiyle biraz daha mantıklı hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü belirlediğin limit öyle az bir limit değil. 100 bin civarı daha güzel donanımda araç sahibi olabilirsin. Benim bir arkadaşım sıfır civic fabrikasyon lpgli elegans paketini 50bin faizsiz krediyle 123 bin liraya aldı.
Diğer yandan corolla yerine sıfır aurisde düşünülebilir.
Kasım, Aralık ayında çıkan modeller 50.yıl serisi değil mi? Değilse ne gibi farklılıklar var tam olarak?
50.yıl serisi olur ama paket parkı var life,touch,gibi en ful olanı premium oluyor sahibinden.com üzerinden 1.6 premium diye seçersen sınırlama olarakta yıl bazında 2017 yi seçersen sonuçları ve farkları çok net görebilirsiniz Selman beyin dediği gibi Civic ye olabilir yeterki sorunsuz tamamen orjinal olsun binilir zaten benzin fiyatları da düşüyor lpgsiz bile binilrbilir tabi biraz hayal gibi ama
ümit bey'e katılıyorum. şu an 100 bin bandında araç alacak olsam kesinlikle 50.yıl serisi premium corolla alırım. sırf ön çarpışma engelleyici sistem için bile 50. yıl premium serisi alınır. üstelik yarın satılığa çıkardığınızda bile fark eder. 50. yıl premium serisi o kasanın en dolusu anında en yüksek fiyata satarsınız. sakın 50. yıl premium dışındaki paketlere bakmayın. paranıza yazık etmeyin.
Mesaj Birleştirildi: 30 Ksm, 2018 18:27
bu arada göçüklü 2016-2017 civic'lere yaklaşmayın derim. şu an bile 2016-2017 civic'ler, 2018'lere göre 2. elde değer kaybetmiş gözüküyor. fiyatları inceleyin, görürsünüz.
bu arada göçüklü 2016-2017 civic'lere yaklaşmayın derim. şu an bile 2016-2017 civic'ler, 2018'lere göre 2. elde değer kaybetmiş gözüküyor. fiyatları inceleyin, görürsünüz.
Kutay bey hiç değer kaybettiğini zannetmiyorum. Bir arkadaşım 2016yıl sonunda 83bine aldığı elegans civici 30bin kmde lpgsiz bir şekilde 105 bine sattı
ümit bey'e katılıyorum. şu an 100 bin bandında araç alacak olsam kesinlikle 50.yıl serisi premium corolla alırım. sırf ön çarpışma engelleyici sistem için bile 50. yıl premium serisi alınır. üstelik yarın satılığa çıkardığınızda bile fark eder. 50. yıl premium serisi o kasanın en dolusu anında en yüksek fiyata satarsınız. sakın 50. yıl premium dışındaki paketlere bakmayın. paranıza yazık etmeyin.
Mesaj Birleştirildi: 30 Ksm, 2018 18:27
abi bana göre Civic kasası hiç hoş değil ama zevkler ve renkler tartışılmaz ama 50. Yıl serisi gerçekten donanım olarak tam dolu ve konforuda diğer paketlere göre daha iyi heleki 17 jant olmasında daha gösterişli kılıyor kasayı.
Kutay bey hiç değer kaybettiğini zannetmiyorum. Bir arkadaşım 2016yıl sonunda 83bine aldığı elegans civici 30bin kmde lpgsiz bir şekilde 105 bine sattı 
selman bey, 2016 yılındaki döviz kuru ve sıfır araba fiyatlarıyla şimdiki döviz kuru ve sıfır araba fiyatlarını kıyaslarsak bence kar etmiş sayılmaz. malum sitede 2016-2017 ile 2018 fiyatlarını karşılaştırın arada bariz göçük fiyat farkı var. bir önceki aracım fb 7 kasa civic'ti. çok da memnundum. ben de yeni kasa civic almayı çok düşündüm ama yeni kasada gariptir bendeki fb 7 kasadaki birçok donanımı kaldırmışlar. üstüne göçük sorunu da çıkınca vazgeçtim. hatta bayi yetkilisine göçük için garanti veriyor musunuz, göçük çıkarsa yeni araçla değişim yapar mısınız diye sordum, yazılı belge istedim. kabul etmediler. ben de civic almaktan vazgeçtim. civic'in corolla'ya göre artısı sanrufu, kokpiti ön kol dayama ve tasarımıdır diyebilirim. diğer konularda açık ara corolla önde bana göre.
Kutay Bey ben o kadar döviz kurumu falan bilmem, sonuçta böyle bir problemi bayağı dillendirilen bir marka yine satış rekorları kırıyorsa bu Hondanın büyük başarısıdır bana göre. Hondayı alan arkadaşımda civicten önce yine sıfır aldığı 2015 corolla varmış ve sattım kurtuldum, donanım ve yol tutuş yönünden corolla civicin yanına yaklaşamaz diyordu.
Göçük problemi ise haddinden fazla abartıldığı düşüncesindeyim.
Merhabalar dovizden dolayi fiyatlar malum ucuk sifir corolla almak yerine 2005 2006 e200 kompressor avantgrade tavsiye eder misiniz ikiside ayni fiyat
Merhabalar dovizden dolayi fiyatlar malum ucuk sifir corolla almak yerine 2005 2006 e200 kompressor avantgrade tavsiye eder misiniz ikiside ayni fiyat
temizini bulursan yıldızlının efsane kasasıdır e2 paket olanlarına bak ve 2006 dahil sonrasına bak makyajlı kasasıdır ama çok temiz ve düşük km'li olanlarını bulunan lazım çünkü mersedesin parçaları pahalıdır
Kutay Bey ben o kadar döviz kurumu falan bilmem, sonuçta böyle bir problemi bayağı dillendirilen bir marka yine satış rekorları kırıyorsa bu Hondanın büyük başarısıdır bana göre. Hondayı alan arkadaşımda civicten önce yine sıfır aldığı 2015 corolla varmış ve sattım kurtuldum, donanım ve yol tutuş yönünden corolla civicin yanına yaklaşamaz diyordu.
