0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haklisiniz Ümit Bey ama kimsenin su anki hayat tarzindan kolay kolay vazgececegini sanmiyorum. O yüzden bilim adamlari ve mühendisler de alternatif kaynaklar üretmeye calisiyorlar. Adim adim daha iyi yerlere gelecek insanoglu; gelismekteki basrolleri bilim ve kültür oynuyor.
Bisiklet olayı her bölgeye uygun değil. Ben 5km bisiklet sürsem ter içinde kalıyorum. İşe de öyle gidemem. İstanbul bol yokuşlu bir bölge. Düz bölgelerimizde kullanılmalı tabi. Aslında kullanılıyor da. Avrupa’da adriyatik ve alpler bölgesi hariç bisiklete çok uygun bir arazi var. Özellikle fransa, Almanya, belçika, çek, polonya, hollanda gibi ülkeler çok uygun bisiklete.
Küçük oğluma en ucuzundan Bood marka Hover Board aldım, 1.800.-TLİçindeki Li-Ion pil ile 9km menzile çok rahat ulaşıyor ve yokuşları çıkabiliyor, bizimki 4 saatte şarj oluyor.Elde taşınabiliyor, odada bir kenara sığdığından park ve taşıma sorunu yok.Pil düşük seviye uyarı göstergesi ve ön ışıkları var. Pasif gibi görünse de yine de kalori harcıyorsunuz.Tabii biz yürüyerek kalori yakıyoruz..Tekerlekleri küçük olduğu için parke taş yolda gidemiyor, düz zemin şart.//www.youtube.com/watch?v=S1YBcQBgIzI
Kaskta aldiniz umarim
Kask, Eldiven, Dirseklik ve Dizlikler takım olarak alındı fakat kullanan arkadaş uzmanlaştığı için artık takmıyor..
Trafikte uzmanlık diye birşey yok,es kaza küçük bir taşa takılsa (ALLAH cc esirgesin) denge kaybı yaşayıp düşebilir o anda uzmanlık işe yaramaz,her işte önce güvenlik.
Tekin beyin mesajında biraz sitem var gibi zaten
Merhaba,Yaklaşık 35.000 km de corolla hibrit dream araç sahibiyim.Tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak;Yokuş aşağı eğimli yollarda araç bataryasının tam dolumuna 2 çizgi kala araç motor freni yapmaya başlıyor. Bu durum, araç düz yola çıktığında da en az 10-15 km devam ediyor. Hatta düz yolda hızım 80-90 km civarına çıktığında bile ayağımı frenden çektiğimde motor freni devam ediyor. Bununla birlikte, batarya tam doluma ulaştığında veya 2 çizgi kala araç artık elektriğe girmiyor. Durduğumda bile bir süre bekleyip öyle giriyor elektiriğe. Sonrasında, kalkışta gaza çok az dokunsam bile benzinli motor devreye giriyor ve ayağımı gazdan çeksem de elektriğe girmiyor. Bu durum 10-15 km böyle devam ediyor. Aynı durum yokuş sonrası düz yolda da oluyor. Hızımı çok düşürmeme rağmen pil göstergesinde araç aküden gidiyor gibi görünüyor, ancak benzinli motor 1000 devirde çalışmaya devam ediyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Merhabalar,Bende Hybrid Corolla Flame X-Pack modeli var. Sizde de aynı şekilde mi? Uzun rampalar inerken pil tam doluyor haliyle. Bir süre sonra devir yükselmeye başlıyor kendilİğinden. Zaten ayak gaz pedalında değil çünkü rampa aşağı kendi akıyor araba. Ama ne zaman bende hafif gaza basarsam devir normale dönüyor. İlginç. Bu devir yükselmesi normal mi? Bir de ayrıca B vites konumu tam anlamıyla ne için? Neredeyse hiç kullanmadım diyebilirim. Şimdiden çok teşekkür.
Konu aslında 2019 corolla hybrid’de devam ediyor. Bolu dağı iniş videosunda bataryanın garip kendini koruma hallerini gösterdim.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=85410.0Link çalışırsa konu budur. Bende şikayetçiyim. özellikle devir çevirirken aşısı titreşimli gürültülü rahatsız edici sesler çıkartan bir motora sahip. Toyotaya yakışmadı.
Aynı motor verso’da var. Hybrid versiyondaki atkinson çevrimi olmayan şekliyle. Çok temiz çalışıyor. O titreşim supapların geç kapanmasından kaynaklanıyor sanırım
Arkadaşımda 1.6 litre 4 silindirlisi var , pürüzsüz , pamuk gibi çalışıyor. Motor sesi gelse bile rahatsız etmiyor. Benim arabada direksiyon titriyor , konsol titriyor. inanılır gibi değil ama araba 1200 devirde çalışırken bile uğultu alıyorum. Bir sorun olmalı. Bukadar titreşimli bir toyota motoru olduğuna inanamıyorum. ki 1.4 dizel arabaları bile çok sessiz idi..