Gönderen Konu: auris sürücü koltuğu sorunu  (Okunma sayısı 17911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: auris sürücü koltuğu sorunu
« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 17:37:39 »
Hadi bakalım Atakan Kardeşim burdan yak :)...
Sen beni dinle...hiç sinirini bozma...Servisler de bu olayı kabul ediyorlar artık.
30.000,-km bakımında MT arkadaşlardan biri sağolsun yanıma geldi..."abi böle böle... bu koltuk ile ilgili  benzer şikayetler çoğaldı...sen ne yaptın ?...TOYOTA'dan ayrılma bir usta var...ona yönlendiriyoruz...git halletsin, burada çözemeyiz bu işi...".
"Sağol sevgili kardeşim ama ben aylar önce hallettim; ama yine de ilgin için teşekkür ederim dedim".

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 12, 2009, 17:37:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 12, 2009, 23:37:16 »
Valla diyecek bir şey bulamıyorum... Kusura bakmayın ama kabahat sizde... Alacağı arabayı bir kere bile binmeden karar veren sonra şikayet eder durur... Ama 36500 TL çok iyi bir rakam... Hayırlı olsun satışınız ve alacağınız yeni araba şimdiden...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2009, 11:07:23 »
Atakan bey, tanışma bölümünde tanışma yapmamışsınız, burada da tanışma fanatikliği vardır :) Lütfen öncelikle tanışma bölümüne uğrayın, aksi halde diğer forumlardaki gibi Auris karalaması yaptığınız sonucuna burada da varılabilir.

Birçok tanıdığım Auris'in koltuğu ile oldukça rahat bu arada, biraz gençlere yönelik tasarlandığı için Auriste Corolla'nın konforunu beklemek yanlışlık olur.

Gülünç olmayın lütfen alper bey hengi spor koltuktan bahsediyorsunuz hayatında hiç spor koltuğa binmemiş bir insanla konuşmuyorsunuz ayrıca ben 28 yaşındayım sanırım genç kategorisine giriyorum 80 kg ağrılığındayım yani obez falanda değilim... kusura bakmayın ama koltuktaki bu kusuru görmek için çok yetenekli olmaya gerek yok yeterki eleştriye açık olun fakat toyota eleştriyi kesinlikle kabul etmiyor kimse bana kooltukta sorun yok bu tamemen senin sorıunun falan demesin bazı arkadaşlar 39000 tl verince bacaklarını hissetmiyor olabilir...
size birşey açıklayayım ben sağlık sektöründe çalışan bir insanım ve iida ediyorum bu koltuk ile ilgili "sürüş güvenliğini tehdit ettiği" ile ilgili bir rapor bile alınabilir zira koltık baldır kısmındaki damarlara baskı yaptığından bacaklarınızı uyuşturmaya bile yol açıyor ben bu konuyu mhkemeye taşısam lehimde karar çıkacağına çok yüksek ihtimal veriyorum işleriin yoğunluğu sebebi ile bu zamana kadar başvuru yapamadım ama en kısa zamanda bunu mahkeme sürecine taşıyacağım sonucu hep beraber görürüz inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2009, 11:37:51 »
Atakan bey, mesajımı tekrar okuyun isterseniz. "Spor" kelimesi geçiyor mu? :) Yaşınızı profilinize yazmazsanız veya tanışma yapmazsanız her türlü yoruma açık olmanız lazım, çünkü sizin kim olduğunuzu bilmeden cevap veriyor olacağız. Ben de 75 kiloyum, ve koltukları bu sorundan ilk bahseden arkadaş çıktığında gidip denedim. Oldukça da konforlu buldum, bahsedilen boyutta yanlardan rahatsızlık verecek hiçbir durum yok. Diğer modellerin koltuklarına göre daha dar oldukları ise doğru. Auris genel olarak dar ve yüksek bir araç.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2009, 11:56:33 »
alper bey "gençlere yönelik tasarım" sözünden ben spor tasarım anlamış olabilirim benim ne anlatmak istediğim gayet açık laf ebeliği yapmanıza gerek yok daha önce söylediğim gibi eğer sorunu görmek isterseniz görürsünüz ama görmek istemezseniz tabiki göremezsiniz ayrıca toyota yüksek fakat dar bir araç değil özellikle vw e oranla daha geniç bir araç hatta piyasadaki en geniş araçlardan birtanesi...

benim asıl merak ettiğim ve sizinle tartışmamın sebebi sizin kendinizi toyota şövalyesi ilan eder tavırlarınız ben koltukta sorun olduğunu düşünüyorum ve bu fikrimi paylaşan bir çok arkadaşım varken ve bu fikirlerimizi görmezlikten gelen birçok toyota fanatiği varken ve herkes bu olayların farkındayken neden hala benim fikirlerimi çürütmeye çalışıyorsunuz???

