Gönderen Konu: 2018 MTV :(  (Okunma sayısı 6031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
2018 MTV :(
« : Ocak 03, 2018, 11:58:05 »
Konunun bir benzeri varsa silinebilir yada taşınabilir.

Arkadaşlar 6-7 yıldır kendi aracımı kullanıyorum ve MTVnin bu kadar yükseldiğini ilk kez gördüm. Kendi aracımdan örnek vermem gerekirse 2015 yılından itibaren 2004 model 2.0 cclik bir araca sahibim.
12-15 yaş aralığındaki aracım için vergi aynen şu şekilde gelişti.

2015  yılında 6 aylık mtv  354 lira iken
2016  yılında 6 aylık mtv  374 lira,
2017  yılında 6 aylık mtv  388 lira,
2018  yılında 6 aylık mtv  485 lira oldu.

her yıl istikrarlı bir şekilde yıllık 30- 40 lira artan MTV bu yıl 200 lira birden arttı. :( Bu durum hiç hoşuma gitmiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

2018 MTV :(
« : Ocak 03, 2018, 11:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
Ynt: 2018 MTV :(
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2018, 12:21:39 »
Önceden her yıl otomatik belli oranda yükseliyordu. Hatta otomatik artıyor biz artırmıyoruz demişlikleri de vardır. Yanılmıyorsam Tansu Çiller idi bunu otomatiğe bağlayan. Artık o artış yeterli gelmiyor olacak ki üstüne ekstra düzenlemelerle zam bindirdiler. Sonumuz hayrolsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2018, 12:49:50 »
konuyu biraz saptıracağım ama istanbulda boğazköprü geçişleri;
1 ocak 2016 - 4,75 TL
1 ocak 2017 - 7 TL
1 ocak 2018 - 8,75 TL
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2018, 13:07:13 »
Yeni yıl MTV vergileri motor hacimlerine göre değişiyor. Benim aracım 2011 model 1,6  A/T 2018 yılı MTV borcu 281 X 2
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2018, 13:14:18 »
yıllık enflasyon oranı kadar artış kurtarmıyordur,köprü ve yollar dolarla yaptırıldığı için,01 ocak dolar kuru üzerinden yeniden değerleme yapılacağı söyleniyordu,bu nedenle artış yüksek oluyordur,bakınız trafik sigortasında bile artış yetmedi 1 kereye mahsus diyerek %5 ek artış olacak,tavan fiyatın üzerine..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2018, 13:24:57 »
Bunun sebebini sorgulamadan araştırmadan, Bilgi sahibi olmak istemeden Facebook, instagram gibi ve bazı basın yayın organlarından devamlı bu konular gündeme getirilip dünyanın en pahalı yakıtını ödüyoruz, en pahalı köprü bizimki gibi kimisi doğru kimisi yanlış haberler yapıp algı yapıyorlar ve halkımız maalesef araştırma gereği duymadan beğen butonuna basıp ya da şike edip yada rettweet yapıp konuya bodoslama dalıyor.

Ben vergi artışından yana birisi değilim bizde çoluk çocuk sahibi orta halli kendimizi döndüren/ döndürebilen vatansever bir Türk evladıyız. Bizide yoruyor bu vergiler vs. Ancak konuya hakim uzman görüşleri ya da bir yerden değil bir kaç yerden belki onlarca yerden karma bir fikir alma düşüncesinde bulunursanız. 2018’in aslında bir Feda Yılı ilan edilmesi gerektiği kanısına varırsınız.

Vergilerin artmasının normal olduğu görüşüne geliriz burada hepimiz çünkü maalesef hala üretmiyoruz tüketiyoruz. Dolayısıyla vergi geliri ile dönen bir şirket olarak olarak düşün Türkiye’yi.

Tamam vergi alınmasın 2018 yılında S400 savunma sistemini almayalım, Eurosam geliştirmesine katılmayalım, tf-x projesi iptal, altay şuan gerekli değil, mpt gelişimi üretimi dursun atak, siha,iha vb araçları üretmeyelim ???

