Gönderen Konu: Araç Tavsiyesi  (Okunma sayısı 5182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Araç Tavsiyesi
« : Mart 26, 2009, 13:06:59 »
Merhabalar...
Bu sıralar   0 araç almayı dusunuyoruz.Aile Arabası olacak alacağımız araba 4 model üstünde yoğunlaştık
1-toyota corolla Comford Multimode
2-hyundai i30 1.6 cvvt Select Otomatik
3-hyundai accsent era 1.6 cvvt Team
4-hyundai accsent era 1.5 crdi Team Abs

Sizlerin tavsiyesi nedir ?
Şuan kullandıgımız aracı 0 aldık (1990 Renault 9 Gtc ) ve 19 senedir kullanıyoruz.Ve henüz 77.500'de.Yeni araç alma sebebimiz eskidiğinden dolayı şuanki aracımızın.
sizlere renault9 gtc hakkında birkaç yorum yapmak istiyorum:
araç çok seri
yakıttı malum enjeksiyonsuz oldugu için şehir içinde iyi yakıyor.Tüp yok araçta
Altı gayet yuksek.yol şartlarına %100 uyumlu.
bizi yolda bırakmadı
yedek parçaları ucuz
kabin'i biraz gürültülü gürültü de lastik sesinden kaynaklanıyor
İlk aracımız oldugu için Benim için bir arabadan fazlası.

Aracı 10 sene kullanmayı dusunuyoruz bir aksilik çıkmassa.
ithal arabaların yedek parçası yerlilere oranla pahalı.

açıkcası Accsent era ve Toyota corolla arasında gel-git yaşıyorum.Accsent era çok seri bir araç.corolla gerçekten bir araba.konforuyla vites kutusuyla vs. vs.

Sizlerin Tavsiyesi Nedir ?

Toyota Club Türkiye

Araç Tavsiyesi
« : Mart 26, 2009, 13:06:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2009, 13:13:43 »
  Çağrı bey arkadaşım.Sana kısa ve öz olarak söyleyeyim.Bunu Toyota kullanıcı oldugum için yada Toyota forum sitesinde olduğum için söylemiyorum.Yazdıkların içinde sadece ve sadece Corolla derim.İnanki Accent Eranın şu an ki binidiğin araçtan hiç farkı yok.Gürültü desen aynı,konfor desen 9 GTC daha iyi derim.Accent Era midemin bulandığı ve istifar ettiğim tek araba.31 yaşımdayım ilk defa böyle bir şey başıma geldi.Accent Era'da ön yolcu olarak esas duruş şeklinde oturman gerekiyor.Öyle yayıla yayıla oturayım,keyif çatayım yasak bu arabada.Hangi şehirde yaşadığını belirtmemişsin.Ankara'da olsan sana yardımcı olmaya çalışırdım...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2009, 13:39:52 »
Özcan Bey
Accent Era'nın 1.5 dizelini test ettim.yokuş yukarı gayet iyi gidiyordu.araçta 4 kişiydi ve era bir roket edasıyla çıkıyordu.ama sizin dediğinizde de doğruluk payı çok.2 yakınım da toyota kullanıcısı ve arabalarını değiştirmek istemiyorlar.corollaya bindim efsane kasaya muthiş sessizdi.avensis'e bindim 2000 o araçta da sessizliği ve konforu gordum.çekişi de muhteşemdi
era'yı tecihlerime koyma sebebim açıkca belirteyim herturlu ucuzluğuydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2009, 13:52:00 »
Hiç binmedim bu arabalara. Ama i30 u inceledim biraz önce netten. Özellikleri  çok  hoşuma  gitti. Yol tutuşu ve  konforunu bilmiyorum  ama.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2009, 14:09:40 »
çağrı bey yaşınızı belirtmemişsiniz. yaş araç seçiminde oldukça önemli bir etken.

