Parça sorunu bir şekilde aşılırda ikinci eli baya zayıf olur bu hiç satılmaz diye bir durum değil her mal satılır ama biraz geç amma erken satılır önemli olan yakıt değerleri 2049 kğ bir araç şehir içi baya yakar tabi kalitede vardır mutlaka
http://www.ssangyong.com.tr/tr/kurumsal/tanitim şu tanıtım yazısı da biraz fikir verebilir
Mesaj Birleştirildi: 15 Ekm, 2018 00:38
Yine tecrübemden bir örnek vermek gerekirse geçen yıl uzun yol ve engelli çocuk olmasından ötürü bacanağıma düşük bütçeyle 7 kişilik bir araç bakarken Renault espace modelini bulduk pek bilinmeyen bir araç herkes almayın elinizde patlar ustası parçası yok bunun demesine rağmen aldık bir baktık motor tamamıyla Laguna 1 aks lar olduğu gibi Broadway ile birebir aynı tabi parçacı bile bilmiyor bunu espace aks kafası istediğimizde abi o arabanın parçasını bulamazsın diyor ama herşeyi var sizin baktığınız araçtada parça mutlaka bulunur ama ikinci el ve işçilik biraz tuzlu olabilir uzun bir süre binerim diyorsanız bakın aksi halde biraz üzebilir
Bilgilendirmeler için teşekkürler en iyisi maceraya atilmamak
Bilgilendirmeler için teşekkürler en iyisi maceraya atilmamak 
Bu limitlere çıkabiliyorsanız Honda CRVleri bir deneyin bence
Arkadaşlar merhaba,nasip olursa bir kaç ay içinde yine bir Corolla veya Auris alarak tekrar aranızda olmak istiyorum.Sorum şu olacak.1,33 comfort mu,1,33 life mi almalıyım.Birbirine göre üstünlükleri yada dezavantajları nelerdir?Yada mutlaka 1,6 comfort mu?Life larda izolasyonun comfortlara göre daha zayıf olduğunu duydum.Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Arkadaşlar merhaba,nasip olursa bir kaç ay içinde yine bir Corolla veya Auris alarak tekrar aranızda olmak istiyorum.Sorum şu olacak.1,33 comfort mu,1,33 life mi almalıyım.Birbirine göre üstünlükleri yada dezavantajları nelerdir?Yada mutlaka 1,6 comfort mu?Life larda izolasyonun comfortlara göre daha zayıf olduğunu duydum.Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Zafer bey bütçeniz elveriyorsa kesinlikle 1.6 olanını alın yakıt olarak neredeyse aynı performans olarak çok farklı ama sakin kullanırım 90 100 bandında giderim rampada çok basmam gerekirse 3 kadar düşerim derseniz 1.33 te alınabilir
Yorumunuz için teşekkür ederim.1.33 motorlarda 2012 ye kadar üretilen comfort ile 2013 ve sonrası üretilen yeni kasa life versiyonu arasındaki farkları, iki kasa arasındaki artıları, eksileri merak ediyorum.
corolla 2019 müthiş bir araba olacak,görüntüye bakarak 200.000 tl sınırlarında olacağını ve sürücünün bir çok radar ve puan cezasına katlanması gerekeceğini düşünüyorum.
Japonların böyle genç ruhlu sportif araçlar üretmesini seviyorum. Gerçi Toyota diğer japonlara göre her zaman daha ağır abi olmuştur ama bu modelde biraz daha yakalamış diğerlerini. Ama yinede dış tasarımdaki sportifliği maalesef içine yansıtamamış, yine aşina olunan bir direksiyon ve pek beğenilmeyen bir torpito kokpiti
arkadaş sıfırını 81 bin liraya almış. ama şu an karaborsa bayilerde yok. c sınıfının 100 binden başladığı piyasada alınabilecek en mantıklı araba bence.
life modeli hiç bir yerde yok.aralık ayı içinde 1200 adet üretilecekmiş,bu rakamlara alınacak başka araba da yok.ancak aralıkta fiyatın 96.000 tl, 2019 ocak ayında ise 115.000 tl olacağı ifade ediliyor.
Doların ateşi 2 ay önceye göre düştü. Ham petrol fiyatları da düşüyor ki otomobil üretiminde petrol türevi parçalar kullanılıyor. Ben şahsen fiyatların tekrar artacağını düşünmüyorum. Markette pekçok ürünün fiyatlarının geri geldiğine şahit olmaya başladım. Piyasanın gevsedigini gören firmalar indirim yarışına girer. Ocakta ötv indirimi bitince görün firmalar o kadar daha indirim yapacak.
