Gönderen Konu: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!  (Okunma sayısı 4111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
« : Mart 26, 2009, 19:00:52 »
merhaba arkadaşlar,

tanışma bölümünde belirttiğim gibi, 2007 model 1.6 sol donanımlı sedan corolla aldık.. aldık aldık ama, kullanamıyoruz  :-[ brodwayden terfi edince corolla mersedes gibi geldi, her yerinde bir düğme var... size bu konu altında sorular sormak istiyorum, tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim, bulunduğum şehirde servis olmadığından ve de kullanma kılavuzu olmadığından biraz sıkıntı çekiyorum...

1. göstergenin sol alt köşesinde sarı bir lamba yandı, sanırım arıza lambası, ama çalıştırınca sönüyor, aynı şekilde airbag lambası da sönüyor... ben yine de dayanamadım gittim bir elektirikçiye, aracı bilgisayara bağladı ve arıza olmadığını, kirli yakıttan dolayı o lambanın yandığını, çalışınca da söndüğü için sorun olmadığını söyledi, acaba doğru mu, o lambanın önce yanıp sönmesi normal midir?

2. yağmur sensörü var mı yok mu bilmiyoruz, aldığımız kişiyi görmedik, babamın bir arkadaşı aracı olmuş, o getirdi bize arabayı, ben de yoktum yanında, babam da anlamaz teknik özelliklerden sormamış... ben bugün sileceklerle biraz oynadım, kolu bir aşağıya indirdim, yağmur sepeleyince sildi, kapalı bir yere geçince, silmeyi kesti, durdu, sanırım sensör olduğundan, kolu en aşağıya indirdim, sürekli sildi... o kolu nasıl kullanabilirim, mint auto off lo hi gibi şeyler yazıyor kolda, ingilizcem de iyi değildir..

3. dijital klimayı çalıştırdım, temp den dereceyi ayarladım, fanını ayarladım, işte aşağıya, yukarıya cama vermesini sağlayan tuşu da kendi çabalarımla öğrendim, ama o auto tuşu ne işe yarıyor anlamadım... bir de dışardaki havayı içeri veren , sürkilasyonu sağlayan bir tuş var sanırım, basınca, dışarıdan hava girmiyor, araba resmi ve içinde bir u işareti var, doğru mu anlamışım o tuşun işlevini ?

4. arabanın göğsünde, torpidonun civarında çizikler var, bir tanesi de derin, onlar canımı sıkıyor, acaba onları giderecek cilalar, spreyler filan var mı? ve döşemeyi nasıl temizleyebilirim, sanırım yağmurlu bir günde çamur olmuş kapı yüzleri koltukların köşeleri falan, ne önerirsiniz, brodwey olsa sert bir bez ve deterjanlı su ile siler uğraşırdım, ama toyota ya kıyamıyorum, belki döşeme için de spreyler filan vardır...

kullandıkça sorularım artacaktır, keşke bir kullanma kılavuzum olsaydı, olanlar varsa, bana fotokopi çektirip gönderirse ne kadar çok sevinirim bilemezsiniz, ama bulamasam, buradan sizlere sorarım artık, kafanızı şişiririm :-[..

selamlar herkese...
sol...

Toyota Club Türkiye

yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
« : Mart 26, 2009, 19:00:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2009, 21:02:43 »
 :D aracınız da herşey normal merak etmeyin çalıştığında tüm ışıkların sönmesi lazım demi ustalar arkadaşı sizlere havale ediyorum bu arada hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2009, 21:08:36 »
teşekkürler, yıllardır renolara bindik, babamın aracı 25 yıllık, benim brodway de 16 yıllık araçlar.. ne lamba yanar ne beyni vardır bu araçların , binersin gidersin...  :D

yardımlarınızla yeni arabamıza alışırım inşallah, selamlar ...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2009, 21:38:56 »
1 - sizin elektrikçi ne uydurmuş bee :D kirli yakıt mı :D :D o lambalar ilk başta gözükür sonra söner, eğer araç çalışırken yanarsa arıza var demektir
2 - yağmur sensörü var, bir alta alınca otomatiğe geçer
3 - senin yaptığın gibi istediğin yönlere ayarlayınca manuel kullanmış olursun, auto tuşuna basıp dereceni ayarlayınca otomatiğe almış olursun, ne yapacağını nereye üfleyeceğine araba kendi karar verir
4 - fikrim yok...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2009, 23:01:31 »
evet evet, yakıtta kesin bir sorun vardı... 25 tl lik koydum, daha sonra babamın kartından fullerim dedim... sonra araba yüksek rölantide çalışmaya başladı, ilk aldığımızda 1000 devrin hatta altında çalışırken, benzin aldıktan sonra 1500 lerin üstünde çalışmaya başladı, ben bir sorun olduğunu anlamıştım zaten, usta da yakıt kirli olabilir , motor buna tepki vermiştir, yakıtı tüketince de geçer dedi, bir daha o petrolden yakıt alma dedi.. harbiden biraz harcadım yakıtı, sonra başka yerden aldım, devir de normale döndü, 1000 devrin altında 500 üstünde bir yerde rölantide çalışıyor, sanırım normal rakamı bu....

