Gönderen Konu: auris sürücü koltuğu sorunu  (Okunma sayısı 17912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
auris sürücü koltuğu sorunu
« : Mart 25, 2009, 13:58:00 »
Haziran 2008 tarihinde Auris 1.4 dizel MMT comfort aldım. Araç ile ilgili en büyük problemimi geçtiğimiz cumartesi bir oto koltuk döşemecisinde çözdüm. Yardımcı olabilirim düşüncesi ile yazıyorum :
9 aydır ne Toyota merkez ne de TOYOTA servisiminden yardım alamadım. Sorunum şuydu :
Şehir içinde yaklaşık 15-20 dakika sürüşten sonra koltuk yan desteklerinin içine konulan sert dolgular bacağımda ağrı ve uyuşma yapıyordu. Ben 9 aydır bu sürücü koltuğu dar ve koltuk dar olduğu için bacağı kavraması gereken yan destekler bacağın altında kaldığı için yan desteklerin içine konan sert malzemelerin bacağı korkunç derecede rahatsız ettiğini iddia ediyordum. Toyota Merkez buna ne dedi biliyormusunuz?
Beyfendi şikayetinizi dikkate aldık  bundan  sonra  üreteceğimiz modellerde buna dikkat ederiz :)))))))))))

Bu cumartesi evime yakın bir oto döşemecisi buldum. Ustaya sorunu anlattım. Kafasını araçtan içeri sokar sokmaz usta " abi bu araç bayanlar için olduğundan erkeğe dar gelmesi normal ;Yaris değilmi bu ??? yan desteklerin içine de sünger kendini salması diye demir koymuşlar :)))))) " dedi.Ustanın kafasını aracın içinden çekip çıkarttım "ne bayan arabası ??? araca bir bakarmısın bu Corollanın hatchback modeli Auris deyince adam şaşırdı :)))) Abi ben hiç araca bakmadım, işimiz gereği doğrudan koltuğa bakınca ve bu kadar dar olduğunu görünce Yaris zannettim dedi :))))
Peki ne yapacağız, beni bu dertten kurtar, aracı haftanın 7 günü kullanıyorum ve korkunç rahatsız oluyorum diye sordum.
Koltuğu söküp süngeri sökeriz, yan desteklerin içindeki demirleri söküp çıkarırız dedi. Masraf da 50.- TL olur dedi.
Neyse koltuğu söktü, süngeri çıkarttı ve yan destekleri yardı, içinden bir karış uzunluğunda küp şeklinde garip bir kauçuk malzeme çıktı??? Koltuğu sökünce ilk sölediği şey " abi bu koltuğun kasasını da dar yapmışlar, yani bu koltuk kasası bu büyüklükteki bir araç için çok dar "  dedi. Adamcağız dışarıdan ellediğinde onları demir zannetmişti , o kadar sertlerki :)))
Usta, boşalan yerleri yumuşak süngerle doldurup kapatacaktı ve orjinal Toyota süngerini koltuğa monte edecekti. Ama ben itiraz ettim " ben bi daha bunun üstüne oturmak istemiyorum , bana daha geniş sıfır bir sünger bul onu takalım deyince usta " abi ozaman Doğan SLX süngeri siparişi vereyim, yarım saate burda olur , sünger değişiminde ısrar ediyorsan Doğan SLX  süngerini şiddetle tavsiye ederim" dedi :)))))
Ben de 40.000 TL'lik Aurise yediremiyorum ya... Doğan SLX  süngerini ??? olurmu dedim ??? ama herşeyi göze aldım, ben niye utanayım TOYOTA utansın diyerek verdim DOĞAN SLX süngeri siparişini :))))
DOĞAN SLX süngeri geldi , usta hemen süngerin altını oyarak benim koltuğun kasasına uydurdu...
Hemen elime aldım TOYOTA süngerinin genişliğini ölçtüm ; en geniş yeri 48 cm.....DOĞAN SLX süngerinin en geniş yeri 53 cm :))))))))))))))))))))))))) Bir de DOĞAN SLX süngeri daha kaliteli unutmadan :))))))))
Ustanın söylediği " abi artık nereden çalacaklarını şaşırmışlar "  :))))))))))))))
Neyse usta süngeri taktı,koltuğu taktı....ve işte bu dedim....9 aylık işkence sonunda bitti.....
Aldım süngeri ve kauçukları aynen TOYOTA servisime....servis şefi arkadaşa durumu gösterdim kimseye reklam yapmadan...otur bakalım nasıl olmuş deyince, servis şefi arkadaş " abi gerçekten dediğin gibi süper genişlemiş, çok rahat olmuş " dedi :))))))))
Sürücü koltuğu ile ilgili aynı sorunu yaşayan arkadaşlara umarım yardımcı olabilmişimdir....TOYOTA'ya söyleyecek hiç birşeyim yok......Koltuk sorunu, MMT sorunu , frenlerden gelen ve hep geçici halledilebilen fren sesi sorunu, camlardan gelen sesler , artan yakıt tüketimi sorunu vs. vs. vs. vs......hiç bitmiyor....40.000.TL lik araca hiç yakışmıyor...9 aylık araç, satsam büyük zararım olacak sırf bu sebepten satmıyorum....yoksa  ilk fırsatta satacağım bir daha da  Toyota mı...tövbe diyorum..tövbe....