Ya da bunların hepsi üretilsin belediye işleri dursun; metro genişletilmesin, kanal İstanbul ve 3. Havaalanı yapılmasın gibi.

Bu konuda eleştirmemiz gereken tek konu zengin ülke gözükmek ,karizma yapmak, bize şart moydı?
yani cumhurbaşkanlığı binası başta olmak üzere tüm kamu binaları ultra lüks seviyeye getirildi.
Kocaeli valiliği gören varsa  Pentagon gibi birşey oldu. Keza belediye binaları vb yerler hep ultra lüks.

Bunlara gerek var mıydıtartışılır.
- kimisi İslami ülkeleri arasından lider olacaksak bunlar gerekli diyor.
- kimisi şuanda değil öncelik savunma sanayi sonra bina yenilenmeleri yapılabilir diyor.ben bu kısıma atıyorum kendimi.
- kimisi ne gerek vardı haddimizi bilelim diyor.

Yine ultra lüks kiralık araçlar bütçeden 2,1 milyar ₺ götürdü.

Ve bence 2018 feda yılı olacaksa direk maaşımızdan kesin herkes her ay 1-2 gün devlete çalışsa bu etapta herkes mutlu huzurlu olmasa da büyük kesim tarafından kabul görür ve severek yapılır. Milletimiz bu konuda hassas.
Öncelik olarak milletvekilleri ve siyasilerin aldıkları uçuk fiyatları ya düzeltmeli ya da belli miktarını bağış etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Milletin seçtiği vekil ile arasında uçurum sınıf farkı olamaz. Bu konuyu sonuna kadar eleştiririm.
Ancak vergi konusunda hem fikir değiliz.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2018, 13:59:12 »
Konunun bir benzeri varsa silinebilir yada taşınabilir.

Arkadaşlar 6-7 yıldır kendi aracımı kullanıyorum ve MTVnin bu kadar yükseldiğini ilk kez gördüm. Kendi aracımdan örnek vermem gerekirse 2015 yılından itibaren 2004 model 2.0 cclik bir araca sahibim.
12-15 yaş aralığındaki aracım için vergi aynen şu şekilde gelişti.

2015  yılında 6 aylık mtv  354 lira iken
2016  yılında 6 aylık mtv  374 lira,
2017  yılında 6 aylık mtv  388 lira,
2018  yılında 6 aylık mtv  485 lira oldu.

her yıl istikrarlı bir şekilde yıllık 30- 40 lira artan MTV bu yıl 200 lira birden arttı. :( Bu durum hiç hoşuma gitmiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Sayın YALÇIN,

Gündeme getirdiginiz konu sadece MTV için geçerli değil, ana kalemlere (Benzin, elektrik) zam geldiğinde bu domino etkisi yapıyor ve doğal olarak herşeye zam geliyor.

Sebepleri, konusu tartışılabilir, siyasi, sosyal konularda mutlaka herkesin söyleyecek bir sözü olacaktır.
Fakat ( Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir ) sözü sanırım bu günlerde en anlam kazandığı dönemdir.

Saygı ve sevgilerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • Kilometre: 31000
  • 51 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2018, 14:27:13 »
Baştakiler feda yapmayacak ama halk feda yapacak.Bravo  :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2018, 14:41:42 »
Feda yapılacaksa toplum her kesiminden yapılmalı. Aracı olana her koldan feda yaptırılmaz (ÖTV, KDV, MTV, otoyol geçişi, Köprü geçişi, yakıt alımı gibi) ve bunlar çok iyi rakamları oluşturuyor.
Avensis T27 Elegant Ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2018, 14:44:31 »
Direk arabaya el koysunlar  :nija:
Ama ötv ve mtv yi de ödemeye devam edelim.
2018 feda yılı madem :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2018, 14:47:25 »
6.5 yıllık devlet memuruyum ilk maaşım 1788 lira iken 2011 yılında ekmek 45 kuruştu. Yıl 2018 maaşım yeni zamlarla 3.250 lira ekmek 1 lira. Ben ekonomist değilim kendi bütçeme göre bir hesabım var onu söylüyorum ve bu ülkede 6.5 yılda ekmek %.100ün üzerinde zamlanıp benim maaşım bunun gerisinde kalıyorsa bir yerlerde yanlışlık var. Diğer ürünleri söylemiyorum bile. Zamanında hakim savcılara 1 yıl içinde bir devlet memuru maaşı kadar zam yapılıp(2.500 lira) asgari ücretliye 200 lira zam bile zorla veriliyorsa sıkıntı gerçekten çok büyük.

