0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eyvalaaaah . Gözzzümsüün
ben ciddiyim abi ayarlar bırakırım maşallahları var italyanlar işi biliyor cins o biçim..ligorini.. takır takır boş yok..horozsuz..Ligorinler tavuk türlerinin en iyi bilinenlerinden biridir. Bütün dünyada beyaz yumurta hâsılatının büyük çoğunluğunu ligorin tavukları verir. Tür İtalya’da türetilmiştir fakat renk çeşitlilikleri İngiltere, Amerika ve Danimarka’da geliştirilmiştir. Beyaz, boz, gümüş, kızıl, benekli, ince benekli (karyağdılı), karışık renkli ve kahverengi renklerde cinsleri vardır. Kahverengileri başlıca açık ve koyu olarak ikiye ayrılır. Bantam (cüce) ligorinler de türetilmiştir.çok tatlılar..birde böyle sağa sola yatıp tüylerini kirletmeseler..
de abi köy tavuğu değil o zaman çiftlik tavuğu
Olsun. İkram edene bak sn .Hem konuşacağına, al bikaç yerli tavukta, yumurta gonder burulara .
ben direk tavuğu gönderirim ama artık yermisin yımırtlatırmısın
Wayyy ciğerimmm
hiç ısınamamışımdır kedilere tabi çok güzel hayvanlar o ayrı temiz yaratıklar ya
Kediler konusunda çoğu arkadaşa katılıyorum. Şirindirler sevimlidirler ama çok nankördürler sırnaşmalarına sinir oluyorum ama kıyamıyorum yinede köpekler kadar sevmesemde severim yine kerataları .
Kediler konusunda yanlış bir düşünce daha..... Arkadaşlar kedileri neden insan gibi düşünüp yorumluyorsunuz ki?Kedi'yi kedi gibi düşünün.Doğasına inin öyle kişilikleri hakkında yorum yapın.Kedi ve kedigiller her ne kadar evcilleşselerde bir takım genetik özelliklerini kaybetmeden günümüze kadar gelmiş bulunmaktalar.Kedi özgürlüğünü seven,emir altına girmeyi kabul etmeyen bir yapıya sahiptir.Bu nedenle kedi'yi köpek gibi düşününce karşımıza yanlış olgular çıkıyor.Her iki hayvan cinsininde farklı farklı özellikleri mevcuttur.Aynı insanlar gibi.Hatta kedi köpe değilde size kedilerden örnek vereyim. Van kedisi suyu ve dolayısıyla yüzmeyide çok sever.Dünyada suyu seven tek kedi ırkıdır.Sahibinden çok yaşadığı yeri benimser.Kendisine müdahele edilmediği sürece misafir onun için problem değildir.Evinin çocuğu dışındaki çocuklar onun için potansiyel bir tehlikedir. Ankara kedilerinde sağırlık çok görülür.SAhibini kıskanır,suyu hiçmi hiç sevmez.Yabancıların kendi yaşam bölgelerine girmesini hiç sevmez.Eve gelen bir misafirden yavrularını saklar,göstermez. Verdiğim örneklerde de görüldüğü gibi farklı farklı kişikliklere sahiptir kediler.Diğer hayvanlarda öyleler.Her hayvanı severim.Ayrım yapmadan.Onlarda karşılıksız gerçek sevgi var.Hemde en saf en temiz olanı.Biz insanlar öylemiyiz...Dün akşam Keçiören köprüsüne çıkmak için Samsun yolundan köprü altındaki sıkışık trafikte beklemedeydim.Sol tarafataki Albea'yı kullanan insan müsvettesi,biiip,bipppp,bipppp güvercini görmesine rağmen kuşu ezip geçti şeref yoksunu mahlukat...Düğünde damat gelin beni beklerken,ben şeref yoksunu adamın peşine düştüm.Ama önce güvercini yoldan kaldırdım müsait bir yere koydum.Yavrum leimde can çekişe çekişe öldü.Adamı şelalenin o taraflarda yakaldım ve durdurdum."az önce bir güvercini ezdiniz,farkındamısınız" dedidiğimde "evet fark ettim" dedi gülümseyerek.İşte o anda bende film koptu.Vatandaşa çıkışıp biiippp'lememle kaçması bir oldu... Arkdaşlar bu nasıl bir insanlıktır biri bana anlatsın Allah aşkına.Gördüğün halde eziyorsun kuşu ve yolun ortasında öylece bırakıp gidiyorsun.Diyecek hiç bir şey bulamıyorum bu tarz insanlara....
Kediler konusunda yanlış bir düşünce daha..... Arkadaşlar kedileri neden insan gibi düşünüp yorumluyorsunuz ki?