Toyota Club Türkiye

auris sürücü koltuğu sorunu
« : Mart 25, 2009, 13:58:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: auris sürücü koltuğu sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2009, 17:07:44 »
Ben bu bahsettiklerinizi duyunca bir kaç ay önce baya oturdum ve koltukları test ettim. Hatta test sürüşüne de çıktım. Oldukça rahatlar benim için. Ayrıca yan destekli olduklarından güven hissi de veriyorlar.

Ancak Ahmet bey, kendinizi düzgün bir şekilde tanıtmazsanız bu mesajınızı silmek zorunda kalacağım, çünkü burası Toyota şikayet sitesi değil, kayıt olup şikayet mesajı bırakıp gidecekseniz hiç kayıt olmayın daha iyi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2009, 19:15:44 »
Alper Bey merhaba,

İsmim Ahmet BULUT,

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum.
Bir Gümrük Müşavirliği firmasında Şirket Müdürü olarak çalışıyorum.

Toyota 2. dizel aracım. Bundan önceki dizel aracım da Peugeot 206 1.4 HDI idi.
2004 başında 23.250.-TL'ye satınalmıştım. Haziran 2008 de Toyota Auris 1.4 dizel MMT Comfort ( alaşım jant ve park sensörü ilave ) ile 14.500.-TL ye takas ettim.
206'yı bana soranlara şöyle dedim hep; valla yakıtı çok güzel ve şehir içi kullanımlar için  uygun bir araç...
Tabi bu kadarcık para verince sıkıntı yaşamıyorsunuz beklentiniz de ona göre oluyor.
Şimdi Toyota'yı şöyle aldım ; aslında aklımda başka iki marka vardı.. hiç aklımda yokken gittim Auris aldım, koltuğuna dahi oturmadan... sebebi de şu ; iki ustam var ikisi de eğer otomatik bir dizel alacaksan Japondan şaşma dediler...benim aklımda olan diğer iki markanın otomatiklerinde zamanla sorun yaşayabilsin dediler...
Ben de Haziran 2008'de aracı aldığım yerin sahibini tanıyordum...o da gel gözünü kapa al, pişman olmazsın dedi...Çok saçma biliyorum ama ilk defa bir aracı araştırmadan yani galeride koltuğuna bile oturmadan direkt gittim aldım kampanyanın son saatlerine yakın...Hata ben de ...
Herhalde 40.000.-TL verince ve TOYOTA merkezden de sağlıklı bir cevap alamayınca hayal kırıklığım ciddi boyutta arttı.
1999 senesinde ilk Ford Focus aracı alanlardan biriyim İstanbul'da...ne bileyim yeni bir araç daha ürün gelişimini tamamlamamış bir araçtı ve ona rağmen servislerinde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Sürücü camından ses geliyordu...araştırdılar, şu sebepten oluyor , yeni cam motorları gelecek dediler , gelene kadar geçici önlemler alacaklarını söylediler...sonra arızanın giderildiği cam motorları gelince çağırdılar gittim , yenisini taktılar ve sorunun nereden kaynaklandığını anlattılar. Başka bir sorunum da olmadı senelerce...
Bu mantık beni ikinci Ford Focusu almaya götürdü...
Peugeot 206 da 2 sene garanti kapsamında hiç sorunum olmadı...garantiden sonra da 2,5 sene özel bir Peugeot servisine gittim , orada da  hiç sorunum olmadı...
Toyota'yı hayretler içinde izliyorum ve bire bir yaşıyorum...Müşteri ilişkilerine yazımdaki sorunları detaylı bir şekilde yazıyorum...sayısız hatırlatma mesajı gönderiyorum geri dönen yok...en son bilmem kaçıncı hatırlatmadan da haftalarca cevap gelmeyince aradım...merkezden müşteri ilişkilerinden birisi mesajımın tarihini sordu telefonda ve ben telefondayken mesajımı okudu :)))
Uyarılarınızı dikkate alacağız, bundan sonraki üretimlerde bu uyarıları dikkate alacağız :)) deyip kenara çekiliyorlar. Sorunlarınıza cevap yazanların emaillerinin altında  TOYOTA MÜŞTERİ HİZMETLERİ  yazıyor sadece.
Kimdir nedir belli değil..İsim vererek cevap yazın diyorum yok..kimi kime şikayet edeceğimi bilemedim..
En son üç hafta önce başıma gelen olayı anlatayım...Direksiyondan ses geliyordu götürdüm..sağolsunlar hemen "direksiyon motoru veya konsoluydu galiba arızalı" dediler..sipariş verildi geldi değiştirdiler...
Aracı aldım bir de baktımki anahtarı çıkarınca direksiyon kilitlenmiyor. Götürdüm bu direksiyon artık kilitlenmiyor diye tuttular direksiyonu yarım tur döndürdüler ve kilitlendi..bakın böyle  yapacaksınız dediler.. Ama ben 8 aydır bu aracı kullanıyorum daha önce anahtarı çektikten sonra 1 cm. sağa ya da sola çevirince  oluyordu..dedim...yok dediler yine...aldım ustayı  galerideki sıfır bir aurisin içine oturttum anahtarı çekince aynı benim dediğim gibi 1 cm. kımıldatma ile direksiyon kilitlendi. Usta bu sefer döküldü..abi biz bunu takıyoruz ya..bunu takarken bu ayarı yapmadık...o yüzden kilitlenmiyor dedi...siz olsanız ne yapardınız...
Yani gözünüzün içine baka baka yalan söylenseydi siz ne yapardınız soruyorum...
Neyse yaz yaz bitmez...burada içimi dökeyim istedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2009, 23:22:20 »
İlginç, ben sizi Ankara'lı sanıyordum çünkü Ankara'da bahsettiğiniz koltuk olayının aynısı oldu ve dediğim gibi gittim ve denedim, herhangi bir sorun görmedim. Hatta servisle konuştum, sizin ustanın yapmak istediği gibi onlar da kenarlardaki dolgu malzemelerini kırpmışlar. Herhalde dediğiniz gibi Auris koltukları benim gibi ince kalıp insanlar için tasarlanmış :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2009, 00:05:59 »