Benim açtığım konu sadece içinde bulunduğum durumun sıkıntısı ve Allaha şükürler olsun eşimde çalıştığı için öyle yada böyle geçinip gidiyoruz. Ya asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaş ne yapsın. Konya da en berbat şehirden uzak evin kirası en az 600 lira. Bunun dolmuşu var hastalığı sağlığı var vs vs. Ağ babalara vergi affı yapılıp, asıl bu vatanın bütünlüğünü savunan ve canını ortaya koyan gariban vatandaşın cebindeki 3-5 kuruşuda vergiyle geri almasını aklım almıyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2018, 15:20:34 »
Direk arabaya el koysunlar  :nija:
Ama ötv ve mtv yi de ödemeye devam edelim.
2018 feda yılı madem :islik:

Maliye Bakanlığı, Herhangi Bir Ürün Almaya Gerek Kalmadan ÖTV Ödeme İmkanı Sunan Yeni Sistemi Tanıttı
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=234966

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2018, 15:32:14 »
Baştakiler feda yapmayacak ama halk feda yapacak.Bravo  :alkis: :alkis: :alkis:

Saygısızlık etmek istemem ancak okumak istemediğiniz yerleri ya da görmezden geldiğiniz yerleri tekrar bi okuyun isterseniz.

İlk önce baştakiler fedakarlık yapmalı diye yazı yazıyoruz adamın yazdığına bak pes!

Bir halk neyi hak ederse öyle yönetilir kafası hiç hoş değil, millete hakaret edemezsiniz.
Şartları ve günümüzü tartışacaksak doğru düzgün bilgili bir tartışma olsun ekşi sözlük mü burası ?
Kulak dolma laflarla yapılan yorumlar yüzünden insanlar gümüzde birbirini kale almıyor umursamaz oldu.
İçi dolu bir şey şöylese karşıdaki gayet güzel herkes dinler cevap verir. Varsa yoksa hep aynı laflar.

Bizim geçmişimizde problem var. Hangimiz birşeyler üretmek üzere yetiştirildik ?
Varsa yoksa oku oku oku sınava git memur ol. Ticaret ile uğraşanlar bugün ihya oldu memur olanlar mühendis olanlar vs normal hayatına devam edip sağa sola vergi vergi vergi diye bağırıyor.

Birinde ,ıkıp demiyor ki üret o zaman arkadaş.
Devlet benim yakınım çiftçiye 750 bin ₺ tak diye hibe verdi. KOSGEB ler çayır çatır çalışıyor. Devlet üretmeyi destekliyor. Sen üretiyor musun ?

Ekmek hesabı yapan hocam o hesabı birde Ette yap.
Dün 1 kg kuşbaşıyı 23,90 ₺ ye aldım. Devlet sağladı bunu. 2011 de ne kadardı bu et ?

Ekmek hesabı yapıyoruz un üretmiyoruz. Üretene destek olmuyoruz.

Kaçınız torku ürün kullanıyor ?
Torku’nun ürün geliştirme büyütme pazarlama stratejilerini takip etti biliyor.
Git markete ithal ürün al bakma bile ne malı olduğuna.  En basitinden cif, deterjan, çamaşır suyu, yıkama bezleri vs hangisini yerli aldın ? 70 yıllık dalan markasını bilir misin ama olur mu protex var.

