Gönderen Konu: 2018 MTV :(  (Okunma sayısı 6033 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: 2018 MTV :(
« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2018, 19:22:21 »

Mustafa bey, ucuz aldığınız et ithal Sırp eti olmasın. Hani yerli malı vurgusu yapmışsıniz (sizinle yerli malı konusunda aynı fikirdeyim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 03, 2018, 19:22:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 03, 2018, 19:26:53 »
Konu gayet seviyeli gidiyor. Forumumuzun ve üyelerinin kalitesini ortaya koyuyor. Teşekkür ediyorum.

Ben de bu mtv konusunu görünce okuduğum bir haber geldi aklıma. Normalde otopark işletmelerinin sigortalarının olması gerekli. Geçen hafta ingilterede bir otopark içindeki yüzlerce araçla yanmış ve de sigorta ile aracı yananların masrafları karşılanıyormuş. Bu durum ülkemizde olsa ne olurdu? Sigorta yaptıran otopark işletmesi çok az ve vatandaş bir olay olduğunda yine mağdur oluyor. Sürücülere sigorta zorunlu zamlı fakat otopark işletmesi açanlara ruhsat verirken sigorta şartı aranmasın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 03, 2018, 19:43:12 »
Saygısızlık etmek istemem ancak okumak istemediğiniz yerleri ya da görmezden geldiğiniz yerleri tekrar bi okuyun isterseniz.

İlk önce baştakiler fedakarlık yapmalı diye yazı yazıyoruz adamın yazdığına bak pes!

Bir halk neyi hak ederse öyle yönetilir kafası hiç hoş değil, millete hakaret edemezsiniz.
Şartları ve günümüzü tartışacaksak doğru düzgün bilgili bir tartışma olsun ekşi sözlük mü burası ?
Kulak dolma laflarla yapılan yorumlar yüzünden insanlar gümüzde birbirini kale almıyor umursamaz oldu.
İçi dolu bir şey şöylese karşıdaki gayet güzel herkes dinler cevap verir. Varsa yoksa hep aynı laflar.

Bizim geçmişimizde problem var. Hangimiz birşeyler üretmek üzere yetiştirildik ?
Varsa yoksa oku oku oku sınava git memur ol. Ticaret ile uğraşanlar bugün ihya oldu memur olanlar mühendis olanlar vs normal hayatına devam edip sağa sola vergi vergi vergi diye bağırıyor.

Birinde ,ıkıp demiyor ki üret o zaman arkadaş.
Devlet benim yakınım çiftçiye 750 bin ₺ tak diye hibe verdi. KOSGEB ler çayır çatır çalışıyor. Devlet üretmeyi destekliyor. Sen üretiyor musun ?

Ekmek hesabı yapan hocam o hesabı birde Ette yap.
Dün 1 kg kuşbaşıyı 23,90 ₺ ye aldım. Devlet sağladı bunu. 2011 de ne kadardı bu et ?

Ekmek hesabı yapıyoruz un üretmiyoruz. Üretene destek olmuyoruz.

Kaçınız torku ürün kullanıyor ?
Torku’nun ürün geliştirme büyütme pazarlama stratejilerini takip etti biliyor.
Git markete ithal ürün al bakma bile ne malı olduğuna.  En basitinden cif, deterjan, çamaşır suyu, yıkama bezleri vs hangisini yerli aldın ? 70 yıllık dalan markasını bilir misin ama olur mu protex var.

Üretene destek olun ülke gelişsinvarsa yoksa unilever kullanın ama siz sonra vergi çok. Çok tabi.

Sayın ÇETİNKAYA,

Öncelikle Şunu belirtmek isterim bu yazımda sizi kırmak, aşağılamak, rencide etmek gibi bir amacımın olmadığını bilmenizi isterim.

Tabiki herkes uygun üslup dahilinde paylaşım yapacak fikirlerine, düşüncelerine katılırız veya katılmayız, fakat buna karşılık sert üslup ile yorum yaparsak malesef birbirimizi incitmekten başka birşey yapmamış oluruz.

Daha önce bu konu ile ilgili yapmış olduğum yorumumda (Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir)cümlesini kullandım.

Siz yorumunuzda "Bir halk neyi hak ederse öyle yönetilir kafası hiç hoş değil), millete hakaret edemezsiniz.
Öncelikle kurduğum cümleyi tam okusaydınız veya tam alıntı yapsaydınız en azından (kişileri okumamak veya okuduğunu anlamamakla eleştirdiğiniz duruma kendinizi düşürmemiş olurdunuz) kelimelerini değiştirerek farklı anlam yüklemesi yapmamış olurdunuz.

Ayrıca kurduğum cümlede hakaret içeren, küçümseyen bir tabir yoktur.
Nasıl yönetiliyorsanız ona layık bir toplum olduğunuza vurgu yapmaktadır.
İyi yönetilen bir toplum için gurur verici bir sözdür ve yöneticileri toplum kendi içinden seçer.
Dolayısı ile iyi yönetiliyorsak zaten bu sözden bir rahatsızlık duymamanız aksine gurur duymamız gerekir.