Valla 1.91 ve 108 kg olan ben o koltuğa sığıyorsam herkes sığar diye düşünüyordum demekki sığmıyormuş. En çok önem verdiğim şeylerden biridir koltuğun rahatlığı ki auriste bence gayet iyi. Tabi herkese göre değişen bir durum, gerçekten şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2009, 07:57:57 »
  Selam.
 Aramıza hoş geldiniz. Aracınız ile ilgili diğer düşüncelerinizi (yol tutuş, frenaj, konfor, tükatim, performans vb.) Testler bölümünde, uygun başlık altında paylaşırsanız eminim çok faydalı olur.
 Bende koltuğun beni sarmasını ve virajda yana kaymamı önlemesini isterim. Hatta emniyet kemerimi takma sebeplerimden biriside budur (en başta güvenlik tabi). Ama kimileride daha düz ve yayvan koltuk isteyebilir tabi.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2009, 09:18:11 »
     Öcelikle hoş geldiniz... Arkadaşım bir Toyota kullanıcı olarak valla üzüldüm, ne diyim.  Hadi koltuk bi şey değil yaptığın şikayetlere yapılan saygısızlıklar kötü. Benzinli araçlara takılan hız sabitleyici hala dizellere takılamıyor. Nedendir bilinmez ama dışarda takıyorlar. Benim koltuğumda da bi sorun vardı. sanırım popo ve bacaklar alıştı artık. Oturma yeri alçak baldırların geldiği kısım sa yükseliyor ve çok rahatsız oluyordum. Ama şimdi alıştım. Bende de comfort mmt var ama corolla. :) Aurisde doğan slx süngeri vay bee. Aslında tepeden bi yetkililere ulaşılsa eminim yardımcı olacaklar ama müşteri hizmetlerindeki maaş karşılığı çalışan personel ancak bu kadar dicek ne dicek ki başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2009, 14:48:57 »
Öncelikle açtığım konuya cevap yazan arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum.
Tanışma maili atmadan hararetli bir şekilde girdiğim için de ayrıca özür dilerim herkesten.
Ama inanın çok canım sıkılıyor ve ne yapacağımı bilemez olmuştum...
Sakın kimse beni TOYOTA düşmanı falan sanmasın lütfen.
Uzun yıllar bir ilaç firmasında İç Satınalma Sorumlusu olarak çalıştım ve yüzlerce filo alımı yaptım.
Otomobilleri de çok sever ve kendimce sektörü takip ederim.Filomuzda yüzlerce TOYOTA COROLLA aracımız vardı...ve ben her araç alımında TOYOTA sorunsuzdur deyip insanları TOYOTA markasına yönlendirdim.
Çevremde araç alacak arkadaşlar bu sebeplerden dolayı araç almadan muhakkak bana bir sorarlar fikir alırlar sağolsunlar. Marka takıntım olmadığını ve fanatik olmadığımı bilirler...
Senelerce onlarca arkadaşıma da sorunsuz araç istiyorsan git TOYOTA al demişimdir.
Babam çok memnun olduğu için dördünce kez TOYOTA markasını tercih etti.
Kesinlikle ve kesinlikle TOYOTA düşmanı değilim ; dedim ya 40.000.-TL verip biraz da fazla beklenti içine girdim sanırım.
Bu altıncı sıfır aracım ; hayatımda bir kez olsun hiçbir aracımın orjinal ekipmanına dokunmadım..yani öyle heveslerim yoktur...koltuk ile ilgili yazdıklarım inanın doğru...Ben yaz dönemi başlar başlamaz Cuma akşamlarından arabama atlayıp sadece bir günlüğüne Güney veya Ege sahillerine giden birisiyim...gece yolculuğu yaparım ve koltuktaki sorun bu yüzden çok canımı sıktı...gerçekten dayanılmaz sıkıntı veriyordu bana....bu arada 1.86 mt boyunda 90 kg. ağırlığındayım...Bu arada baktım Corollaların sürücü koltuğunda bu sert kauçuklardan koymamışlar...
Kabul edemediğim şey şu oldu ; bu sorunu servise anlatıyorum 9 aydır..ben ayrı yazdım , onlar da ayrı yazdılar sağolsunlar TOYOTA merkeze ve servistekiler aynen şunu söylediler "abi yazıyoruz ama bak gör geri dönen olmaz"...servisteki arkadaşlara da doğru bilgi gelmiyor demekki...ben koltuğu söktüreceğim dediğimde "abi koltuğun altı kablo dolu, şimdi onu gidip bir yerde söktürteceksin, sonra airbag uyarı sinyali verip duracak"...bunca zamandır yani 9 aydır cesaret edip de bir koltukçuya gidemememim sebebi de bu yanlış bilgi...döşemeci koltuğu sökerken takarken her aşamasını izledim...koltuğun altı kablo dolu dedikleri inanın bana koltuğu sökünce tabanda iki adet kablo var ve onlar da birbirlerine iki adet fiş ile bağlanıyorlar...inanın 5 yaşındaki çocuğa sök bunları tak yerine deseniz gözü kapalı yapar...ben bunları kabul edemiyorum işte...
İlk defa bir aracımın orjinalliğini bozmak zorunda kaldım, aksesuar hevesim de yoktur...DOĞAN SLX süngerine de açıkçası mecbur kaldım:))) çünkü usta koltuğu söktükten sonra ben istemiyorum bu TOYOTA süngerini deyince o da en çabuk getirebileceği süngeri söyledi sanırım...komik bir durum ama ne yapayım :))) nihayet bacaklarım rahata erdi :)))... tüm işlemler 2,5 saat sürdü ve bana maliyeti 100.-TL ( DOĞAN SLX süngeri de dahil ) :)))  :)))...Farklı sitelerde aynı sorunu yazan arkadaşları gördüm umarım bir yardımım olmuştur onlara da...
Aracı çok ama çok ağırbaşlı kullanıyorum...birinci vites haric diğer vitesleri 2000-2200 devirler arasında vites büyülterek...şehiriçinde de 100 km  hızı geçmiyorum. 10.000 km bakımından sonra tüketimim arttı daha önceleri full depo ile aynı trafik ve güzergahta şehiriçinde 850-900 km  yol yaparken şimdi bu menzil 750 km ye kadar düştü...MMT şanzımanın 2 den 1'e geçişleri çok can sıkıcı açıkçası, çok konforsuz ve sarsıntılı...diğer viteslerde sıkıntım yok...sonuçta bu aracı ekonomik olsun diye aldım...performans beklentim yüksek değil...uzun yolda 3-4 ve 5. viteslerdeki performansı benim beklentilerime fazlasıyla cevap veriyor...ama şehir içindeki 1. vites ve 2. vites ile dik yokuş çıkışlarındaki kararsızlık çok can sıkıcı , bazen 1. viteste araç bir süre bekleyip hareket ediyor...bu gerçekten can sıkıcı...manuel kullanarak çözmeye çalışıyorum...ama 1300 kg lik araç için bu motor 1. vites ve 2. vites performansı ile bence sınıfta kalmış...uzun yolda dediğim gibi oldukça memnun kaldım; kesinlikle keyifli, performanslı ve kullanımı rahat...
