Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #320 : Haziran 20, 2018, 08:52:54 »
Değerli arkadaşlar, yakında bir araba almaya niyetimiz var. 6 yıldır Corolla sol hatchback kullanıyorum, özellikle bagajı sorun olmaya başladı. Çocukla uzun yolculuklarda sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca 200 bin km'yi geçti. Daha yüksek modelli ve sedan bir araç almak istiyorum. Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum. Beklentilerimi bire bir karşılayacak aracı henüz bulamadım. Her araçta kafamı kurcalayacak bir şeyler çıkıyor. Öncelikle ben nasıl bir araç istediğimden bahsedeyim:

- Mutlaka sedan olmalı, hatchback'ten sıkıldım.
- Bagaj hacmi benim için önemli, yılda üç dört kez uzun yolculuklara çıkıyoruz.
- Çok sakin bir kullanıcıyım, performansın pek önemi yok diyebilirim.
- Yılda en az 15 bin km yol yapıyorum, bunun yarısı uzun yol. Yakıt ekonomisi benim için önemli.
- Dış görünüşten çok iç donanıma önem veriyorum. Navigasyon, multimedya, hız sabitleyici vs. benim için önemli.
- Eşim de kullanacağı için otomatik vites olması gerekiyor.
- Çocukluğumdan beri sunroof'u veya cam tavanı olan bir arabam olsun istiyorum. (: Ama olmasa da olur.
- Konfor benim için en öncelikli şey. Yol ve motor sesi almayan bir araç istiyorum.
- ÖTV'den ve bütçemden dolayı ikinci el almayı düşünüyorum; fakat sıfır da alabilirim.
- Bütçem 110-120 bin TL civarı. Aslında bu kadar para vermem diyordum; fakat istediğim araçların piyasasına bakınca sanırım mecburum.

Yukarıdan da anlayacağınız üzere performanstan ziyade konforlu, güvenli ve ekonomik bir kullanım sağlayacak bir araç almak istiyorum. Honda Civic, Toyota Corolla, Skoda Superb, Audi A3... gibi modellere yoğunlaştım. Sizce bu bütçe ve şartlar ile hangi model araba almalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Yazdığınız 4 araç içinden en makulu bence civic.. hem sessizlik hem konfor hem de bagaj olarak sizi tatmin eder..yakıt ekonomisi için lpg'li tercih edebilirsiniz..
Almanlar yalıtımı iyi olduğu için genel olarak daha sessizdir ancak dizel- otomatik kombinasyonu dsg şanzıman sebebiyle masraf açabilecek bir araç.. eğer bunu göze alırsanız skoda veya audi olabilir..
Corolla donanım ve sessizlik bakımından bence diğerlerine göre bir tık geride ama fiyatı diğerlerine göre daha makul olacaktır.

Bir 5. araç olarak 2011-2013 model mercedes c180 önerebilirim eskiden kullandığım bir araç olduğu için.. Fascination donanımı ( amg sert süspansiyonlu olduğu için önermedim )yukarıda saydıklarınızın hepsini karşılıyor. ( lpg taktırmak koşulu ile ) Belirttiğiniz rakamlara max 100bin km'de bir araç bulabilirsiniz.

Hatta bizim forumdan Abdullah arkadaşımız aracını satıyordu @Abdullah  AKSÖZ (14590)

2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Haziran 20, 2018, 08:52:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Haziran 20, 2018, 09:37:09 »
Değerli arkadaşlar, yakında bir araba almaya niyetimiz var. 6 yıldır Corolla sol hatchback kullanıyorum, özellikle bagajı sorun olmaya başladı. Çocukla uzun yolculuklarda sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca 200 bin km'yi geçti. Daha yüksek modelli ve sedan bir araç almak istiyorum. Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum. Beklentilerimi bire bir karşılayacak aracı henüz bulamadım. Her araçta kafamı kurcalayacak bir şeyler çıkıyor. Öncelikle ben nasıl bir araç istediğimden bahsedeyim:

