Gönderen Konu: Araç Tavsiyesi  (Okunma sayısı 5184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Tavsiyesi
« Yanıtla #40 : Mart 27, 2009, 15:14:20 »
?? Opel Alman kazığı değil mi? :) Amerika'da çok daha büyükleri var.. ama Almanlardan beklenmez tabi..
Opel GM çatısı altında. Hatta İngiltere'de Vauxhall da aynı üründür.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 27, 2009, 15:14:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 27, 2009, 16:40:01 »
Saab da amerikan arabası mı şimdi?? :(
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #42 : Mart 27, 2009, 16:50:00 »
şu anda araba alıcak olsam kesinlikle 1.4 golf tsi yada leon tsi başkasına bakmam bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 27, 2009, 17:32:08 »

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

[/quote]
ben bu uyarıyı anlamıyorum. ben yazımda 140 km hız dedim fakat hız sınırları uygulanan biryerde demedim. dolayısıyla bir kural ihlali yok bence. ben trafiğe kapalı alanda yada pistlerde yapıyorum bunu belki. neden her defasında uyarı geliyor anlamıyorum. yöneticilerimiz açıklarsa bunu sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 27, 2009, 17:36:29 »
Siz aksini belirtmediğiniz sürece, biz bu hızların trafikte yapıldığını varsaymak zorundayız. Elinizi vicdanınıza koyun, kaç kişinin aklına bunun trafiğe kapalı alanda yapılmış olabileceği düşüncesi gelebilir ki?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 27, 2009, 17:43:06 »
hakkı bey birde şu var ki bu yazıyı yazarken bir aracı test etmekten bahsediyorum ben. biriyle yarıştım hız denemesi yaptım demiyorumki. böyle bir yarışma gibi bir durum olsa anlarız ki trafik kuralları ihlal edilmiş o zaman haklısınız uyarı vermekte. ama burada amaç söz konusu aracı test etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2009, 18:20:50 »
Ondan en ufak bir şüphem yok. Zaten o tür bir izlenim edinirsek mesajları direk siliyoruz.  Bunu lütfen şahsi algılamayın. Uyarımız size değil okuyanlaradır. Sigara paketlerinin üzerinde yazan uyarılar gibi düşünün lütfen bunu :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Mart 27, 2009, 21:05:27 »
ben geçenlerde bir tanıtımda yeni nesil honda city yi gördüm... çok cazip geldi, ideal bir araba... ne çok büyük ne çok küçük... benzinli versyonu da çok a yakıt tüketiyormuş... bağajını hatırlamıyorum, ama çok küçük değildir, sedan olduğu için, bence aile arabası olarak o da düşünülebilir... honda lar da sorunsuz araçlar sonuçta, hem hundayi den de daha kalitelidir bence...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Mart 27, 2009, 23:36:46 »
Mustafa Kara
Hyundai ile honda mukayese kabul etmez.hondalar güzel arabalardır.arkadaşımda 2000 model 1.4 civic var.super bir araç.(4.viteste *** hatta *** da olabilir ).ama şu var ki servisleri ateş pahası.Yeni honda city'i inceleyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 27, 2009, 23:44:06 »
Kırmızı uyarı geliyoooooooooooooooorrrrr:))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mart 27, 2009, 23:49:48 »
iskenderun da toyota dan çok honda var sokaklarda... çünkü burada hondanın servisi var, toyotanınki yok... millet bu kadar çok tutuyorsa honda yı, demek ki servisten memnunlar...zaten garantisi bitince, kimse servise götürmüyor buralarda aracını, sanayide, çok iyi, hatta servislerdeki ustalardan bile daha iyi, özel servisler var... genelde markaların servislerinde çalışıp, belirli bir yaştan sonra, kendi yerlerini açıyorlar, hatta oğullarını da yanlarında çırak olarak çalıştırıp, onlara gelecek için bir meslek bırakıyorlar, ve özellikle çok disiplinli, 45 yaşlarında, aracı götürdüğünüde, kaputu açıp daha siz söylemeden sorunun ne olduğunu size söylüyorlar :)  bilmiyorum, bu servis işini iyi araştırın, eğer hundayi ile diğer markalar arasında periyodik bakım masrafı farkı yüzde 30 lar da ise , hiç düşünmeyin bence.. ama yüde 50 den  de fazla bir fark varsa, tabiki hundayi düşünülebilinir, 5 yıl garanti verdiğini duymuştum...  