Üretene destek olun ülke gelişsinvarsa yoksa unilever kullanın ama siz sonra vergi çok. Çok tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2018, 15:51:50 »
Yazılanları gayet iyi okuyabiliyorum.
Dolar,euro,altın,akaryakıt vs vs nerden nereye geldiğine bakalım mı beraberce ;)
Malum devalüasyon tabiri kullanılmıyor artık ama isterseniz paramız ne kadar değer kaybetti beraberce bakarız.Bunun suçu da Bende ya da Sizde değil mi? ;)
Bir şey üretmiyoruz doğru ama zaten ucuz üretilmişi alıp, sosyal devlet olmayı unutmuş kafa yapısını ne yapalım?
Sağlık da muazzam atılımlarla oluşturulan hasta  kuyruk sistemini ve ilaç vs vs ödeme sistemini,
Üretmek dediniz ya evet ;) O da eğitimden başlıyor.İsterseniz onları da konuşalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2018, 16:02:45 »
Saygısızlık etmek istemem ancak okumak istemediğiniz yerleri ya da görmezden geldiğiniz yerleri tekrar bi okuyun isterseniz.

İlk önce baştakiler fedakarlık yapmalı diye yazı yazıyoruz adamın yazdığına bak pes!

Bir halk neyi hak ederse öyle yönetilir kafası hiç hoş değil, millete hakaret edemezsiniz.
Şartları ve günümüzü tartışacaksak doğru düzgün bilgili bir tartışma olsun ekşi sözlük mü burası ?
Kulak dolma laflarla yapılan yorumlar yüzünden insanlar gümüzde birbirini kale almıyor umursamaz oldu.
İçi dolu bir şey şöylese karşıdaki gayet güzel herkes dinler cevap verir. Varsa yoksa hep aynı laflar.

Bizim geçmişimizde problem var. Hangimiz birşeyler üretmek üzere yetiştirildik ?
Varsa yoksa oku oku oku sınava git memur ol. Ticaret ile uğraşanlar bugün ihya oldu memur olanlar mühendis olanlar vs normal hayatına devam edip sağa sola vergi vergi vergi diye bağırıyor.

Birinde ,ıkıp demiyor ki üret o zaman arkadaş.
Devlet benim yakınım çiftçiye 750 bin ₺ tak diye hibe verdi. KOSGEB ler çayır çatır çalışıyor. Devlet üretmeyi destekliyor. Sen üretiyor musun ?

Ekmek hesabı yapan hocam o hesabı birde Ette yap.
Dün 1 kg kuşbaşıyı 23,90 ₺ ye aldım. Devlet sağladı bunu. 2011 de ne kadardı bu et ?

Ekmek hesabı yapıyoruz un üretmiyoruz. Üretene destek olmuyoruz.

Kaçınız torku ürün kullanıyor ?
Torku’nun ürün geliştirme büyütme pazarlama stratejilerini takip etti biliyor.
Git markete ithal ürün al bakma bile ne malı olduğuna.  En basitinden cif, deterjan, çamaşır suyu, yıkama bezleri vs hangisini yerli aldın ? 70 yıllık dalan markasını bilir misin ama olur mu protex var.

Üretene destek olun ülke gelişsinvarsa yoksa unilever kullanın ama siz sonra vergi çok. Çok tabi.

Bak güzel kardeşim çok güzel noktaya değinmişsin ama burada kimseyi tanımadan etmeden üretmiyor üretene destek vermiyor diye eleştiremezsin. Bugün kilosunu 23.90 liraya aldığın eti 2 ay öncesine kadar kaç liraya alıyordun? Ki şuan 23.90a aldığın et yerli bile değil. Yerli üretime destek konusunda (market alışverişinde) benimle bu konuda yarışamayacağını iddia edebilirim. En basitinden eşim Bingo çamaşır deterjanından pek memnun olmamasına rağmen ısrarla Bingo aldırıyorum. Özellikle şampuan konusunda bir reyona girdiğinde hemen hepsi yabancı sermayeli(özellikle israil) ürünler mevcut. Ben yıllardır Eyüp Sabri Tuncerin şampuanını kullanıyorum. Çoğu marketlerde bulunmuyor bile bulduğum yerde 3-4 tane alıyorum.  Torku konusunda ise Torkunun memleketinde yaşıyorum :)