teşekkürler utku bey... ha ayrıca auto tuşu fena değil, demek istediği yere hava veriyor ha, ne ilginç... peki yakıt tüketimi açısından klimayı en sağlık nasıl kullanabilirim, hatay iskenderun da oturuyoruz, genellikle adana mersin ve antep e yolculuk edeceğiz, malum buralar çok sıcak oluyor yazın...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2009, 23:43:23 »
kirli yakıt deviri yükseltmez düşürür..hatta gaza basarsın ama motora yakıt gitmez..sonra birden çok gider araba atılır falan..kirli yakıttan tipo nun enjektörünü değiştirmek zorunda kaldım ben..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2009, 00:03:30 »
  Mustafa bey aracınızın kliması elektrik motorlu oldugu için yol veya yük durumu sizi etkilemez.Gaz basın ve gidin.Ekstradan bir yakıt sarfiyatı olmaz.Sarfiyatı %0,5 gibi bir şeydi sanırım.Ama krank mili destekli çalışıyor olsaydı örnek rampa tırmanırken klimanızı kapatmanız gerekirdi.
-Aracınızı çalıştırırken gaza basmadan,gösterge panelinde ki tüm ışıklar sönünce kontağı çevireceksiniz.
-Direksiyonunuz hidrolik değil,elektro-servo dur.Yani direkisyonunuz elektrik motorludur.Diğer araçlarda ki gibi direksiyon hidroliği derdiniz olmayacaktır.SAdece fren hidroliğiniz ve motor yağınızı kontrol etmeniz yetecektir.
-Motorun beygiri ve torku çok başarılıdır.örnek;5 vites 100 ile giderken hızınızı düşürdünüz ve 50-60 km hız seviyesindeyken bile 5 viteste gaza basarsanız o motor size hayır demez ve hemen hızlanır.Bu Toyota'ya özgü bir özelliktir.
-Far ampulleriniz uzun kısa ayrı ayrıdır.Kısalarınız H7 modeldir ki en iyi ampul tipidir.Uzunlar aklımda değil onuda bilahare yazarım.
-Elektrikli aynanız,anahtar kontağa takılı ve ACC konumundayken,motoru çalıştırmaya gerek duymadan ayarlaya bilirsiniz
-Ön sürücü camı sıkışma sensörlüdür.Camı kapatırken elinizi araya koyun ve elinize değer değmez tekrar aşağıya inecektir.Cam indirme-kaldırma düğmesine hafif basıp yada çekerseniz,sizin verdiğiniz komuta göre hareket edecektir.Ama o düğmeye tam aşağı basar yada tam yukarı çekerseniz cam tekrar müdahele olmaksınız tam aşağı yada tam yukarı doğru hareket eder.
  Şimdilik bu kadar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2009, 01:00:25 »
Diğer arkadaşlar gerekli açıkalamları yapmışlar zaten.Hepsine tşekkürler. :)

Özcan abi sana ek olarak Klimanız gücünü %70 elektrikten kalan %30 unda motordan alarak çalışır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2009, 01:22:27 »
Diğer arkadaşlar gerekli açıkalamları yapmışlar zaten.Hepsine tşekkürler. :)