Göçük problemi ise haddinden fazla abartıldığı düşüncesindeyim.
selman bey, fb 7 kasa civic'deki donanımların çoğu yeni kasada yok, (akıllı hız sabitleyici, f1 şanzıman vs yok). yol tutuş konusunda doğrudur civic daha başarılı sayılır. ama sanrufu saymazsak 50. yıl corolla'daki donanım çoğu d sınıfı araçlarda yok. sırf akıllı ön çarpışma engelleyici sistem için bile alınır 50. yıl corolla. ayrıca iç malzeme kalitesinde de corolla açık ara önde diyebilirim. şanzıman ikisinde de aynı cvt. civic yıllardır aynı motor i-vtec'i kullanıyor. (corolla, onun üstüne iki motor değişti yanılmıyorsam) corolla'nın motoru daha yeni. civic, elbette kötü bir araba değil. ama bir önceki kasaya göre donanımı eksik ve göçük sıkıntısı vardı. zaten bu iki nedenden dolayı civic almadım.
Tabi ki tamamen tercih meselesi Kutay Bey.
Keşke teknik verilerle donanım kıyaslaması yapabilseydim ama çok aradım bulamadım 50. yıl corollanın özelliklerini. Ön çarpışma engelleyici güzel bir özellik ama çokta bir esprisi yok. Peugeotlarda da var bu sistem 30 km hızın altında iken çalışıyor. Corollada nasıl çalışıyor bilmek lazım.
Civicte dediğiniz doğrudur bir önceki kasada olup şimdi koymadığı donanımlar olabilir. Ama yeni civicte olup corollada olmayan bir çok özellik ve konfor cabası. Günlük kullanımda aktif olarak kullandığımız el freni gibi bir kalabalık yok mesela elinizin altında. Bahsettiğiniz 50. yılda koltuk ısıtma var mı bilmiyorum ama yeni civicte orta pakette bile standart bir özellik olarak sunuluyor. Sunroof bile başlı başına ekstra bir donanım olmasına karşın orta pakette standart sunuluyor. Ses yalıtımı konusunda civic bu kasada çığır açmış durumda, ayrıca iç hacim olarak da bagaj hacmi olarak da corolladan üstün. Motor olarak evet çağın gerisinde kalmış bir motor gibi gözükse de verdiği teknik veri ve performans C segmenti bir araç için oldukça tatminkar ve problemsiz. Civicin iç dış tasarımından bahsetmiyorum bile. Civicin göçük problemi için daha önce de diyorum demeye de devam ediyorum bu ülkemizde haddinden fazla abartıldı ve insan hayatını ve kullanıcı kalitesini olumsuz etkileyen problem değildi ki zaten düzeltildi.

Yanlış anlaşılmasın burada corolla kullanıcıları beni tefe koyabilir ama ortada yeni bir kasa Civic ve süresini doldurmuş yenilenecek olan bir kasa Corolladan bahsediyoruz ve illaki Corolla bu karşılaştırmada istediği kadar 50.yıl özelliği koysun kasa miadını dolduruğu için Civici bu konuda alt edemeyecektir. Zaten 50. yıl özel seri diye bir kasa çıkarıyorsun ama en donanımlı pakete ek yapıyorsun, yapmışken bütün paketlere yapması daha hoş olurdu. Neyse yeni kasa corolla bir çıksın bakalım o zaman daha adil bir karşılaştırma olacaktır.
Tabi ki tamamen tercih meselesi Kutay Bey.
Keşke teknik verilerle donanım kıyaslaması yapabilseydim ama çok aradım bulamadım 50. yıl corollanın özelliklerini. Ön çarpışma engelleyici güzel bir özellik ama çokta bir esprisi yok. Peugeotlarda da var bu sistem 30 km hızın altında iken çalışıyor. Corollada nasıl çalışıyor bilmek lazım.
Selman bey ön çarpışma önleyici yani Toyota safety sense öyle yabana atılacak bir sistem değil başlı başına bir güvenlik sistemidir öyle 30 km'nin altında falan çalışmıyor sistem bütün yol şartlarında çalışıyor şerit takip sistemi de bu sistem içerisinde adaptif hız sabitleyici de yine aynı sistem içerisinde entegre olarak çalışıyor yolda giderken önümüzdeki araçtan hızımız yüksekse ve tekip mesafesini ( hız /2) geçmişsek sağa veya sola sinyal vermiyorsak veya hızımızı düşürmüyorsak araç bizi titretiyor ve yine biz tepki vermiyorsak sistem otomatik fren yapıyor tabiki bu sistem araç teknolojilerinde yeni değil ama üst sınıf araçlarda bulunuyordu mercedesin e serisi avangart paketinde zannedersem 2004 modelinden sonra bulunuyor bunun alt segment araçlarada uygulanması güzel bir gelişme herşey kasa tasarımıyla veya makyajla bitmiyor aynı zamanda güvenlikte sunmak gerekiyor mesela wv yi hiç sevmem ama yağmurlu havalarda sistemin arada fren disklerini otomatik olarak fren balataların yaklaştırarak kurutması aslında büyük bir güvenlik özelliği sürücünün ani frende daha güvenli frenleme yapmasını sağlıyor yani güvenlik için yapılan en küçük müdahale dahi insanlık için büyük bir adımdır iyi forumlar