0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konunun bir benzeri varsa silinebilir yada taşınabilir.Arkadaşlar 6-7 yıldır kendi aracımı kullanıyorum ve MTVnin bu kadar yükseldiğini ilk kez gördüm. Kendi aracımdan örnek vermem gerekirse 2015 yılından itibaren 2004 model 2.0 cclik bir araca sahibim.12-15 yaş aralığındaki aracım için vergi aynen şu şekilde gelişti. 2015 yılında 6 aylık mtv 354 lira iken2016 yılında 6 aylık mtv 374 lira,2017 yılında 6 aylık mtv 388 lira,2018 yılında 6 aylık mtv 485 lira oldu.her yıl istikrarlı bir şekilde yıllık 30- 40 lira artan MTV bu yıl 200 lira birden arttı. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Direk arabaya el koysunlar Ama ötv ve mtv yi de ödemeye devam edelim.2018 feda yılı madem
Baştakiler feda yapmayacak ama halk feda yapacak.Bravo
Saygısızlık etmek istemem ancak okumak istemediğiniz yerleri ya da görmezden geldiğiniz yerleri tekrar bi okuyun isterseniz.İlk önce baştakiler fedakarlık yapmalı diye yazı yazıyoruz adamın yazdığına bak pes!Bir halk neyi hak ederse öyle yönetilir kafası hiç hoş değil, millete hakaret edemezsiniz.Şartları ve günümüzü tartışacaksak doğru düzgün bilgili bir tartışma olsun ekşi sözlük mü burası ?Kulak dolma laflarla yapılan yorumlar yüzünden insanlar gümüzde birbirini kale almıyor umursamaz oldu.İçi dolu bir şey şöylese karşıdaki gayet güzel herkes dinler cevap verir. Varsa yoksa hep aynı laflar. Bizim geçmişimizde problem var. Hangimiz birşeyler üretmek üzere yetiştirildik ?Varsa yoksa oku oku oku sınava git memur ol. Ticaret ile uğraşanlar bugün ihya oldu memur olanlar mühendis olanlar vs normal hayatına devam edip sağa sola vergi vergi vergi diye bağırıyor. Birinde ,ıkıp demiyor ki üret o zaman arkadaş. Devlet benim yakınım çiftçiye 750 bin ₺ tak diye hibe verdi. KOSGEB ler çayır çatır çalışıyor. Devlet üretmeyi destekliyor. Sen üretiyor musun ?Ekmek hesabı yapan hocam o hesabı birde Ette yap.Dün 1 kg kuşbaşıyı 23,90 ₺ ye aldım. Devlet sağladı bunu. 2011 de ne kadardı bu et ?Ekmek hesabı yapıyoruz un üretmiyoruz. Üretene destek olmuyoruz.Kaçınız torku ürün kullanıyor ?Torku’nun ürün geliştirme büyütme pazarlama stratejilerini takip etti biliyor.Git markete ithal ürün al bakma bile ne malı olduğuna. En basitinden cif, deterjan, çamaşır suyu, yıkama bezleri vs hangisini yerli aldın ? 70 yıllık dalan markasını bilir misin ama olur mu protex var.Üretene destek olun ülke gelişsinvarsa yoksa unilever kullanın ama siz sonra vergi çok. Çok tabi.
Yazılanları gayet iyi okuyabiliyorum.Dolar,euro,altın,akaryakıt vs vs nerden nereye geldiğine bakalım mı beraberce Malum devalüasyon tabiri kullanılmıyor artık ama isterseniz paramız ne kadar değer kaybetti beraberce bakarız.Bunun suçu da Bende ya da Sizde değil mi? Bir şey üretmiyoruz doğru ama zaten ucuz üretilmişi alıp, sosyal devlet olmayı unutmuş kafa yapısını ne yapalım?Sağlık da muazzam atılımlarla oluşturulan hasta kuyruk sistemini ve ilaç vs vs ödeme sistemini,Üretmek dediniz ya evet O da eğitimden başlıyor.İsterseniz onları da konuşalım
İyiye gitmiyorda neye gidiyor ? dolar arttı ülke ekonomisi kötüye gidiyor ağzını bırakalım bu çünkü boş beleş bir şey.Elle tutulur bir şey söyleyin dinleyelim Metin abi ? Birde şöyle bir laf var genelde muhalefet olmak için olanlarda herkes kredi çekiyor ekonomi kötü.Bakın araç satışlarına diyorum, bakıyorlar amaç göremiyorlar. Dedikleri şu herkes kredili araç alıyor. Tamamda bu tercih meselesi kredili alırsın ya da peşin alırsın yada almazsın.Kredili alınca ekonomi kötü mü oluyor ?Bugün Yarisler 80-90 bin aurisler 100 bin corollalar 120 bin Avensisler 150-160 bin ₺ satış rekorları kırıyorlar. Galerilerde araç yok diyorum, tamam ama krediyle alıyorlar işte. Ya arkadaş krediyle alıyorlarda 120 binlik aracı al o zaman krediyle diyorum bakıyor yüzüme.Paran olmasa aylık 5 bin ₺ taksitle onu ödemesen sana o krediyi banka verir mi ?Eee diyorum senin hesaba göre ekonomi kötü kimsede para yok bu yüzden krediyle alıyorlar Bir araba yüzünden hapise düşmeye razı mısın ?Eve icra getirmeye razı mısın? Yok.O zaman bu arabaları alanlar bir yerlerden para çalıyorlar ya da gömü buluyorlar bu ekonomide bu araba satışları olduğuna göre ?Ya da çalışıp parasını kazanıp çatır çatır ödüyor adamlar arabasının taksitini.Ama ekonomi kötü ?-Ama çoğu evde 2 araç var ?Ama kredili onlar ?-ama para kazanıp ödüyor adamlar. Ama Uganda’dan getiriyorlardır belki -