Burada tüketene şikayetçi olmaktan daha çok bu ürünleri satana sattırana engel olmalısın. Yoksa insan oğlu herşeyin en iyisini ister. Hangi restorana gittiğinde cococola ürünlerinin dışında bir ürünle karşılaştın. Ben özellikle Cola Turka istiyorum ama hiç birinde Cola Turkaya denk gelemedim. Restaronların bahanesi ise herkes cocacola istiyor diyorlar. Sen hele bi ondan vazgeç varsın millet kebabını yemeğini ayranla meyve suyuyla içsin. Son geçtiğimiz Kudüs gündeminde adını hatırlayamadığım müslüman bir ülke İsrail mallarının piyasaya girişini yasakladı. Biz ki müslümanların başı olarak kabul edilen bir ülke olarak kınamak ve bir kaç miting dışında ne yaptık?

Evet devlet teşvik konusunda çok destek verdi. Aklını kullanan cesareti olan bu destekle hem kendisine hemde başkalarına istihdam sağladı. Ama içimizde hain insan az değil. Devletin hayvancılık için verdiği destekle yüzlerce büyükbaş hayvan alıp hepsinin hasta olmasını sağlayarak sigortadan para alanları da duyduk. Devlet devletliğini yapıyor yapmaya da devam edecektir Allah'ın izniyle. Vatandaş bu konuda aslında çok hassas yerli üretim olsun onu destekleyelim diyen çok. Çok arkadaşım var yerli otomobil çıksın da alalım diyen ancak bu denetim konusunda maalesef kamu kurumları yetersiz kalıyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2018, 16:08:07
Ayrıca ben 2005-2010 yılları arasında üniversiteyi Gürcistanda okudum. O yıllarda bizim paramız Gürcü larisinden daha değerliyken mezun olmaya yakınken 1 Türk lirası 1 Gürcü larisiyle birebir denkti şuan ise Gürcü Larisi bizim paramızdan çok çok kıymetli bizim paramızı 2ye 3e katlamış durumda. Peki Gürcüler ne üretiyor? Piyasada ne varsa hepsi ithal ürün. Ürettikleri ve ihraç ettikleri tek bir şey var  oda ŞARAP(benim zamanımda öyleydi). Ve Gürcistanda bulunduğum 5 yıl süresince gözle görülür bir büyüme ve şehirleşme vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2018, 16:20:05 »
Yazılanları gayet iyi okuyabiliyorum.
Dolar,euro,altın,akaryakıt vs vs nerden nereye geldiğine bakalım mı beraberce ;)
Malum devalüasyon tabiri kullanılmıyor artık ama isterseniz paramız ne kadar değer kaybetti beraberce bakarız.Bunun suçu da Bende ya da Sizde değil mi? ;)
Bir şey üretmiyoruz doğru ama zaten ucuz üretilmişi alıp, sosyal devlet olmayı unutmuş kafa yapısını ne yapalım?
Sağlık da muazzam atılımlarla oluşturulan hasta  kuyruk sistemini ve ilaç vs vs ödeme sistemini,
Üretmek dediniz ya evet ;) O da eğitimden başlıyor.İsterseniz onları da konuşalım

Mobil versiyonda yaşını göremedim Metin abi, tabletten yazıyorum.
Abi gözünü seveyim yazılanı görüyorsunda neden önce baştakiler yapsın diyorsun ben zaten onu demişim orda  :D
Dolar Euro bilmem ne bütün döviz artışları yabancı kaynaklıdır. Ülkedeki iyi-kötü durumdan kaynaklı değil bellide tarihimizde ilk defa oluyor bu. Direk müdahale var ekonomiye döviz kısmında.
Bunu görmemek için kör olmak gerek.
Altın ve borsa artışından yorum yaparak ülke kötüye gidiyor diyecek bir ekonomist yoktur herhalde  8-)
Akaryakıt ise dövizle bağlantılı arttı. Vergi çok evet gönül isterdi mazot 2,5 ₺ benzin 3 ₺ sabit olsun ülkenin her köşesinde ama bunu yapmamız için Osmanlı zamanının sınırları falan olması lazım bizde.