ha bu arada, bugün, bir ustamıın dükkanına pert bir bmw geldi... 54 milyar parça parası hesapladılar... arabanın değeri 90 bin lira filanmış... bilmiyorum belki o 4. viteste 260 yapıyordur... ama sonuç ortada... hız felakettir, boşverin siz araçların son süratlerını....
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mart 28, 2009, 00:01:35 »
Mustafa Kara
benim için hız onemli değil ama arkadaşımın yaptıgı hızı belirtmek istedim.tabi hız felakettir.200ile giderken önünüze yumruk kadar taş gelse %70 ya da %80 direksiyon hakimiyetinizi kaybedersiniz ve şansınız varsa kurtulursunuz yoksa kaza yaparsınız ki bu istenmeyen bir durumdur.honda'yı da şuanda inceledim.güzel bir araca benziyor ama en iyi aracı incelemeyi showroom'da ya da test sürüşünde anlarım.
bmw için merak ettiğim nokta şu : İçindekiler Sağ olarak çıkmışlar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 28, 2009, 00:10:04 »
evet çıkmışlar, tüm hava yastıkları açılmış, takla attığı için...mersin e servise götürmüş adam, dünyanın parasını istemişler, bizim ustaya getirdi...

arabada en az 17 inc cantlar, kocaman lastikler, ne bilim eps abs falan filan her şey var... ama kaza geliyorum dedi mi, teknoloji lastikler falan boş...

efendi efendi 90 la gideceksin, ben bunu bilir bunu söylerim, acil işin varsa, geçersin sol şerite otobanda 120 ile gidersin, ama acil işin yoksa, varsın 15-20 dk geç kalsın, ama 90 la gitsin herkes...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Mart 28, 2009, 00:16:52 »
Mustafa Kara
Sağ çıkmaları herhalde bir mucize.araç anlattıgınız kadarıyla modifiyeli.modifiye yaparlarda (genellemek istemiyorum fakat bir gerçek de var)hız tutkusu oluyor.bu tutku da kazalara davetiye veriyor.dediğiniz gibi 90 otesi yok .otobanda da 120 ama daha farklı da olabilir otoban için. Zaten şöyle bir söz vardır "Geç Olsun Güç Olmasın" Bu söz herşeyi özetliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mart 28, 2009, 00:26:52 »
araç modifiye değil, bmw lerin orjinal cantı ve lastikleri zaten çok büyük.. usta dediki, eğer bu kazayı mesela reno clio ile filan yapsaydınız dedi , yutkundu... onun elinden nice kaalı araç geçmiş... her aracın sağlamlığını, parça kalitesini iyi biliyor... bizim toyota almamıza çok sevinmişti mesela... gerçi kendisine kalsa, focus aldıracaktı ama, babam ford ları kaba bulduğu için almadık...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 28, 2009, 09:51:33 »
Siz aksini belirtmediğiniz sürece, biz bu hızların trafikte yapıldığını varsaymak zorundayız. Elinizi vicdanınıza koyun, kaç kişinin aklına bunun trafiğe kapalı alanda yapılmış olabileceği düşüncesi gelebilir ki?
Aynen. Ayrıca sorun sadece hız ihlalleri değil. Diğer tüm Trafik Kuralları'da uymamız gereken yasalar. Aslında her bulunduğumuz ortamın kurallarının olması ve bizlerin buna uymak zorunda olmamız kaçınılmazdır. Yoksa düzen sağlanamaz, orayı paylaşan diğer şahısların hakkı garanti altına alınmış olamaz. Emin olun bazı uluslararası yollarda daha yüksek sınırlar ya da hız sınırlamasının olmadığı yerler mevcut. Fakat yine emin olun oralarda hız sınırlamasının olduğu yerlerde de eğer bu kurala uymazsanız büyük ihtimalle yasal olarak kayıt altına çok rahat ve hızlı şekilde alınırsınız. Yani önemli olan sadece kuralı koymakta değil, onu denetlemektirde. Farkında iseniz biz yazdığınız şeye (eğer başka birini rencide etmiyor, haksız ve desteği olmayan iddialar içermiyorsa) silme, müdahale etme yoluna gitmiyoruz. Sizlerden tek isteğimiz yapılan kural ihlalini altta belirgin şekilde doğrusnu belirterek not geçmenizdir. Emin olun böylesi ortamı paylaşan herkes için çok daha saygıdeğer ve güzel olur. Teşekkürler.