- Mutlaka sedan olmalı, hatchback'ten sıkıldım.
- Bagaj hacmi benim için önemli, yılda üç dört kez uzun yolculuklara çıkıyoruz.
- Çok sakin bir kullanıcıyım, performansın pek önemi yok diyebilirim.
- Yılda en az 15 bin km yol yapıyorum, bunun yarısı uzun yol. Yakıt ekonomisi benim için önemli.
- Dış görünüşten çok iç donanıma önem veriyorum. Navigasyon, multimedya, hız sabitleyici vs. benim için önemli.
- Eşim de kullanacağı için otomatik vites olması gerekiyor.
- Çocukluğumdan beri sunroof'u veya cam tavanı olan bir arabam olsun istiyorum. (: Ama olmasa da olur.
- Konfor benim için en öncelikli şey. Yol ve motor sesi almayan bir araç istiyorum.
- ÖTV'den ve bütçemden dolayı ikinci el almayı düşünüyorum; fakat sıfır da alabilirim.
- Bütçem 110-120 bin TL civarı. Aslında bu kadar para vermem diyordum; fakat istediğim araçların piyasasına bakınca sanırım mecburum.

Yukarıdan da anlayacağınız üzere performanstan ziyade konforlu, güvenli ve ekonomik bir kullanım sağlayacak bir araç almak istiyorum. Honda Civic, Toyota Corolla, Skoda Superb, Audi A3... gibi modellere yoğunlaştım. Sizce bu bütçe ve şartlar ile hangi model araba almalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Eğer sıfır araç düşünüyorsanız kesinlikle honda civic tavsiyemdir. İkinci el olarak pejo 508 sizi her yönüyle tatmin edecektir.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-baykaralardan-2015-508-1.6bluehdi-start-stop-allure-eat6-578897668/detay
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Haziran 20, 2018, 11:19:08 »
arkadasimda satilik cok temiz a3 var dizel otomatik. ama arac hb :)

Hem tarz hem kullanışlılık olarak sedan olsun istiyorum, yoksa düşünürdüm.

LPGli ya da dizel diye bahsetmemişsiniz
2011-2012 Honda CR-V LPGli tavsiye edilir
Bagaj, otomatik, ekonomik, cam tavan...

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-sahibinden-55.000-km-de-hatasiz-honda-crv-580361003/detay

Hocam dizel kullanmadım daha önce, gittikçe cazibesinin azaldığını da biliyorum. Otomatik düşündüğüm için dizel otomobiller dsg veya cvt pek uyumlu değil diyorlar. Tüplü daha mâkul gibi ama ben de kararsızım. CR-V'ler çok hoşuma gidiyor; fakat motor konusunda endişelerim var. 1.6 motorların benzinli serisi olsa tüp taktırmak kaydı ile almak isterdim. Fakat sadece dizel var sanırım, onlar da 2015 üstü fiyatı bütçemi aşıyor. 2.0 modellerin de tüpe uyumu ile ilgili birkaç olumsuz yorum okudum. Ayrıca 1.6 motor daha cazip geliyor bana. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Yazdığınız 4 araç içinden en makulu bence civic.. hem sessizlik hem konfor hem de bagaj olarak sizi tatmin eder..yakıt ekonomisi için lpg'li tercih edebilirsiniz..
Almanlar yalıtımı iyi olduğu için genel olarak daha sessizdir ancak dizel- otomatik kombinasyonu dsg şanzıman sebebiyle masraf açabilecek bir araç.. eğer bunu göze alırsanız skoda veya audi olabilir..
Corolla donanım ve sessizlik bakımından bence diğerlerine göre bir tık geride ama fiyatı diğerlerine göre daha makul olacaktır.

