0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim şu anda beslediğim 1 çift gloster kanaryam var. Dişi olan tepeli, erkek olan kabak, yani tepesiz. Yumurtaları var yavru çıkar mı bilmiyorum.
Beş-altı yaşlarımda, iki tavşan hediye gelmişti. Geceleri varil kapatıyorduk üstlerine 2 gün sonra tünel kazıp kaçtılar.Ortaokulda, fino yavrusu bulmuştum sokaktan(Anasından aldım ). Aldığım yavru, gece ağlayınca mecburen götürüp anasına geri vermiştim. Orta sonda akvaryuma başladım. Kocaman bir japonum vardı. Birgün öldüğünde çok üzüldüm ağladım falan. Annemler akvaryumu şut! Lise çağlarımda bodrumda güvercin beslemeye başladım ancak pektabi kısa sürdü.Aralık ayında balkonda donmak üzere olan 12cm civarı bir çekirge buldum. Küçük bir akvaryumda marul ve salatalık ile besledim. Ağva buluşmasına giderken onu da aldım. "Çekirgeyi salıverdim" şarkısı eşliğinde doğaya bırakacaktım. Bizim delikanlı yolda huysuzlanınca, ümraniye-tepeüstü civarlarında onu susturmak için çekirgeyi salıverdim .Şuanda beş akvaryumum var. ikisinde balık var. Birinde Melek, plati ve çöpçü balıklarım var. Bir çift melek balığı yumurtladı, ancak imkan olmadığı için ayıramadım. Diğer akvaryumumda alman lepisteslerim var. Kısmetse işi ticarete dökücem.Üç ay kadar, balıklara canlı yem olsun diye, su piresi yetiştirdim. Çok evcildiler .
abi süpersin hayvanları yaş evrelerine bölmüşsün..ilkokul ortaokul lise vs vs ..herkeste aynıdır..çocukluk..her hayvana sempati var..
benimde beslediğim 3 adet özel italyan lgoini cinsi tavuğum var en büyük özelliği horozsuz yumurtalamaları.. verimli hayvanlar hergün 3 adet taze yumurta alıyorum onlara bakarak vin yumurta ihtiyacı giderildi..bunun yanı sıra 3 adet ördek yavrusu aldım sözde 2 erkek bir dişi.. renkleri sarı idi beyazlaşır hale dönüyorlar.bir taneside siyah..hepsi aynı yerde kalıyorlar..dostça geçiniyolar..gerçi tek sıkıntıları sesleri sabahın köründe saat kurma olayıda bitti benim için..gıdaklamalrı hergün aynı saatte.. resimlerini paylaşacağım sizlerle..bunun yanısıra..akvaryumumda çeşitli balıklarım vardı 2 hafta önce kırıldı akvaryumum ve bir arkadaşa hediye ettim..ama bir tanesi hariç adı prenses..balık zekası 3 saniyedir diyolar.. ama yemi görünce öyle değil tavuklarım çok sadıktır..yumurtasız bırakmaz..ama ördeklerden iyi bir yani olur gibi tarifleri beklerim
bizim ailenin 5. üyesi kızkardeşim var cindy kendisi 5 yaşında bir rotweillerdir sayısı sürekli değişmekte olan saka kuşlarımız var 6 taneydi en son baktığımda 2ye düşmüşler çok güzel ötüyo keretalar sonra bir adet kuzumuz var adı " zuzu " bir de keçimiz var adı " ercep " bizim ev çiftlik oldu bakalım yakında eşek de alıcaz galiba hatta birazdan resim de eklerim
Müstakil ev sanırım .
Oh maşallah diyeyimde nazarım değmesin. Elindekilerin kıymetini bil Berkcan .
Geçenlerde 2 karganın saldırmasıyla korkup kendini bizim bahçeye atan atmaca yavrusu besliyorum ( Yanlış anlamayın geri bırakıcam )
saolasın abicim kıymet ayrı da sorumluluğu da çok ayrı bir hayvanın bile sorumluluğu çok büyük o açıdan yükü omuzlamak çok önemli her ihtiyacını karşılamak durumunda kalıyorsunuz
abi yavru çıkar inş. ya süper olur..ne zamandan beri var yumurtaları..
İnş çıkar Hasan Abi
Sorma Murat. Bir ara babamı kandırıp, köye yerleşecektim . Mhalle baskısı sebebi ile askıya aldım.Kendi beslediğim tavuğun yumurtasını yemeyi o kadar çok istiyorumki bilemesin . Allah yumurtalarını kırdırmasın Murat .
abi bi ara ayarlıyayım ulaştorayım ben kartaldayım..ayıpsın..
Diğer yandan pek evcil hayvan besliyemiyorum çünkü onlarla sürekli ilgilenmek gerekiyor ancak buna şu an imkan yok benim açımdan, sonuçta onlarıda düşünmek lazım.