Fren mesafesi konusunda başarılı ve güvenli , ama fren dozajlaması hemen hemen hiç yok..9 ay oldu ilk defa bir fren sisteminde bu kadar sıkıntı yaşıyorum...hala bazen sanki acemi sürücüler gibi  birden frene basmışım gibi araba küt diyeöne yığılıyor...bu da şehir içinde çok can sıkıcı...
ABS'si muhteşem diyeceğim...yanlış hatırlamıyorsam ilk defa bir hafta önce acil ihtiyacım oldu...
Çamlıcadan aşağıya inerken bir anlık saliselik bir dalgınlığımdan öndeki araca vuracaktım az daha...yağmurlu havada çok ani,çok sert ve çok uzun bir fren yaptım...imkanı yok durmamım aracı çok hafif ama çok hafif bir sağa yönlendirme ile öndeki araçtan kurtarabildim...ABS'sine 10 numara diyebilirim...
Yol tutuş önceki TOYOTA'lara göre daha başarılı ama üzülerek söylüyorumki...1999 model FORD Focus sedanların hala gerisinde, bu da çok üzücü,10 sene öncesinin hem de aynı sınıf,sedan bir aracın yol tutuşunu yakalayamamışlar hem de daha kalın lastiklerle olmasına rağmen...benim için tatminkar bir yol tutuşu olduğunu söyleyebilirim...
Direksiyon sistemi şehir içinde muhteşem rahat bence...çok ama çok konforlu olmuş...bir de ilk defa bir direksiyon düzde iken biraz yamuk demedim :)))) aslında biraz yamuktu ama daha ilk haftasında götürüp düzeltirdim serviste,benim de takıntım bu işte, yamuk duran direksiyona dayanamıyorum:)...yaklaşık 16.000 km'dir. bir milim değişmedi...bu konuda  süper diyebilirm...
Uzun yolda direksiyon sertleşmesi de gayet başarılı ama  tam benim istediğim kadar ya da Focustan alıştığım kadar yolu direksiyonda hissedemiyorsunuz...Focus bu konuda gerçekten çok başarılı hem de bu yaptığım karşılaştırmayı 1999 ve 2002 model focuslarla yapıyorum...yeni focusların içine dahi oturmadım...çünkü dış ve iç tasarımını değiştirerek bana göre katlettiler güzelim Focusu....o yüzden küstüm focusa :)))))....
Amortisör konforu beni hayal kırıklığına uğrattı açıkcası. Araç tümseklerde ve çukurlarda felaket derecede zıplıyor ve sağa sola kasılıyor bana göre felaket derecede rahatsız edici...Ben ce Auris ne yapacağına karar verememiş...bir yandan araç için spor diyorlar ve bu yüzden amortisörleri sert diyorlar...ama madem spor neden bu kadar yüksek dizayn edilmiş ???? aracın içine girince ben bile sanki bir SUV'un içinde oturuyorum hissine kapılıyorum...tavan yüksekliğine bakınca spor durmuyor hiç de...bir aile otomobili havasında içi...burada ciddi bir çelişki içinde kalmış Auris...
Ön konsolda hala bu sert plastiği kullanmalarını yakıştıramadım açıkçası...Güney Afrikadan gelen Corollalara bakıyorsunuz daha yumuşak kauçukumsu bir malzeme kullanılmış...yani 40.000 TL verdiğiniz araçta artık bunlar airbag  gibi standart şeyler olmalıydı diye düşünüyorum...hala o garip sert plastik malzeme; daha şimdiden ön konsoldan gıcırdama sesleri gelmeye başladı bile.
Üst torpido gözünü hiç yazasım gelmiyor, yani iki parmağınızla zorlasanız kırıp atacaksınız gibi..çok ama çok basit bir şey çok zayıf malzeme...
Yakıt tüketimi benim beklentilerimin oldukça üzerinde oldu özellikle 10.000 km bakımından sonra...bir önceki aracım Peugeot 206 1.4 HDI ya göre çok fazla yakıyor...206 ile şehir içi tüketimim 5,5 lt. idi 4,5 sene boyunca...Auris ile şu anda 7,1 lt...çok fazla diye düşünüyorum...hemde Aurisi çok ama çok daha ağırbaşlı kullanmama rağmen...dediğim gibi ilk 10.000 km de 6,1 lt. iken şuan şehir içinde 7,1 lt'ye çıktı...neyse yine servise gideceğim galiba :):))) herhalde hava filtresini değiştirirler diye düşünüyorum, bilgisayara falan bağlarlar...ama kafama taktığım şu : 10.000 km de değiştirmemişlermiydi bu hava filtresini :)))) ben değiştirdiler diye biliyorum :))))) neyse ona da bakacağız :)))))
Arka koltuk diz mesafesi şaşırtıcı derecede uzun tutulmuş..arka koltuktakiler bu konuda çok rahatlar diye düşünüyorum...
Arka çapraz görüş tam bir felaket...arka cam sileceğinin konumlandırılışı tam bir felaket, camın yarısı temizlenebiliyor sadece...diğer hatchbaclere baktım çok başarılı arka silecek yerleşimleri var...Auris bu konuda ciddi sınıfta kalmış diyebilirim....ön çapraz görüşte de çok ciddi sıkıntı var...
Dizel sesi çok az gerçekten çok az... en azından 206 HDI ile kıyaslanamayacak derecede az ve oldukça titreşimsiz çalışıyor.Ama ses yalıtımı çok iyimi derseniz...bana göre çok güzel diye düşünüyordum ama geçen haftasonu 308 1.6 HDI ya  binince  ses yalıtımı konusunda 308 in çok ama çok daha başarılı olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim...Hatta test sürüşü sırasında bir ara satış danışmanına bu dizel değil bana şaka yapıyorsun dedirtecek kadar iyiydi ses yalıtımı...
308 ile ilgi daha fazla şey yazmak istemiyorum yanlış anlaşılırım diye korkuyorum...soran arkadaşlara anlatırım.