Bir 5. araç olarak 2011-2013 model mercedes c180 önerebilirim eskiden kullandığım bir araç olduğu için.. Fascination donanımı ( amg sert süspansiyonlu olduğu için önermedim )yukarıda saydıklarınızın hepsini karşılıyor. ( lpg taktırmak koşulu ile ) Belirttiğiniz rakamlara max 100bin km'de bir araç bulabilirsiniz.

Hatta bizim forumdan Abdullah arkadaşımız aracını satıyordu @Abdullah  AKSÖZ (14590)

Eğer sıfır araç düşünüyorsanız kesinlikle honda civic tavsiyemdir. İkinci el olarak pejo 508 sizi her yönüyle tatmin edecektir.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-baykaralardan-2015-508-1.6bluehdi-start-stop-allure-eat6-578897668/detay

Hocam ilginize teşekkür ederim. Mercedes c180'lerin fascination paketi 2014 üstü var sanırım, onlar da 135'ten başlıyor ikinci elde. İstediğim donanımları karşılaması için mercedes'te bütçemi en az 30 bin zorlamam gerekiyor ki bu da çok zor. Dizel otomatik konusunda herkes aynı şeyi söylediği için sanırım benzinli + LPG'li araçlara yoğunlaşmam gerekecek. Corolla'nın premium test sürüşünü yaptım. Konfor açısından fena değil; fakat iç donanımlar konusunda mesela Civic'ten çok geride. Belki fiyatı 10 bin TL aşağıda olabilir ama almışken 3-5 yıl beni mutlu etsin istiyorum.

Yeni Civic Sedan çıktığından beri ilgimi çekiyor, onu da kullandım gerçekten hoşuma gitti. CVT şanzımanın yüksek devirde pek verimli olmadığını, biraz içeri ses aldığını falan söylüyorlar genelde. Fakat ben arabayı genelde düşük devirlerde kullandığım ve ani hızlanmaları gerek olmadıkça sevmediğim için bunu kafama takmıyorum. Şu anda kullandığım corolla da tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip ve ben inanılmaz memnunum. 2006 model olmasına rağmen vites geçişlerini hiç hissettirmiyor vs.

Civic'le ilgili göçük sorununun 2017 Kasım sonu itibariyle satılan araçlarda halledildiğini söylüyorlar. Ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat mağdurların videolarını izleyince, o kervana katılmak konusunda benim de kaygılarım yok değil. Evet malzeme kalitesi ve işçiliği segmentine göre çok iyi değil, orta seviyede; fakat fiyatına göre sunduğu donanımlar sebebiyle tercih edilebilir. Fabrika çıkışı LPG'li olması, anahtarsız açma, sun-roof, elektrikli park freni, led farlar, 7 inc multimedya / navigasyon ve bagajının 519 lt olması beni etkiliyor açıkçası. Tabi bunların bir kısmı en üst pakette var.

Peki sizce Executive eco almak istersem, şu anda 128 bin TL'ye sıfırını mı almam daha mantıklı, yoksa ikinci eline mi yönelmeliyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Haziran 20, 2018, 11:50:45 »
Hem tarz hem kullanışlılık olarak sedan olsun istiyorum, yoksa düşünürdüm.

Hocam dizel kullanmadım daha önce, gittikçe cazibesinin azaldığını da biliyorum. Otomatik düşündüğüm için dizel otomobiller dsg veya cvt pek uyumlu değil diyorlar. Tüplü daha mâkul gibi ama ben de kararsızım. CR-V'ler çok hoşuma gidiyor; fakat motor konusunda endişelerim var. 1.6 motorların benzinli serisi olsa tüp taktırmak kaydı ile almak isterdim. Fakat sadece dizel var sanırım, onlar da 2015 üstü fiyatı bütçemi aşıyor. 2.0 modellerin de tüpe uyumu ile ilgili birkaç olumsuz yorum okudum. Ayrıca 1.6 motor daha cazip geliyor bana. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Hocam ilginize teşekkür ederim. Mercedes c180'lerin fascination paketi 2014 üstü var sanırım, onlar da 135'ten başlıyor ikinci elde. İstediğim donanımları karşılaması için mercedes'te bütçemi en az 30 bin zorlamam gerekiyor ki bu da çok zor. Dizel otomatik konusunda herkes aynı şeyi söylediği için sanırım benzinli + LPG'li araçlara yoğunlaşmam gerekecek. Corolla'nın premium test sürüşünü yaptım. Konfor açısından fena değil; fakat iç donanımlar konusunda mesela Civic'ten çok geride. Belki fiyatı 10 bin TL aşağıda olabilir ama almışken 3-5 yıl beni mutlu etsin istiyorum.