"Millette hakaret etmek" bu tabiri ne kendime yakıştırırım nede bir başkasına yakıştırırım.
Atıf yapmak yerine yorum sahibini muhattap almanızın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Konu dışına çıktığım için Değerli Dostlarımdan çok özür diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 03, 2018, 19:50:42 »

Mustafa bey, ucuz aldığınız et ithal Sırp eti olmasın. Hani yerli malı vurgusu yapmışsıniz (sizinle yerli malı konusunda aynı fikirde yok)

Hasan bey tamda dediğim noktaya değinmişsiniz. Et üretin yiyelim ? Devlet destekliyor. Yarısı senden yarısı benden diyor  :)

Fakıbaba’yı tanıyan tanır, kafasına koyduğunu yapar. Yıllardır bağımsız adaydı şimdi bakan oldu.
Ve diyor ki vatandaşımız ucuz et yiyecek. 3 yıl sonra dışarıdan et ithal etmeyeceğiz bunun projelerini yaptık hayata geçiriyoruz.

Bunu yaparken Sudan’dan gelen 4$ a ucuz et teklifini ret etti. Neden ? Burada da taşıma suyla değirmen döndüremeyiz bir yola baş koyduk adım adım hayata geçirip 3 yıl içerisinde et ihraç eder hale geleceğiz diye söyledi bilmem duydunuz mu ? Duymadıysanız basında yer aldı.

Et konusunda ülkede üretilen et ülkeye 3 ay ancak yetiyor ya da yetmiyor mecburen dışarıdan geliyor.
Sanki bizde üretilen evleri köpekler yiyorda bu cümleyi kuruyorsunuz.

Şimdi muhalefet olmak isteyen bunada muhalefet olur der ki: o zaman et yeme.  :)
O zaman yerli araba bitene kadar arabaya binme ?
O zaman yerli uçak üretilene kadar uçağa binme ?
O zaman tank yapana kadar tankımız olmasın vs vs.

Böyle bir anlayış olamaz.
Dedim ya cocacolayı ülkede markette yasaklayamazsın böyle bir hakkın yok.
Sen kimsin adam üretmiş satıyor. Almayacaksan alma zorla mı satıyor.
Bizde kafa yapısı ve eğitim seviyesi istenilen düzeyde olsun bunlar marketlerde azalır zaten ama yok olmaz.

Şimdi yerli aracı üreticez diye o zaman toyotayı kovalım ülkeden böyle bir şey yok.

O yüzden yerli üretimin yetmediği yerde ya üreteceksin ya da sırp eti takviye edeceksin.
Ha 3 yıl sonra allah sağlık versin işi başarmasınlar soralım eleştirelim bu et işi noldu hala ithal yiyoruz diye.

Metin abi Metin abi Metin abi  :)

Sözcü okumam normalde ancak göz gezdiririm senin kafaya yakın olduğu için onlardan örnek veriyorum Ege Cansel abimiz var ekonomi yazıları yazıyor bir oku derim dövizle ilgili geçen yazı paylaştı. Dövizden kurtulmanın tek yolu ihracattır diye bir sözü var.

Birde şöyle bir şey var döviz ucuzsa yerli ürün yok olur :)
Her şey kararında güzel.

Selahattin imrohoroğlunun tarımla ilgili analizleri vardı bulup onuda okuyabilirsiniz Türkiye ekonomisinin 50-60 yılı nasıl boşa geçirdiğini ve 2000 lerden sonra nasıl atak yaptığını anlatır.

Türkiye’yi çok sevmez ama o bile itiraf etmiştir daren acemoğlu bakabilirsin bunlar dünyanın sayılı ekonomistleridir.

Mahfi abi Hititlerde takıldı sen çok takılma ona  :D

Gündeme getirdiginiz konu sadece MTV için geçerli değil, ana kalemlere (Benzin, elektrik) zam geldiğinde bu domino etkisi yapıyor ve doğal olarak herşeye zam geliyor.

Sebepleri, konusu tartışılabilir, siyasi, sosyal konularda mutlaka herkesin söyleyecek bir sözü olacaktır.
Fakat ( Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir ) sözü sanırım bu günlerde en anlam kazandığı dönemdir.

Saygı ve sevgilerimle.

Bülent abi direk senin yazınla cevap vereyim bu yazıyı okuyan her insan evladı senin ne demek istediğini çok basit kavrayabilir.
Gurur duyulacak bir şeyden değil, ülkenin kötü halinden dem vurmuşsun ve millet bunu hak etmişki böyle yönetiliyor diyerek millete hakarete gider bu laf benim nezdimde.

Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • 51 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 03, 2018, 20:30:04 »
Sözcü; benim düşüncelerimin yakınından bile geçmez. Son 14-15 yıl üzerine odaklanalım ancak son 50-60 yılın ülkenin gidişatına yön verişini unutmadan.Mahfi EĞİLMEZ babamın oğlu değil.Beğen ya da beğenme bu ekonomide otorite sayılır.Diğerleri gibi.
Neleri satabiliyoruz?Neleri alıyoruz?Aradaki fark ne kadar?Yanılmıyorsam arttı.Dış borç miktarı da.Yerli üreticiye destek vermek sadece para ile oluyorsa burda faydaya dönüşen ne oldu geçirilen süreçte?Biz ne üttük bundan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 03, 2018, 21:32:06 »
konuları her yönüyle tartışıyoruz,tartışmaya devam edeceğiz,her cenahtan faydalı fikirler çıkar,önemli olan bunları değerlendirmek ve doğru olanı bulmak..yüklü masraflarımızdan sigorta konusuna değineceğim,tartışmalı ve mahkemeye intikal eden örnek vererek..daha önce de olmuştu,geçen hafta yine bir avm otoparkında kaza oluyor,sigorta benim mükellefiyetim karayolları için geçerli diyerek ödemeyi reddediyor,konu yargıda..bu yıl kasko yaptırırken daha kapsamlı konuşmamız gerekecek.gelelim et konusuna,bundan tam 50 yıl önce mesleğe başladığımda,köylü yerinde sağ oluyordu,ülkenin muhtelif yerlerinde et balık kurumu kesimhaneleri,devlet yem sanayii fabrikaları,işgal edilmemiş meralar,tarımsal üretim içinde yem ham maddesi yeterince vardı,dışarıya normal veya kaçak olarak hayvan gidiyordu,nüfusumuz daha azdı,şimdi 80 milyonuz,25-30 milyonda turist geliyor,toplamda 110 milyonu beslememiz gerekiyor,1984 ten sonraki reorganizasyonla yapılanma farklılaştırıldı,miras yoluyla topraklar bölündü,üretim düştü,maliyet artı kar haddi verilmediği ve meşakkatli oluşundan dolayı köylü kente göç etti,ucuz fabrika işçisi oldu,ve kısaca bu durumdayız.politik bakış açıları bu gerçeği değiştirmez,vardığımız nokta ortada.bu konuda kitaplar bile yazılır ama forumda ancak bu kadar yer işgal edilir..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '06
  • 51 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2018, 22:32:59 »
Gündeme getirdiginiz konu sadece MTV için geçerli değil, ana kalemlere (Benzin, elektrik) zam geldiğinde bu domino etkisi yapıyor ve doğal olarak herşeye zam geliyor.

Sebepleri, konusu tartışılabilir, siyasi, sosyal konularda mutlaka herkesin söyleyecek bir sözü olacaktır.
Fakat ( Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir ) sözü sanırım bu günlerde en anlam kazandığı dönemdir.

Saygı ve sevgilerimle.

Bülent abi direk senin yazınla cevap vereyim bu yazıyı okuyan her insan evladı senin ne demek istediğini çok basit kavrayabilir.
Gurur duyulacak bir şeyden değil, ülkenin kötü halinden dem vurmuşsun ve millet bunu hak etmişki böyle yönetiliyor diyerek millete hakarete gider bu laf benim nezdimde.

Sayın ÇETİNKAYA,

Bu hiç hoş bir bakış açısı değil ve bu ithamınıza devam ediyorsunuz.
Burada yazdığım alıntı söze bir itirazınız olabilir, fakat "Millete hakaret ediyorsun" diyerek beni itham etmeniz hiç hoş değil.
Sözümün içeriğini benimle tartışabilirsiniz, şundan şundan dolayı bunu kabul etmiyorum diyebilirsiniz.

Sizin düşündüğünüz mantıkla hareket edecek olursak sizin herhangi biri yorumunuza, başka biri şöyle bir yazı yazarsa "Siz bu Milleti aptalmı sanıyorsunuz?, Bu Milletin aklını küçümseyerek hakaret ediyorsunuz" Bu doğru bir yaklaşım olur mu? ve size itirazım konusunda itham etmekten başka ne anlatmış olabilirim?

Millet bir ülkenin tümünü teşkil eder, sizin ile aynı düşünceyi paylaşmayan kısım Millet kavramına girmiyor mu?

Kısaca katılmadığınız noktaları Asli değerlerimize bağlamadan, itiraz noktalarını açıkca ifade ederek tartişabilecek kapasitede olduğumuza inanıyorum.

Buyurun içeriğini bilmediğim sadece "Millete hakaret etmekle" itham ettiğiniz,  itirazınızın olduğu söz üzerine şöyle bir sorum olacak.

Her toplum nasıl yönetilir?

Saygı ve sevgilerimle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 04, 2018, 09:16:39 »
Dünyada kendi kendine yetebilen tarım ülkesiyken şimdi ithal ediyoruz, hemde mükemmel vergi indirim oranları ile. Buyrun okuyun:
https://www.dunya.com/ekonomi/karkas-ette-gumruk-vergisi-ust-siniri-yuzde-40a-dusuruldu-haberi-396623

Yorum sizin...