Bu arada Honda'da alımlı araçlar yapıyor ancak üretimde ince işçiliklerini beğenmiyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mart 28, 2009, 10:29:02 »

Bu arada Honda'da alımlı araçlar yapıyor ancak üretimde ince işçiliklerini beğenmiyorum ben.

bi de hondanın o iğrenç sarımsı renkli dandik mi dandik iç mekan plastiğini unutmamak lazım. valla dacia loganlarınki bile daha kaliteli duruyor. test sürüşü sonrası defalarca yazdık (önceki kasa ve şimdiki kasası için) ama hala devam ediyorlar, kendileri bilirler.
hele o arka koltukta oturanlara allah sabır versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Mart 28, 2009, 10:38:26 »
Mustafa Kara
Sonunda Kararı verdik Toyota Corolla 1.6 multimode Comford.ozellikleri açısından ,malzeme kalitesi açısından,Kendini Kanıtlaması açısından en iyi karar toyota oldu.Doğru bir karar verdiğimizi zannediyorum.Avensis'e de baktım fakat pahalı geldi.Eski avensis'e de baktım ona da 1.6 motor az gelir gibi geldi.hoş yeni avensis'e de 1.6 motor az gelir yani atak olmaz.avensis 2.0 motor olmalı bence alınınca 2.0 alınmalı.
Ford Focus'a gelince otomatiğinin çok yaktıgını duydum.fakat güzel araba.sürmedim fakat bindim.sanki içeriye biraz motor sesi alıyordu.

Hakan Öztürk
Trafik Kurallarına uymayan sürücü hiç azımsanamayacak kadar az değil.genelde kırmızı ışık ve hız ihlali yapılıyor.insanların herhalde sabrı yok.2dakika sürmez bir kırmızı ışıkta beklemek.hız konusuna gelince hani bir söz vardır "Acele giden ecele gider"Bu özetliyor herhalde bu konuyu.
Yabancı ülkelerdeki hız yapılabilen yerleri belirtmişsiniz.doğru örneğin Almanya'da var.Yavaş Yavaş ülkemizde de trafik denetimleri artıyor Örnek:Mobese.ama bildigim kadarıyla sadece bu mobese'ler istanbulda var.bence her ilimize ilçemize koymaları lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 28, 2009, 10:41:05 »
Ne olursa olsun Hyundai markasını küçümsememek lazım. Uzun zamandır Türkiye piyasasındalar. Icko'dan ya da Dacia'dan bahsetmiyoruz :)
Sohbet ortamında dikkatimi çekiyor. Hyundai Era almayı düşünen bir vatandaşa niye Symbol falan almıyosun diyolar. Ya iyi de niye bi açıklama yapın.
Ayrıca Hyundai'nin Sonata diye bir aracı var ki muazzam. Keza Coupe'da öyle...

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Mart 28, 2009, 14:36:34 »
en iyi seçim olmuş, yeni kasa corolla nın bağajı da  bizimkinden bira büyük, aile arabası olarak iyi bir seçim...

bugün bizim corollanın iç döşemesini göğsünü temilettim, adam diyor ki, "gerçekten bu japonlar çok kaliteli malzeme kullanmış, bir de golf lerin içini seviyorum, alacaksan ya japon ya alman alacaksın zaten "... çok beğendi ön göğsü , baya bir övdü ya da bana yağ çekiyordu bilemiyorum :)

hayırlı olsun çağrı bey...
sol...