Ersin bey inşaallah temennimiz olması yönünde ama hiçte olacağını sanmıyorum çünkü her yıl sonunda bu indirimler oluyor ama yeni yılda fiyatlar güncelleniyor bu senede aslında bu kadar indirim yapılmasının sebebi sadece ÖTV indirimi değil 2019 ilk çeyreğinde yeni kasa çıkacak elindeki ve banttaki araçları satmak için uğraşıyor
Arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışacağım fikirlerinizi merak ediyorum.
Profilimdeki araç 3.5 yıldır yaklaşık 60bin kmdir bende. Şuan 294bin kmde. Kliması dışında şuan bariz bir sıkıntısı yok. Aracımdan gayet memnunum ancak Samsunda eşim aracı kullanırken haliyle park konusunda sıkıntı yaşıyor, km yükseldiği için satışında zorlanacağımı, başka bir sıkıntı çıkaracak diye korkuyorum ve maddi olarakta şöyle 5-10 bin lira ihtiyacım var. Benim aracımın şuanki piyasa değeri bana göre 38-40 arası eder. Şimdi sizlere danışmak istediğim
1- Aracımı istediğim bu fiyat aralığında satabilirsem 25-30 bin lira arası otomatik vites HB kasa (b segmentte olabilir) tavsiye edebileceğiniz bir araç var mı?
2- İlanlar arasında gezinirken aşağıdaki ilan dikkatimi çekti. Araç ilk sahibinden ve tamamen yetkili servis bakımlı. Ancak hasar kaydı sayısı çok fazla ve serviste yapıldığı için toplamda 15-16bin civarı hasar kaydı mevcut. Bu araç hakkında yorumunuz ne olur almaya değer mi, ileride satarken çok zorlanır mıyım?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-dusuk-km-full-servis-bakimli-yaris-622497796/detay3- En önemlisi bu düşüncem ne kadar mantıklı olur?
Aman Selman bey bu ilanda ki araç resmen çarpışan araba gibi olmuş 11 kazaya karışmış ve 1.0 aynı zamanda mmt şanzıman kesinlikle uzak durun bana kalırsa kmsi ne kadar yüksek olursa olsun kendi aracınıza en kötü ihtimalle motor yaptırır binersiniz gerisi benim için heyecan aramak gibi birşey olur kötü araba yoktur bakımsız araba vardır.
İkinci bir konu araç 1.0 ve mmt şanzıman çok zorlamaya gelmez gayet nazik kullanmak gerek bana kalırsa bayanlara daha sağlam araçlar verilmeli,malesef 30 bin civarı öyle ahım şahım araçta yok
Mesaj Birleştirildi: 14 Ksm, 2018 18:09
Ayriyeten siz şimdi kendi aracınızın huyunu herşeyini biliyorsunuz ona göre davranıyorsunuz bide yeni araca masraf etmek var eskilerin bir sözü var biraz kaba ama benim eşşeğim elin katırından iyi derlerdi huyunu suyunu biliyorum elin katırı tepermi ısırırmı nereden bilecen derlerdi.
Arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışacağım fikirlerinizi merak ediyorum.
Profilimdeki araç 3.5 yıldır yaklaşık 60bin kmdir bende. Şuan 294bin kmde. Kliması dışında şuan bariz bir sıkıntısı yok. Aracımdan gayet memnunum ancak Samsunda eşim aracı kullanırken haliyle park konusunda sıkıntı yaşıyor, km yükseldiği için satışında zorlanacağımı, başka bir sıkıntı çıkaracak diye korkuyorum ve maddi olarakta şöyle 5-10 bin lira ihtiyacım var. Benim aracımın şuanki piyasa değeri bana göre 38-40 arası eder. Şimdi sizlere danışmak istediğim
1- Aracımı istediğim bu fiyat aralığında satabilirsem 25-30 bin lira arası otomatik vites HB kasa (b segmentte olabilir) tavsiye edebileceğiniz bir araç var mı?