2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 04, 2018, 12:25:49 »
mustafa arkadasim merak etme burdaki herkes en az senin kadar ulkesini vatanini milletini seven insanlar ama suanki memleketin hali icler acisi kardesim bu bir gercek. arkadaslar lutfen yorum yaparken siyasi gorusumuzu bir kenara birakip oyle yorumlar yazalim.
burasi bir otomobil sitesi o yuzden ben sadece otomobil uzerinden yorum yapacagim. 2016 yilinda 2013 model 1.4 mmt dizel corolla aracimi sigortasi kaskosu kredi faizi harci pulu vs. derken bana tam 70bin liraya mal oldu.
 yurt disinda calisiyorum ve benim 3 yasindaki toyotaya verdigim paraya burda cok degisik grupta daha dolu ve kaliteli araclar var. diger ulkelerin arac fiyatlarina bakiyorum yine bizim ulkemizdeki fiyatlar arasinda ucurum var.
vergi alinsin tabi alinsin ki memleketimiz hizmet gorsun hepimiz faydalanalim. ama verginin de bi adabi olur bir usulu olur arkadas. sifir arac alirken aracin bayi karli satis fiyati + otv + kdv veriyoruz plaka ruhsat noter vs. ucretleri haric. vergininde vergisini veriyoruz bu nasil bi sosyal devlet politikasidir. ustelik sadece arac icin gecerli degil kaskosu sigortasi yillik vergisi  yakiti lastigi butun hepsi fahis fiyata vatandasa satiliyor.
gecen sene sozde luks araclardaki otv'ye zam yapildi denildi ki maksat paramiz yurt disina cikmasin vatandas yerli uretim araclara yonelsin. o zaman ulkede uretilen araclardaki otv'yi dusurun onlarda zamlandi. kamu kurumlarina bakiyorsun kimse kotu arabaya binmiyor. hatta bir belediye baskani passat araci begenmiyordu.
 sonra dolar bir anda aldi basini gitti. denildi ki dis mihraklarin oyunu dolar bozdurma kampanyasi yapildi bizim vatansever saf temiz halkimiz elinde avucunda ne varsa bozdurmaya basladi oteki taraftan bakiyorsun ulkemizdeki mega projeler dolar uzerinden ihale edilip bunu yapan yerli mutahittlere uzun yillarca alim garantisi verildi ustelik dolar uzerinden. ve bu mega projeleri yapan yerli mutahitler devletin bankalarindan kredi kullandilar.
vatandasi bu kadar sikmanin sonu felakettir ornek yani basimizdaki iran bakin en sonunda millet patladi isyan etti.
daha soylenecek cok sey varda yukarida bir abinin dedigi gibi bu forum kadarina yetiyor.
Şeyh Edebali ne demis Ey oğul! Ananı, atanı say! Bereket büyüklerle berâberdir. · Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. · Azminden dönme, çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. · Her işin gereğini vaktinde yap. İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın!
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '04
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 04, 2018, 13:23:55 »

Şeyh Edebali ne demis Ey oğul! Ananı, atanı say! Bereket büyüklerle berâberdir. · Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. · Azminden dönme, çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. · Her işin gereğini vaktinde yap. İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın!

Aynen...
İSRA-37

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 04, 2018, 15:36:17 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2018, 18:47:50 »
Ben Amerikalı değilim İngiliz Alman Fransız değilim. Onların yaşadığı hayat ve benim hayatım bir değil.

Dünya üzerinde 200 küsür devlet var. 1 tanesini bize örnek gösteremezsiniz.
Çünkü hiçbiri tarihi boyunca bu kadar saldırı almamıştır.
Bu yüzden yok Almanya’da Audi şu fiyat Türkiye’de bu fiyat diyemezsin.
Böyle bir mantık yok çünkü.
Gazi Atatürk hayatını kaybetti kaybedeli takmışlar tasmayı bir oraya bir buraya çekiyorlar dünya üzerinde bu kadar ambargo konulan gelişmesi istenmeyen ülke var mı ? Yok.

Bunları söylemek siyasi görüş mü ?

Daren Acemoğlu denen adam ermeninin teki dünyanın en ünlü ekonomistlerinden Türkiye büyüyor ve daha da büyüyecek diyor.
Öbür İngiliz ekonomist çıkıyor Türkiye’nin yükselişi durdurulamıyor diyor.
Bizim vatandaşımız kahve köşesinde ülkenin hali bitik diyor.

Bunları söylemek siyasi görüş mü ?

Eskiden olsa dolar 2 ye katlasa siz çok iyi bilirsiniz o dönemleri kimse yiyecek ekmek bulamazken milletteki bu para nereden geliyor ? Bankalar neden kapanmıyor ? İşsizlik neden azalıyor ?
Her geçen gün kobi sayısı artıyor ? Araç satışları rekor kırıyor ? Akaryakıt satışları rekor kırıyor ?

Bunlar nasıl oluyor ?

Tutturmuş birisi ülkenin hali harap ? Neye göre harap bunu bir açıklayın bilelim.
Bunun cevabı tok olsun ama yok ekmek 1 liraymış benzin 5 liraymış.

Birilerinin uşağı olmadan olabildiğince ekonomimiz şuan iyi. Enflasyon oranı umarım önümüzdeki yıl tekli rakamlarda sonraki yıllarda bir bir düşerek Cumhuriyetin 100. Yılında %4-5 civarında olur.

Şunuda eklemeliyim her zaman doğrunun yanındayım.
Bu dediklerimden kıyasla arabalar ucuz sigorta fiyatları ucuz akaryakıt fiyatları ucuz anlamı çıkmasın.
Gönül ister ki savaş olmasın durumlar böyle olmasa Amerika İsrail denen devletlerin üzerimizde planları olmadan Ortadoğu’da mis gibi bir oraya bir buraya gezelim akaryakıt fiyatları sabit olsun benzin 3 ₺ mazot 2,5 ₺ olsun sigorta 250₺ olsun, 50 bin ₺ ye Auris 60 bin ₺ ye corolla 70 bine avensis 80 bine rav4 binelim.
Ama bu mümkün değil işte keşke olsa.
Ancak bunlar olmuyor diye benzin 5,6 ₺ oldu diye ülke yangın yeri demekte doğru değil.
Bugün benzin 7₺ olsa ekonomik kriz yaşamayız.
Eski ekonomik krizlerin hiçbirini ülkemiz fiilen işgal edilmeye kalkışmadan yaşamayız artık.
Bunuda uzmanlar söylüyor kahve köşelerinde konuşulmuyor.

Eskiden Sovyet tehdidiyle bir nesli oyalamışlar şimdide ekonomik krizle dolarla bilmem neyle oyalamaya çalışıyorlar. Biz burada ticaret yapıyoruz çevremizde ticaret yapan insanlar var burada da ticaret yapan insanlar var  seçim dönemleri, gezi parkı ve 15 temmuz dönemi(1 ay) piyasalarda sıkıntılar oldu.
Bunları göz ardı edip ülkede kriz var diyene hani göster denir  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 04, 2018, 19:24:17 »
Bakıyorum da itham ettikleriniz gibi konuşuyorsunuz Mustafa Bey.Konuş konuş konuş.Belli ki Siz de ticaretinize bakanlardansınız. ;)
Türk Lirası 14 yıldır en az 2-3 kere ciddi kırılma yaşayarak değer kaybetmiş, bununla beraber vatandaşa vergi oranı tavan yapmış (1 lira ederi, 2 lira vergisi), vatandaşın alım gücü düşmüş (Senin düşmediyse benim düştü),işsizlik artmış,dış tıcaret açığı artmış,müsriflikte tavan yapmışız,tarım ülkesi olarak bir sürü kalemi dışardan alıyoruz ve ülke olarak iyiyiz öyle mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 04, 2018, 19:48:08 »
Metin abi saygılar sunarım  :) konuştukça hararetleniyor insan  :D
Geçen gün Kocaeli kayaya uğradım bugünde Dumankaya Gebze’ye uğradım vaktim vardı bi bakayım dedim.
Ellerinde araç kalmamış abi istesen Toyota yok yani şuan  :D alım gücü düştüğü için olabilir.
Ya da Türk lirası değer kaybettiği için insanlar dolarla alıyor sanırım maaşını  :huh:

Valla ben almıyorum bak :)
Ya nasip, helalinden gelsin diyip her sabah düşüyoruz yola.
Avensis bakayım ellerinde kaldı mı kaldıysa fiyat nedir diye girdim aslında, galeriye aracı göremeden döndük  :(
Toyota’yı kötülerim bilen bilir ama iyi yanlarınıda söylerim. Toyota Vs Vw karşılaştırmasında saygı çerçevesinde fikirlerimizi söyledik buradada öyle. Orada da senin gibi söylediğimi anlamayan anlamak istemeyen arkadaşlar niye Toyota biniyorsun o zaman dedi.
Arkadaş yanlışa yanlış doğruya doğru. Ben kendi aracım Auris bir golf higline değil maalesef. Ama aradaki 30 bin ₺ fark kadarda bir fark etmez ancak golf auristen konforlu demem kadar doğru bir şey yok.
Aynı para olsa golf tercih ederim dedim diye Toyota öcü olmadı gözümde.

Ekonomide de aynı şekilde. Şimdi MTV ödeyeceğiz hepimiz. İnan beynim rakama fazla desede gönlüm ülkenin şartlarını bildiği için bu verdiğim vergiyle ülkemin döndüğünü bildiği için gönülden vereceğim.
Tamam rakamlar fazla bunları kabul ediyoruz ancak diğer ülkelerle ben kendi ülkemi kıyaslamam, bunu yaptığım zaman yanlış bir kıyas içine girmiş olacağımdan sonuç baştan yanlış olur.

Tarım konusunu araştırmışlar 2000 lerde ünlü ekonomistler.
Bizi Avrupa 1( İngiltere,Almanya, Hollanda, Avusturya, Fransa vs) ile karşılaştırmayıp, Avrupa 2( Yunanistan,portekiz, İspanya ) ile kıyaslama yapıp ona göre strateji izlememiz gerektiğini söylemişler.

Doğru kıyas yaptığımız zaman objektif olup doğru sonuca ulaşıp ekonomi ve diğer enflasyon gibi rakamları kıyaslayabiliriz.

Ancak şuandaki dünyada dibimizde 100 bin kişilik terör Ordusu kurmaya çalışan ABD ve uşakları varken bu kıyası yapamayız.

Tıpkı s400 alımımız gibi.
1 bataryaya 625 milyon Amerikan parası verdik. 2 yıl önce istesek yarı fiyatına alırdık. Ya da patriotlarla aynı ihaleye soksak belki daha ucuza.
Mecbur kaldık ve tavan fiyattan aldık.