Türk parası neye göre değer kaybetti ona bak abi. Sebebinde benden değil bloomberge vakit ayır biraz orada uzmanlar bahşeder zaten.
Ucuza üretileni almak maalesef ki çok değer verdiğimiz İsmet İnönü’nün bize dayattığı en son kazığı oldu.
Uçak üretir durumdan bisiklet üretemez hale Geldik o zamanın 10 yılına bak görürsün Metin abi.

Selman hocam tebrik ederim sizi. Bu şekilde ki kafa yapıları çoğaldıkça o ürünler o raflardan zorla inecek.
Dükkanına onu koyana bende kızardım lakin ürünü kimse almasa herkes bilinçli olsa zaten satamayıp bir sonrakine getirmeyecek ürünü.
Direk ülkeye sokmamak kapalı ticaret politikasına döner bu şekilde bir yere varılmaz.
Emin ol senden daha fazla ben titizim bu konuda.

Et konusunda diyorum ya üretmiyoruz ancak önümüze gelsin yiyelim.
Memur maaşı emekli maaşı yeter bize kafasından çıkması gerek insanların.
Eti bile ithal yiyoruz elin sudanlısı bize et satmaya kalkıyor.
Bi dünya boş arazi var hala yeterli miktarda et üretmiyoruz.

İnsanlarımız çocuklarımız sınava bir memur ol kafasıyla zehirleniyor.
10 kişiden 9 u bu kafada hayatını idame ettiriyor. Aradan 1 tane girişimci çıkıyor.
Halbuki çocuklarımızı girişimci ruhla okulda donatsak 80 milyonluk ülkeden neler çıkar.

Sakarya’da kurulu Arma filtrenin hikayesini araştırıp okuyun lütfen.
Bize böyle kafalar lazım.
10 kişiden 5 i böyle yapıda olduğunda ülke 1 ithal alırken 3 ihraç eder duruma geldiğinde inanın vergiler düşer.

Lakin dediğim gibi lüks kamu binalarını bu dönemde yapmamız gereksizdi 2023 sonrası döneme bırakılabilirdi.
Öncelik savunma sanayi olmalı önce uçak tank gemi bunları hakkıyla üretip sonra lükse para harcamalıydık.

Şimdi 2,5 milyar dolar 4 batarya s400 e
6 milyar dolar Eurosam füze sistemine
Tfx projesi en az 5 milyar dolar

Ki bu etapta kendi uçağımızı üretene kadar 4,5. Nesil uçak almamız gerektiği konuşuluyor su-35, ef2000 gibi bunlarda yine alınırsa ekstradan bütçeye girecek gider kalemi hep.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2018, 17:26:26 »
Döviz ve altın fiyatı sadece dış müdaheleye bağlanamaz.Ülkeyi yönetenlerin hiç mi kabahati yok?Ayrıca dış mihraklara gerek yok, biz kendi kendimizin icabına bakarız ;) Ülkenin ekonomisinin iyiye gittiği falan yok. ;)
Devlet desteği; açıkça aynı düşünceden olmayana destek olunduğunu görmedim.Destek oldun da denetim nerde? Dipsiz kuyu ;)
Savunma harcamaları ile aynı düşünmüyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2018, 18:05:12 »
İyiye gitmiyorda neye gidiyor ?

dolar arttı ülke ekonomisi kötüye gidiyor ağzını bırakalım bu çünkü boş beleş bir şey.
Elle tutulur bir şey söyleyin dinleyelim Metin abi ?

