0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Bende Hybrid Corolla Flame X-Pack modeli var. Sizde de aynı şekilde mi? Uzun rampalar inerken pil tam doluyor haliyle. Bir süre sonra devir yükselmeye başlıyor kendilİğinden. Zaten ayak gaz pedalında değil çünkü rampa aşağı kendi akıyor araba. Ama ne zaman bende hafif gaza basarsam devir normale dönüyor. İlginç. Bu devir yükselmesi normal mi? Bir de ayrıca B vites konumu tam anlamıyla ne için? Neredeyse hiç kullanmadım diyebilirim. Şimdiden çok teşekkür.
Evet güzel oldu.
Arkadaşlar Merhaba,Hybrid aracı olan arkadaşlarımın yorumlarını rica edeceğim.25.000 KM de hybrid passion x pack aracım var.* Batarya nerdeyse full doluyken bazen gene dolum yapmaya çalışıyor. Bu normal midir?* Birde bazen batarya doluyken araç EV mode geçmiyor. Duran trafikte araç sarı renkle gidiyor gösteriyor ancak EV mode ışığı yanmıyor. Devir saati sıfır olmuyor. * Aynı durum uzun yolda da oluyor. 120 km ile giderken ayağımı gazdan çekiyor. Bu sefer yeşil ile gidiyor gösteriyor ancak EV mode ışığı yanmıyor. Devir saati sıfır olmuyor.* Dur kalk Trafikte duruyorum. EV mode ışığı yanıyor. Küçük bir hareket oluyor gaza hafif dokunuyorum. EV mode ışığı hemen sönüyor. Bu durumda da batarya dolu.
Bugün serviste konusu geçti. 17.000tl dediler pil değişimine. Pazarlık-indirim ne kadar olur veya olur mu bilmiyorum ama bu haliyle sıkıntı. Senede 15bin km yapan biri için 15 sene sonra pil değişimi demek, bugünkü parayla yakıt hesabına 7-8 kuruş koymak demek. 10 sene sonra dövizin ve pil fiyatlarının düşmesi lazım
Kullanim omrune vabeste degisim gerekli olmasi beklenen birsey,Birde soyle dusunerek degerlendirme yapmak gerekli, 10 15 yil sonra acaba piyasadaki arabalarin hangileri ragbet gorecek? Hangi tipte arabalar piyasa sartlarina gore kabul edilebilir olacak? Ben Hybrid in bu alanda devam edebilecegini, tamamen piyasadan silinmis olmayacagini dusunuyorum.
İnsanlar bugün hala fosil yakıtlı araba alıyorlar. Bunlar 15 sene sonra çöp mü olacak? Egzoz gazı kriterleri artıkça dizel azalacak. Benzinlide de az yakan modeller devam edecek. Plugin hybrid’in peşine elektrikli arabalar gelecek. Plugin hybrit en güzeli aslında. 30 sene gideri var
Hidrojen bazli sentetik yakit cikacak. Su an 500-600 milyon tane icten patlamali motorlu arac mevcut dünyada.
GTL - Gas To LiquidShell 2006 yılında GTL adı altında, Doğal Gaz'dan Sıvıya çevirdiği muhteşem bir Diesel yakıt üretmiş fakat kuruş! bazında pahalı olduğu için ülkemizde pek tutulmamıştı. Oysa benim D-4D Corolla bu yakıtla roket gibi gider, benzinli kadar sessiz çalışır, benzinli kadar temiz bir egzost borusuna sahip olur ve herhangi bir diesel aracın olamayacağı kadar düşük yakıt tüketimine sahip olurdu. Shell'in farklı istasyonlarından yakıt almak için mazot pompası önüne yanaştığımda, pompacı- "abi orası mazot benzinli bu tarafta" diye beni uyarırdı..Şimdilerde Almanya'da Bosch ve Porshe'nin geliştirdiği yeni GTL, başlangıçta rüzgar güllerinin ürettiği elektrik ile sudan hidrojen üretip sonra kimyasal işlemlerle bu Hidrojen gazını sıvıya çevirip benzin ile harmanlıyorlar.Evet, dünyada yüz milyonlarca otto ve atkinson çevrimli otomobiller, ilave mekanik/elektronik geliştirme yapılmadan bu yakıt sayesinde çok daha çevreci olacaklar ve insanlığa son hizmetlerini yerine getirecekler.İçten yanmalı motor devri bittiğinde Hybridlerin de devri bitmiş olacak. Dünyada Hidrojen üretimi başlangıçta düşük oranlarda yapılmaya, sonra yıllar geçtikçe katlanarak artmaya başlayacaktır.Üretilen H-GTL, mevcut otomobilleri besleme düzeyinin üstüne çıktığında, fazladan üretilen Hidrojen, Yakıt Hücreli otomobillerde kullanılmak üzere, Gaz olarak benzin istasyonlarına sevk edilmeye başlayacaktır. Yani yakıt hücreli elektrikli otomobillerin ulaşılabilir rakamlarla piyasada görülmesine artık çok uzak değiliz.Demek ki öncelikle yakıt istasyonlarında H-GTL görürsek, ilk etapta egzost emisyonlarımız düşecek demek oluyor.
