Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1080 : Ocak 16, 2020, 23:04:01 »
Selamun Aleyküm Arkadaşlar, evi iş yerine yakınlaştırdığım için daha az km yapacağımdan 1.8 hibrit ch-r aracımı sattım.  tecrübeli arkadaşların araç tavsiyelerine şimdiden teşekkür ederim. 

Düşündüğüm araçlar:

1.) 2018 1.2 turbo ch-r benzinli diamond paket

2. 2018 toyota corolla benzinli x passion x pack paket

3. 2018 toyota corolla benzinli premium paket 50. yıl serisi ( bir önceki kasa corolla'nın en dolu paketi)

Bu arada ch-r 1.2 turbo'nun vw grubundaki gibi sık arızalanma riski var mı diye serviste bir tanıdığıma sordum şimdiye kadar sadece bir aracın turbo arızasından geldiğini söyledi. yine de bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan malumat alırsak iyi olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1080 : Ocak 16, 2020, 23:04:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1081 : Ocak 17, 2020, 00:53:49 »
Suziki SX4 hakkinda dusunceleriniz nedir

Şu an fiyat performans ve hatta bence yakıt açısından bile sınıfında iddialı. Sanırım açılır tavan opsiyonuyla makyajlı kasalar martta gelecekmiş diye duydum. Eğer nakitimi denkleştirebilirsem ciddi anlamda düşündüğüm araç. Suzuki forumunda da incelediğim kadarıyla kullanıcılar gayet memnun. 1.4 booster jet motor ve aisin tam otmatik 6 ileri şanzımanlı. 10.2 saniye 0-100 hızlanması. 4x4 olan versiyonu arazi aracı olarak da hiç fena değil. Test videoları var ilgilenenler için. Alacak olanları uzun süre üzmeyeceğini düşündüğüm otomobil. (Lpg uyumlu sanırım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1082 : Ocak 17, 2020, 08:35:18 »
Selamun Aleyküm Arkadaşlar, evi iş yerine yakınlaştırdığım için daha az km yapacağımdan 1.8 hibrit ch-r aracımı sattım.  tecrübeli arkadaşların araç tavsiyelerine şimdiden teşekkür ederim. 

Düşündüğüm araçlar:

1.) 2018 1.2 turbo ch-r benzinli diamond paket

2. 2018 toyota corolla benzinli x passion x pack paket

3. 2018 toyota corolla benzinli premium paket 50. yıl serisi ( bir önceki kasa corolla'nın en dolu paketi)

Kutay bey öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.. Uzun süre deneyimlediniz, CHR yakıtı gerçekten 3-4 lt lerde geziyor muydu ? Ben de bu aralar düşünüyorum ama MTV beni vazgeçiriyor..  Bir de özel olmazsa aracı kaça sattınız? piyasayı öğrenmek için soruyorum..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1083 : Ocak 17, 2020, 09:06:21 »
Kutay bey öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.. Uzun süre deneyimlediniz, CHR yakıtı gerçekten 3-4 lt lerde geziyor muydu ? Ben de bu aralar düşünüyorum ama MTV beni vazgeçiriyor..  Bir de özel olmazsa aracı kaça sattınız? piyasayı öğrenmek için soruyorum..

Fehmi Bey, bu tamamen kullanımınıza bağlı.sürekli dip gaz yapıp aracı performanslı kullanayım derseniz yakıt haliyle artıyor. ben kasmadan şehir içi ortalama 4- 5 lt arasında geziniyordum ama çok itinalı yani gaza yüklenmeden seyrederseniz 3-4 litreyi gördüğümde oldu. özellikle her gün şehir içi trafiğinde yoğun vakit geçiriyorsanız kesinlikle tavsiye ederim ama yılda özellikle şehir içinde çok az km yapıyorsanız mtv farkından dolayı tavsiye etmem. 15 bin km'de bir bakım aralığı var ve bakım sadece benzinli motora yapılıyor, hibrit motor kontrol ediliyor.   yetkili servis bakım fiyatı diğer markalara göre çok uygun ( 1000 tl civarı) alacaksanız 2018-2019 tss güvenlik paketli en dolu diamond veya diamond premium paket almanızı öneririm. ben aracımı 160'a sattım. hakkınızda hayırlısı olsun. internette ve youtube'da hibrit sürüş teknikleri ile ilgili video ve bilgiler mevcut, inceleyebilirsiniz. mesela: 

https://forum.donanimhaber.com/hybrid-arac-surus-teknigi-hbyrid-nirvana-si-yani-hybvana--125142709