Birde şöyle bir laf var genelde muhalefet olmak için olanlarda herkes kredi çekiyor ekonomi kötü.
Bakın araç satışlarına diyorum, bakıyorlar amaç göremiyorlar. Dedikleri şu herkes kredili araç alıyor.
Tamamda bu tercih meselesi kredili alırsın ya da peşin alırsın yada almazsın.
Kredili alınca ekonomi kötü mü oluyor ?
Bugün Yarisler 80-90 bin aurisler 100 bin corollalar 120 bin Avensisler 150-160 bin ₺ satış rekorları kırıyorlar. Galerilerde araç yok diyorum, tamam ama krediyle alıyorlar işte.

Ya arkadaş krediyle alıyorlarda 120 binlik aracı al o zaman krediyle diyorum bakıyor yüzüme.
Paran olmasa aylık 5 bin ₺ taksitle onu ödemesen sana o krediyi banka verir mi ?

Eee diyorum senin hesaba göre ekonomi kötü kimsede para yok bu yüzden krediyle alıyorlar  :tamam:
Bir araba yüzünden hapise düşmeye razı mısın ?
Eve icra getirmeye razı mısın? Yok.

O zaman bu arabaları alanlar bir yerlerden para çalıyorlar ya da gömü buluyorlar bu ekonomide bu araba satışları olduğuna göre ?
Ya da çalışıp parasını kazanıp çatır çatır ödüyor adamlar arabasının taksitini.

Ama ekonomi kötü ?

-Ama çoğu evde 2 araç var ?

Ama kredili onlar ?

-ama para kazanıp ödüyor adamlar.

Ama Uganda’dan getiriyorlardır belki

:argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2018, 18:21:13 »
Dış borçları ne ile ödeniyor?Boncukla mı?
Bu link Mahfi Eğilmez'in son yazısı; http://t24.com.tr/haber/mahfi-egilmez-yuksek-buyume-mi-dusuk-enflasyon-mu,527066
Tavsiyem bu ve diğer yazılarını okumanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2018, 19:13:16 »
İyiye gitmiyorda neye gidiyor ?

dolar arttı ülke ekonomisi kötüye gidiyor ağzını bırakalım bu çünkü boş beleş bir şey.
Elle tutulur bir şey söyleyin dinleyelim Metin abi ?

Birde şöyle bir laf var genelde muhalefet olmak için olanlarda herkes kredi çekiyor ekonomi kötü.
Bakın araç satışlarına diyorum, bakıyorlar amaç göremiyorlar. Dedikleri şu herkes kredili araç alıyor.
Tamamda bu tercih meselesi kredili alırsın ya da peşin alırsın yada almazsın.
Kredili alınca ekonomi kötü mü oluyor ?
Bugün Yarisler 80-90 bin aurisler 100 bin corollalar 120 bin Avensisler 150-160 bin ₺ satış rekorları kırıyorlar. Galerilerde araç yok diyorum, tamam ama krediyle alıyorlar işte.

Ya arkadaş krediyle alıyorlarda 120 binlik aracı al o zaman krediyle diyorum bakıyor yüzüme.
Paran olmasa aylık 5 bin ₺ taksitle onu ödemesen sana o krediyi banka verir mi ?

Eee diyorum senin hesaba göre ekonomi kötü kimsede para yok bu yüzden krediyle alıyorlar  :tamam:
Bir araba yüzünden hapise düşmeye razı mısın ?
Eve icra getirmeye razı mısın? Yok.

O zaman bu arabaları alanlar bir yerlerden para çalıyorlar ya da gömü buluyorlar bu ekonomide bu araba satışları olduğuna göre ?
Ya da çalışıp parasını kazanıp çatır çatır ödüyor adamlar arabasının taksitini.

Ama ekonomi kötü ?

-Ama çoğu evde 2 araç var ?

Ama kredili onlar ?

-ama para kazanıp ödüyor adamlar.

Ama Uganda’dan getiriyorlardır belki

:argh:
Madem iyiye gidiyor neden her gün zam var? Neden her şey çok pahalı? Neden asgari ücret açlık sınırında? Neden 13 milyona yakın kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor? Neden üniversite okuyup bitirmemize rağmen işe giremiyoruz? Hangi çoğu evde iki araç var? Kaç yılda ödeniyor o krediler?