Gönderen Konu: auris sürücü koltuğu sorunu  (Okunma sayısı 17910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: auris sürücü koltuğu sorunu
« Yanıtla #40 : Ekim 14, 2009, 08:54:43 »
Hadi bakalım Atakan Kardeşim burdan yak :)...
Sen beni dinle...hiç sinirini bozma...Servisler de bu olayı kabul ediyorlar artık.
30.000,-km bakımında MT arkadaşlardan biri sağolsun yanıma geldi..."abi böle böle... bu koltuk ile ilgili  benzer şikayetler çoğaldı...sen ne yaptın ?...TOYOTA'dan ayrılma bir usta var...ona yönlendiriyoruz...git halletsin, burada çözemeyiz bu işi...".
"Sağol sevgili kardeşim ama ben aylar önce hallettim; ama yine de ilgin için teşekkür ederim dedim".

ahmet bey bu işlemden sonra araç garanti dışı kalırmı acaba yani servisin bu işi yapacağını düşünmüyorum özel bi tamirhanede yaptırmam gerekecek sanırım...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 14, 2009, 08:54:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
« Yanıtla #41 : Ekim 14, 2009, 11:52:59 »
Atakan Kardeşim...
Koltuk minderini değiştirme sonucunda araç garanti kapsamı kalmıyor.
Özellikle Servise sordum (işlemi yaptırdıktan sonra sordum). "Yok abi öyle şey olur mu, hem sıkıntına çare olamadık hem de garanti dışı dersek ayıp olur " dediler.:)Tabi bu gibi konularda Servislerin iyi niyeti de çok önemli.
Benim İstanbulda gittiğim servis bu konuda oldukça anlayışlı görünüyor ve servise gelen müşterilerine oldukça iyi niyetli yaklaşıyor. Daha önceki yazılarımı takip eden arkadaşlar için belki ikinci baskı olacak ama ben Aurisi aldığım yetkili bayinin sahibini tanıyorum. Aracı aldıktan sonra bir kere dahi yanına çıkıp da şikayetlerimle ilgili bir istekte veya şikayette bulunmadım(Bunu özellikle yapıyorum, servisteki arkadaşlar sağolsunlar oldukça yardımcı oluyorlar).Ama takip ediyorum sadece bana değil tüm servis müşterilerine aynı ilgi ve sıcaklık var.
Aksine bazı müşterilerin (özellikle takip edip kulak misafiri oluyorum) öyle terbiyesizce tavır ve ifadeleri varki gözlerime ve kulaklarıma inanamıyorum...
      Koltuk sorunu ile ilgili servisteki arkadaşların bana söyledikleri "abi şimdi koltuğu söküp takarken yanlış bişey olur, altına giremedik o işin" dediler. Neticede gerçek şu; "koltuk dar ve bu yüzden yan desteklerin içindeki çok sert kauçuk doldu malzemesi baldırımın altında kaldığı için 15-20 dk. sonra  bacağımda uyuşma sonra da  acıtma yapıyor" şikayetini ilk defa benden duyduklarını söyleyen MT arkadaşlar aylar sonra "abi benzer şikayetten gelenler oldu; dediğin gibi aynı şikayetten geliyorlar" diye daha sonraki servise gidişlerimde sağolsunlar bana geri dönüş yaptılar. Sıkıntı burada servislerde değil TOTOYA Merkez bu konuda yardımcı olmuyor servislere ve geri dönüşleri de dikkate almıyor. Neticede servisteki arkadaşlar da benzer şikayeti olan müşterileri için Toyota Yetkili Servisinden ayrılma bir ustaya yönlendiriyor müşterilerini    (benim servisim böyle yapıyor en azından).
     Test olayına gelince evet hata bende daha önceki yazılarımda da defalarca yazdım hata bende.Altıncı sıfır arabam ve ilk defa böyle bir şey yaptım, basiretim bağlandı ne diyeyim. Ama test etseydim de bu sıkıntıyı orada anlayabilirmiydim ona da emin değilim. Bir test kaç dakika sürüyor ? Servisin yerine göre de değişiyor test süresi ve test koşulları.Mesela sana aracını ne zaman aldığını şunun için sordum ( Aralık demiştin). Aralık ayında klimayı açıp da nasıl soğutuyor bakalım yapamazdın değilmi? Ya da yapsan ne kadar anlayacaksın kış ortasında klimanın sağlıklı soğutup soğutmadığını. Ya da ben Haziran başı aldım ; farlarının sağlıklı aydınlatıp aydınlatmadığını nasıl görebileceğim(nitekim ilk uzun yolumda sıkıntı yaşadım, servise gelip far ayarlarını değiştirttim ama hala istediğim gibi değil gece sürüşlerinde).Servisler 18:30 da kapatıyor, hava kaçta kararıyor o mevsimde.Ya da sileceklerin çok yoğun yağmur altında yetişip yetişemeyeceğini nasıl test edebilecektik. Ya da Haziran ayında aracın ıslakta nasıl yol tuttuğunu veya yan rüzgar aldığında nasıl gezindiğini nasıl test edeceğim. Ya da sürücü camı hafif açıkken tıkırtı geldiğini nasıl test edebileceğim. Örnekleri çoğaltmak mümkün ama sanırım bu kadar örnekle ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bu yukarıda yazdıklarımı tekrar bir tartışma konusu olsun için yazmadım aman yanlış anlaşılmasın sadece bir fikir jimnastiği yapmak istedim o kadar , aman kimse üstüne alınmasın lütfen...
    Koltuk ile ilgili dediğim gibi önce bir sünger beğen , sonra iyi bir oto koltukçusuna git. sadece koltuğu sökerken alttaki iki kablonun fişlerini söküp takarken usta dikkatli olsun, yeni süngerini mutlaka ortalamasına dikkat etsin , yeni süngerinin altını senin koltuk kasasına uydururkun biraz uğraşması lazım. Bana sünger+işçilik dahil dahil 100,-TL.'ye  malolmuştu. Ya da kendi orjinal süngerindeki sert kauçuk dolguları çıkarttırıp onların yerine yumuşak dolgu doldurttup yine kendi süngerini kullanabilirsin. Bir uyarı daha daha geniş sünger taktırınca orjinal koltuk döşemen orta kısımda kabarık kalıyor; ben herşeyi göze aldığım o gün yap bitsin gitsin usta deyip kestirip attım.Şimdilik tüm koltuklara kılıf taktırdım. Bunu da düşün derim.