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1084 : Ocak 17, 2020, 17:16:14 »
Şu an fiyat performans ve hatta bence yakıt açısından bile sınıfında iddialı. Sanırım açılır tavan opsiyonuyla makyajlı kasalar martta gelecekmiş diye duydum. Eğer nakitimi denkleştirebilirsem ciddi anlamda düşündüğüm araç. Suzuki forumunda da incelediğim kadarıyla kullanıcılar gayet memnun. 1.4 booster jet motor ve aisin tam otmatik 6 ileri şanzımanlı. 10.2 saniye 0-100 hızlanması. 4x4 olan versiyonu arazi aracı olarak da hiç fena değil. Test videoları var ilgilenenler için. Alacak olanları uzun süre üzmeyeceğini düşündüğüm otomobil. (Lpg uyumlu sanırım.)
Bir defa uzun yolda seyahat deneyimim oldu kullanmadım ama o zamanlar beğenmiştim.Yerden yüksek crossover,hafiften suv havası var.Yol tutuşu vs güzel gelmişti.Tabi bir alman arabası kadar değil ama.Bindiğim 2009 civarı idi yanılmıyorsam.Yüksek süratlerde seyahat ettik hafiften.Torklu ve asfaltı tırmalar gibi gidişi vardı sanki.Şuan binsem o hissi alabilir miyim bilmiyorum :D

Açıkcası toyota,honda ve mazda dışı japon araclari ile de deneyim yasamak istiyorum ve suan hosuma giden iki model var Subaru impreza 1.5 otomatik HB birde Suziki SX4 yakitlarinin normale gore yuksek olacagini tahmin ediyorum ama degeceni dusunuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '03
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1085 : Ocak 29, 2020, 00:28:47 »
merhaba bir öğretmen arkadaşım tam otomatik corolla hb almak istiyor. Yardımcı olur musunuz.
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1086 : Ocak 29, 2020, 00:32:49 »
Bendede 2003 hb otomatik var çok memnunum. Temizini bulursanız kaçırmayın. 2004 ve üstü olursa daha iyi çünkü 2004 te kasa makyajlandı.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1087 : Ocak 29, 2020, 01:36:34 »
Merhaba,
Ayhan Bey'in bahsettiği gibi 2004 üstü olursa daha iyi olur sadece kasa değil motorda revizyon geçirdi kronik yağ yakma sorunu giderildi,alacağınız aracın expertizini güvenilir firmalarda yaptırın kurumsal olsalar dahi evrağın altına her sayfasına kaşe ve imza alınız,ve noterde expertiz evraklarını ibraz ediniz işleme eklensin almak istedim araç otomatik olduğu için daha dikkatli davranın aracın rutin ve ağır bakımları şanzıman,motor ve fren sıvıları vaktinde düzenli yapılmışmı öğreniniz ve satıcının elinde bakım dosyası varsa talep ediniz hakkınızda hayırlısı olsun İNŞAALLAH.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 270000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1088 : Ocak 29, 2020, 04:07:27 »
keşke bulsakta alsak
toyota hayranı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1089 : Ocak 29, 2020, 12:04:58 »
2004 ve üstü makyajlı kasalara hız sabitleme takabilirsiniz ayrıca sol model alırsanız yağmur sensörü ve  park sensörü mevcut. Ümit bey' inde bahsettiği gibi otomatik olunca şanzımana da ayriyetten iyi baktırın derim.inşallah gönlünüze göre araç bulursunuz. Bu arada fiyatlar da çok abartılı gibi geliyor bana. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1090 : Ocak 31, 2020, 12:26:01 »
Yine kurtlanıp araç değiştirme sevdasına tutuldum :D

aslında niyetim 2013-2015  dizel-otomatik premium auris almaktı.. hem  yeni kasa hem de km düşürmüş olacaktım. Ancak piyasa şartları malum, araç bulmak çok zor, olan araç da aynı gün gidiyor.. şu an gündemde iki model var..her iki aracı da gittim inceledim..

