Muhakkak ki,yazdıklarınızda haklılık payı var ancak şu bir gerçek, Tayfun beyin yazdığı şeyler yatırımın önünde en büyük engel.. Kendinizden pay biçin,şirketinizi büyütmek için bir yatırım yapacak olsanız ırak/ suriye / iran vb bir ülkeyi mi tercih edersiniz yoksa polonya / macaristan vb mi ?
Muhakkak ki,yazdıklarınızda haklılık payı var ancak şu bir gerçek, Tayfun beyin yazdığı şeyler yatırımın önünde en büyük engel.. Kendinizden pay biçin,şirketinizi büyütmek için bir yatırım yapacak olsanız ırak/ suriye / iran vb bir ülkeyi mi tercih edersiniz yoksa polonya / macaristan vb mi ?
Türkiye Cumhuriyeti ni ırak Suriye İran vb ülkelerle birmi tutuyorsunuz?
Almanların gözündeki sorun ne biliyormusunuz,ben kendime göre yorum yapayım artık Türkiye Cumhuriyeti uluslararası camiada kendini savunur hâle geldi ve durmadan da büyük yolda ilerliyor ültümatomlara ambargolara kulak asmaz oldu bölgede etkili güç haline geldi yani artık sömürülecek ülke konumundan çıkıyor askeri alanda yaptığı atılımlarla göz dolduruyor Wv de alman hükümetinin en yakın kolu olduğu için siyaset ne derse ona uyuyor,Türkiye'nin onlardan açık ara farkı sömürgeci bir devlet değil onlar ise yıllarca Afrika'yı ve diğer ülkeleri sömürdüler hâlâ da devam ediyorlar o yüzden bize gelmezler,unutmadan yazayım ırak,suriye, ve İran'da iş yapan birçok Türk şirketi hali hazırda var.

Ne ben ne de ailem tr dışına asla yatırım yapmayız,olanak varsa orada satılan bir tesisi alabilir ,zamanı gelince tr taşırız.Bizim de anlayışımız bu dur.Ülkemiz insanı cesur ve ataktır,halen dünyanın her yerinde iş insanı olarak varız ve 7 kıtada mutlaka Türkler var,ülkemizde hangi yabancının malına mülküne şirketine el konuldu,aksine londra'da sokak alanlar,güney afrika'da buz dolabı fabrikası açanlar,italya'da ağaç sanayi dalında fabrika satın alanlar var,yatırıma evet,sermaye kaçışına hayır,her yatırıma verilen teşvikler,bedava araziler bile her zaman yeterli olmuyor,ön yargıları ve bize karşı yüzyıllardır var olan husumeti geçmek her zaman mümkün olmuyor,bize düşen tr yatırım yapmayan vw gibi markaların ürünlerini asgari seviyede almak veya hiç almamak,diğer marka ve tr yatırımı olan markalara yönelmek.Bu konularda başlık açan olursa oradan devam ederiz.
Türkiye Cumhuriyeti ni ırak Suriye İran vb ülkelerle birmi tutuyorsunuz?
Ne ben ne de ailem tr dışına asla yatırım yapmayız,olanak varsa orada satılan bir tesisi alabilir ,zamanı gelince tr taşırız.Bizim de anlayışımız bu dur.Ülkemiz insanı cesur ve ataktır,halen dünyanın her yerinde iş insanı olarak varız ve 7 kıtada mutlaka Türkler var,ülkemizde hangi yabancının malına mülküne şirketine el konuldu,aksine londra'da sokak alanlar,güney afrika'da buz dolabı fabrikası açanlar,italya'da ağaç sanayi dalında fabrika satın alanlar var,yatırıma evet,sermaye kaçışına hayır,her yatırıma verilen teşvikler,bedava araziler bile her zaman yeterli olmuyor,ön yargıları ve bize karşı yüzyıllardır var olan husumeti geçmek her zaman mümkün olmuyor,bize düşen tr yatırım yapmayan vw gibi markaların ürünlerini asgari seviyede almak veya hiç almamak,diğer marka ve tr yatırımı olan markalara yönelmek.Bu konularda başlık açan olursa oradan devam ederiz.

Çin'de çok mu adalet demokrasi vardı?
Bu yeni dönemin ucuz işçi gücü, Çin'i biz olacağız, tabi gelirler ceplerini düşünüyorlarsa.
Çin bir diktatörlük doğru , fakat adalet ve mahkemeler güvenilir , oyun oynar gibi devlet politikaları değişmez , ne söz verildiyse arkasında durulur. Yani oraya yatırım yapan birisi 2 gün sonra hükümeti kızdırdı diye kapısında maliye müfettişlerinin sıraya girmeyeceğini bilir. Bizde daha 2 ay olmadı , hükümete istediği şirkete el koyma yetkisi veren kanun çıkarıldı, sizin haberiniz olmayabilir ama elin gavurunun parası sokaktan toplanmıyor , gelmezler !
Onların bizim ülkemizdeki adaletle,mal güvenliği veya demokrasimizle işleri yok zerre kadarda umurlarında değil,zaten gereken tüm imkanlar sunuluyır garantörlük veriliyor onların tek derdi bizim kimliğimiz ile alakalı yani bütün dertleri Türk oluşumuzdan kaynaklanıyor tek dertleri Türklük başkada bir sorunları yok.
"Gerçek" dediğiniz şey , istediğiniz yöne çekilebilecek lastikli ifadeli bir kanunla istediğiniz şirkete el koyma yetkisini veren bir düzenleme. Adalet dediğin lastikli olmaz , açık - net ve yoruma yer bırakmayan kanunlarla olur. En azından batı ülkelerindeki hukuk böyle işler ve her yerde de bu hukuku arar , yoksa gider uyduruk Slovakyaya yatırım yapar, daha pahalıya üretim yapacağını bile bile.
"Tüm dünya Türklere düşman" bu yaşa geldim hala aynı terane. AKP ilk yıllarında yağmur gibi yabancı sermaye yağarken ve ülke hızla kalkınırken neredeymiş o düşmanlar ?
Ucuz iş gücü diye gidenler bedavaya çalıştı değil mi? Mercedesler , yazlıklar , kışlıklar piyangodan çıktı değil mi? Ben 1 kazanırken onlara 10 veren o hain ülkeler değil mi? Yazları buraya gelip en lüks otellerde gerine gerine tatil yapanlar başkaları değil mi? Ben en yüksek eğitimimle oralara gidemeyen yurdum insanı hiç ses çıkartmayayım öyle mi?
Arkadaş ne zaman oturup bir kendinizi sorgulayacaksınız ? Biz nerde hata yaptık , nasıl düzeltiriz ? Yok mu ? 60 yaşına geldim hep aynı terane , kimse kendini sorgulamıyor , toprak olup gideceğiz , bir ülke insanı zerre değişmez mi yahu ??