en basit tavsiyem hangi aracı alacaksanız alın, tatmin edici bir süre deneme sürüşü yapın. kesinlikle almayı düşündüğünüz aracın birebir aynısını deneyin, dizelini deneyip benzinlisini, düz vitesini deneyip otomatiğini satın almayın.
bu hafta toyota, mazda, honda mitsubishi test sürüşleri yaptım, dilerseniz fikirlerimi aktarabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2009, 14:52:16 »
selamlar .ben 2 seneye yakın zamandır toyota corolla mmt kullanıyorum.sıralı tüp dahi var .bu zamana kadar sadece rutin bakımları haricinde servise gitmedim.kullanışı konforu ve güvenlik açısından mükemmel.hyundai marka olarak bizim trafik ekiplerinde kullanıyoruz 24 saat kontak kapatmaz bu araçlar.tamam belki dizelleri az yakabilir ama yukarda saydığım hiçbir özelliği bulamazsın.en önemliside arabanda can taşıyacaksın bu konuyu sakın paraya değişme.tabii son karar senin.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2009, 15:07:07 »
Çağrı Bey, Accent Era 1.5 CRDI'yı ciddi olarak test etmenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2009, 15:23:34 »
  Selam.
 Bencede bu segmentteki diğer araçlarada bakıp öyle karar verin. Mesela Kia Ceed Türkiyede çok fazla satmıyor ama donanımı vs. oldukça iyi. Ayrıca dizel motorlarıda güçlüdür. i30'da zaten onun akrabası. Tabi İmpreza'da var. Ama benzinli ve diğerlerine göre daha çok yakıt tüketir fakat 4çeker dir. Yani sonuç olarak hepsini gözden geçirmekte ve hem aklınıza, hem duygularınıza hitap edende karar vermekte yarar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2009, 15:53:02 »
Osman Şenyurt
Bende Showroom'da bindim araca.donanım ozellikleri bakımından çok iyi idi.arabanın bagaj kısmınqa yuklendiğimde susyansiyonların çok sert oldugunu farkettim.yere altı arabanın çok alçak.

Selçuk Demir
arabayı aile arabası olarak kullanacağız .test etmekle dogru soyluyorsunuz.arabayı birebir test etmek lazım .sınırları neresi ses
oranı nasıl suspansiyonları nasıl bunlar aracı kullanınca anlaşılır.
Siz test Ettiğiniz araçlar ile ilgili görüşlerinizi aktarırsanız biraz daha arabalar hakkında bilgiye kavuşmuş olacağım

alper öztürk
can taşıyacağız ve ailece kullanacağız bu arabayı ama ekonomik olması da ayrı bir etken fakat toyota dediğiniz gibi güvenlik ve konfor açısından tabir-i caise mercedes gibi araba.otomatik vites  olmaması toyotanın multimode olması ayrı bir olumlu etken.yani vitesli de kullanılır ama hyundai kullanılamaz.

Hakki Saygili
test ettiğim sure 20 dk'idi.dogru diyorsunuz ciddi bir teste tabii tutmaz lazım aracı.

Hakan Öztürk
hakan bey senede 10.000 km yapmayı dusunuyoruz bir aksilik çıkmassa.10.000 km için de dizel açıkcası düşündürüyor.tamam dizelin çekişi benzinliye oranla çok da iyidir ama hem çok ses çıkarır hem de daha kısa ömürlüdür bunlara + olarak bakım masrafları çoktur motoru hassastır
açıkcası dizele pek sıcak bakmıyorum ama artan yakıt fiyatları da diğer yandan baskı yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2009, 18:38:49 »
Corolla dizel benzinlisi kadar sessiz bir arabadır..
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2009, 18:48:35 »
sadece gülüyorum kusura bakmayın zaten herkes biliyor detayları... hyundai araba _? ????? :D :D lütfen ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2009, 19:48:10 »
selam
Çağrı bey güvenilir bir araç istiyorsanız direksiyonda kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız toyota derim ancak bütcemi zorlayacak diyorsanız accent alabilirsiniz accen gerçekten seri bir araç ancak ne yazık ki hız yapınca bi de arkasından bakın araca, hiç güven vermiyor sağlamlık desen toyotayla kesinlikle kıyaslamayın özellik deseniz abs falan filan var hyundai de ve özelliğine bakarak fiyatı da görünce uygun diyorsunuz ancak güven vermiyor sahibine bi de son olarak hyundai çok fazla değer kaybediyor ikinci elde bunu da göz önüne alın araç alırken sadece bugünü değil geleceği de planlayın  iyi düşünün ve kararınızı verin hayırlısı olsun
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2009, 21:05:42 »
çevremizde bir çok galerici, bir çok sanayide usta olan arkadaşlarımız var, hepsinin ortak görüşü, bu kadar para hundayi ye verilmez, düşük model honda , toyota , vw veya opel alın, rahat rahat binin... ha sadece ekonomi ön plandaysa, mesela şirket arabası olarak kullanılacaksa, konfor ve ömür ikinci planda olur, önce ekonomi gelir... ona da saygı duyulur...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2009, 21:28:04 »
  Yılda 10.000 km içim dizel her kim olursa olsun mantıklı bir yatırım asla olmaz ve olamaz da..İ30 rakiplerine oranlar pahalaı,onlar kadar da kaliteli bir araç değil doğrusu.Test dergisini bulabilirsem size sonuçları buraya yazayım..Ama Hyundai kesinlikle para verilecek bir araba değildir.Parça fiyatlarını,malzemelerin kalitesi ve servis ziyaretleri açısında da değerlendirip karşılaştırmak gerek.Ben ilk Corollamı aldığımda ön frenlerine işçilik dahil 40 Tl (2002 yılında) ödemiştim.Aynı dönemde Şahiniminde frenlerini değiştirmiştim.Onada 15 TL civarı bir rakam ödemiştim.Biriyle sorunsuz 40 giderken diğeri ile 60 bini rahatlıkla geçebiliyordum.Yinede son karar sizin.Aklın yolu Toyota...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2009, 21:43:33 »
Ali Rıza TEKSAN
dizelin çok fazla performanslı olmadıgını dusunuyorum.sessizlik konusunda da dizel motorlar daha fazla gürültülü olur benzinlilere gore.bu bir gerçektir
Yorumunuz İçin Teşekkur Eder İyi Akşamlar Dilerim