Herkese çok selamlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2009, 15:03:34 »
Paylaşım için teşekkürler Ahmet Bey, çok akıcı ve detaylı bir test mesajı olmuş.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2009, 15:13:04 »
  Bende paylaşım için teşekkür ediyorum. Yalnız AHmet bey sizden rica, araç hakkındaki görüşlerinizle ilgili bölümü burada kopyalayıp Testler bölümünde Auris Hakkındaki Görüşler başlığı altına yapıştırırsanız eminim daha çok faydalı olabilir diğer arkadaşlarada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2009, 18:32:15 »
Tüm samimi " hoş geldiniz" mesajlarınız, değerli yorumlarınız ve önerileriniz için en içten teşekkürlerimi sunarım.
  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2009, 11:05:32 »
2009 model auris kullanıcısıyım bahsedilen koltuk sorununu ilk günden beri yaşıyorum servise defalarca söyledim fakat bir sonuç çıkmadı toyota bu konu ile ilgili bana imzalı bir yazı bile gönderdi koltukta kusur olduğunu kesinikle kabul etmiyorlar benim asıl merak ettiğim 2010 modellerinde bu koltuk sorunu düzeltilecekmi... biara mahkemeye gitmeyi bile düşündüm bence toyota sorunun farkında fakat kabul etmek istemiyor yaklaşık 16 yıldan beri araç kullanıyorum ve piyasadaki birçok aracı kullanmış ve test etmişimdir ama böylebir koltuk yapısı inanın görmedim...

