0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pandemi nedeniyle satışlar düştü , bazı tesislerin kapanması , olanların da ucuza maliyet olacak yerlere taşınması normal. Güvenilir bir ülke olsak çok daha fazlası gelirdi ama işte ...
Gelsin görelim.vw hiçbir lafına güvenim yok,yarın siz ermenilerle savaşan azerbaycan'a destek veriyorsunuz,gelmiyoruz derler,siyasetle ticareti karıştırmaya pek meraklılar,terör örgütü ile savaşan tr ye parasını ödediğimiz leopard tankını kullanamazsınız demişlerdi,bu günlerde kanada sihalarla ilgili bazı yedek parçaları bize ihracatını durdurdu.Polonyayı eni sonu tercih ederler.
Tayfun bey güvenilir ülke olmaktan kastınız nedir?Ekonomik olarak şuanda bşrçok üretim yapılan ülkeden daha iyi konumdayız.Teknolojik gelişmeler olarak yine aynı şekilde birçok ülkeden yine (gelişmekte olan ülkeler ) iyi durumdayız.Üretim konusunda tecrübe olarak sayılı ülkeler arasındayız,ülkemizde üretilip/montaj yapılıp Dünyanın her yerine sevkiyat yapılmakta ulaşım olarak merkezi konumdayız daha ne olması gerekiyor ki,ha şunu derseniz terör bitmiyor,komşularla kavga,geçtiğimiz yıllarda iç karışıklıklar vs bunların hepsini yapanlar zaten kendileri Yunanistan'a gaz verip Türkiye ile savaşa zorlamalar terör örgütlerine destek vererek eylem yaptıranlar Türkiye müdahale yapacağı zaman benim motorum olan tankı kullanamazsın diyen yine kendiler,hatayda ve birçok yerde daha 3 gün önce ormanları yakan PKK üyelerine destek verenler yine kendiler ( buarada evimize kadar geldi o yangın)Şimdi güvenilir olan bizmiyiz onlarmı?Onların tek derdi para şuanda pandemi nedeniyle satışları iyice düştü alman çalışma kanununa göre işçinin çalışanın haklarını karşılamakta güçlük çekiyorlar bizim gibi iş gücünün ucuz olduğu ülkelere yatırım yapmak için düşünce içerisindeler ama yine gelmezler/gelemezler çünkü halk ayaklanır siyasal olarak zor duruma düşerler.
Sanırım fazla Ahaber izliyorsunuz. Ülkemiz bir kanun devleti değil , sermayenin güveneceği kurallar yok , milyar dolarlık yatırım yapıp sonra adamın elinden alıp almayacaklarının , kapısına vergi memurlarının dayanıp dayanmayacağının , rüşvetini vermezse çanına ot tıkanmayacağının garantisi var mı ? Ülkedeki yabancı sermayenin neredeyse tamamının yurtdışına kaçmasının sebebi sizce nedir ? CDS neden rekor yükseklikte ? Cari açık neden rekor yükseklikte ? Kasa neden boş ? Honda neden kapattı? VW neden gelmekten vazgeçti? Sermaye ürkek bir kuş gibidir , ufacık bir güvensizlikte kendine başka yerler arar. Kendi vatandaşınız bile ülkeden kaçmak için uğraşırken (Gençlerin %70'i ilk fırsatta terketmek istiyor) yabancıların gelmesini tuhaf nedenlere bağlamak yersiz. Önce bunu düşünün.
Haklısınız , ben bu konudan biraz ağzı yanmış biriyim , bazen dozu kaçırıyorum. 2 evladım da dünyanın en büyük firmalarında çalışıyorlar, maalesef bu ülkeden nasıl kaçacaklarını bilemediler , onlara kızamıyorum , bu zihniyetteki insanlardan çıkartıyorum acısını işte, babalık
Tayfun bey zihniyetten kastınız bana yazıyorsunuz ama ben size cevap dahi yazmadım ama artık yazma gereksinimi duydum, Pardonda zihniyetimde ne varmış ülkesini sevmek vatanı için herşeyi yapmak zihniyeti bozuklukmu oluyor,ilk önce hiç tanımadığınız insana ithamda bulunarak A haber izliyorsunuz yazıyorsunuz aksine yanılmışsınız A haber kanal listemin son sırasında dahi bulunmaz,aynı şekilde yaklaşım sergilesem yazdığınız yazıdan ötürü sizde akşam sabah Fox izliyorsunuz herhalde yazsam çokmu güzel olurdu,ama ben Fox TV'yi izliyorum aynı zamanda TRT haberide izliyorum başka kanallarada göz atıyorum aynı zamanda uzay bilimlerine ilgi duyuyorum çocuklarımıda bu alana yönlendirmeye çalışıyorum sandığınız gibi kafa yapısında bir insan değilim ve ülkemden kaçmayıda düşünmüyorum.
Uhulet ve suhuletle konulara yaklaşmaya çalışırken bu corona olayı herkesin asabını bozdu,her ülkenin iç sorunları ve yaklaşımları var iken bir de dış ülkelerin haklı olsanız bile çifte standartla her olaya yaklaşmaları ve dış dünya ile ilişkilerimizde tam haklı olduğumuz konularda bile hemen anglo-germen ve helenistik yaklaşımlara ab üyesi ülkelerin 'üyemizi önce haklı veya haksız savunmaya kalkalım'mantığı kabul edilemez,siyaseten düz mantık bu iken ticaret dünyasında ise vw nin ab üyesi polonya dururken bize yöneleceğine ve yatırıma geleceğine inanmıyorum.
Benim anlamadığım Türkiye bu kadar sıkıntılı bir ülkeyse dünya devleri Toyota, Mercedes, Honda, Hyundai, Renault ve Fiat neden yatırım yaptılar? Niye çekilmiyorlar? Sadece Honda'nın çekileceği söylentisi var o da hem kesin değil hem de kesin olsa bile siyasi nedenlerden değil. Vw, Hükümetin her türlü teşvik ve kolaylığına rağmen resmen Türkiye ile alay ediyor, papatya falı ve artema gibi hayali aç kapa, aç kapa yapıyor. Almanya bize dost değil, Vw hiç değil, hava yastığını bile opsiyonel sunan, donanım fakiri, emisyon sabıkalı, sorunlu bir markadan zaten ne beklenir ki? Defalarca link verdim iihs ve euro ncap güvenlik testlerinde dökülüyorlar zaten. Toyota ve Honda güvenlik dersi veriyor Vw'e.
Ülkemizin diğer ülkelere göre işçi maliyetinin daha az olmasından dolayı Honda fabrikasını SBK Holding, iştiraki Hexagon Mühendislik adına fabrikayı 510 milyon TL'ye satın aldı