2015-2016 ( makyajsız) dizel- otomatik qashqai 40-60bin km
2017 (makyajsız ) hybrid-otomatik toyota CHR 10-20bin km..

bana göre toyotanın dezanavtajı mtv ve benim için biraz bilinmez olan yakıt tüketimi.. (günde git gel toplam  40 km yol yapıyorum, bunun bunun 25 km'si 90 sabit hız otoban.. o yüzden tüketim çok düşük olmaz diye düşünüyorum ) arka koltuk ve bagajın küçük olması da dezavantaj ama iki kişilik bir aile olduğumuzdan bizim için bir önemi yok..

qashqai'nin dezanatajı ise içi artık biraz eski kalmış ve full paket olmasına rağmen çok premium algısı vermedi.. dizel olması sebebiyle yakıtı düşündürmemesi ve satışının da hızlı olacağını düşünmem de bence artı yönleri..

sizlerin de görüşünü almak istedim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1091 : Ocak 31, 2020, 13:01:59 »

aslında niyetim 2013-2015  dizel-otomatik premium auris almaktı.. hem  yeni kasa hem de km düşürmüş olacaktım. Ancak piyasa şartları malum, araç bulmak çok zor, olan araç da aynı gün gidiyor.. şu an gündemde iki model var..her iki aracı da gittim inceledim..

bana göre toyotanın dezanavtajı mtv ve benim için biraz bilinmez olan yakıt tüketimi.. (günde git gel toplam  40 km yol yapıyorum, bunun bunun 25 km'si 90 sabit hız otoban.. o yüzden tüketim çok düşük olmaz diye düşünüyorum ) arka koltuk ve bagajın küçük olması da dezavantaj ama iki kişilik bir aile olduğumuzdan bizim için bir önemi yok..

qashqai'nin dezanatajı ise içi artık biraz eski kalmış ve full paket olmasına rağmen çok premium algısı vermedi.. dizel olması sebebiyle yakıtı düşündürmemesi ve satışının da hızlı olacağını düşünmem de bence artı yönleri..

Fehmi abi, hiç hibrite bulaşma, hem aradaki fiyat farkı hem de mtv farkı senin yakıt paran olsun. :) 1.2T cvt öneririm. Uzun yolda zaten az yakar, hibritle aynı yakar. Fark şehiriçinde ortaya çıkıyor, burda yakacağı fazla yakıt parasını da fiyat farkına sayarsın. 1.2T ile yokuşlarda da rahat edersin hem.

Qashqai güzel araç, dizeli de hoş. Büyük, ama Renault ortaklığıyla üretilmiş bir araç. Xtronic den yana sorun yaşayanlar var, Ayrıca aracın içine su alması gibi sorunları videoya çekenler de var. Onun yerine Renault Kadjar dizel EDC şanzıman alman daha yerinde olur bence. EDC fena bir şanzıman değil, dsg kadar ismi de çıkmış değil. Geniş hacme ve dizele ihtiyaç yoksa chr ın iç mekanı da fena değil bence. Sedandan sonra chr ye binince geniş ve büyük gelmişti bana önü de arkası da, bagajı da 350 lt, bana her türlü yeter de, senin ihtiyaçlarına göre nasıl sen bilirsin. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1092 : Ocak 31, 2020, 13:15:33 »
Nissan dizelde cvt mi kullanıyor bilmiyorum ama benzinli de cvt kullanıyor acayip derecede şanzıman ve motor şikayetleri olan bir araç Qashqai

Benimde tavsiyem;
Pegeout 2008
Opel Mokka X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1093 : Ocak 31, 2020, 13:32:33 »
Nissan dizelde cvt mi kullanıyor bilmiyorum ama benzinli de cvt kullanıyor acayip derecede şanzıman ve motor şikayetleri olan bir araç Qashqai

Benimde tavsiyem;
Pegeout 2008
Opel Mokka X

Opel hiç radarımda yok.. 2008 i inceledim ama benim için fazla küçük.. i kokpit benim gibi 2 metrelik adamlara çok uygun değil.. :argh:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2020, 13:38:50
Fehmi abi, hiç hibrite bulaşma, hem aradaki fiyat farkı hem de mtv farkı senin yakıt paran olsun. :) 1.2T cvt öneririm. Uzun yolda zaten az yakar, hibritle aynı yakar. Fark şehiriçinde ortaya çıkıyor, burda yakacağı fazla yakıt parasını da fiyat farkına sayarsın. 1.2T ile yokuşlarda da rahat edersin hem.