TOYOTA AURİS'İN SÜRÜCÜ KOLTUĞU SORUNLU (ÜRETİM HATASI) bunu kabul edin artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2009, 13:03:40 »
Siz bu Auris'i alırken hiç test etmediniz mi?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2009, 13:51:46 »
Siz bu Auris'i alırken hiç test etmediniz mi?

Sadece serviste detaylı inceleme fakat 2 gün test sürüşü yapsamda koltuğu farkedemezdim heralde çünkü ilk bir ay koltuk beni rahatsız etmedi sanırım bu süre içinde kultuktaki sert desteklerin üzerindeki sünger deforme oldu ve sertlik daha belirgin hale geldi... test etmek isteyen varsa buyursun gelsin beraber bir toyota bayii sine gidelim bir benim aracımın koltuğundaki sertliğe bakın birde sıfır bir aracın koltuğuna bakın benim aracımdaki süngerin deforme olduğunu göreceksiniz ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
« Yanıtla #27 : Ekim 13, 2009, 14:39:04 »
Atakan kardeşim sen Aurisi hangi tarihte aldın rica etsem söyleyebilirmisin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Ekim 13, 2009, 14:53:34 »
Atakan kardeşim sen Aurisi hangi tarihte aldın rica etsem söyleyebilirmisin?

15 ARALIK 2008 GALİBA TAM HATIRLAMIYORUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 13, 2009, 14:54:16 »
benim asıl merak ettiğim ve sizinle tartışmamın sebebi sizin kendinizi toyota şövalyesi ilan eder tavırlarınız ben koltukta sorun olduğunu düşünüyorum ve bu fikrimi paylaşan bir çok arkadaşım varken ve bu fikirlerimizi görmezlikten gelen birçok toyota fanatiği varken ve herkes bu olayların farkındayken neden hala benim fikirlerimi çürütmeye çalışıyorsunuz???

TOYOTA AURİS'İN SÜRÜCÜ KOLTUĞU SORUNLU (ÜRETİM HATASI) bunu kabul edin artık :)
Kusura bakmayın ama birkaç kullanıcı sorunlu dedi diye sorunlu olarak kabul edecek değilim. Ayrıca hiç kimsenin şovalyesi de değilim. Diğer konularımı okursanız yeri geldiğinde en ağır eleştirileri ben yapıyorum toyota aleyhine, ayrıca günlük kullanımda da toyota kullanmıyorum. Lütfen ön yargılı mesajlar atmadan önce bulunduğunuz ortamı inceleyin.

Dar ve yüksek dedim, oturuş pozisyonu bakımından, yoksa dış boyutlardan bahsetmiyoruz bu konuda.

İlk bir ay rahatsız etmedi diyorsunuz, bunu niye daha önce belirtmediniz?
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2009, 15:39:14 »
Kusura bakmayın ama birkaç kullanıcı sorunlu dedi diye sorunlu olarak kabul edecek değilim. Ayrıca hiç kimsenin şovalyesi de değilim. Diğer konularımı okursanız yeri geldiğinde en ağır eleştirileri ben yapıyorum toyota aleyhine, ayrıca günlük kullanımda da toyota kullanmıyorum. Lütfen ön yargılı mesajlar atmadan önce bulunduğunuz ortamı inceleyin.

Dar ve yüksek dedim, oturuş pozisyonu bakımından, yoksa dış boyutlardan bahsetmiyoruz bu konuda.

İlk bir ay rahatsız etmedi diyorsunuz, bunu niye daha önce belirtmediniz?

Toyota kullanıcısı olmamnıza rağmen neden bukadar kesin yargılar içindesiniz bunu anlamak hayli zor ve ilginç bir durum :)

ilk bir ay rahatsız etmediğini baştan belirtseydin ne değişecekti acaba ??

ayrıca sizin toyota şövalyesi olduğunuzu değil toyota şövalyesi gibi davrandığınızı söyledim ikisinin arasında fark var sanırım

birazda ben laf ebeliği yapayım dedim :))

TOYOTA KULLANICISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 13, 2009, 16:01:27 »
laf ebeliği dediğiniz şeye biz burada tartışma, paylaşım, kritik ve muhabbet diyoruz bir kere. Eğer bu konuda rahatsızlığınız var ise veya fikirlerinize karşı gelen olmasını istemiyorsanız yanlış yerdesiniz.

