Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 21:26:09
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
Gönderen
Konu: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!! (Okunma sayısı 4017 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni toyota cıya, rehber aranıyor !!!
«
Yanıtla #20 :
Mart 27, 2009, 21:12:36 »
Size önereceğim ürünleri muhtemelen İskenderun'da bulamayacaksınız.Sıcak ve ılık arası sıcaklıkta 5 LT su,içine kosla deterjandan bir kapak,biraz kalitelisinden bulaşık deterjanı..Kalın bir sünger,bol miktarda bez,yumuşak uçlu bir fırça..Tavanı sileceğiniz zaman eğer alkol kullanıyorsanız bir kutu bira.Evet yanlış okumadınız bildiğimiz biraz.Tavanı pırıl pırıl yapar.Ama havalar şu an için bunları yapmaya elverişli değil.Biraz daha beklerseniz ben ilerleyen günler de araç temizliği ile ilgili fotoğraflı ve açıklamalı bir konu açacağım..Orda daha detaylı ve anlatımlı olarak ne yapacağınızı bilir,o doğrultuda hareket edersiniz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #20 :
Mart 27, 2009, 21:12:36 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
«
Yanıtla #21 :
Mart 27, 2009, 23:22:55 »
evet havalar kötü bu aralar... bira ilginçmiş, ama kötü kokmaz mı? kolonya ile temizlesek
sol...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
No pain no gain...
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: -
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #22 :
Mart 27, 2009, 23:25:25 »
Alkolsüz bira kullanın yazık olmasın alkole:)))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #23 :
Mart 27, 2009, 23:51:15 »
birasız alkol kullansak
sol...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #24 :
Mart 28, 2009, 21:04:37 »
arkadaşlar bugün dikkat ettim, aracın havalandırması , pek iyi değil... yani klimayı açacak kadar sıcak değil buralar, ama camlar kapalı iken de sıcaklıyoruz, havalandırma pek iyi değil, eski brodway imizde pencereyi açmamıza gerek kalmıyordu, havalandırma yerlerini açınca, püfür püfür rüzgar veriyordu... sürkilasyon tuşuna özellikle dikkat ettim, basılı olunca sanırım havayı kesiyor ve basılı değildi, sonra havalandırmaları kontrol ettim, yuvarlak kontrolleri sonuna kadar çevirdim, yani kapalı değillerdi... acaba sorun mu var, yoksa özelliği bu mu klimalı araçların... bugün mecburen babam çok sıcaklayınca klimayı açtım... millet çeketle dolaşıyor ben klimayı açtım , şehir içinde, pencereyi açmak istemedim...
sol...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: 0-
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #25 :
Mart 29, 2009, 15:13:48 »
Polen filtreniz en son ne zaman değişmişti? Ben klimanın soğutma performansından memnun kalmadığım için geçtiğimiz haftalarda polen filtresini değiştirdim, havalardan dolayı klimayı önceki durumuyla kıyaslayamadım henüz, ama klima kapalı ve normal havalandırma konumundayken ızgaralardan gelen hava akış şiddetinde önemli bir artış hissediyorum.
2005 Corolla Sedan Terra A/T
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #26 :
Mart 29, 2009, 19:24:09 »
Sağ ön kapıdan,torpido kapağını açın.Yıldız tornavida ile gördüğünüz vidayı sökünüz.Vida söküldükten sonra torpido kapağınızı sağ ve sol yandan bastırarak torpidonuzu yukarı doğru çekrek çıkartın.Torpidoyu çıkardıktan sonra iç üst kısımda tırnaklı siyah bir kapak göreceksiniz.Tırnakları bastırarak,kapağı sökün.İçinden polen filtresini göreceksiniz.Muhtemelen filtreniz kirlenmiştir.Eğer öyle ise filtreyi kirli göreceksiniz...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #27 :
Mart 29, 2009, 19:40:18 »
Diger bir şekli ise hiç tornovidayla acmadan Torpidoyu iki kenardan bastırıp aşagı dogru çekin..Sonra kendinize dogru cekip torpidoyu cıkartın..soltarafta üste siyah bır kapak var diktörtgen seklinde onu ıkı tarafındaki tırnaktan kurtarıp acın filteyi cıkartıp hava tutun..Ben ortalam yazın 15 günde bir temizliyorum çok faydası oluyo elbette ki.Kirli oldugu zaman içeriye nemli kötü bır hava üflüyor ve sogutma performansıda kötü oluyo..Torpidoyu takarken dikkat edeceginiz nokta torpidonun sagında piston var..Bu pistonu içerde tutan yere taktıktan sonra torpıdoyu oturtup iki taraftan bastırarak yerlestiriyorsunuz yerıne..Bir sefer ögrendikten sonra mutlaka arabayı yıkatırken polen ve hava filterisini temizlettirin..(polen filtersi serviste 50tl dısarda 15 tl)Ancak kesinlikle orjinal filtre kullanmanızı öneririm.
