0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamun Aleyküm Arkadaşlar, evi iş yerine yakınlaştırdığım için daha az km yapacağımdan 1.8 hibrit ch-r aracımı sattım. tecrübeli arkadaşların araç tavsiyelerine şimdiden teşekkür ederim. Düşündüğüm araçlar: 1.) 2018 1.2 turbo ch-r benzinli diamond paket2. 2018 toyota corolla benzinli x passion x pack paket3. 2018 toyota corolla benzinli premium paket 50. yıl serisi ( bir önceki kasa corolla'nın en dolu paketi)
Suziki SX4 hakkinda dusunceleriniz nedir
Kutay bey öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.. Uzun süre deneyimlediniz, CHR yakıtı gerçekten 3-4 lt lerde geziyor muydu ? Ben de bu aralar düşünüyorum ama MTV beni vazgeçiriyor.. Bir de özel olmazsa aracı kaça sattınız? piyasayı öğrenmek için soruyorum..
Şu an fiyat performans ve hatta bence yakıt açısından bile sınıfında iddialı. Sanırım açılır tavan opsiyonuyla makyajlı kasalar martta gelecekmiş diye duydum. Eğer nakitimi denkleştirebilirsem ciddi anlamda düşündüğüm araç. Suzuki forumunda da incelediğim kadarıyla kullanıcılar gayet memnun. 1.4 booster jet motor ve aisin tam otmatik 6 ileri şanzımanlı. 10.2 saniye 0-100 hızlanması. 4x4 olan versiyonu arazi aracı olarak da hiç fena değil. Test videoları var ilgilenenler için. Alacak olanları uzun süre üzmeyeceğini düşündüğüm otomobil. (Lpg uyumlu sanırım.)
Bir defa uzun yolda seyahat deneyimim oldu kullanmadım ama o zamanlar beğenmiştim.Yerden yüksek crossover,hafiften suv havası var.Yol tutuşu vs güzel gelmişti.Tabi bir alman arabası kadar değil ama.Bindiğim 2009 civarı idi yanılmıyorsam.Yüksek süratlerde seyahat ettik hafiften.Torklu ve asfaltı tırmalar gibi gidişi vardı sanki.Şuan binsem o hissi alabilir miyim bilmiyorum
Yine kurtlanıp araç değiştirme sevdasına tutuldum aslında niyetim 2013-2015 dizel-otomatik premium auris almaktı.. hem yeni kasa hem de km düşürmüş olacaktım. Ancak piyasa şartları malum, araç bulmak çok zor, olan araç da aynı gün gidiyor.. şu an gündemde iki model var..her iki aracı da gittim inceledim..2015-2016 ( makyajsız) dizel- otomatik qashqai 40-60bin km2017 (makyajsız ) hybrid-otomatik toyota CHR 10-20bin km..bana göre toyotanın dezanavtajı mtv ve benim için biraz bilinmez olan yakıt tüketimi.. (günde git gel toplam 40 km yol yapıyorum, bunun bunun 25 km'si 90 sabit hız otoban.. o yüzden tüketim çok düşük olmaz diye düşünüyorum ) arka koltuk ve bagajın küçük olması da dezavantaj ama iki kişilik bir aile olduğumuzdan bizim için bir önemi yok..qashqai'nin dezanatajı ise içi artık biraz eski kalmış ve full paket olmasına rağmen çok premium algısı vermedi.. dizel olması sebebiyle yakıtı düşündürmemesi ve satışının da hızlı olacağını düşünmem de bence artı yönleri..sizlerin de görüşünü almak istedim..
Nissan dizelde cvt mi kullanıyor bilmiyorum ama benzinli de cvt kullanıyor acayip derecede şanzıman ve motor şikayetleri olan bir araç QashqaiBenimde tavsiyem;Pegeout 2008Opel Mokka X
Fehmi abi, hiç hibrite bulaşma, hem aradaki fiyat farkı hem de mtv farkı senin yakıt paran olsun. 1.2T cvt öneririm. Uzun yolda zaten az yakar, hibritle aynı yakar. Fark şehiriçinde ortaya çıkıyor, burda yakacağı fazla yakıt parasını da fiyat farkına sayarsın. 1.2T ile yokuşlarda da rahat edersin hem.Qashqai güzel araç, dizeli de hoş. Büyük, ama Renault ortaklığıyla üretilmiş bir araç. Xtronic den yana sorun yaşayanlar var, Ayrıca aracın içine su alması gibi sorunları videoya çekenler de var. Onun yerine Renault Kadjar dizel EDC şanzıman alman daha yerinde olur bence. EDC fena bir şanzıman değil, dsg kadar ismi de çıkmış değil. Geniş hacme ve dizele ihtiyaç yoksa chr ın iç mekanı da fena değil bence. Sedandan sonra chr ye binince geniş ve büyük gelmişti bana önü de arkası da, bagajı da 350 lt, bana her türlü yeter de, senin ihtiyaçlarına göre nasıl sen bilirsin.
Opel hiç radarımda yok.. 2008 i inceledim ama benim için fazla küçük.. i kokpit benim gibi 2 metrelik adamlara çok uygun değil.. Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2020, 13:38:50Mutlu benzinli araç beni psikolojik olarak rahatsız ediyor bir de chr yi bence uygun fiyata buldum, neredeyse 1.2 turbo fiyatında.. ocak mtv de ödenmiş.. dolayısı ile bana biraz daha uyguna gelicek.. hybridi bi deneyimlemek istiyorum açıkcası.. seneye falan satarım zaten.. kurtluyum ben