arkadaşlar birde direksiyondaki sesten bahsetmişler benim direksiyonumdan da tıkırtılar geliyor yol hafif pütürlü olduğu zaman sürekli tıkırdıyor henüz servise iletmedim bu sorunu... birde direksiyon kilidi var benim aracımda direksiyon kilitlenmiyor ben öylebir özelliği yok diye düşündüm :)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2009, 14:24:33 »
Sevgili Atakan Kardeşim,

Yazmayacaktım ama yine dayanamadım...

Bu koltuk problemini ben çok araştırdım diğer forumlarda da aynı sorundan bahseden arkadaşlar olmuş.
Ben de burada yazmadan önce Auris Fan Club diye bir yerde yazmıştım; bir baktım ortalık fanatik kaynıyor.( auris fan club ve benzeri birkaç forumda)
Hayatımda da ilk defa bir foruma yazmıştım...Bir görsen fanatikler nasıl saldırıyorlar inanamazsın.
"İlk defa böyle birşey duyuyoruz....aaaaaaa...nasıl olur vs."...Ben de bunun üzerine aynı forumda eski yazıları bir araştırdım, hiç şaşırmadım...Aynı sıkıntıyı sayısız kişi yazmış...ama şaşılacak olay şu oldu benim için ; "hiç duymadık böle birşey ilk defa senden duyuyoruz bunu" diye yazan fanatikler , bu şikayeti yazan kişilerin hemen altına ciddi söylüyorum hemen altına başka konularla ilgili yazılar yazmışlar; sanki bir üst satırda şikayeti yazan arkadaş hiç bu sorundan bahsetmemiş gibi :) Yahu nasıl duymazsın nasıl görmezsin aynı sayfaya hem de şikayeti yazanın hemen alt satırına yazı yazmışsın:) görmemiş duymamış...Neyse çıkarttım eski yazıları gösterdim de gördüler :).... Körlerle sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar :) Olay bu....
Önce kendine bir oto süngeri beğen, kafanda birkaç seçenek olsun..sonra bir oto döşemecisine git sıkıntını anlat...koltuğu söküp takmak çocuk oyuncağı...taş çatlasa iki saatte işini hallet ve bas git...TOYOTA-SA Merkez ile sinirlerini bozmana gerek yok; zaten adam olsalardı satmazlardı dimi, baktılar olmuyor daha fazla bu kafa ile yediremeyeceğiz millete...2010 modellerde de değişen bişey yok; yine daracık koltuğa o takoz yan destekleri koymuşlar; bacağın o yan desteklerin üzerinde oturuyorsun...Koltuğu geniş yapıp o destekleri yine koysalar süper olacak ama yok...anlatamadık :) Netice de işlerine gelince "Auris spor araç" olduğu için bu koltuk konmuş????????..ama 1.4 motor 90hp MMT dizel 1.300 kg. aracı çekmiyor deyince " bu araç spor araba mı, ekonomik bir aile aracı" diyorlar :))) Yahu bu araba spor ise bu aracın tavanı niye böle yüksek diyince yok bu araba aile aracı diyorlar :)
Direksiyon sorunu bende de vardı; tıkırtı sesi..genel bir sorunmuş...direksiyon mafsalını değiştiriyorlar sağolsunlar...Ama sorun bundan sonra başlıyor...Direksiyon hangi açıda olursa olsun anahtarı çektikten sonra
ufacık bir hareketle kilitleniyordu fabrika çıkış hali ile. Mafsalı değiştirdikten sonra bir baktım direksiyon  farklı açıda duruyorsa yani düz durumda değilse kilitlenmiyor ya da kilitlenmesi için direksiyonu düz duruma getirmen gerekiyor. Bunun da kavgasını yaptık serviste , sonunda gerçeği öğrendik ; mafsal değiştikten sonra fabrika çıkış ayarına getiremiyorlarmış :) oh oh ne güzel :)) bana ne kardeşim bana doğru olan bu ayarı yapın verin değilmi???:)))  boşver kimle uğraşacaksın :) siniri bozmaktan başka eline ne geçecek...boş veeeeeeeeerrrrr .....
Yani mafsalı değiştirttikten sonra direksiyonu önce düz konuma getireceksin sonra anahtarı çekeceksin...böylece direksiyonu kilitlemek için yarım tur direksiyona asılmak zorunda kalmayacakmışsın :)
Tabii arabanı yokuşta park ettin direksiyonu da kaldırıma doğru kırdın , anahtarı çıkarttın..direksiyonu kilitlemek için öyle bir asılıyorsunki dönsün de kilitlensin diye...Ne diyeyim gül gül eğlen :)
