Gönderen Konu: Araç Tavsiyesi  (Okunma sayısı 5181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Araç Tavsiyesi
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2009, 22:09:05 »

Utku Çay
2.el olarak dusunmuyorum.yani satmak için aradan en az 10 sene geçmesi gerekir ki bu uzun bir sure.ama hayat bu ne olacağı belli olmaz gun gelir satmak zorunda kalınır.toyota'nın eski kasaları bile yuksek fiyattan satılıyor.2.el'de de toyota değerini fazla kabetmiyor

İsmail Aktaş
sorun yaşatacaksa tabii hayır.araç aldıgımızda biz sadece yağını benzinini koyalım sonra gidelim yolumuza diyenlerdeniz.yani sorun oluyorsa hiç düşünülmez

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 26, 2009, 22:09:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 26, 2009, 22:10:30 »
Ben Adana'da 34 plakalı yeni nesil Corollaları çok sık görmeye başladım. Nerdeyse 2.liğe oynuyorlar. Focusların hakimiyeti devam ediyor. Yeni nesil Corolla, Megane'nin havasını söndürdü sanırım. Linealar da beklediğim kadar tutmadı gibi. Hyundailer taksiciler tarafından en çok tercih edilen araç haline gelmiş durumdalar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mart 26, 2009, 23:11:16 »
bizim de brodway imiz var... dediğini gibi 100 geçmeyeceksin bu arabalarla, ama ben otobanda bazen 150 filan yapıyorum, kanat taksam uçacakmış gibi oluyorum, çok çok tehlikeli bu araçlarla asla 90 nı geçmeyeceksin, kimseye de önermiyorum, eski nesil araçlarla 80 i 90 ı geçmeyin, otobanda bile...

brodway den toyotaya terfi ettik, daha çok yeni toyotamız, bir önceki kasa, ama inanılmaz bir şey hakikaten, mersedece binmiş gibi oldum, çok sessiz, çok atak, ustaların dediğne göre de çok sorunsuz... ama bizimkisi benzinli, sadece şehir dışı kullanmak için aldık... hiç pişman olmasınız... yeni kasaların daha da iyi olduğunu sanıyorum, ama dizeline hiç binmedim, onu bilemiyeceğim...

iyi tercihler...

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2009, 04:28:21 »
eğer çok yüksek hızlara çıkmıyorsanız accent era 1.5 crdi tavsiye ederim. ben kullandım 140 ı geçmezseniz güvensizlik yaratmıyor. select modellerinde 2 airbag abs dijital klima ve yol bilgisayarı var. team modeli ile arasnda 3000 tr fark var. bence select tercih edilebilir. çok seri ve çok az yakıyor. tabiki corolladaki güveni vermez ama orta sınıfta alınabilecek en iyi araçlardan biri. benzinlilerini tavsiye etmiyorum bence dizeli varken bir anlamı yok benzinlinin.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 27, 2009, 07:50:57 »
  Yazınızda verdiğiniz değerleri ne amaçla verdiğinizi çok iyi anlıyorum Engin ve Mustafa. Ama lütfen bu gibi durumlarda altta belirgin şekilde uyarı yazısınıda aktarırsanız daha duyarlı bir iş yapmış oluruz. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Mart 27, 2009, 08:04:10 »
  Özcan, aslında i30 ve Ceed donanımına göre nispeten uygun fiyatlı. Ancak Türkiyede otomobil pazarı farklı beklentilerlede hareket edebiliyor tabi. İkinci ellerde ise Toyota'dan daha düşük olacağı görülür bir gerçek bence. Üst versiyonlar gerçekten dolu. Birde i30 ile Era tamamen farklı araçlar alt yapısından üst yapısına kadar.
 Ayrıca yeni Corolla dizel gerçekten çok sessiz, dizel düşüncenizi değiştirebilir ama benzinlininde kendine has keyfi var tabi. Ayrıca Toyota daha çok 80lerin sonu ve 90 lardaki (90 ların sonu hariç) Corolla modellerinin mirasını kullanıyor hala. Aradan 20 yıla yakın zaman geçmesine rağmen hala o modeller akıllarda kaldı ve hala göze ve akla hitap edebiliyorlar.
 Benim yelpazeyi genişletmeye çalışmaktaki amacım her noktada optimumu göstermeye çalışmaktan ileri geliyor. Dış tasarım, ekonomi, donanım vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 27, 2009, 08:41:38 »
ben şahsen, otobana bile girmiyorum artık, 90 ı da geçmiyorum yeni toyotamızda, hem güvenlik, hem de yakıt tasarufu...  kesinlik hız kötü bir şeydir !

