0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, yakında bir araba almaya niyetimiz var. 6 yıldır Corolla sol hatchback kullanıyorum, özellikle bagajı sorun olmaya başladı. Çocukla uzun yolculuklarda sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca 200 bin km'yi geçti. Daha yüksek modelli ve sedan bir araç almak istiyorum. Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum. Beklentilerimi bire bir karşılayacak aracı henüz bulamadım. Her araçta kafamı kurcalayacak bir şeyler çıkıyor. Öncelikle ben nasıl bir araç istediğimden bahsedeyim:- Mutlaka sedan olmalı, hatchback'ten sıkıldım.- Bagaj hacmi benim için önemli, yılda üç dört kez uzun yolculuklara çıkıyoruz.- Çok sakin bir kullanıcıyım, performansın pek önemi yok diyebilirim.- Yılda en az 15 bin km yol yapıyorum, bunun yarısı uzun yol. Yakıt ekonomisi benim için önemli.- Dış görünüşten çok iç donanıma önem veriyorum. Navigasyon, multimedya, hız sabitleyici vs. benim için önemli.- Eşim de kullanacağı için otomatik vites olması gerekiyor.- Çocukluğumdan beri sunroof'u veya cam tavanı olan bir arabam olsun istiyorum. (: Ama olmasa da olur.- Konfor benim için en öncelikli şey. Yol ve motor sesi almayan bir araç istiyorum.- ÖTV'den ve bütçemden dolayı ikinci el almayı düşünüyorum; fakat sıfır da alabilirim.- Bütçem 110-120 bin TL civarı. Aslında bu kadar para vermem diyordum; fakat istediğim araçların piyasasına bakınca sanırım mecburum.Yukarıdan da anlayacağınız üzere performanstan ziyade konforlu, güvenli ve ekonomik bir kullanım sağlayacak bir araç almak istiyorum. Honda Civic, Toyota Corolla, Skoda Superb, Audi A3... gibi modellere yoğunlaştım. Sizce bu bütçe ve şartlar ile hangi model araba almalıyım?Şimdiden teşekkürler.
arkadasimda satilik cok temiz a3 var dizel otomatik. ama arac hb
LPGli ya da dizel diye bahsetmemişsiniz2011-2012 Honda CR-V LPGli tavsiye edilirBagaj, otomatik, ekonomik, cam tavan...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-sahibinden-55.000-km-de-hatasiz-honda-crv-580361003/detay
Yazdığınız 4 araç içinden en makulu bence civic.. hem sessizlik hem konfor hem de bagaj olarak sizi tatmin eder..yakıt ekonomisi için lpg'li tercih edebilirsiniz..Almanlar yalıtımı iyi olduğu için genel olarak daha sessizdir ancak dizel- otomatik kombinasyonu dsg şanzıman sebebiyle masraf açabilecek bir araç.. eğer bunu göze alırsanız skoda veya audi olabilir.. Corolla donanım ve sessizlik bakımından bence diğerlerine göre bir tık geride ama fiyatı diğerlerine göre daha makul olacaktır.Bir 5. araç olarak 2011-2013 model mercedes c180 önerebilirim eskiden kullandığım bir araç olduğu için.. Fascination donanımı ( amg sert süspansiyonlu olduğu için önermedim )yukarıda saydıklarınızın hepsini karşılıyor. ( lpg taktırmak koşulu ile ) Belirttiğiniz rakamlara max 100bin km'de bir araç bulabilirsiniz. Hatta bizim forumdan Abdullah arkadaşımız aracını satıyordu @Abdullah AKSÖZ (14590)
Eğer sıfır araç düşünüyorsanız kesinlikle honda civic tavsiyemdir. İkinci el olarak pejo 508 sizi her yönüyle tatmin edecektir. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-baykaralardan-2015-508-1.6bluehdi-start-stop-allure-eat6-578897668/detay
Hem tarz hem kullanışlılık olarak sedan olsun istiyorum, yoksa düşünürdüm.Hocam dizel kullanmadım daha önce, gittikçe cazibesinin azaldığını da biliyorum. Otomatik düşündüğüm için dizel otomobiller dsg veya cvt pek uyumlu değil diyorlar. Tüplü daha mâkul gibi ama ben de kararsızım. CR-V'ler çok hoşuma gidiyor; fakat motor konusunda endişelerim var. 1.6 motorların benzinli serisi olsa tüp taktırmak kaydı ile almak isterdim. Fakat sadece dizel var sanırım, onlar da 2015 üstü fiyatı bütçemi aşıyor. 2.0 modellerin de tüpe uyumu ile ilgili birkaç olumsuz yorum okudum. Ayrıca 1.6 motor daha cazip geliyor bana. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Hocam ilginize teşekkür ederim. Mercedes c180'lerin fascination paketi 2014 üstü var sanırım, onlar da 135'ten başlıyor ikinci elde. İstediğim donanımları karşılaması için mercedes'te bütçemi en az 30 bin zorlamam gerekiyor ki bu da çok zor. Dizel otomatik konusunda herkes aynı şeyi söylediği için sanırım benzinli + LPG'li araçlara yoğunlaşmam gerekecek. Corolla'nın premium test sürüşünü yaptım. Konfor açısından fena değil; fakat iç donanımlar konusunda mesela Civic'ten çok geride. Belki fiyatı 10 bin TL aşağıda olabilir ama almışken 3-5 yıl beni mutlu etsin istiyorum.Yeni Civic Sedan çıktığından beri ilgimi çekiyor, onu da kullandım gerçekten hoşuma gitti. CVT şanzımanın yüksek devirde pek verimli olmadığını, biraz içeri ses aldığını falan söylüyorlar genelde. Fakat ben arabayı genelde düşük devirlerde kullandığım ve ani hızlanmaları gerek olmadıkça sevmediğim için bunu kafama takmıyorum. Şu anda kullandığım corolla da tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip ve ben inanılmaz memnunum. 2006 model olmasına rağmen vites geçişlerini hiç hissettirmiyor vs. Civic'le ilgili göçük sorununun 2017 Kasım sonu itibariyle satılan araçlarda halledildiğini söylüyorlar. Ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat mağdurların videolarını izleyince, o kervana katılmak konusunda benim de kaygılarım yok değil. Evet malzeme kalitesi ve işçiliği segmentine göre çok iyi değil, orta seviyede; fakat fiyatına göre sunduğu donanımlar sebebiyle tercih edilebilir. Fabrika çıkışı LPG'li olması, anahtarsız açma, sun-roof, elektrikli park freni, led farlar, 7 inc multimedya / navigasyon ve bagajının 519 lt olması beni etkiliyor açıkçası. Tabi bunların bir kısmı en üst pakette var.Peki sizce Executive eco almak istersem, şu anda 128 bin TL'ye sıfırını mı almam daha mantıklı, yoksa ikinci eline mi yönelmeliyim?
Civic'le ilgili göçük sorununun 2017 Kasım sonu itibariyle satılan araçlarda halledildiğini söylüyorlar. Ne kadar doğrudur bilmiyorum fakat mağdurların videolarını izleyince, o kervana katılmak konusunda benim de kaygılarım yok değil. Evet malzeme kalitesi ve işçiliği segmentine göre çok iyi değil, orta seviyede; fakat fiyatına göre sunduğu donanımlar sebebiyle tercih edilebilir. Fabrika çıkışı LPG'li olması, anahtarsız açma, sun-roof, elektrikli park freni, led farlar, 7 inc multimedya / navigasyon ve bagajının 519 lt olması beni etkiliyor açıkçası. Tabi bunların bir kısmı en üst pakette var.Peki sizce Executive eco almak istersem, şu anda 128 bin TL'ye sıfırını mı almam daha mantıklı, yoksa ikinci eline mi yönelmeliyim?
selamun aleyküm beyler, 2012 fb 7 kasa civic aracımı sattım. aklımda 2. el ( 2017-2018) toyota chr hibrit ve fabrikasyon lpg'li yeni civic var. tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. özellikle hibrit chr'nin yakıt tüketimi ile lpg'li civic'in yakıt tüketimi karşılaştırmalı açıklarsanız sevinirim.
merhabalar, 2007 aurisimi şehir içi yakıt tüketimi fazla olduğu için satma kararı aldım. 60-65bin TL bütçem var. yakıtı daha makul, sorunsuz araç öneriniz var ise paylaşmanız beni mutlu edecektir.
2017 model otomatik 1.5 dizel mazda cx3, toyota chr hibrit, honda hrv, subaru xv, suzuki vitara, (benzin) veya fabrikasyon lpg'li civic, corolla ve mazda 3 konfor, donanım, ekonomi, sürüş zevki vb hangisi ve neden tercih sebebidir?
Belirttiğiniz araçlar arasında sınıf farkı var. Bu seçenekler arasında benim tercihim her yönden Honda Civic olurdu. Sedan araç olduğu için diğer seçeneklere göre daha konforlu ve yolda istikrarlı davranacaktır, donanım yönünden orta paket sizi fazlasıyla tatmin eder, ekomi olarak lpg de zaten oldukça uygun yakıyor ve piyasaya hakim bir araç. Test sürüşü yaptığımda arka koltuklarda ki genişlik gerçekten cezbediciydi, octaviadan daha geniş ve rahat bir oturma pozisyonu var yeni civicte. Diğer suv tarzı olan araçlarda bulamayacağınız bir genişlik var. Diğer sedan seçenekler arasından corolla da güzel bir seçenek ancak corolla donanım ve yalıtım konusunda civicten biraz geride. Mazda ise malum piyasa şartları gereği ülkemizdeki kıymeti bilinmeyen bir araç.Eğer düşünürseniz kurumumda bir arkadaşımın civici var. 2016 model benzinli orta paket. Ek olarak 7" multi medya ve tampon ekleri var. Şuan 20-25bin km civarında olması lazım. Araç Füme renk ve içi bej döşeme. Geçen sordum 94-95 veren olursa satarım diyordu. Aracını titizlikle kullanan biridir.
hocam öncelikle teşekkür ederim. ben de civic'i çok beğeniyorum ama 2016 ve 2017 modellerdeki göçük sorunu nedeniyle soğudum. göçük sorunu olmasa kesinlikle alırdım. 2018 modellerde göçük sorunu düzeltildi deniyor ama yine de insan acaba diyor. hatta bayiye sordum göçüğe garanti veriyor musunuz diye hayır deyince vazgeçtim.