Aurisin yan dikiz aynalarına baktınmı hiç; eski Corolladan almışlar :) Sonra "eski kuş serisi kafası" ile araç yapmaya devam ediyorlar deyince sinirleniyor insanlar...O hatalı dikiz aynalarını hiçmi biri farketmez yahu...Ya da en azından "yahu baştan başa yepyeni bir tasarım yapıyoruz, iç tasarımı ve dış tasarımı ile yepyeni bir araç yapıyoruz, şu eski yan dikiz aynalarını buraya koymayalım ayıp olur " demez....
Geçenlerde Toyota-SA Merkezden biri aradı "Ahmet Bey merhabaaaaa, yeni Auris çıktıııııı, 6 ileri vitesssssss, dizelin torkunu da yükselttikkkkkkkk, 5 sene de garanti veriyoruzzzzzz, aracınızı yenilemek istermisinizzzzzzzzzzzzz".......:))))))))
Hadi yaaaa, gerçektenmiiiiiiii, tabiki hemen değiştirelim...aradaki farkı da baban ödeyecek dimi :))))....
Yahu ufak tefek değişiklikleri anlarım, ya da bir ürünün "ürün gelişimini" anlarım...camdan gelen ses, şurdan gelen ses burdan gelen ses...zamanla bunlar gerçek kullanım şartlarında test edilir geliştirmeleri yapılır eski araçlar da çağrılır aksaklıklar giderilir...Ama sen bu kadar araştırma yap yeni bir araç piyasaya sür şaşalı şaşalı...sonra da "aaaaaaaa pardon yanlış olmuş; dizeli 6 vites yapalım, torkunu arttıralım, 5 sene de garanti verelim...Siz bir sene önce aldığınız yeni tasarım bir aracı getirin ölü fiyatına bize verin, üzerine de bir dünya
para bayılın yine ; biz mutluuuuuuuuu siz yine aptal olun" :)))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2009, 17:58:57 »
Ahmet abi sen arabayı satmadın mı hala?Değiştircem diyodun kaç ay önce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2009, 18:21:17 »
Vayyyy jilet Atakan kardeşim...yok satmadım...neden dersen...ÖTV'den dolayı ikinci eli ölü fiyatına alıyorlardı...
Ben de inat ettim özellikle bekledim, iyi de yapmışım ...aracı alacak kişi de hazır...istediğim parayı kenara koydu benden haber bekliyor; ben de yeni gelecek dizel araçları bekliyorum....Bana kızmıyorsun değil mi...Auris MMT ile ilgili olumsuz bişey yazacağım zaman inan tek sen aklıma geliyorsun.."aman kırmayayım" diye inan yazarken hep sen aklımın kenarındasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2009, 01:57:44 »
yok ahmet olur mu ole şey herkesin bi arabadan beklentileri ayrıdır.İyi yapmışsın satmamakla hayırlısı olsun.Benimki mm değil zaten otomatikte sevmiyorum ,bu yaşta vites atmayı çok seviyorum.mm kullanmadım ama şikayeti olan fazla vites aralığı fazla diyolar ama dediğim gibi hiç kullanmadım anlamamda:)Ama bir gün otomatik alırsamda tam otomatik alırım eski sistem yapıştır gitsin:)ne almayı düşünüyorsun ve ne kadara verdin arabayı söylemek istemessen sorun değil ben de seni kırmayım:)benim auriste tek memnun olmadığım kol dayamaydı onu da kendim çözdüm süper bişey yaptım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2009, 09:24:11 »
Sağolasın Atakan...Araca eski motor ustam el koydu; anlaştık...36.500,-TL.'ye ona vereceğim...
Renault Laguna 1.5, Golf 1.6 TDI arsında gidip geliyorum...Yeni Opel Astralara da bir bakacağım...ustam hanımına alıyormuş :)...Benden haber bekliyorlar...ama araç satıldı el sıkıştık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2009, 12:04:31 »
süper vermişsin abi hayırlı olsun.Sen bu dizel sevdasından vazgeç al bi tane accord beni dinle:)boşver diğerlerini.Opel astra yeni kasası güzel görünüyor ama accordun yanında sönük kalır.Bide opel yani her an patates olabilir.golfün yeni dizellerini bilmiyorum eskileri gibi traktörse o kadar para verme derim.laguna güzel ama başında renault var:)sen accord al abi çaponnnnnnn:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2009, 13:47:48 »
Sevgili Atakan Kardeşim,