Özcan abi sana ek olarak Klimanız gücünü %70 elektrikten kalan %30 unda motordan alarak çalışır.
  Hiç sorun değil Emre.Geçen sen Bingöle giderken klima hemen hemen sürekli açıktı.1,69x45=76.05 /620 km=0,122 Krş... Sence de güzel bir rakam değil mi Emre..Şimdini fiyatı ile sehir dışı klima dahil 0,108 Krş yakacak..%30 o kadar da önemli değilmiş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2009, 01:43:06 »
Abi rakam güzel.Aynen devam et.Önceki araçlarımızda zaten gücünü motordan alıyordu boluyu tırmanırken vs. hemen ACS yi açıyorduk zirveye çıkana kadar :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2009, 01:54:23 »
  Beleş rakamlara biniyorum arabama.İyiki de satılığa çıkardığım da kimse almadı arabamı.Seviyorum arabamı.Az yakar çok kaçar.Cimrimi cimri.Hemde temiz bir araba.Çamurluk Tozlkuları konusundakileri de yaparsam,süper bir arabam olacak.Allah'tan başka ne isteyeyim ki..Değil mi Emrah..? ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2009, 08:27:49 »
  Selam.
 Arkadaşlar tüm açıklamaları yapmışlar zaten.
 -Kontak anahtarını marş konumuna getirmeden (tam çevirmeden) marştan önce gösterge ışıklarının yandığını (hava yastıkları, motor vs.) yandığını göreceksin. Bu o ünitelerin devreye girdiğini gösterir, sorun değil elektronik kontroldür. O ışıklar sönünce Özcan'ın söylediği gibi marş yapmalısın. Eğer sönmeyen bir ışık varsa (hava yastığı mesela) o donanımda sorun olduğunu ve devre dışı olduğunu gösterir.
 -Sistemden sisteme farklılık göstermekle beraber (bunu daha iyi bilen arkadaş vardır) klimada Auto modu otomatik moddur. Bu modda klima, sizin istediğiniz sıcaklıkta iç ortam ısısını tutmaya çalışır. Yani içerisi soğursa ısıtır, ısınırsa soğutur. Fan hızınıda ona göre ayarlar.
 -Yan (U) şekinde gördüğünüz işaret araç iç sirkülasyonunu gösterir. Klima modunda araç içerideki havayı sirküle etmesi gerekir (kimi araçlarda iç sirkülasyon dışında klima çalışmaz). Bu daha iyi ve ekonomik soğutma potansiyeli sağlar. Çünkü içeride soğumuş havayı tekrar soğutarak içeride dolaştırır, dışarıdan sıcak hava almaz. Ancak bu durumda her 45 dakikada bir içerinin oksijen alması açısından camları az miktarda ve 3-5 dakika açmak sağlıklı olur. Aksi takdirde uygu basması ve benzeri sağlık sorunları dahi olabilir.
 -Klima (soğutma için) açıldığında havalandırmalar yukarıya bakmalıdır. Soğuyan hava aşağı iner prensibinden daha iyi soğutma performansı elde edilir. Isıtmada ise ayaklara vermek daha iyi olur. Isınan hava yükselir.
 -Polen filtresini gerekli olduğunda ihmal etmeden değiştirmek gerekir sağlık açısından. Arada bir de klima kanalları uygun sprey temizleyici ile temizlenmelidir.
 -Kışın dahi arada birde olsa klima çalıştırılmalıdır klimanın ve gazının ömrü açısından.
 -Eğer torpidodaki çizikler derin ise bence en iyi çözüm Vinyl kaput kaplamalarından alıp, kesip oraya düzgün bir şekilde yapıştırman olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2009, 08:54:12 »
bilgileriniz için hepinize teker teker teşekkür ederim, özellikle klima ile yakıt tüketimimi uçurmayacağımı duyduğum için sevindim... arabayı çalıştırınca zaten hiç bir ışık kalmıyor göstergede, hepsi sönüyor, demek ki sorun yok... çizikler için, önerileri değerlendireceğim, göğüs/deri koruma sütleri ni spreylerini filan bir deneyeceğim, amrorall ve sonax önerildi, internetten satın alacak yerler bulurum sanırım, çünkü kaldığım şehirde bu ürünleri satan bir yer bulabilir miyim bilmiyorum... kaput kaplama ise son çare , belki derin çiik olan yere düşünebilirm... ama tam olarak geçmesi mühim değil, göze batmasın yeter... biraz nazarlık kalmasında fayda var derim :)