Qashqai güzel araç, dizeli de hoş. Büyük, ama Renault ortaklığıyla üretilmiş bir araç. Xtronic den yana sorun yaşayanlar var, Ayrıca aracın içine su alması gibi sorunları videoya çekenler de var. Onun yerine Renault Kadjar dizel EDC şanzıman alman daha yerinde olur bence. EDC fena bir şanzıman değil, dsg kadar ismi de çıkmış değil. Geniş hacme ve dizele ihtiyaç yoksa chr ın iç mekanı da fena değil bence. Sedandan sonra chr ye binince geniş ve büyük gelmişti bana önü de arkası da, bagajı da 350 lt, bana her türlü yeter de, senin ihtiyaçlarına göre nasıl sen bilirsin. :)

Mutlu benzinli araç beni psikolojik olarak rahatsız ediyor :) bir de chr yi bence uygun fiyata buldum, neredeyse 1.2 turbo fiyatında.. ocak mtv de ödenmiş.. dolayısı ile bana biraz daha uyguna gelicek.. hybridi bi deneyimlemek istiyorum açıkcası.. seneye falan satarım zaten.. kurtluyum ben :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1094 : Ocak 31, 2020, 13:54:47 »

Hocam günlük 40 km ve otobanda yapacaksanız hibriti eleyin derim. hibrit daha çok şehir içi yoğun trafikte çok km yapıyorsanız önerebileceğim bir araçtır. benim size tavsiyelerim sırasıyla tss güvenlik paketli 50. yıl corolla serisi ( 2016-2017-2018), 2014-2015 civic excutive veya elagance paket veya 2015-2016 makyajlı auiris premium paket olur. 
nissan'ın cvt'si sıkıntılı diye biliyorum 1.2 toyota c-hr'e ise turbo motorun arıza riskinden  dolayı pek sıcak bakamıyorum. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1095 : Ocak 31, 2020, 16:39:08 »

Fehmi bey o kadar uzun yol alıyorsanız D segmenti değerlendirin bence. 508 kullanıcıları hem konforu hemde yakıt tüketiminden dolayı araçlarından çok memnun
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1096 : Ocak 31, 2020, 17:01:39 »
Opel hiç radarımda yok.. 2008 i inceledim ama benim için fazla küçük.. i kokpit benim gibi 2 metrelik adamlara çok uygun değil.. :argh:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2020, 13:38:50
Mutlu benzinli araç beni psikolojik olarak rahatsız ediyor :) bir de chr yi bence uygun fiyata buldum, neredeyse 1.2 turbo fiyatında.. ocak mtv de ödenmiş.. dolayısı ile bana biraz daha uyguna gelicek.. hybridi bi deneyimlemek istiyorum açıkcası.. seneye falan satarım zaten.. kurtluyum ben :)

O zaman abi Rav4 düşünebilirsin. 1.8 hibrit 2.el bulduğun fiyatı uygun olsa da mtv fazlalığı ve otoyol kullanımında çok da tasarruflu olmaması hiç mantıklı değil. Denemek istiyorsan bence 1.2t yi deneyebilirsin. Suv olarak da o fiyat aralığında çok da fazla seçenek yok gibi. Kadjar, Qashqai, CHR başka da düzgün bir şey yok gibi.

Ya da yeni corollaya geç, x-packli olursa tadından yenmez, uzun yol konforu lastik değişimi sonrası güzel gayet.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1097 : Ocak 31, 2020, 18:18:17 »
Ben her daim hybrid araç tavsiye ediyorum,yenilik güzeldir,ben kullandım gerçekten çok güzel bir hissiyatı var.
Ekonomik kısmına gelince kağıt üstündeki rakamların aksine birde şöyle bir tarafı var,çoğu kişi için önemli olan benzinciye gittiğindeki söylenmesi yani ben çoğu kişinin x araca 30.000 lira daha az verip de benzinciye giderken boşver yaksın nasılsa şu kadar az yakıyor dediğini düşünmüyorum.
büyük hacim de güzel bir şey.ben kendim hybrid tercih ediyorum o yüzden.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 294000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1098 : Şubat 03, 2020, 10:39:17 »
Merhaba, yaklaşık 10 gün önce otomatik corolla 2006 terra hb aldım. Temiz güzelini bulmak zor. Benim ki
güzel araç epey aradım, hiç LPG takılmamış. Çok atik diyebilirim yol tutuşu güzel. Alırken baktırdım bakımı yaptırırken usta yağını suyunu koy bakımını eksik etme yıllarca binersin dedi hatta bir kaç talipli bile çıktı :) her neyrse ancak çok fazla yakıyor şehir içi 80 kuruşu buluyor. Kullanımım da normal çok hız yapmıyorum sakin sakin kullanıyorum. Ancak kısa mesafe olduğu için motor ısındığında ben gideceğim yere varıyorum kış ayı için dez avantaj. Alırken bunları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1099 : Şubat 03, 2020, 11:37:18 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Kaç tl ye aldınız mahsuru yoksa söylermisiniz. Arabanız lpg de sorun çıkarmaz. Eğer yılda 8-10 bin km yi geçiyorsanız hiç düşünmeden taktırın derim.
sonuna kadar toyota...