çağrı bey, eğer ekonomik bir aile arabası ise istediğiniz, hundayi yerine reno veya pejo gibi fransız arabası da düşünebilirsiniz, alman ve japon arabaları kadar konforlu olmayabilir ama, ekonomiktirler... pejo 308 in dieli çok az yakıyormuş, üstelik fiyatı da emsallerine göre daha düşük gibi... ne var ki fransı arabalarının sorunlu olduğunu, sık sık servise gittiğini duydum, o yüden ikinci elde çok ucuzlar, ama benim kuzenimde 307 var, o şanslı çıktı, sorunsuz biniyor, çok ucua aldı, ve çok a yakıt tüketiyor, bağajı da yeterli genişlikte, bir hb araba için...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 27, 2009, 10:53:02 »
Mustafa Kara(1)
Renault Broadway'den toyotaya geçince belirgin farklı hissetmişsiniz.sonucta yeni ve ithal araba.yanlız şu an arabayı almaya gitsek bayi'de araba yok.inanılmaz ama gerçek.ve zam gelecek sanırım arabalara nisan ayında.yani indirimden araba alma denilen olay kalkacak gibi ya da cüzi miktarlarda indirimden alınacak.

Engin Deniz Süslü
Aslında hız yapmıyoruz.renault'tan deneyimim var.Ne kadar güvensizlik oluşturdugunu anlatmama bile gerek yok.860kg aranın 160 km hızla gittiğini düşünün ve rüzgarın ve buyuk araçların savurdugunu düşünün ve hızlı giderken sağa sola çektiğini düşünün.Bu saydıgım nedenlerden ötürü hız felakettir.bu araç ne marka olursa olsun.insanlar oturmus dusunmus.
şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. Bu hızlardan sonrası zarar.Ama kurallara herkez uyuyor mu orası işte düşündürücü.şehir dışında 90 ile gittiğimde sol şeritten geçenlerin haddi hesabı yok.şehir içinde 50 km ile gidince korna ve sellektor yapıyorlar genellikle.otoyolda karışan pek olmaz genelde 3-4 şeritli oldukları için otobanlar hız yapmak isteyenler sol şeritten yollarına devam ediyorlar.

Hakan Öztürk
Corolla dizel kullanan bir tanıdıgımız var.yokuşlarda pasif kalıyormus.kalması da dogal 1288kg 90beygir/190tork.bence çekiş kuvveti ve beygir gücü aracı seri yapmaz.1.6'sı bu arac için yeterli ancak