Ahmet Can DiL
Toyotaya oranla ucuz oldugu için ben tercihlerime ekledim hyundai'yi.toyota mercedes değerinde bir araba markası

EMRAH CAN
sadece ucuz oldugu için tercihlerimde hyundai.guvenlik de çok onemli bir faktör.ama güvenliği insan kendisi oluşturur.ama şöyle bir durum da var.sadece bizim dikkatli olmamız degil diğer suruculerin de dikkatli olması gerekiyor.her geçen gün trafiğe yeni araçlar katılıyor.acemisi var yeni öğreneni var alkollusu var v.s v.s .yani geleceğim nokta guvenlik çok onemli bir faktor.size bir ornek vereyim:kazadan korkmuyorsanız elinize bir iğne batırın verdiği acının kat ve kat fazlası kazada olacaktır.
yorumunuz için teşekkur ederim

Mustafa Kara
Mustafa bey aracı aile arabası olarak kullanacağız.çok fazla bir performans beklemiyoruz.yani 200-220 yapsın demiyoruz.bir renault9 kullanıcısı olarak hız'a karşıyım arabam da karşı.110 dan sonra titriyor sağa sola kayıyor tabir-i caise "Dur ,yavaşla" Diyor.Ama konfor açısından Tek kelime ile "Toyota"

Özcan Musaoğlu
Artık Birşeyler şekillenmeye başladı.Bu da Toyota Olmaya Başladı.hyundailerden çok var neden ? bu araçlar Tabir-i caise "Harcaalem"arabalar .şirketler alır 3-5 sene kullanılır belki daha da az sonra bırakır.
Bugun toyota corollayı yolda gözlemledim araç yola oturuyor.sessiz gayet guzel gidiyor.yalnız biraz buyuk geldi bana tamponlarda kucuk çıkıntılar var ki bu parkederken biraz zorluk çıkartabilir.ama bunun da çözümü var ilerleyen teknoloji hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor.Arka görüş kameraları ,park sensörleri çıktı.Bu da park etmeyi kolaylaştıran unsurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2009, 21:47:21 »
hyundailerden çok var neden ? bu araçlar Tabir-i caise "Harcaalem"arabalar .şirketler alır 3-5 sene kullanılır belki daha da az sonra bırakır.

ve bu yüzden 2. elde çok kaybeder...
filo satışı çok olan markaları tercih etmemekten yanayım (2. el değeri açısından)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2009, 21:48:43 »
En çok satılan filo arabası Toyota değil mi??
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2009, 21:50:04 »
En çok satılan filo arabası Toyota değil mi??

tam tersi en az olanlardan
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2009, 21:57:42 »
Çağrı Aktaş
Bencede hyundai era düşünmeyin, her yönden çok başınızı ağrıtır, hele ki crdi sini aklınızdan bile geçirmeyin derim, seri oluşu sizi yanıltmasın çok sorun yaşatıyor binicilerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2009, 21:59:49 »
Hadi ya..Bana hep çok satıyor gibi gelirdi...İlaç firmaları falan full Toyota kullanırdı...
Gerçi doğru, son zamanlarda Jetta ve Megane'a kaydı bayağı...Bizimkilerde Era dizele geçti, Allahtan tam zamanında terfi etmişim, Civic Otomatik kaldı bende:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı