Gönderen Konu: Hayvan Dostlarımız...  (Okunma sayısı 13247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Hayvan Dostlarımız...
« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2010, 17:26:00 »
Eyvalaaaah :). Gözzzümsüün :D
ben ciddiyim abi ayarlar bırakırım :D  maşallahları var italyanlar işi biliyor cins o biçim..ligorini.. takır takır boş yok..horozsuz..

Ligorinler tavuk türlerinin en iyi bilinenlerinden biridir. Bütün dünyada beyaz yumurta hâsılatının büyük çoğunluğunu ligorin tavukları verir. Tür İtalya’da türetilmiştir fakat renk çeşitlilikleri İngiltere, Amerika ve Danimarka’da geliştirilmiştir. Beyaz, boz, gümüş, kızıl, benekli, ince benekli (karyağdılı), karışık renkli ve kahverengi renklerde cinsleri vardır. Kahverengileri başlıca açık ve koyu olarak ikiye ayrılır. Bantam (cüce) ligorinler de türetilmiştir.

çok tatlılar..birde böyle sağa sola yatıp tüylerini kirletmeseler..:D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2010, 17:26:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 24, 2010, 18:41:47 »
ben ciddiyim abi ayarlar bırakırım :D  maşallahları var italyanlar işi biliyor cins o biçim..ligorini.. takır takır boş yok..horozsuz..

Ligorinler tavuk türlerinin en iyi bilinenlerinden biridir. Bütün dünyada beyaz yumurta hâsılatının büyük çoğunluğunu ligorin tavukları verir. Tür İtalya’da türetilmiştir fakat renk çeşitlilikleri İngiltere, Amerika ve Danimarka’da geliştirilmiştir. Beyaz, boz, gümüş, kızıl, benekli, ince benekli (karyağdılı), karışık renkli ve kahverengi renklerde cinsleri vardır. Kahverengileri başlıca açık ve koyu olarak ikiye ayrılır. Bantam (cüce) ligorinler de türetilmiştir.

çok tatlılar..birde böyle sağa sola yatıp tüylerini kirletmeseler..:D
Tamam. Bir fırsat bulup akarım karatala Murat :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 24, 2010, 18:42:45 »
de abi köy tavuğu değil o zaman çiftlik tavuğu :P
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Haziran 24, 2010, 18:44:36 »
Olsun. İkram edene bak sn :D.
Hem konuşacağına, al bikaç yerli tavukta, yumurta gonder burulara :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 24, 2010, 18:48:12 »
Olsun. İkram edene bak sn :D.
Hem konuşacağına, al bikaç yerli tavukta, yumurta gonder burulara :D.

ben direk tavuğu gönderirim ama :D artık yermisin yımırtlatırmısın  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 24, 2010, 18:51:50 »
ben direk tavuğu gönderirim ama :D artık yermisin yımırtlatırmısın  -_-
Gerisi bana kaldı yani :D. Öle olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 24, 2010, 19:14:46 »
Eyvalaaaah :). Gözzzümsüün :D

Wayyy ciğerimmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Haziran 24, 2010, 19:22:47 »
Wayyy ciğerimmm
Abi geçmiş olsun. Neyi var ciğerinin :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 24, 2010, 22:18:02 »
Bizimkilerin bir kısmı....

İki yıl önceden kalma bir resim. Şimdi durum çok değişti.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 24, 2010, 22:19:34 »
hiç ısınamamışımdır kedilere  :wacko: |-\
 tabi çok güzel hayvanlar o ayrı temiz yaratıklar ya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 26, 2010, 09:35:08 »
köy tavuğunun nazını beklicem berkcan özel italyadan ithal bunlar takır takır boş yok... :D yanına gittiğinde kucağa atlıyorlar.. bu sabah yine aldım 3 adet..buzdolabinin yumurtalık bölümü doldu.. yakında..bandrol yapıcam..yumurtalara..seri numaraları ymurta misali tse ıso 9000 9001 9002 standartlarında olucak.. :D rusyaya ihracata başlıcam yakında.. :D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 26, 2010, 11:11:34 »
hiç ısınamamışımdır kedilere  :wacko: |-\
 tabi çok güzel hayvanlar o ayrı temiz yaratıklar ya :D
aynen aynen..hep köpek besledim..kedilere karşı köpek gibiyim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #72 : Haziran 27, 2010, 02:02:39 »
Buda benım 3 yasındaki erkek sibirya kurdum Reis :) bundan once 2 yasında 2 tane kurzhar cinsi av köpeğim vardı bakımları zor diye sattım :( sibirya kurdununda bakımı cok zor sıcaga karşı cok dayanıksız.Bu sene bayagı bir büyüdüğü için evın ıcınde bakmakta zorlaştı o yuzden arkadaşımın benzınlıgıne kulube yaptım oarada duruyor :) bol bol ıslanıp pompacılarla oyun oynuyor hos ne zaman ozgur kalsa solugu bızım evde alıyor ama alısacak zamanla en azından kıs gelınce mustakıl evımıze gectıgımız zamana kadar.Kısmetse seneyede arkadasımın golden köpeğinın yavrularından alıcam bir tane ona arkadas :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 27, 2010, 11:19:56 »
hayvanlarla ilgili sorununuz olursa yardımcı olmaya çalışırız biladerim veterinerlik okuyo baytarlık yapar size  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #74 : Haziran 27, 2010, 11:51:03 »
Kediler konusunda çoğu arkadaşa katılıyorum. Şirindirler sevimlidirler ama çok nankördürler sırnaşmalarına sinir oluyorum ama kıyamıyorum yinede köpekler kadar sevmesemde severim yine kerataları .  Evimiz müstakil bahçenin her köşesinde su kapları özellikle yaz sıcaklarında hergün tazelerim yemek artıklarınıda bahçenin en müsait yerine koyarım .

Köpekler konusuna gelince en sevdiğim  köpek Kangal ve Sibirya kurtu.. Sibirya görünüş bakımından çok güzel asalet var karizması var ama görünüşte kalıyor hepsi fazla güçlü değiller.. 1 ay önce bakkala kadar gidiyordum bir abimizde sibiryayı gezdiriyor bende hem muhhabbet hem sibirya kurtlarını sevdiğimden eşlik ediyim dedim. Az ileri gitmeden rotwailler cinsi bir köpek herhalde bağlı değildi bahçenin tellerini aşıp direk sibiryaya saldırdı ama nasıl saldırma bıraksak hayvanı iki parça edicek bir yandan rotwailleri çekiyoruz bir yandan sibiryayı sibirya kaçmaya çalışıyor hayvancık sibiryanın sahibide rotwaillere sinirlenmiş olucakki tekme tokat ne verdiyse girişti hayvana ama nasıl bir köpekse banamısın demiyor zar zor 3 5 kişinin çekiştirmesiyle ayırdık. Sibirya yürüyemiycek durumda adam kucağında direk veterinere. O gün çok acımıştım Sibiryaya.

Kangal konusuna gelince bakım fazla gerektirmez sonucta çoban köpeği asalete güçlülüğe gelince kurtlara karşı ve afrikada çıtalara karşı bile kullanıldığı biliniyor. Biraz sevgi biraz kuru ekmekle kapınızın önünden ayrılmaz bir ömür boyu...

Bizim ev sakinleri sorun çıkarmasa hemen yarın kangal sahibi olucam ama nerdee..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 27, 2010, 18:58:26 »
Kediler konusunda çoğu arkadaşa katılıyorum. Şirindirler sevimlidirler ama çok nankördürler sırnaşmalarına sinir oluyorum ama kıyamıyorum yinede köpekler kadar sevmesemde severim yine kerataları . 
   Kediler konusunda yanlış bir düşünce daha..... Arkadaşlar kedileri neden insan gibi düşünüp yorumluyorsunuz ki?Kedi'yi kedi gibi düşünün.Doğasına inin öyle kişilikleri hakkında yorum yapın.Kedi ve kedigiller her ne kadar evcilleşselerde bir takım genetik özelliklerini kaybetmeden günümüze kadar gelmiş bulunmaktalar.Kedi özgürlüğünü seven,emir altına girmeyi kabul etmeyen bir yapıya sahiptir.Bu nedenle kedi'yi köpek gibi düşününce karşımıza yanlış olgular çıkıyor.Her iki hayvan cinsininde farklı farklı özellikleri mevcuttur.Aynı insanlar gibi.Hatta kedi köpe değilde size kedilerden örnek vereyim.
   Van kedisi suyu ve dolayısıyla yüzmeyide çok sever.Dünyada suyu seven tek kedi ırkıdır.Sahibinden çok yaşadığı yeri benimser.Kendisine müdahele edilmediği sürece misafir onun için problem değildir.Evinin çocuğu dışındaki çocuklar onun için potansiyel bir tehlikedir.
   Ankara kedilerinde sağırlık çok görülür.SAhibini kıskanır,suyu hiçmi hiç sevmez.Yabancıların kendi yaşam bölgelerine girmesini hiç sevmez.Eve gelen bir misafirden yavrularını saklar,göstermez.
   Verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi farklı farklı kişikliklere sahiptir kediler.Diğer hayvanlarda öyleler.Her hayvanı severim.Ayrım yapmadan.Onlarda karşılıksız gerçek sevgi var.Hemde en saf en temiz olanı.Biz insanlar öylemiyiz...Dün akşam Keçiören köprüsüne çıkmak için Samsun yolundan köprü altındaki sıkışık trafikte beklemedeydim.Sol tarafataki Albea'yı kullanan insan müsvettesi,biiip,bipppp,bipppp güvercini görmesine rağmen kuşu ezip geçti şeref yoksunu mahlukat...Düğünde damat gelin beni beklerken,ben şeref yoksunu adamın peşine düştüm.Ama önce güvercini yoldan kaldırdım müsait bir yere koydum.Yavrum leimde can çekişe çekişe öldü.Adamı şelalenin o taraflarda yakaldım ve durdurdum."az önce bir güvercini ezdiniz,farkındamısınız" dedidiğimde "evet fark ettim" dedi gülümseyerek.İşte o anda bende film koptu.Vatandaşa çıkışıp biiippp'lememle kaçması bir oldu...
   Arkdaşlar bu nasıl bir insanlıktır biri bana anlatsın Allah aşkına.Gördüğün halde eziyorsun kuşu ve yolun ortasında öylece bırakıp gidiyorsun.Diyecek hiç bir şey bulamıyorum bu tarz insanlara....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 27, 2010, 19:34:28 »
   Kediler konusunda yanlış bir düşünce daha..... Arkadaşlar kedileri neden insan gibi düşünüp yorumluyorsunuz ki?Kedi'yi kedi gibi düşünün.Doğasına inin öyle kişilikleri hakkında yorum yapın.Kedi ve kedigiller her ne kadar evcilleşselerde bir takım genetik özelliklerini kaybetmeden günümüze kadar gelmiş bulunmaktalar.Kedi özgürlüğünü seven,emir altına girmeyi kabul etmeyen bir yapıya sahiptir.Bu nedenle kedi'yi köpek gibi düşününce karşımıza yanlış olgular çıkıyor.Her iki hayvan cinsininde farklı farklı özellikleri mevcuttur.Aynı insanlar gibi.Hatta kedi köpe değilde size kedilerden örnek vereyim.
   Van kedisi suyu ve dolayısıyla yüzmeyide çok sever.Dünyada suyu seven tek kedi ırkıdır.Sahibinden çok yaşadığı yeri benimser.Kendisine müdahele edilmediği sürece misafir onun için problem değildir.Evinin çocuğu dışındaki çocuklar onun için potansiyel bir tehlikedir.
   Ankara kedilerinde sağırlık çok görülür.SAhibini kıskanır,suyu hiçmi hiç sevmez.Yabancıların kendi yaşam bölgelerine girmesini hiç sevmez.Eve gelen bir misafirden yavrularını saklar,göstermez.
   Verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi farklı farklı kişikliklere sahiptir kediler.Diğer hayvanlarda öyleler.Her hayvanı severim.Ayrım yapmadan.Onlarda karşılıksız gerçek sevgi var.Hemde en saf en temiz olanı.Biz insanlar öylemiyiz...Dün akşam Keçiören köprüsüne çıkmak için Samsun yolundan köprü altındaki sıkışık trafikte beklemedeydim.Sol tarafataki Albea'yı kullanan insan müsvettesi,biiip,bipppp,bipppp güvercini görmesine rağmen kuşu ezip geçti şeref yoksunu mahlukat...Düğünde damat gelin beni beklerken,ben şeref yoksunu adamın peşine düştüm.Ama önce güvercini yoldan kaldırdım müsait bir yere koydum.Yavrum leimde can çekişe çekişe öldü.Adamı şelalenin o taraflarda yakaldım ve durdurdum."az önce bir güvercini ezdiniz,farkındamısınız" dedidiğimde "evet fark ettim" dedi gülümseyerek.İşte o anda bende film koptu.Vatandaşa çıkışıp biiippp'lememle kaçması bir oldu...
   Arkdaşlar bu nasıl bir insanlıktır biri bana anlatsın Allah aşkına.Gördüğün halde eziyorsun kuşu ve yolun ortasında öylece bırakıp gidiyorsun.Diyecek hiç bir şey bulamıyorum bu tarz insanlara....

Vardır ya abi insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum diye ...
 işte artık ben hayvanlara hayvanlık namına yardım etmekten yanayım artık insanlık sıfatı iyi anlamda gözükmemeye başladı gözüme  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #77 : Haziran 27, 2010, 20:00:40 »
Kediler konusunda yanlış bir düşünce daha..... Arkadaşlar kedileri neden insan gibi düşünüp yorumluyorsunuz ki?

Haklısınız Özcan Bey kedilerden nefret etmiyorum. Bende evin içinde olmasada( ev halkı izin vermemesi nedeniyle ) sokak kedileriyle ilgileniyorum suyunu yemeğini koyuyorum bahçeye. nankörlük konusuna gelince benim gibi bazı insanların bencilliği gel pisi pisi dediğinde gelmeyen kedilere sinir oluyoruz ya hayvan bizim her istediğimizi yapıcak değil.. Bencilliğimizden hayvanlara suç atıyoruz bende dahil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Haziran 27, 2010, 20:08:51 »

Belki o kuş devamlı adamın arabasının üstüne pisleyen kuştu, adamda intikamını aldı, nerden bileceksin, değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 27, 2010, 20:34:54 »
En fazla üzüldüğüm bir konu yurtdışından gelen köpeklerin sokaklarda acımasızca öldürülen yada köylerden bile vefasızca uzaklaştırılan yerli ırkların yerine geçmesi. Hatta barınaklarda bile artık yerli ırkların yerlerini almaya başlamaları. Tabi seneler önce ihtiyaç olduğu için getirilen ispanyol ingiliz yda alman av köpekleriyle kurt köpekleri hariç. Bende akvaryumumdaki gözdem olan albino cüce vatozumun  fotoğrafını paylaşıyorum çatallaşan bıyıklarıyla çok heybetli bir balık.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.