Mustafa Kara(2)
Fiyat / Performans oranı yuksek bir araba alacağız.renault çok sağlam çıktı.90 senesinden beri kullanıyoruz.bizi hiç yolda bırakmadı.Toyota ve hyundai en akıllıca tercihler arasında.Hyundai toyotaya oranla ucuz.Toyota hyundai'ye oranla sağlam.ama otomatik dusunuyoruz.aile üyeleri de kullanacağı için otomatik dusunuyoruz.aslında düz vites araba kullandıgınız hissettirsede otomatik istiyoruz nedeni aile üyeleri.
otomatik araba da kullandım 500km kadar sadece gaz'a basın ve frene basın.çok dik yokuşlarda el freni çekmenize gerek yok.toyotanın multimode şanzumanı hem düz hem de otomatik şanzıman işlevini goruyor.ki bu da tercihlerimizi az da olsa toyotaya çekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 27, 2009, 12:11:10 »
Accent'ler çabuk çöküyor ama parçaları ucuz. Yakıt tüketimi de az olunca sanırım toplam işletme masrafı düşüyor. Toyota'nın konforunu veremez ve özellikle şehir dışı uzun yolculuk için pek uygun değil bence.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 27, 2009, 12:23:51 »
bugün sabah sanayide bir tane accent söktük... tamamen söküldü döşemesi filan... kapı yüzleri değisecek, kazalı bir araba... usta diyor ki, bunun motoru diel, az yakıyor, biraz gürültülü ama, çok ekonomik, şehir içi için ideal bir araba... ama şu malzeme kalitesine bak dedi... param olsa hayatta buna vermem, giderim 5 yaş eskisini alırım , ama ya alman ya japon alırım dedi...çünkü bi aldık mı yıllarca binmeliyiz, dökülmeye tıkırtı tukurtu başlamaya başlayınca satmak istersin, bu sefer de para etmez...bence hundayi alınmaz, eğer uzun süre binici ve ailen ile uzun seyahat yapıcı isen dedi...aklıma siz geldiniz... bence en iyi tercih yine toyota vwogen veya opel olacaktır... 2009 model hundayi alacağınıza gidin 2007 model iyi bir marka araç alın derim... selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 27, 2009, 12:40:56 »
İyi de arkadaşlar Corolla ile Accent'i kıyaslamak biraz acımasızlık olmuyor mu. Farklı kulvarların araçları. Ayrıca Accent'i de rakiplerine oranla başarılı buluyorum. Bilhassa tasarımıyla. Ayrıca parça fiyatı olarak da en ucuz olduğu da biliniyor. Corolla ile kıyaslayınca elbette vasat kalabilir fakat fiyat/performans olarak gayet başarılı bir araç. Ayrıca gözlemlerim ve araştırmalarım sonucunda bahsedildiği gibi sorunlu bir araç olduğunu görmedim ve duymadım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Mart 27, 2009, 12:47:18 »
Ahmet Egesoy
uzun yolculuk senede 10-15 defa olacak.aksine bir durum olmassa daha da fazla olabilir.uzun yolda konforsuluğun ne kadar çekilmez oldugunu biliyorum.ama şehir içi de çok kullanılacak senede 10.000-15.000 arası km yapacağız.bunun 7-8 bin'i şehir dışı olur belki daha da fazlası.şehir içinde de artık trafiğin çok fazlalaşması ve ve sıkışması açısından otomatik vites daha cazip geliyor.ama yakıtta 1-2 litre farkediyor.bu da aslında çok fazla bir artış değil rahatlığının yanında.