Yukarıda bahsettim, bu sorun Ahmet bey bu konuyu açmadan önce de gündeme gelmişti (ararsanız o konuyu da bulabilirsiniz) o konu üstüne Toyota bayiine gidip koltuğu inceledim. Diğer koltuklardan dar olduğunu kabul ediyorum, ancak belirtilen bölümlerin bacakların altında kalması çok çok zor, ve bende bu gibi bir problem olmadı.

İlk bir ay rahatsız etmemesi birçok şeyi değiştirebilir malzeme'nin aşınması, hatalı temizleme, koltukların üzerine yanlışlıkla dökülebilecek sıvılar, vs gibi birçok diğer unsur girer işin içine.

Ve de sizin Auris kullandığınızdan çok daha uzun süre Toyota kullanmış biriyim, bunu da ekleyeyim.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Ekim 13, 2009, 17:41:43 »
laf ebeliği dediğiniz şeye biz burada tartışma, paylaşım, kritik ve muhabbet diyoruz bir kere. Eğer bu konuda rahatsızlığınız var ise veya fikirlerinize karşı gelen olmasını istemiyorsanız yanlış yerdesiniz.

Yukarıda bahsettim, bu sorun Ahmet bey bu konuyu açmadan önce de gündeme gelmişti (ararsanız o konuyu da bulabilirsiniz) o konu üstüne Toyota bayiine gidip koltuğu inceledim. Diğer koltuklardan dar olduğunu kabul ediyorum, ancak belirtilen bölümlerin bacakların altında kalması çok çok zor, ve bende bu gibi bir problem olmadı.

İlk bir ay rahatsız etmemesi birçok şeyi değiştirebilir malzeme'nin aşınması, hatalı temizleme, koltukların üzerine yanlışlıkla dökülebilecek sıvılar, vs gibi birçok diğer unsur girer işin içine.

Ve de sizin Auris kullandığınızdan çok daha uzun süre Toyota kullanmış biriyim, bunu da ekleyeyim.

ben sorunumu paylaştım siz direk savumaya geçtiniz hala laf ebeliği yaptığınızı düşünüyorum yeterli bilgiye sahip olmadığınız konularda yorumyapmak zorunda hissetmeyin kendinizi lütfen...

benim sorunumu yazmamdaki amacım benimle aynı sorunu yaşayan insanlarla fikir alışverişi yapmak...

alper bey benden çok daha fazla toyota kullanmışsınız (bu kanıya nerden vardığınızı da anlamış değilim) kusura bakmayın sanırım bu konuyu sizinle tartışmamam gerekiyor... yorumlarınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 13, 2009, 18:37:27 »
ben sorunumu paylaştım siz direk savumaya geçtiniz hala laf ebeliği yaptığınızı düşünüyorum yeterli bilgiye sahip olmadığınız konularda yorumyapmak zorunda hissetmeyin kendinizi lütfen...

benim sorunumu yazmamdaki amacım benimle aynı sorunu yaşayan insanlarla fikir alışverişi yapmak...

alper bey benden çok daha fazla toyota kullanmışsınız (bu kanıya nerden vardığınızı da anlamış değilim) kusura bakmayın sanırım bu konuyu sizinle tartışmamam gerekiyor... yorumlarınız için teşekkürler...

Atakan, sen sorununu paylaştın, Alper de kendi izlenimlerini paylaştı. Senin koltuğun sorunlu da olsa, sorunsuzda olsa Alper açısından bir sorun yok. Farzetki alper senin bu düşüncene karşı çıktı; bu tamamiyle onun kişisel görüşü;  biz burada bir kurumu temsil etmiyoruz. Eğer niyetin şikayetini Toyota yerine bize yazıp, bizden sorunu çözmemizi istiyorsan, ne yazıkki yanlış yerdesin. Ve kullandığın uslüp ne yazık ki bizim bu site içersinde olmasını istediğimiz şey değil. biz burada bir aile, abi-kardeş (abla vs; sonuçta bayan üyelerimizde var) ilişkisi olmasını istiyoruz.

Aynı zamanda yeni üyelerin kendileri tanıtıp, profillerinde ki eksik bilgileri de tamamlamaları gerektiğini düşünüyoruz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 13, 2009, 18:56:41 »

Bu konuya nerden vardık düz mantık yapalım hiç bişe bilmesek bile Alperin profil bilgileri tam herşey görülüyor.... Adam 25 yaşında... ve ae92 Corollası vardı... Bu kodlu kasalarda en son 92de çıktı yani en az bi 17 yıla tekabül eder bu durum....