Yeni Civic Sedan çıktığından beri ilgimi çekiyor, onu da kullandım gerçekten hoşuma gitti. CVT şanzımanın yüksek devirde pek verimli olmadığını, biraz içeri ses aldığını falan söylüyorlar genelde. Fakat ben arabayı genelde düşük devirlerde kullandığım ve ani hızlanmaları gerek olmadıkça sevmediğim için bunu kafama takmıyorum. Şu anda kullandığım corolla da tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip ve ben inanılmaz memnunum. 2006 model olmasına rağmen vites geçişlerini hiç hissettirmiyor vs.

Civic'le ilgili göçük sorununun 2017 Kasım sonu itibariyle satılan araçlarda halledildiğini söylüyorlar. Ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat mağdurların videolarını izleyince, o kervana katılmak konusunda benim de kaygılarım yok değil. Evet malzeme kalitesi ve işçiliği segmentine göre çok iyi değil, orta seviyede; fakat fiyatına göre sunduğu donanımlar sebebiyle tercih edilebilir. Fabrika çıkışı LPG'li olması, anahtarsız açma, sun-roof, elektrikli park freni, led farlar, 7 inc multimedya / navigasyon ve bagajının 519 lt olması beni etkiliyor açıkçası. Tabi bunların bir kısmı en üst pakette var.

Peki sizce Executive eco almak istersem, şu anda 128 bin TL'ye sıfırını mı almam daha mantıklı, yoksa ikinci eline mi yönelmeliyim?

Mazda 3 sedan dizel otomatik
bunu da listenize ekleyin bence

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-x-change-by-toyota-alj-ankara-mazda-3-skyactive-dreflex-otomatik-574621252/detay

1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #324 : Haziran 20, 2018, 11:52:34 »

Orkun Bey. Civiclerin göçük problemini bence millet büyüttü biraz. Piyasada göçüklü diye yaygara çıkaran araç sahipleri 82-85 binliraya aldıkları arabayı üzerinden 1 yıl geçmeden 90 binliraya sattılar. ;)