Mustafa Kara
Aracları en iyi kullananlardan taksicilerden (era için),ve tamircilerden anlayabiliriz.tamirci hyundai için bunları dediyse düşündürücü.dediğim gibi bu accsenti tecihlerimize koyma sebebimiz sadece ucuzluğu başka hiçbir nedenle tercih etmiyoruz.yedek parçası ucuz ve az yakıyor.ama az yakıyor diye ve ucuz diye kelle koltukta gitmenin de bir manası yok.binici diye tabir edilen gruptayız biz.yani altıgımızda 10 -15 sene kullanacağız.o yuzden de çürük araba almak istemeyiz.ne kadar ucuz olsa da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 27, 2009, 13:19:12 »
hocam opel alacağıma parayı kalorifer kazanında yakarım, en azından bir işe yarar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 27, 2009, 13:26:34 »
Küçük Hyundai'ler şehir içi kullanım için ekonomik ve pratik bir seçenek fakat eğer alacak olsam çarpma dayanıklılığını bir araştırırdım. Can güvenliği sanırım hepimiz için çok önemlidir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 27, 2009, 13:33:34 »
eniştemde 2002 astra var, iki bebeği var, aile arabası olarak kullanıyor...gayet memnun, sessiz güzel bir araba... üstelik alman tokluğu var arabada, öyle sarsıntı filan da yok... neden opel i bu kadar kötülediniz ki?  ha yedek parçası , servisi filan kaıktır, ona bir şey demem, ama arabası sağlam eniştemin, ona kefilim, otobanda yolculuk ettim kaç kez....
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 27, 2009, 13:45:27 »
eniştemde 2002 astra var, iki bebeği var, aile arabası olarak kullanıyor...gayet memnun, sessiz güzel bir araba... üstelik alman tokluğu var arabada, öyle sarsıntı filan da yok... neden opel i bu kadar kötülediniz ki?  ha yedek parçası , servisi filan kaıktır, ona bir şey demem, ama arabası sağlam eniştemin, ona kefilim, otobanda yolculuk ettim kaç kez....
Astra kötü bir araba değil fakat sanırım insanlar fiyatı dolayısıyla yüksek bir beklentiye giriyorlar. Opel'in şikayet almasının nedeni bence yeniyken fiyatının ve servis masraflarının yüksek olması.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Mart 27, 2009, 13:53:51 »
  Çağrı, küçük motorlu ve Turbo sisteme sahip her aracın yokuşta (sadece kalkışta) belli devir sınırlarında benzinli bir araca göre zorlanması doğal. Ama o motorun karakteristiğine alışınca bu sorunuda belirgin şekilde yaşamazsın. Hız konususnda ise katılıyorum, sanırım kimsa farklı fikirde değldir ama bizim toplumsal görevimizi de hep beraber yerine getirip durumun doğru olan tarafınıda göstermemiz lazım.
 Erhan çok doğru bir şey söylemiş. Era ile i30 arasında her yönden çok fark var. Bunu iyi ayırt etmek lazım. Ayrıca i30 ve Ceed ile uzak doğulu markalarında iyi geliştirme gösterdiklerini düşünüyorum.

Forum Kurallarına uyduğunuz içinde hepinize teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mart 27, 2009, 14:14:13 »
hocam benim bir arkadaşımda şimdiki astra, bir diğerinde bir önceki astra var. ikisinin de motoru patladı, biri kol çıkardı, diğerinin silindir kapağı sübaplar sizlere ömür. hatalı benzin kullanımından doğan kurum vb neticesinde kullanıcı hatasıymış, mazerette hazır yani. oldukça fazla astra araçta duydum bu motor arızasını. dalga geçilen ucuz kore, japon arabaları ile aynı benzini yakıyor bu araçlar. her allahın günü servise gidiyorlar, neredeyse işten çıkaracaklardı benim arkadaşı. arabanın giderken vitesleri iptal olur mu hiç, böyle bir arabaya 30 tane airbag koysanız ne olacak. şekline, ekranına, plastiğine, konforuymuş sessizliğiymiş kimse aldanmasın en büyük amerikan kazıklarından biridir opel bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 27, 2009, 14:27:45 »
?? Opel Alman kazığı değil mi? :) Amerika'da çok daha büyükleri var.. ama Almanlardan beklenmez tabi..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Mart 27, 2009, 14:55:52 »
Hakan Öztürk
era ile i30 arasında donanım açısından bir uçurum var.i30'un donanımı gayet yeterli.elektronik klima,10 adet hava hastıgı,elektrikli dış aynalar v.s v.s bunlar i30 için.era'da çok fazla bir donanım yok.ona göre fiyatı da uygun.

i30'un dizel versiyonunu incelediğimde 115beygir  260newtonmetre gibi bir değer farkettim.bu çok onemli bir değer.ama euro ncap'dan 5 yıldız almış i30 yani güvenlik konusunda gayet yeterli.ama dizel araç düşünmüyorum era dizel dışında.çünkü dizel motor hassastır ve kullanılmasını bilmediğimiz zaman bozulur.ama gücü tork açısından benzinlinin nerdeyse 2 katıdır.era 1205 kg ve 240 tork bu da aracı güçlü kılıyor.ama gücün yanında güvenlikte çok onemli.
Ama Şunu Unutmayalım "Kontrolsuz Güç Güç Değildir"