Yıllar önce EF2000 savaş uçağı üretildikten sonra yeterli siparişi alamayıp Türkiye’ye 120 adet alın montaj bizden 160 tane alın hem montaj yapalım hem ihracat lisansı verelim diyip bugün vermemek için köpek çektikleri gibi.

Vergi devletiyiz kabul.
Fiyatlar fazla kabul.
Enflasyon fazla kabul.

Ancak bunları lütfen kıyaslama yapmayın çünkü şartlar başka.
El ense yatan Almanya ile bizim çok farkımız var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • metinnitem1
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 04, 2018, 20:05:00 »
Galerilerde araba kalmaması ve dolarla maaş üzerinden genele yayılıp alıp gücünün düşmeyişini ifade etmek muazzam oldu.Bu durum böyle olsa da (Görüntü böyle.Katılıyorum) ya galerilerde göremediklerimiz.Bunlar da ülkenin az kısmı değil mi?
MTV ve diğer vergileri canı gönülden vermiyorum.Toplanan vergilerle yapılanlar ve yapılması gerekenleri, vergi affı yapılanları görüp, vatandaşa abanan zihniyetten ötürü.
Askeri mevzulara para aktarma hassasiyetini bir de eğitim harcamalarında görebilsek.Dikkat ediyorumda ağzınızdan eğitim ve bilime  dair en ufak birşey çıkmıyor?
Mahfi Eğilmezi Hitit de kaldı dediniz ya, Sizin bahsettiğiniz askeri mevzular da benim için öyle.
Ülkenin gidişatında her bireyin etkisi vardır.Az ya da çok lakin iyi yönetilmiyoruz ve kandırıldık diyerek işin içinden çıkılamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 04, 2018, 20:20:52 »
Mustafa bey kusura bakmayınız araya girdim fakat Daron Acemoğlu'ndan sık sık söz edip de ekonominin iyi olduğunu söylüyor demeniz dikkatimi çekti, kendisini takip ederim ve tam tersi şeyler söyler, gittiğiniz yol yol değil der.
http://www.diken.com.tr/acemogludan-ekonomi-uyarisi-durum-cok-acil-duzeltmek-icin-cok-az-vaktimiz-var/
Bu arada bizim gelişmiş ülkelerden farkımız bizimle uğraşmaları değil, bizim eğitimli insanlara önem vermeyişimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 04, 2018, 21:04:52 »
Başlık altında yazılanların tamamını okudum. Tartışma güzel ancak bir sonuca varması imkansız görünüyor.

Öncelikle her alanda yerli üretimden yanayım ki ister sağ görüşlü isterse sol görüşlü olsun vatanını seven herkesin ortak düşüncesi budur.

Bir devlet neden vergi toplar... Milletine hizmet etmek, okul, yol yapmak, su, elektrik sağlamak,  fabrikalar kurmak istihdam yaratmak,  savunma ihtiyacını karşılamak, yenilikci tarım politikaları geliştirmek için vergi toplar.
Halkta bu hizmetleri en iyi şekliyle almak için vergisini verir. Seçimlerde de gerek hükümet gerekse belediye hizmetleri için en iyi hizmeti vereceğini düşündüğü kişileri seçer.

Seçilen bu kişiler toplanan vergileri uygun olan yerlere harcar. Sistem budur. Aynı evi geçindirdiğimiz bütçe veya şirket bütçesi gibi düşünerek gelir gider dengesi gözeterek harcaması gerekir.

Şimdi burada dananın kuyruğu kopar. Neden mi?
Sözde nüfusumuzun yüzde 98'i müslümandır ama baktığımızda herkes (ben dahil) işlerimizi kolayından nasıl hallederiz. En az vergiyi nasıl veririz. Olmayacak işimizi nasıl oldururuz. Bunları yaptırmakmiçin tanıdık var mı onları ararız. Kendimize saygımız olmadığı için başkasına da saygı duymayız. İş yerinde kaytarmanın az çalışmanın yollarını ararız. Mesai saatinde bitecek işi yavaşlatıp mesaiye kalmaya çalışırız. Ancak bu beğenmediğimiz ecnebiler var ya onlar bizden daha dürüst daha saygılı daha çalışkandır.

Bizde ki sorun vergi vermesi gerekenlerin vergilerini doğru vermemeleri, verilmeyen vergilerin dolaylı yollardan toplanmasına neden oluyor.

Bunun yanında 1950'lerden bugüne devleti yönetenlerin paraları har vurup harman savurmaları,  lüks içinde yaşamaları,  ihalelerde uygunluk yerine yandaş kayrılması yapılması,  3 tl ye yapılacak işin şişirilerek 15tl ye yapılması,  gereksiz harcamalar ce şişirmeler için başka ülkelerde borçlar alınması ve bu borçların zamanında ödenememesi ülkeyi krizlere sokar.

Sadece ithalatla üretim olmadan enflasyonu dengelemeniz doları düşürmenizin imkanı yoktur.

Devlet teşviği de olacak ama bu teşviklerin doğru yere harcanıp harcanmadığı da takip edilecek. Teşviği alan dürüst olup parayı değerlendirecek üretecek,  istihdam yaratacak.