Eğer sıfıra gücünüz yetiyorsa tabi ki sıfırını almanız daha bir gönül rahatlığı yaptıracaktır, çünkü temiz ikinci elini denk getirmek nasip işi. Kurumumda beraber çalıştığımız bir hemşerimde 2016 elegant modeli var. Benzinli lpg yok, 7" multi medyayı kendisi taktırdı, onun dışında ekstraları olan bir araç rengi füme. Kendisi çok titiz bir kullanıcı arabası temiz, Geçtiğimiz aylar satmayı düşünüyordu isterseniz kendisine sorabilirim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2018, 11:54:00
Birde eklemek isterim, eğer ikinci el avensis 1.8 otomatik(2012 üstü makyajlı kasa) denk getirirseniz kaçırmayın bence.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Haziran 20, 2018, 12:03:42 »
Öncelikle hakkınızda en hayırlı olan nasip olsun İNŞAALLAH hocam o Civic teki orijinal tüp olayı sizin sandığınız gibi fabrikadan takılı şekilde gelmiyor sadece motorun alt yapısı LPG ye göre hazırlanıyor yani hortum kesme manifolt delme gibi diğer herşeyi buradaki anlaşmalı oldukları yerde montajlanıyor ama kesinlikle hangi aracı alırsanız alın 2.elde az km yapmış max.15 20 bin arası araçlara bakınız en azından biraz daha düşük maliyetli olur ve aracın motorunda alışma sürecini doldurmuş olur  eğer bulabilirseniz Avensis 1.8 elegant veya extra içi yarı bej multidrayvır S tadından yenmez ve 1.8 olduğu için vergiside düşük ve performans üst düzey
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #326 : Haziran 23, 2018, 13:46:41 »
selamun aleyküm beyler,  2012 fb 7 kasa civic aracımı sattım. aklımda 2. el ( 2017-2018) toyota chr hibrit ve fabrikasyon lpg'li yeni civic var. tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. özellikle hibrit chr'nin yakıt tüketimi ile lpg'li civic'in yakıt tüketimi karşılaştırmalı açıklarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 800 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Haziran 23, 2018, 16:49:21 »
selamun aleyküm beyler,  2012 fb 7 kasa civic aracımı sattım. aklımda 2. el ( 2017-2018) toyota chr hibrit ve fabrikasyon lpg'li yeni civic var. tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. özellikle hibrit chr'nin yakıt tüketimi ile lpg'li civic'in yakıt tüketimi karşılaştırmalı açıklarsanız sevinirim.
FC5 Civic almanızı tavsiye etmem fazlasıyla sıkıntı yaşandı kasa konusunda ve eminim ki daha da çözüm sağlanamadı.
1.8 Hybrid Diamond CH-R Kullanıyor kuzenim ve çok menmun aracından çalıştığı bile belli olmuyor ama tabi ki CH-R 4 kişilik aileye gideceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #328 : Haziran 23, 2018, 19:37:09 »
merhabalar, 2007 aurisimi şehir içi yakıt tüketimi fazla olduğu için satma kararı aldım. 60-65bin TL bütçem var. yakıtı daha makul, sorunsuz araç öneriniz var ise paylaşmanız beni mutlu edecektir.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #329 : Haziran 25, 2018, 09:47:59 »

Yakıt konusunda fb7 kasa ile fc5 kasa arasında pek bir fark olmaz, CHR nin yakıt konusunda bilgim yok. Ancak sınıf fark olduğu için civic ile CHR arasında konfor yönünden de fark olacaktır. Kullanım genel olarak şehir içi ise CHR tercih edilebilir, ancak Civicteki uzun yol konforunu bulamazsınız diye tahmin ediyorum.

Ayrıca FC5 kasanın gündeme oturmuş C sütunu sorununun hala ülkemizde abartıldığını düşünmekteyim ve bu zamana kadar bu sorun dışında(ki bence sorun bile değil sonuçta çözüm üretildi) başka bir sorunu yok. Aracını 82 e alan civic sahipleri şuan aynı araca göçüklü olmasına rağmen 95 bin liranın altında satmıyorlar. Eğer büyük bir sorun olsaydı bu araçlar piyasada patlardı  diye düşünüyorum ;)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 25, 2018, 09:52:49
merhabalar, 2007 aurisimi şehir içi yakıt tüketimi fazla olduğu için satma kararı aldım. 60-65bin TL bütçem var. yakıtı daha makul, sorunsuz araç öneriniz var ise paylaşmanız beni mutlu edecektir.

Eğer aurisde çok yakıyorsa sınıf küçültmeniz sizin yararınıza olur, yaris, corsa vb. araçları değerlendirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Haziran 25, 2018, 15:05:36 »