    Geçtiğimiz haftasonu Golf 1.6 TDI içine bindim. Şimdi bombayı patlatacağım işte. Hani ben Auris bu para etmez demiştim ya (aynı fikirdeyim hala) ama Golf'ü gördükten sonra Aurisimin içini inanın daha çok sevdim; olacak şey değil..Baktığım Golf 49.500TL. civarı idi bomboş bir araç ??? Araca binmemle inmem bir oldu demek isterdim ama inat ettim uzun uzun bekledim yok olacak şey değil. Yanımda da kız arkadaşım "Aurisin içinin güzelliğine, rahatlığına yaklaşamaz bile" dedik ve yeni Golf'ü kesinlikle beğenmedik. Test sürüşü teklif ettiler ona bile hayır dedik. Auris gerçekten kulanımı müthiş rahat bir araç, MMT'nin 1. vites hantallığı, 2. vitesten 1. vitese düştükten sonra bir süre motorun bayılıp kalması haricinde bu sistem bana göre kullanımı çok rahat ve kesinlikle çok keyifli. Keşke ama keşke 6 ileri MMT, 100-110 hp ve en azından 1.5 motorla çıkarabilselermiş gerçekten süper olacakmış...Ne diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Ekim 14, 2009, 12:07:17 »
Düzeltme :  Koltuk minderini değiştirince araç, garanti kapsamı dışı kalmıyor yazacaktım.
                Bildiğin bir oto döşemecesine götürebilirsin. benim bu konu ile ilgili ilk yazdığım yazılarda yanılmıyorsam benim yaptırdığım yerin telefonunu vermiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #43 : Ekim 14, 2009, 12:50:37 »
ahmet abi golfteki motor sesini nasıl buldun azaltmışlar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #44 : Ekim 14, 2009, 12:55:18 »
ahmet bey teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Ekim 14, 2009, 13:16:28 »
Jilet Atakan..dediğim gibi inan test sürüşü falan yapmadım, motor sesini de duymadım tabiki...ama okuduğum yerlerde yalıtımı süper, ses duyulmuyor diyorlar ama...peugeot 308 1.6 HDI Auto6 test etmiştim; motor sesi dışarıdan yüksekti ama aracın içindeyken başarılı ses yalıtımı nedeni ile neredeyse dizel sesini hiç farketmedim...Golf'ün test sürüşünü teklif etmelerine rağmen yapmadım bu yüzden bişey diyemeyeceğim. Ama iç konforu ve iç estetiği ile Aurise yaklaşamaz bile diyebilirim. Yeni Astra 1.6 CDTI'ları bekliyorum eğer içleri Insignialar gibi olursa gerçekten iyi bir alternatif olabilir diye düşünüyorum. Ama şu da bir gerçek yaş ilerledi 37 oldu. Artık öyle arabanın içinde fazla salınıma falan gelemiyorum :)
       Kızacaksın biliyorum ama c5 1.6 HDI ( senin deyiminle patates Fransız ) gibi D sınıfı 1.6 dizele daha sıcak bakıyorum. Geçenlerde yazmışsın cevaplayamadım ; haklısın şu dizel sevdasından vazgeçsem direkt senin dediğini yapıp Honda Accord alacağım. Gerçekten içi-dışı , oturma pozisyonu vs. tam aradığım araç. Dur bakalım... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ekim 14, 2009, 13:25:09 »
Valla ahmet abi sesi içerden kesiyolar ama bence dışarıda önemli bu konuda da en başarılı toyota kulağı olan bunda hemfikir:)hiç seste yapmasa 49 lira verilmez a3 1.4 tfsı alırsın en azından estetiği var en azından audi golf gibi odun değil:)bence de sana tam oturur accord abi yaşına da gider hem spor hem aile arabası hem makina:)
sakın cıtrıone falan bulaşma aman diyim çukurlardan geçerken düşünürsün :)
opeli de geç accord al yapıştır:)alternatif a3 1.4 tfsı sportpack 5 kapı az yakar çok kaçar.Gidip dizel diye 45-50 verceğine ikisinden birini bi düşün.a-3 3 günde bozdurursun ama c5i zor be abi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Ekim 14, 2009, 13:54:44 »
Ses ile söylediklerine katılıyorum; Toyota dizel sesinin azlığı olsun devirlenmesi olsun gerçekten muhteşem, yağ gibi çalışıyor nımıssız...
Accord alırsam senin gelin araban yapacağım söz... :D ( Tabi sen kabul edersen...bekarmıydın buarada )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Ekim 14, 2009, 13:57:44 »
eyvallah abi saolasın sen al bin ben bekarım evlenmeye niyetim yok:)
2025 accord gelin arabası olanilir:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2010, 00:50:54 »
        Benzinli araçlara takılan hız sabitleyici hala dizellere takılamıyor. Nedendir bilinmez ama dışarda takıyorlar.
abi ben nedenini çok araştırdım ve buldum.nedeni dizellerde turbo var(bilinen bişey).turbo ve dizelin olduğu araçlarda hep aynı devirde sabit araç kullanmak sakıncalıymış abi.hem turboya hem enjektörlere sakıncalıymış.o yüzden size tavsiyem dizel aracınız varsa hep aynı hızda(uzun yol için söylüyorum) kullanmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 11, 2014, 09:54:43 »
Bu konuyu hortlatmakta konunun özü itibarı ile fayda var.