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #28 :
Mart 29, 2009, 22:15:14 »
Bu konuda hak veriyorum size.Servisteki orjinal rahatlıkla 20 bin km giderken,yan sanayi 5-10 bin arası anca gidiyor,çabuk kirleniyor...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #29 :
Mart 30, 2009, 01:31:26 »
Abi ben ucuz olsun dıye dısardan 15 tl ye aldım..Yeminle 20 gün kullanamadım..Hiç bir etkisi yok sahsen..Klimanın performansıda cok iyi olmuyor acıkcası sonra gidip 50tl ye orjinal plen filtresi aldım ne edem mecbur kaldım...
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #30 :
Mart 30, 2009, 13:04:51 »
hmm, bizim aracın bakımı 5 bin km önce yapılmış.. ama yine de baktırırım polen filtresine... acaba dışarıda orjinalini ve ya kalitelisini bulamaz mıyız ki? servis 70km uzaklıkta, zaten git gel, 30 lira benzin yakacağım, bir de 50 ytl vereceğim filtreye olacak 80 tl... buradan sanayiden sorayım bakayım, kalitelisini bulmaya çalışayım, 15 liralık olmasın, 30-40 lira olsun... her sene değiştiririm zaten ben... yılda 5-6 bin km yaparız ama yine de değiştiririm, önemli bir işlevi var, buraların çok sıcak olduğunu hesaba katarsak...
bu haftasonu, ilk yolculuğumuza çıktık.. 250 km yaptık... ama otobandan pek gitmedik, genel de şehir içi gibi oldu kullanım, iskenderun-osmaniye-bahçe hattında.. ortalama hız 57 yazıyor, yaptığım km 250, ortalama yakıt 6.6/100km yazıyor... dönüşte otobandan geldim, 100 le geldim, ama giderken 80-90 la gittim, normal yoldan, çok fazla kırmızı vardı, bahçe yolu da kapalı idi, tali yollardan gittik, gidişte çok yavaş gittik, o yüzden yakıtı tam ölçemedim... ama otobandan hiç çıkmasak, 90-100 ile giderek, çok iyi ortalama tutturacağıma benziyor..
bir de bahçe de, gündüz , klimayı bir açayım, malum gazı için, dedim, demez olaydım, camda garip bir buğulanma oldu, ne kadar sıcak hava üfletsem de geri geçmedi buğulanma, bezle de sildim pek geçmedi, gece de normal buğulanma oldu hava soğuduğu için dönüşte, o da zor geçti... bulanık bulanık sürdüm ... bu buğulanma işini bir türlü çözemedim... brodway de camlara sıcak hava üfletir üfletmez , tertemiz oluyordu...
sol...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #31 :
Mart 30, 2009, 21:50:16 »
Neden bugulansınki dısarısı cok soguktur içeri sen sıcak hava üfletınce sıcaklık farkından bugulanma olmus olabilir..Ön ve arka camlar için ısıtıcılar dijital klima panelinde yer alıyor..A/c nın yanında yer alan tusa bastıgın zaman otomatik olarak ön cama üflemeye baslayacaktır ekrandanda görürsün zaten..Resimdede kırmızı kutucugun bulundugu tus onun yanındakide arka cam rezistanslarını acıyor..polen filtresi 30,000 km bir degiştiriyor servis..Bende öyle degişmişlerdi...