Sanırım aracınız benzinli.. Benim eski benzinli mmt araç üzerinden konuşuyorum, daha az yakan benzinli araç bulmanız biraz zor.. araçtan memnunsanız lpg taktırmayı düşünebilir veya dizel araca geçebilirsiniz..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #331 : Haziran 26, 2018, 19:02:35 »
2017 model otomatik 1.5 dizel mazda cx3, toyota chr hibrit, honda hrv, subaru xv, suzuki vitara, (benzin) veya fabrikasyon lpg'li civic, corolla ve mazda 3 konfor, donanım, ekonomi, sürüş zevki vb hangisi ve neden tercih sebebidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Haziran 27, 2018, 08:34:15 »
2017 model otomatik 1.5 dizel mazda cx3, toyota chr hibrit, honda hrv, subaru xv, suzuki vitara, (benzin) veya fabrikasyon lpg'li civic, corolla ve mazda 3 konfor, donanım, ekonomi, sürüş zevki vb hangisi ve neden tercih sebebidir?

Belirttiğiniz araçlar arasında sınıf farkı var. Bu seçenekler arasında benim tercihim her yönden Honda Civic olurdu. Sedan araç olduğu için diğer seçeneklere göre daha konforlu ve yolda istikrarlı davranacaktır, donanım yönünden orta paket sizi fazlasıyla tatmin eder, ekomi olarak lpg de zaten oldukça uygun yakıyor ve piyasaya hakim bir araç. Test sürüşü yaptığımda arka koltuklarda ki genişlik gerçekten cezbediciydi, octaviadan daha geniş ve rahat bir oturma pozisyonu var yeni civicte. Diğer suv tarzı olan araçlarda bulamayacağınız bir genişlik var. Diğer sedan seçenekler arasından corolla da güzel bir seçenek ancak corolla donanım ve yalıtım konusunda civicten biraz geride. Mazda ise malum piyasa şartları gereği ülkemizdeki kıymeti bilinmeyen bir araç.

Eğer düşünürseniz kurumumda bir arkadaşımın civici var. 2016 model benzinli orta paket. Ek olarak 7" multi medya ve tampon ekleri var. Şuan 20-25bin km civarında olması lazım. Araç Füme renk ve içi bej döşeme. Geçen sordum 94-95 veren olursa satarım diyordu. Aracını titizlikle kullanan biridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #333 : Haziran 27, 2018, 09:27:00 »
Belirttiğiniz araçlar arasında sınıf farkı var. Bu seçenekler arasında benim tercihim her yönden Honda Civic olurdu. Sedan araç olduğu için diğer seçeneklere göre daha konforlu ve yolda istikrarlı davranacaktır, donanım yönünden orta paket sizi fazlasıyla tatmin eder, ekomi olarak lpg de zaten oldukça uygun yakıyor ve piyasaya hakim bir araç. Test sürüşü yaptığımda arka koltuklarda ki genişlik gerçekten cezbediciydi, octaviadan daha geniş ve rahat bir oturma pozisyonu var yeni civicte. Diğer suv tarzı olan araçlarda bulamayacağınız bir genişlik var. Diğer sedan seçenekler arasından corolla da güzel bir seçenek ancak corolla donanım ve yalıtım konusunda civicten biraz geride. Mazda ise malum piyasa şartları gereği ülkemizdeki kıymeti bilinmeyen bir araç.

Eğer düşünürseniz kurumumda bir arkadaşımın civici var. 2016 model benzinli orta paket. Ek olarak 7" multi medya ve tampon ekleri var. Şuan 20-25bin km civarında olması lazım. Araç Füme renk ve içi bej döşeme. Geçen sordum 94-95 veren olursa satarım diyordu. Aracını titizlikle kullanan biridir.
hocam öncelikle teşekkür ederim.  ben de civic'i çok beğeniyorum ama 2016 ve 2017 modellerdeki göçük sorunu nedeniyle soğudum. göçük sorunu olmasa kesinlikle alırdım. 2018 modellerde göçük sorunu düzeltildi deniyor ama yine de insan acaba diyor. hatta bayiye sordum göçüğe garanti veriyor musunuz diye hayır deyince vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #334 : Haziran 27, 2018, 09:35:59 »
hocam öncelikle teşekkür ederim.  ben de civic'i çok beğeniyorum ama 2016 ve 2017 modellerdeki göçük sorunu nedeniyle soğudum. göçük sorunu olmasa kesinlikle alırdım. 2018 modellerde göçük sorunu düzeltildi deniyor ama yine de insan acaba diyor. hatta bayiye sordum göçüğe garanti veriyor musunuz diye hayır deyince vazgeçtim.

