Gönderen Konu: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!  (Okunma sayısı 4016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2009, 01:38:08 »
  Mustafa bey dışardan da o kadar ses gelsin değil mi?Passat'ta bile ses geliyor yani.Şimdi ben bu arabayı ne yapayım o zaman.. :)

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 11, 2009, 01:38:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #41 : Nisan 11, 2009, 10:23:53 »
içeriye gelmedikten sonra sorun yok da... bugün sabah, bir komşunun d4d si ile karşılaştırdım... yan yana koydum, çalıştırdım... inan çıkardıkları ses aynı... şüphelenmeye başladım , acaba bizim araç dizle mi diye :)  ama koskocaman vvt-i yazıyor :)

keşke d4d alsaymışız dedim... zaten fazla yakmasın diye 80i bile geçmiyorum, gözüm yol bilgisayarında gidiyorum :)  tüp taktırsam 2.5 yılda kendini zor amorti edecek... dizel kullanan arkadaşlardan, özür dileyeceğim akşam telefon edip, dalga geçtiğim için kendileri ile ;  başta kuzenimden... tır tır tır tır.... :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #42 : Nisan 14, 2009, 00:01:25 »
Mustafa Bey D4D dünyanın en sessiz dizeli seçilmiş bir motor..kıyaslamanızı TDCİ veya TDI vs.. gibi mototrlarla yapın bakalım aynı sonuç alacalmısınız..D4D ile VVT-I  motor arasında ses farkı çok az ama kesinlikle aynı değil..benzinli motor daha az gürültü yapar..Tabi birde 120 km/sa hızla ilerlerken aracın içinde dizel ve benzinli motor sesleri dinleyip sonra karar verin..Sesi yüzünden benzinli araç aldığına pişman olan birini ilk defa görüyorum..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Nisan 14, 2009, 00:07:36 »
yanlış anladınız... tam tersine, ses önemli benim için, pişman değilim benzinli aldığıma, pişmanlığım d4d nin beni şaşırtması ses konusunda, siz de yazmışsınız, çok sessiz diye... bu kadar sessiz ve bukadar performanslı olduğunu bilseydim, d4d de düşünebilirdim almadan önce... ayrıca, d4d ler çok sorunsuzmuş, yani ben dizel araba alırsak, bir sürü bakıma parası verecez her yıl diye düşündüm, meğer öyle değilmiş... pişmanlığım bu, yoksa, "vvt-i motorum, berbat , sesli çalışıyor" demiyorum, aksine d4d neredeyse, bizim araç kadar sessiz demek istiyorum... selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 14, 2009, 13:21:27 »
                                                                                          Yorum yok artık
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Nisan 14, 2009, 23:47:10 »
az önce, uzun yoldan geldik yine... babam ya tüp taktıralım diyor, ya da keşke dizel alsaydık, bu ne arkadaş, parayı benzine yatıyıyoruz diye bir fırça çekti... ben araba yatar zannediyordum evin önünde, daha sonra, atamam olunca kendim taktırır , binerim diyordum, evdeki hesap çarşıya uymadı, sürekli bir hastalık, ölüm haberi geldi, neredeyse her hafta git gel yapıyoruz memlekete...

yarın, galerileri dolaşmaya başlayacağım, d4d için... tüp taktırmayı düşünmüyorum artık... çünkü bugün ilk defa, çok acil bir işimiz çıktığı için, 120 yi geçtim otobanda, sonuç felaket, beklediğimden daha fazla gürültü yaptı araç, 3000 deviri geçince... kuzenimin dizel 1.4 307 si bile bu kadar gürültü çıkarmıyor.. üstelik, 4 litre ile 100 km gidiyor... yok arkadaş, dizel en iyisi... bakalım kısmet, bulabilecek miyim, buralarda, sol donanımlı bir dizel...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 14, 2009, 23:57:22 »
Mustafa Bey, arabaniz yeni, subap ayari falan 100bin km.den sonra yapiliyor. Onu da yaptirirsaniz, kim subap ayari yaptiriyor acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Nisan 15, 2009, 00:00:58 »
kılavuzda, her 10 bin km de bir, subab boşluğuna bakılmalı, incelenmeli yazıyor... ona istinaden söyledim, yoksa bilgim yok o konuda... selamlar Ahmet Bey...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 15, 2009, 00:05:13 »
aleyküm selam , ben selam vermedim, affola.

Subap ayari icin motor kapagini acmak lazim, her 10bin km.de motor kapagini actiran oldugunu sanmiyorum Mustafa Bey. Yapilsa cok iyi olur tabii. En ideali.

Daha once de bir yerde soyledim, bence kafanizi cok mesgul etmeyin asiri ayrintilarla, genel bakimi aksatmayin, icinizi rahat tutun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Nisan 15, 2009, 00:24:55 »
estafurullah... sadece masum bir soru, bilgim olsa zaten sormam... bu arada, emmimin oğlu, 96 toyotasının bir subabını yemiş... komple değişmesi gerekiyormuş.. servis 3000 tl gibi bir rakam vermiş... dışarıda özel servis 350-500 arasına tamir ederiz demiş... kafası karışık... araba 6 yıldır lpg li...lpg den soğudu, o da dizel alacak, ama megane alacam diyor, ucuz ve çevremde çok cabuk bulurum diyor...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 15, 2009, 00:31:48 »
Subap isi masrafli, ugrastirici bir is gibi gorunuyor.

Benim de bilgim yok, okuyup ogrenmeye calisiyorum neyin ne oldugunu. Subaplarin egilmesi, ciddi derecede yipranmasi normal kullanim ve genel bakim cercevesinde pek gorulen bir sey degil Corolla'da. En onemli bakim yag ve filtre degimisini aksatmamak... 600-700bin km.yi motorda problem yasamadan gidenler varmis, gazetede okuyoruz. 93-97 arasi Corolla'lar icin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #51 : Nisan 15, 2009, 21:09:05 »
aleyküm selam , ben selam vermedim, affola.

Subap ayari icin motor kapagini acmak lazim, her 10bin km.de motor kapagini actiran oldugunu sanmiyorum Mustafa Bey. Yapilsa cok iyi olur tabii. En ideali.

Daha once de bir yerde soyledim, bence kafanizi cok mesgul etmeyin asiri ayrintilarla, genel bakimi aksatmayin, icinizi rahat tutun. :)

Subap bakımlarını her 10 binde bir yaprıran varsa onu kutlamak isterim..Subap bakımı trigel bakım ve değişimlerinde yada araçların ağır bakımları sırasında bakım yada onarım görür genelde..Tabi öncesinde herhangi bir arıza vermezse..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 15, 2009, 23:26:26 »
mustafa kardeşim arabanda bi sorun yok. o ışık arada yanar bi anormallik yok onda zaten çalışınca kendiliğinden sönüyor diyorsun.
auto düğmesi klimayı otomatik çalışma moduna getiriyor. sıcaklık derecesine göre klima kendini ayarlıyor. torpidoya da canını sıkma. benim torpidonun göz kapağı kırık mesela. yapıştırdım öyle bıraktım. sende bırak orjinali gibi kalsın. o kısımla fazla uğraşma bence.
şuanki aracım "tabanvay"