Avrupa veya abd nin bizle uğraşmasına gerek yok. Bizde ki bu üçkağıtçılık,  rüşvetçilik olduğu müddetçe başka düşmana gerek yok.
Biz çalışmalıyız hakkımız olanı kazanmalıyız. Başkasına saygı duymalıyız. Çocuklarımızı uyanık ol,  sıranın önüne geç,  ezdirme kendini diye değil. Başkasının hakkına saygılı ol,  kimsenin sırasını alma dürüst ol,  hak yeme diyerek eğitmeliyiz. Tabi bu eğitimi verirken kendimizi de eğitip çocuklarımıza örnek olmalıyız.

Biz devlet olarak 1. Dünya ve kurtuluş savaşından başka büyük savaş görmedik. Ancak Avrupa ülkeleri ( ki Almanya ve Fransa başı çeker) Japonya Rusya 2. dünya savaşı ile yerle bir oldu. Keza G.Kore 1955 de ki savaşında yerlebir oldu. Ancak bu ülkelere bakın hepsi sanayi devi,  tarım devi ülkeler.

Diyeceksiniz ki sömürdüler milleti. Kore kimi sömürdü. Hammaddesini ithal ederek ihracaat fazlası veren bir ülke. Abd dahil elektronik ve araba pazarına girmediği ülke yok. Neden dış güçler koreye veya japonyaya oyun oynamıyorda kendi içinde anlaşamayan ülkemizle uğraşıyorlar. Ülkemiz kritik noktada masalını geçin. Pertol de doğal kaynaklarımızı zaten sömürdüler. Biz çalışmazsak üretmezsek. İşin kolayına kaçıp fabrika kurup 3 kuruş fazla verip yerli almak yerine ithal ürün kullanırsak biz çoook çamurda oynarız.

Yazılacak çok şey var ama iş başka boyutlara gider. Hükümeti kim elimde tutarsa tutsun,  eş dost gönüllemek yerine liyakati uzmanlığı ön planda tutmalı,  harcadığı paranın kul hakkı,  yetim hakkı olduğunu bilerek kuruşuna kadar hesaplı harcamalı. Ya değilse daha çook s400 leri üretmek yerine dışarıdan alırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 04, 2018, 21:29:52 »
Erhan abi söylediğin sözler fevkalade güzel eline sağlık.
Her zaman ki gibi doğru söyleyenin dolu konuşanın yanındayım. Verdiğin örnekler diğerlerine nazaran en azından kıyas olarak yakın sayılır ancak benim söylediğim bir söz var; “ Türkiye dünya üzerindeki diğer hiçbir ülkeyle şartlar bakımından kıyaslanamaz.”

Bunun sebepleri var. Aslında hepiniz biliyorsunuz.
Güney Kore örneği, Japonya örneği, 2. Dünya savaşı örnekleri bizimle kıyaslanabilecek en yakın örnekler fakat çeşitli farklar ile ayrışıyoruz.

Güney Kore müslüman mı ?
Tevrat’ta Güney Kore topraklarının bir kısmı vaat edilmiş topraklar olarak geçiyor mu ?
Dünyanın kalbi denilen şehire mi sahip ?
Asya ile Amerika kıtası arasındaki boğaz köprüsüne mi sahip ?
Hiçbir şey yapmasa dahi bütün ticari damarların üstünden içinden geçtiği bir ülke mi ?
Neden XKK terörü yok onlarda ?

Bence bütün bunlar Türkiye’yi hedef tahtasına koymaya yeterli sebepler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 04, 2018, 22:46:49 »
Mustafa bey,

Klasik "bütün dünya Türkiye'nin gelişmesine büyümesine karşı. Herkes bizi kıskanıyor." zihniyetinde hareket ediyorsunuz. Bırakın bu bütün dünya bize karşı saf tutuyor muhabbetini. Türkiye 95 yıl önce kuruldu. Bu güne kadar bize düşman değilerdi de şimdi mi düşman oldular. Mustafa Kemal ATATÜRK bir zamanlar hepsine savaş açtığı ve alt ettiği dünya devletlerinin devlet başkanı ve krallarını ayağına getirip sofrasında ağırladı ve önünde sıraya dizdi. Sen ülke olarak kimseye düşmanlık etmezsen hiç bir ülke de sana düşmanlık etmez. Hep tek taraflı bilgi akışını bırakın da biraz da sizi eleştirenlerin de bir şeyler bilebileceğini düşünerek onların dediklerini inceleyin.

Yaşınız itibarıyla Türkiye'nin dünyada kendi kendine yetebilen ülkelerden biri olduğunu öğrenemediniz. Tarımımız ve hayvancılığımızla kendimize yettiğimizi bilemeyebilirsiniz. Ne işle iştigal ettiğinizi ve ne eğitimi aldığınızı bilemiyorum ama siz resmen araştırmak yerine size anlatılanları doğru sayıyorsunuz.