Göçük problemi bizim ülkemizde çok abartıldığı düşüncesindeyim. Sonuçta tamirini yapıyorlar ve bir daha o bölgelerde göçük oluşması imkansız gibi bir şey oluyor. Ülkede bu kadar yaygara çıkaran adamlar sıfırını 81-85e aldıkları araçlarını 1 yıl geçmeden 90-95bine sattılar. Yani göçük problemi aracın ne yürümesine nede güvenlik yönünden bir aksaklığa neden olmuyor. Bu konu çok tartışıldı. Ama civicle ilgili daha tecrübeli olan @Tekin Bozbey (21136)  abimiz var. Kendisi yeni civici ilk alanlardan ve hemen her konuda aracıyla ilgili memnuniyeti okumanız mümkün. Dilerseniz kendisiyle irtibata geçip daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Haziran 27, 2018, 18:19:30 »
selman ve tekin bey'e tecrübe aktarımlarından dolayı teşekkür ederim. civic excutive lpgli otomatik (hurda indirim destekli) en son 120, lpgli elagance'ı 110'a bıraktılar. sizce fiyatlar uygun mu? 30 hazirana kadar 20 bine sıfır faiz kampanyası varmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1351 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #336 : Haziran 27, 2018, 19:58:50 »
bahsettiğiniz diğer araçların fiyatları daha yüksek olabilir,sonuçta lpg li,otomatik olan honda yı veya bunun corolladaki karşılığını fiyat ve diğer yönlerden kıyaslama yaparak seçeneği 2 ye indirgeyebilirsiniz.bizim gibi tutucu düz vites kullanıcısı değilseniz,ilerde eş ve çocuklarda keşke otomatik alsaydık biz de kullanabilirdik diyebilirler.otomatik olan 10.000 tl gibi pahalı görünse de bu tip alımlarda uzun vade de önemli değil,zaten bir takım 0 faizli kolaylıklarda olabiliyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #337 : Temmuz 02, 2018, 22:21:20 »
selamun aleyküm arkadaşlar, kafam çok karışık tavsiyelerinizi bekliyorum. 2012 fb 7 kasa otomatik civic elagance aracımı sattım. aklımda 1.8 toyota chr hibrit, 1.8 auiris hibrit, 1.6 fabrikasyon lpg'li yeni kasa civic var. toyota hibritlerin 1.8 mtv vergisi civic'in 2 katı olması ciddi sıkıntı. öte yandan lpg'li araçlara biraz mesafeliyim. honda'nın 20 bine sıfır faiz kampanyası kredilerin yüksek olduğu şu günlerde ciddi avantaj. bazı arkadaşlar araba alma paranı dolara yatır diyerek aklımı iyice karıştırıyor. sizce ne yapmalıyım? tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Temmuz 03, 2018, 02:37:48 »
parayi dolara yatirana kadar altin alin. en azindan dis mihraklara hizmet etmemis olursunuz
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1351 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #339 : Temmuz 03, 2018, 10:35:23 »
kafa karışacak bir şey yok.saydığınız araçlardan birisini bütçenize göre uygun olanı,lpg sevmiyorsanız lpg siz olanı,20.000 tl kampanyası hala devam ediyorsa bu gün gidip alın ve arabayı kapının önüne getirin.farzedinki dolar 10 tl,altının gramı şu kadar oldu! size bir faydası olmaz,bu sefer honda 200.000 tl olur,yetişemezsiniz.inşallah 20.000 tl ye sıfır faiz kampanyası devam ediyordur.
Tokay Ceritoğlu