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2009, 10:05:32 »
Ama Mustafa en güzeli nedir biliyormusun? Kendi kendine keşfettiğin zaman daha çok mutlu olacaksın tabiki temel bilgileri öğrenmede fayda var 96 model aracımı bile ilk kullanmaya başladığımda vay anasını japonlar yapmış abi dediğim çok konu olmuştur hatta dün sinyal sigortasını değiştiren usta bile adamlar klima için bile yer yapmış (aracımda klima yok) vay be helal olsun deyince ayrı bi mutlu oldum kaldı ki senin ki 2007 model 10 yıl fark var arada
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2009, 11:06:08 »
Mustafa bey, öncelikle arabanız hayırlı olsun diyerek başlamaka istiyorum.2002 ile 2007 arasında ne kadar fark vardır bilemiyorum ama ilk başlarda senin yaşadıklarını yaşayan birisi olarak klima kullanımında şunu uygulamanı tavsiye ederim.Klimayı yaz-kış ilk açışını ön cam konumu düğmesine basarak aç, böylece yaz ve kış en son kaç dereceye ayarlandıysa önce klimayla beraber çalışıyor.Sonra istersen dereceyi değiştir, bir müddet böyle çalıştıktan sonra mode düğmesine bir kere bastığında ön yan, ayaklar ve auto moduna otomatik geçiyor ve klima devreden çıkıyor, istersen yaz aylarında tekrar kendin A/C düğmesine basarak ve dereceyi düşürererk klimayı çalışır duruma getirebilirsin, ondan sonra üfürme hızını kendi otomatik ayarlıyor ama dereceyi yine sen kendin elinle ayarlayacaksın, eğer klimayı böyle kullanırsan rahat edersin çünkü ben de ilk başlarda önce nasıl çalıştırmam gerektiğini bilemedim.Zamanla keşfettim ve şimdi çok rahat kullanıyorum.Dediklerimi bir uygulamanı tavsiye ederim.arabanız tekrar hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2009, 12:34:21 »
ali bey, atilla bey, çok teşekkür ederim... bugün biraz pratik yaptım, annemlerle test sürüşü yaptık, annem ilk defa biniyor, kaç gündür inmiyordu aşağıya, çok beğendi, ne yol sesi var ne motor sesi, oğlum çok rahat arka koltuk dedi... bu yeter zaten bana, gerisi teferruat... klimayı açtım, dereceyi 22 yaptım, dışarısı 15 derece gösterdi, ve içeri hafif sıcak hava üfledi, sonra dereceyi 18 yaptım, hafif serin üfledi, yani müthiş bir şey, dereceni ayarla , auto ya bas, sen devam et, gerisini klima ayrlasın... gerçekten dijital olması çok iyi oldu klimanın...

ayrıca bugün yol bilgisayarını biraz kurcaladım.. malum tuşa basarak, ortalama hızımı, 100km de yaktığım yakıtı gördüm, basılı tutunca o tuşa bütün değerler sıfırlandı... ama mesela kaç km yaptığımı nereden anlayacağım, yani mesela iskenderundan osmaniyeye gideceğiz pazar günü (oy kullandıktan sonra :)) evin önünde sıfırlayıp tüm değerleri osmaniyede durup bakmak istiyorum, ne kadar tüketim yaptım şehirler arası (gerçi yüzde 30 u yine şehir içi olacak ) ... km yi nasıl sıfırlayıp ölçebilirim ? brodway de göstergelerin oradaki çubuğa basılı tutup sıfırlıyordum sayacı, bunda da öylemidir acaba, hiç denemedim? sadece bir çizelge var, onda da aracın km si 27.580 yazıyor...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2009, 14:11:26 »
  yine km sayacının yanında Broadway'de ki gibi bir çubuk var.Ayarlama yapmadan önce farlarını da yak ki gösterge panelinin ışığını da ayarlaya bilesin.Farları açtıktan sonra km sayacın da 27.850 yazan genel km sayacın var.Düğmeye tekrar basarsan Odio yada Trip A çıkar karşına,bir daha basınca Trip B,bir daha basarsan farların açık oldugu için gösterge paneli aydınlatma ayarın çıkar.Bu nasıl ayarlanır.Gösterge ayra kısmındayken çizgiler çıkacaktır karşına.Km düğmesini basılı tutarak istediğin aydınlığa ulaşınca kolu bırak.Trip A özelliğini örnek bir depo ile kaç km gittiğini öğrenebilir,Trip B ilede bir yerden bir yere kaç km yol gittiğini öğrene bilirsin.Trip A ve B ye gelerek,eski aracında ki gibi km çubuğunu basılı tutarsan değerler sıfırlanır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2009, 19:18:45 »
hmm kolaymış, yarın denerim, keşke biraz uğraşsaydım , aynı yöntemle oluyormuş, basılı tutunca sıfırlanıyormuş... ama aydınlatmanın oradan ayarlanacağını 40 yıl düşünsem bulamazdım... çok teşekkür ederim, selamlar özcan bey...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2009, 20:53:01 »
  Ne demek Mustafa bey.Arabayı biraz kurcalarsanız her şeyi öğrenirsiniz.Düğmelere korkmadan basabilirsiniz..Ben geçen yaz askerden geldikten sonra aracın koltukları,motor bloğunda ki çoğu parçayı temizleyip tekrar taktım.İçim rahat,misler gibi biniyorum hala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2009, 20:57:09 »
bugün kosla leke sökücü aldım, deterjanlı suya bir iki damlatıp sert bir bezle koltulardaki lekeleri geçirmeye çalışacağım... bir de koltukların pırıl pırıl tertemiz kokması için ne yapayım, sökmeden temizlemem lazım ama :)
sol...