Bende 4 gündür Auris kullanıyorum, 2012 model.Kesinlikle sürücü koltuğu belli bir cüssenin altına göre yapılmış :) 1.86 100 kiloyum ve sol bacağımın şeklini  araç otomatik olmasına rağmen sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum.

Aynı Ahmet bey'in dediği gibi demir gibi birşey var çözemedim.Daha 10000 km de sıfır gibi koltuklarıda döşemecide söktürmek istemiyorum.

İstanbul'da bu konuyla ilgilenmiş arkadaşlar var ise bilgi paylaşabilirler mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 10, 2024, 08:48:09 »
selamlar, son bir yılda 15 kilo kadar aldım. 1.82 boy 98 kiloyum, 2 aydır 2012 auris manuel aracımda yarım saatten uzun süren yolculuklarda, oturma alanının yanındaki destek minder bacağımı acıtıyor. minderlerde demir gibi bir şey var yan koltukta bunlar yok. google da durumu ararken baktım bizim forumda bu konu görüşülmüş. çözüm koltuk minderinin değiştirilmesi ile çözülüyor. sizlerden istanbulda mümkünse anadolu yakasında bu işi çözebileceğim firma tavsiye etmenizi rica ediyorum. iyi günler.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 14, 2024, 14:03:28 »
selamlar, son bir yılda 15 kilo kadar aldım. 1.82 boy 98 kiloyum, 2 aydır 2012 auris manuel aracımda yarım saatten uzun süren yolculuklarda, oturma alanının yanındaki destek minder bacağımı acıtıyor. minderlerde demir gibi bir şey var yan koltukta bunlar yok. google da durumu ararken baktım bizim forumda bu konu görüşülmüş. çözüm koltuk minderinin değiştirilmesi ile çözülüyor. sizlerden istanbulda mümkünse anadolu yakasında bu işi çözebileceğim firma tavsiye etmenizi rica ediyorum. iyi günler.

selamlar, sorunun çözümü için kartal, pendik  çeşitli döşemecilere sorunumu anlatan video atıp fiyat istedim. 1500,1800,3500 olarak fiyat verdiler sonra ümraniye sanayide GF oto döşeme den fiyat aldım 1000 lira dedi.
bugün öğle arası gidip işlem sağlattım. konunun ilk girdisinde yazdığı gibi kauçuk malzeme yok:)
koltuk yerinden alınıp kılıf çıkarıldı, ustaya burada okuduğumu söyledim, o zaman koltuktan kauçuğu çıkarmayalım yapısını bozarız, üzerine sünger yapıştıralım dedi. çok içime sinmedi fakat usta sensin dedim yaptı yerine taktık. oturunca yapıştırdığı gri süngerin hiç bir olumlu etkisi olmadığını üstelik dahada yükseldiği için rahatsız olduğunu söyledim, ustada oturdu haklısın dedi:) tektar sökülüp bu sefer kauçuk parçayı çıkartalım dedik. koltuk minderinin altından falçata ile yararak ulaştığımız sert kısım yine farklı yapıda bir sünger. zamanla özelliğini yitirmiş esneme tölaransı yok denecek kadar az. bu sertleşmiş sünger  temizlenip, boşluklar tekrar sarı sünger ile dolduruldu şimdi sanayiden iş yerime kadar 10 km aracı kullandım rahatsızlık kalmadı. zamanla salarsa da yapacak bir şey yok. ustanın esnaflığını beğendim tavsiye ederim.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.