Yazmayacaktım ama yine dayanamadım...

Bu koltuk problemini ben çok araştırdım diğer forumlarda da aynı sorundan bahseden arkadaşlar olmuş.
Ben de burada yazmadan önce Auris Fan Club diye bir yerde yazmıştım; bir baktım ortalık fanatik kaynıyor.( auris fan club ve benzeri birkaç forumda)
Hayatımda da ilk defa bir foruma yazmıştım...Bir görsen fanatikler nasıl saldırıyorlar inanamazsın.
"İlk defa böyle birşey duyuyoruz....aaaaaaa...nasıl olur vs."...Ben de bunun üzerine aynı forumda eski yazıları bir araştırdım, hiç şaşırmadım...Aynı sıkıntıyı sayısız kişi yazmış...ama şaşılacak olay şu oldu benim için ; "hiç duymadık böle birşey ilk defa senden duyuyoruz bunu" diye yazan fanatikler , bu şikayeti yazan kişilerin hemen altına ciddi söylüyorum hemen altına başka konularla ilgili yazılar yazmışlar; sanki bir üst satırda şikayeti yazan arkadaş hiç bu sorundan bahsetmemiş gibi :) Yahu nasıl duymazsın nasıl görmezsin aynı sayfaya hem de şikayeti yazanın hemen alt satırına yazı yazmışsın:) görmemiş duymamış...Neyse çıkarttım eski yazıları gösterdim de gördüler :).... Körlerle sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar :) Olay bu....
Önce kendine bir oto süngeri beğen, kafanda birkaç seçenek olsun..sonra bir oto döşemecisine git sıkıntını anlat...koltuğu söküp takmak çocuk oyuncağı...taş çatlasa iki saatte işini hallet ve bas git...TOYOTA-SA Merkez ile sinirlerini bozmana gerek yok; zaten adam olsalardı satmazlardı dimi, baktılar olmuyor daha fazla bu kafa ile yediremeyeceğiz millete...2010 modellerde de değişen bişey yok; yine daracık koltuğa o takoz yan destekleri koymuşlar; bacağın o yan desteklerin üzerinde oturuyorsun...Koltuğu geniş yapıp o destekleri yine koysalar süper olacak ama yok...anlatamadık :) Netice de işlerine gelince "Auris spor araç" olduğu için bu koltuk konmuş????????..ama 1.4 motor 90hp MMT dizel 1.300 kg. aracı çekmiyor deyince " bu araç spor araba mı, ekonomik bir aile aracı" diyorlar :))) Yahu bu araba spor ise bu aracın tavanı niye böle yüksek diyince yok bu araba aile aracı diyorlar :)
Direksiyon sorunu bende de vardı; tıkırtı sesi..genel bir sorunmuş...direksiyon mafsalını değiştiriyorlar sağolsunlar...Ama sorun bundan sonra başlıyor...Direksiyon hangi açıda olursa olsun anahtarı çektikten sonra
ufacık bir hareketle kilitleniyordu fabrika çıkış hali ile. Mafsalı değiştirdikten sonra bir baktım direksiyon  farklı açıda duruyorsa yani düz durumda değilse kilitlenmiyor ya da kilitlenmesi için direksiyonu düz duruma getirmen gerekiyor. Bunun da kavgasını yaptık serviste , sonunda gerçeği öğrendik ; mafsal değiştikten sonra fabrika çıkış ayarına getiremiyorlarmış :) oh oh ne güzel :)) bana ne kardeşim bana doğru olan bu ayarı yapın verin değilmi???:)))  boşver kimle uğraşacaksın :) siniri bozmaktan başka eline ne geçecek...boş veeeeeeeeerrrrr .....
Yani mafsalı değiştirttikten sonra direksiyonu önce düz konuma getireceksin sonra anahtarı çekeceksin...böylece direksiyonu kilitlemek için yarım tur direksiyona asılmak zorunda kalmayacakmışsın :)
Tabii arabanı yokuşta park ettin direksiyonu da kaldırıma doğru kırdın , anahtarı çıkarttın..direksiyonu kilitlemek için öyle bir asılıyorsunki dönsün de kilitlensin diye...Ne diyeyim gül gül eğlen :)
Aurisin yan dikiz aynalarına baktınmı hiç; eski Corolladan almışlar :) Sonra "eski kuş serisi kafası" ile araç yapmaya devam ediyorlar deyince sinirleniyor insanlar...O hatalı dikiz aynalarını hiçmi biri farketmez yahu...Ya da en azından "yahu baştan başa yepyeni bir tasarım yapıyoruz, iç tasarımı ve dış tasarımı ile yepyeni bir araç yapıyoruz, şu eski yan dikiz aynalarını buraya koymayalım ayıp olur " demez....
Geçenlerde Toyota-SA Merkezden biri aradı "Ahmet Bey merhabaaaaa, yeni Auris çıktıııııı, 6 ileri vitesssssss, dizelin torkunu da yükselttikkkkkkkk, 5 sene de garanti veriyoruzzzzzz, aracınızı yenilemek istermisinizzzzzzzzzzzzz".......:))))))))
Hadi yaaaa, gerçektenmiiiiiiii, tabiki hemen değiştirelim...aradaki farkı da baban ödeyecek dimi :))))....
Yahu ufak tefek değişiklikleri anlarım, ya da bir ürünün "ürün gelişimini" anlarım...camdan gelen ses, şurdan gelen ses burdan gelen ses...zamanla bunlar gerçek kullanım şartlarında test edilir geliştirmeleri yapılır eski araçlar da çağrılır aksaklıklar giderilir...Ama sen bu kadar araştırma yap yeni bir araç piyasaya sür şaşalı şaşalı...sonra da "aaaaaaaa pardon yanlış olmuş; dizeli 6 vites yapalım, torkunu arttıralım, 5 sene de garanti verelim...Siz bir sene önce aldığınız yeni tasarım bir aracı getirin ölü fiyatına bize verin, üzerine de bir dünya
para bayılın yine ; biz mutluuuuuuuuu siz yine aptal olun" :)))))))

ahmet bey bahsettiğiniz fanatik arkadaşlarla bende karşılaştım bir forumda sorunu dile getirdim fakat birde baktim birkaç fanatik bana saldırıyor hatta beni,m rakip bir araba markasının çalışanı olduğumu ve aurisi karalamaya çalıştığımı falan idda ettiler halbuki ben hayatında ilkkez auris kullanan sıradan bir vatandaşım sırf markasına güvenerek aldığım bir araç ama lanet olsun nefret ettim ve çevremdeki hiçkimseye toyota tavsiye etmiyorum... 2000 model bir şahin 1.4ie kullanmıştım yemin ederim o araçla daha mutluydum ve çok ciddiyim sürücü koltuğu aurise 10 basar :)...
ben bu durumu daha sindirebilmiş değilim toyotadan kultukta bir sorun almadığına dair yetkili imzası taşıyan bir yazı istedim ve gönderdiler bukadarda çok güveniyorlar kendilerine sonuç olarak ciddi ciddi tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum bunların yaptıkları resmen kullanıcıyı aptal yerine koymak...
36500 tl verip belediye otobüsü koltuğu satınalmışım :)

birde yanlara destek olsun deforme olmasın diye koyduk o destekleri diyorlar madem öyle neden corolla nın sürücü koltuğunda yok bu destekler tamam destek olsun diye koymuşsun ama olmamış işte abartmışsın hatalı üretim olmuş kendini rezil edecek yerde çağır servise söktür koltuğu ustana tamir ettir bunu yapmak neden bukadar zor anlamıyorum ama sorsan müşteri memnuniyeti onlar için çok önemli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 12, 2009, 16:06:56 »
Atakan bey, tanışma bölümünde tanışma yapmamışsınız, burada da tanışma fanatikliği vardır :) Lütfen öncelikle tanışma bölümüne uğrayın, aksi halde diğer forumlardaki gibi Auris karalaması yaptığınız sonucuna burada da varılabilir.

Birçok tanıdığım Auris'in koltuğu ile oldukça rahat bu arada, biraz gençlere yönelik tasarlandığı için Auriste Corolla'nın konforunu beklemek yanlışlık olur.
İnsanlar 10'a ayrılır