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #32 :
Mart 30, 2009, 22:21:04 »
benim bahsettiğim buğulanma, gündüz , dışarısı 15 derece iken, klimayı çalıştırmamdan dolayı oluştu... dün öğleden sonra oldu, bugün öğleden sonraya kadar da geçmedi... o gösterdiğiniz tuşlara da bastım, geçmedi, sadece gece gelirken , arka camın buğusunu çok güzel temizledi, ön cam da ekstra buğulanmadı, ama gündüden kalan nem geçmedi bir türlü; ilginçti.. bezle sildim ama yine de hafif yaş kaldı... neyse güneşi iyice yiyince buğu da gitti... klimanın gazı için biraz çalıştırayım demiştim... neyse bir daha ki sefere camları açar öyle çalıştırırım klimayı...
polen filtresi 30 binde bir değişiyorsa, bizim araç daha 27 binde... ama yine de yaz a girerken değiştiririm...
selamlar, teşekkürler...
sol...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #33 :
Mart 30, 2009, 23:53:54 »
Aslında polen filtresinin km değişimi yok aslında.O ortalama bir km.Yani tahmini.Düzenli kontrol edip kirine bakıp o doğrultu da değiştirmek gerek...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #34 :
Mart 31, 2009, 00:29:15 »
merhaba mustafa bey aracınız hayırlı olsun kullanma kılavuzu yok heralde bende fazladan var birtane ilgilenirseniz msj atın özelden size yardımcı olayım ben aracımı alırken yoktu sonra ben yeni birtane aldım aracımı aldıgım kişi getirdi elimde 2 adet oldu saygılar
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #35 :
Mart 31, 2009, 10:40:11 »
nasıl teşekkür etsem bilemem... çok iyi olur... ama ben de arabayı kullanamayınca, ısrarla sahibine telefon ettim, sanırım kılavuzu buldu, bir kenara atmış... o gönderecek kargoyla, eğer bir aksilik olursa, sizinle irtibata geçerim... gönderin dersem, aynı sizin gibi elimde iki tane olabilir
elinde hiç olmayan birine yardımcı olmak daha iyi olur...tekrar teşekkür ederiö Hüseyin bey...
özcan bey, filtreyi kontrol edeceğim, genelde evdeki klimaların filtrelerini de yaza girmeden bir kontrol eder, su ile temizler güneşte kurular, tekrar takarım...torpidoya zarar vermeden sökebilirsem, sökemezsem, sanayide bir ustadan yardım alır bakarız...teşekkürler...
sol...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #36 :
Nisan 01, 2009, 19:39:05 »
endişe etmeyin Mustafa bey.Torpidoya falan zarar vermezsiniz.Eliniz tornavida tutuyorsa problem yok...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #37 :
Nisan 02, 2009, 00:09:55 »
deneyeceğim, ama benim için çok önemli bir işlevi var, mutlaka değiştiririm, buralar da çok tozlu memleket zaten...
park sensörü takalım dedi geçen bir komşumuz, ben de dedim tomponu deliyorlar falan , sevmiyorum o işi, bir de o yuvarlaklar komik duruyor arkada... sonra araştırdım, plakaya yapıştırılan bir sensör buldum, ama kafam karıştı bizim araçların plakası, pağaj kapağında, yani yampona göre 4 parmak içeride, sanırım uymaz bizim toyotaya :
http://www.hepsiburada.com/cyclone-new-line-sensor-plakasi-park-sensoru-341486/productDetails.aspx?categoryid=251082&productid=otm341486
sol...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #38 :
Nisan 11, 2009, 00:17:51 »
arkadaşlar, az önce uzun yoldan geldim... arabayı, evin önüne çektikten sonra, hazır gece iken, yani ortalık çok sessiz iken, şu motoru bir dinleyeyim dedim, indim arabadan, ve hayal kırıklığına uğradım... arabanın motoru dizel gibi çalışıyor... tır tır tır tır tır...
arkadaşlarımın dizel arabalarıyla çok dalga geçmiştim zamanında, onların ahı tuttu sanırım... neyse, açtım kitapçığı, bakım sayfasında, periyodik olarak, arabanın sesi dinlenmeli, subab ayarı yapılmalı, boşluğu alınmalı gibi şeyler yazıyor... ondan olabilir mi bu tır tır tır tır çalışma... gerçi içeri o ses gelmiyor ama, madem böyle çalışacak, dizel alırdık yahu
sol...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #39 :
Nisan 11, 2009, 00:31:19 »
mustafa bey koltukları parfümlü güzel kokulu yumuşatıcılar var...yumuşak bi bezle silerseniz hem güzel bi koku olur arabanızda hemde kirini falan bayağ bi alır sanırım...
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel