0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burak bey aynen dediğinizi yapıyorum. Bakıyorum rampa bayılmadan deviri 4000 civarına çekiyorum vites düşürerek. Tabi hanım aracın bağırmasına mütevellit hemem soruyor ne oluyor ya diye diyorum bisey yok rampa çıkıyoruz. Kendi arabalarımdan önce babamın karbüratörlü 1.6 lpg li tipo su vardı. Şuna eminim ki o araç rampayi daha tatlı çıkıyordu. Bizim araçlarda yakıt yakmasın diye motoru gereksiz kasmışlar ve 6 ileri şanzıman da bizi kamyoncu gibi sürekli vites değiştirmeye zorluyor
İstediğiniz kadar devir çevirin, Turbo dizel rampada her türlü atmosferik benzinliyi tokatlar. Tabii motor hacimleri arasında uçuk farklar olmamak kaydı ile.1600 cc, Dizel C-Max kullanıyordum. 1400 kg 240 nm tork ve 109 bg. di. 1600 cc, Benzinli Avensis kullanıyorum aynı ağırlıkta üstelik 132 bg. Gelin görün ki 160 nm tork ve bu tork 4400 devirden sonra tam olarak alınabiliyor. Rampalarda C-Max ı arıyorum. Bir de rampada bir sebeple devirden düştükten sonra benzinli hemen toplamıyor. Dizel torkun tamamını alt devirlerde verdiği için daha çabuk topluyor.
Konya Antalya yolunda Seydişehir'i geçince Alacabel rampası var. Türkiye'deki en dik ve uzun olanlardan biridir. Ben 1.33 Corolla ile çok Bmw Mercedes geçtim o yolda. Büyük ihtimalle solladığım araçlar manuel vitesti, otomatik olsa bayılacak arabalar değil çünkü. Atmosferik motor devir ister. 6000-7000 devire kadar çıkarıyorum yeri geldiğinde. Korkmayın vites küçültün ve gaza basın, motor sesi ürkütücü olabilir ama bilinçli kullanırsanız bir zararı olmaz.
1225 kg , 99 hp / 128 nm torklu bir araç için çok iyi performans. O zaman bizim araçlar çok ağır olduğundan gitmiyor(1400 kg).