Peki siz kaç yaşındasınız bana göre 15 Mehmet e göre 35 Aliye göre 10 ;)

Burdanda ortaya çıktığı gibi biryere üye oldunuzsa eğer önce kuralları okuyunuz hani genelde olur ya aşağıda bi kutuya tik atılır okudum kabul ediyorum diye ama hiç okunmaz o kurallar değil mi !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 13, 2009, 21:09:03 »
Ben sadece bilgim veya tecrübem olan konularda cevap yazıyorum, bir sürü şikayet/problem/sorun türünde konu var sitede, isterseniz inceleyin bakalım cevaplamış mıyım hepsini. Savunma moduna geçtiğimi düşünmeniz bahsettiğiniz diğer sitelerde karşılaştıklarınız yüzünden olabilir, böyle bir durum söz konusu değildir. Bu konu da bilgim ve tecrübelerim doğrultusunda cevapladığım bir konudur. Konunun detaylarını ismini vermeyeceğim bir Toyota bayiisinden biri ile detaylı olarak konuştum ve aracı da inceledim. Hatta bu bayii istek üzerine sorunu da çözdü (Ahmet beyinkine benzer bir uygulama ile). Tekrarlıyorum, lütfen kendi kendinize sonuç çıkarmadan önce forumdaki diğer konuları okuyun, kimin nasıl, nelere cevap verdiğini öğrenin. Bu yeni üye olarak sizin sorumluluğunuzdur.
Böyle olsa bile diğer çözüm türetmeye yönelik mesajları görmezden gelmeniz veya tersleyerek geri çevirmeniz haksızlık ve saygısızlıktır.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2009, 23:01:15 »
Böyle olsa bile diğer çözüm türetmeye yönelik mesajları görmezden gelmeniz veya tersleyerek geri çevirmeniz haksızlık ve saygısızlıktır.

Lütfen ban önerdiğiniz çözümü üstteki satırlarda gösterirmisiniz düşüncelerimi açıkça söylemem site yöneticisi olarak sizi ve arkadaşlarınızı rahatsız edecekse isterseniz üyeliğimi iptal edeyim siteyide terk edeyim kendinizi rahat hissedecekseniz benim için sorun değil...

ilk okuldaki arkadaş kavgalarına benzedi bu iş  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #37 : Ekim 14, 2009, 00:56:55 »
atakan adaşım corallanın koltuğu daha rahat diyosan al coralla koltuğu değiştir.Ahmet abide çözüm önerisinde bulunmuş.Ben 16 aydır biniyorum şikayetim yok tıkırtı falan da gelmiyor direksiyondan.Ama koltuk rahatlığı göreceli olabilir rahat etmediysen ya arabayı sat,ya coralla koltuğu taktır ya da ahmet abinin önersini bi dene başka çözümü yok sanırım hatalı deyip direk yargılama bence kişiden kişiye değişir rahatlık konusu.Toyotayı tavsiye etmene gerek yok bilen bilir toyotayı.İçine sinmediyse çözüm ara dediğim gibi.Ama sen haksızsın demiyorum rahat etmemiş olabilirsin gayet doğal bu..
Şahin koltuğu tabiki çok rahattır ben de şimdi en kral yerden alınan koltuk yerine yer minderini tercih ederim.Babamda hala var gayet rahat haklsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 14, 2009, 08:27:35 »
Lütfen ban önerdiğiniz çözümü üstteki satırlarda gösterirmisiniz düşüncelerimi açıkça söylemem site yöneticisi olarak sizi ve arkadaşlarınızı rahatsız edecekse isterseniz üyeliğimi iptal edeyim siteyide terk edeyim kendinizi rahat hissedecekseniz benim için sorun değil...
İlk cevabınız ile birlikte "gülünç" ve "yeteneksiz" ilan edildiğim için çözüm gelmemiş olabilir belki. Yoksa düşünceleriniz ile hiçbir alıp veremediğim yok, istediğinizi düşünebilirsiniz gayet tabi. Ama mesajlarınız üyelik sözleşmesi kapsamında yazılmalıdır.

İlkokul kavgalarına veya herhangi bir kavgaya benzediğine de katılmıyorum. Tartışarak çözüm üretmeyi bilmediğiniz için öyle geliyor olabilir. Öğrenmeye de açık değilseniz size başka söyleyeceğim yok. Umarım koltuk probleminiz çözülür, iyi günler.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #39 : Ekim 14, 2009, 08:52:23 »
iyi dilekleriniz ve çözüm önerileriniz için teşekkür ederim...