2- İlanlar arasında gezinirken aşağıdaki ilan dikkatimi çekti. Araç ilk sahibinden ve tamamen yetkili servis bakımlı. Ancak hasar kaydı sayısı çok fazla ve serviste yapıldığı için toplamda 15-16bin civarı hasar kaydı mevcut. Bu araç hakkında yorumunuz ne olur almaya değer mi, ileride satarken çok zorlanır mıyım?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-dusuk-km-full-servis-bakimli-yaris-622497796/detay
3- En önemlisi bu düşüncem ne kadar mantıklı olur?
hocam 25-30 bin arası doğru dürüst otomatik araba bulamazsın, bulsan bile o arabadan hayır gelmez. ben sizin yerinizde olsam bütçemi artırıp tam
otomatik veya cvt jazz, city, corolla hb veya mitsubishi space star bakardım. mesela şu mitsubishi space star hem yeni hem az km'li ilan fikir verebilir.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-45-binde-kazasiz-darbesiz-boyasiz-tam-otomatik-610281831/detay
bende 2.el b sınıfı küçük bir araba arıyorum,uzun zamandır malum siteyi izliyorum.bahsettiğiniz araç uzun zamandır ilanda,sadece ilan tarihi güncellenmiş.sizin ikileminizi anlıyorum,corollada kent içinde büyük geliyor ve park yeri sorun oluyor.hangi 2. el aracı alırsanız alın aniden 5-10.000 tl masrafınız olabilir.bu hesabı da yapınca ihtiyaç var diye 2 el araba almak,hem de sorunlu bir araba almanın pek de mantığını bulamıyorum.şu an için ümit şahantimor beyin görüşlerine katılıyorum.gerçekten sorunsuz,gönlünüze göre bir araç buluncaya kadar kendi aracınızla devam edin,belki uygun bir takas imkanı çıkar,o zaman karar verirsiniz diyorum.
@Ümit ŞAHANTİMOR (39478) Ümit bey;
Dediğiniz gibi araç çarpışan araba gibi olmuş ama yetkili servis bakımlı deyince güvenilir olur diye düşündüm. 1.0 mmt şanzımanı zorlamaya gelmezse bize hiç gelmez o zaman desenize. Dediğiniz gibi bir macera arıyorum sanırım. Aslında aracımdan dediğim gibi çok memnunum. Motoru 220bin kmde yenilenmiş olduğu için kmsine takılmayıp almıştım o zamanlar. Yani motordan yana sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Dediğiniz gibi ben aracımın huyunu suyunu biliyorum ve gerekli bakımlarımı yapıyorum.
@Kutay Asilbey (43052) Kutay bey; limiti arttırabilsem daha güzel seçenekler bulabilirim illaki ama limitimin en üst sınırı o ve @Tokay Ceritoğlu (40552) abinin dediği gibi düşük bütçeyle alacağım aracın huyunu suyunu bilmediğim için her an her şey olabilir.
Sözün özü herkes olumlu olumsuz düşüncesini objektif olarak ve empati kurarak yazdığı için bu forumu bu yüzden seviyorum. Bende sizlerin düşüncesindeyim ama bazen darlanıp böyle maceralar hayal ediyorum. Yıl başında adam akıllı bir zam verirlerse(kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar ya neyse) maddi olarak biraz daha rahatlarız. Benim derdim birazda accordun kmsi yükseldiği için satmakta zorlanırım diye düşündüğümden. Önümüzdeki yıl Allah'ın izniyle borcum bitecek ve aracı model yükselterek değiştirmeyi planlıyorum. İmkan olsa şuan sıfır almanın tam zamanı ama maalesef

Her türlü destekleriniz için teşekkür ederim.
Selman abi imkanın varsa sıfır faiz kampanyalarına bak derim.
Selman abi imkanın varsa sıfır faiz kampanyalarına bak derim.
Mutlu kardeşim valla imkanım olsa Honda Civice çok hevesliyim ama aylık 2.500 lira ev için eminevime ödemem var birde lanet olsun geçtiğimiz yıl başında bir hata ettim krediye bulaştım 600 lirada ona ödemem var bundan dolayı başka bir işe kalkışamıyorum. Yoksa şu yıl sonu kampayasını kaçırmak istemezdim ve tek seçeneğimde honda civic olurdu. Dün konuştuğum bir arkadaşım fabrika çıkış lpgli elegans otomatik civic için Trabzonda 121bin fiyat vermişler ama Beyaz renk yokmuş beyaz renk istediği için aracı Elazığdan 123 bine almış kendisi Vanda yaşıyor.