Bosch ve Siemens aynı firmanın ürünleri ama patron Siemens'mi? Bu dünya vatandaşı konuştuğumuz konuda güzel bir video hazırlamış.//www.youtube.com/watch?v=4t4OG1nN9Yc
Çok ilginç şeyler konuştuk; hepsini buraya sığdırmak zor. Ama uzun lafın kısası yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak elektroliz ile sudan hidrojeni ayırıp, başka yerlere nakletmek gözüken en iyi çözüm. Sentetik yakıtı 10-15 komponent ile üretmek mümkünmüş. Şu anki petrol bazlı yakıtlarda 200-250 komponent olduğunu düşünürseniz, sentetik yakıtı üretmek daha kolay gözüküyor. Ancak rafineri yatırımı önemli ve her biri 2 milyar EUR. Almanya.’da politikacılar hızlı çözüm olan elektro arabayı öne sürüyorlar. Ama bu olayı tamamen çözmeyecek gibi görünüyor. Uzun hikaye - bir ara Zoom call yapıp konuşuruz.
Murat bey merhabalar,Bir bölümünü alıntı yaptığım iletiniz çok güzel yalnız dünya insanları çevre ve uzay katliamına bu hızla devam ederlerse bırakın elektroliz ile sudan hidrojeni ayırmayı içmeye su bulamayacağımız zamanlar gelecek gibi duruyor, ayrıca elektroliz işlemi içinde elektrik gerekiyor ve elektrik üretimi için şuan hâlâ çoğu yerde fosil yakıt kullanılıyor HES GES ve Rüzgar santrelleride hiç masum değiller,hepsi bulunduğu bölgenin doğal düzenini değiştiriyor,En temizi nükleer santraller olarak gösteriliyor onlarda en ufak ihmalde geri dönülmez çevre katliamları yapıyor,yapılacak tek şey mecbur kalmadıkça araç kullanmamak en temiz araç bisiklet bu işin başka çaresi yok,bizim teknoloji olarak ürettiğimiz herşey doğal dengeye zarar veriyor,Son 25 yılda uzayı bile kirlettiler şuanda şuanda oranında dengesini bozmak üzereyiz.
Ümit Bey, deniz suyunu elektrolizden bahsediyorlar; tatlı su değil. Artı hidrojen yandıktan sonra gene suya dönüşüyor. O yüzden endişenizi tam anlayamadım.Yenilenebilir enerji kaynakları hakkında söyledikleriniz doğru ama en az zararlı kaynaklar bunlar. İnsanoğlu enerjiye ihtiyaç duydukça bir şekilde birşeyleri bozacak. Bisiklet iyi fikir ama aman trafik canavarlarına dikkat.
Evet trafik canavarları yüzünden insanlar bisiklet kullanmaya veya yaya olarak gezmeye korkar oldu,benim endişem bu insanlar deniz suyundan da üretse bu seferde deniz canlı hayatına kast eder (zaten ediyorlar) daha önceki bahsettiğim gibi her üretilen teknoloji getirisi den çok götürüsü oluyor ki bu eksi yönler olmaya devam edecektir,enerjiye her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyuyoruz o yüzden attığımız her teknolojik adım insanlığa eksi olarak geri dönmekte bu çevre katliamı teknolojik gelişmelerle düzeleceğine inanmıyorum,ancak kesin sonuç alabilmek için sakin yaşam tarzına dönmemiz gerekiyor gereğinden fazla sırf caka satmak için kullanılan araçlar,hiç gereği olmadığı halde evlerde sabahlara kadar yanan lambalar,boşa akıtılan sular,daha büyük daha gösterişli yapılar yapmak için harıl harıl çalışan demirçelik sektörü,savaşlarda atılan bombalar,uzay araçlarını taşıyan roketler vs vs örnekler bitmez bunlar tam gaz devam ettiği sürece bu iş düzelmez tüm dünya sakin hayata geçerse bakın herşey nasıl düzelir.