Bir yerli malı lafı tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. Ülkenin bankacılık sektörünün %65'lik bir kesimi yabancılara satılmış durumda. Ülkenin temel haberleşme altyapısı yabancılara satılmış durumda. Sizin kullandığınız telekom altyapısının sahibi yabancılar. Cep telefonu operatörlerinin hepsi yabancı. Bir zamanlar ANADOL diye bir marka vardı ülkemizde. Kökü kazındı. TOFAŞ firmasının Murat, Şahin, Kartal serisi vardı. Bunlar da yerli değildi ancak patentleri alınmış ve ülkemizde üretiliyordu. Devlet yerli üretim aracı desteklemez de yabancı araç ithaline müsaade ederse o yerli üretim ürün yok olmaya mahkumdur. Bunlar ilk anda akla geliveren şeyler.

Kamu ihale Kanunu diye bir kanun var. Siz devlet kuruluşlarına yerli ürün alımını desteklemek yerine ucuz olanı desteklerseniz hiç bir devlet kurumu yerli ürün alamaz. KİK çıktıktan sonra 185 kere değiştirildi. Siz dört tarafı denizlerle çevrili bir ülke iken Türk işadamlarına ait bütün gemiler (buna devlet büyüklerimizin yakınlarının şirketleri de dahil) hala yabancı bandıra ile yüzüyorsa durum hiç de iyi değildir.

Bir devlet vergiyi millete yapacağı hizmetleri finanse etmek için toplar. Ancak vergi tek gelir kaynağı değildir. Bir ülke bütün gelir kaynaklarını yani fabrikalarını satarsa kendi topuğuna sıkmış olur ve geliri kalmaz. Sonuç olarak da gelirini sadece vergiden karşılamak zorunda kalır.

Siz ülkemizdeki hayvancılığı desteklemez, besiciye uygun yem, ilaç, uygun kredi sağlamazsanız, bunun yerine gider de bir "müslüman" ülke olarak müslüman kasabı sırplardan et alırsanız, Çiftçiye uygun gübre , ilaç, vermez yat sahibine vergisiz 1,50 den verdiğiniz mazotu 4,95 den verierseniz o tarımı öldürürsünüz. Ülkede şeker üretimini destekleyecek, pancar çiftçisini destekleyecek Şeker Piyasası Kurumunu kapatırsanız çiftçiyi öldürürsünüz. Tütün üreticisinin üretimine kota uygular ve üretimi yasaklarsanız, yerine Amerikan tütününü alırsanız, sigara fabrikalarını yok parasına yabancılara satarsanız çiftçiyi öldürürsünüz. Fındık üretimine kota getirir, fındık pyasasını Ferrano isimli bir İtalyan firmasına bırakırsanız, FİSKOBİRLİK'in yetkilerini kısıtlar ve fındık fiyatı belirleme yetkisini Ferranoya bırakırsanız çiftçiyi öldürürsünüz. Ülkenizdeki zeytinlikleri keser, yerine termik santral yapar ve üstüne üstlük Tunus gibi zeytin üretimi bizim yarımız kadar olan bir ülkeden zeytinyağı almaya kalkarsanız zeytinciyi öldürürsünüz. Konya ovasındaki buğday üreticisini desteklemez de Rusya^dan buğday ithal ederseniz buğday üreticini öldürürsünüz. Domates salçasını bile Ukrayna'dan ithal ederseniz domates üreticisini öldürürsünüz.

Bütün devlet kademesine her ne kadar Türk malı olmasa da Türkiye'de üretilen araçları almak yerine Alman araçlarını doldurursanız sanayiyi bitiririsiniz. her evde iki araç var demişsiniz. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama ben her evde iki araba göremiyorum. Devletin açıklamaları da bunu yalanlıyor. Şu anda Türkiye'de trafiğe çıkan araç sayısı kamyon ve otobüsler, motorsikletler, ticari araçlar dahil 22 milyon. Nüfus 80 milyon iken nasıl oluyor da her evde iki araç olabiliyor? Ülkede 30 milyon kişi devletten yardım alırken bu bana pek de mümkün gelmiyor.

Ülkedeki büyük şirketlerin hemen hepsinin bir yabancı ortakla çalıştığını ve gelirlerinin yarınızı yabancılara verdiklerini görmezseniz doğru karar veremezsiniz.

Güney Kore'den, Japonya'dan bahsetmişsiniz. Kore tek devlet iken Japonların işgaline uğradı. Yıllarca işgal altında kaldı. Daha sonra kuzeyden Çin'in işgaline uğradı ve ikiye bölündü. Japonya tepesine atılan iki atom bombası ile neredeyse beli kırıldı. Her ikisi de bizden daha kötü durumdaydılar. Hem de bizim gibi dünyanın en kritik noktasında en güçlü bölgesinde yer almıyorlardı.

Bu işler sizin dediğiniz gibi Torku almakla, Cola içmemekle, portakal bıçaklamakla olmuyor. Bu gibi konularda devlet politikası olmazsa vatandaşın alıp almaması ile olacak şeyler değil. Sen devlet olarak asgari ücreti 1603 lira olarak belirlersen 1603 lira ile ev ocak geçindirmeye çalışan kişiye sen ucuz olanı değil yerli olanı al diyemezsin.

Bütün bunları yapabilmek için ilk yapılması gereken şey Türkiye'min çocuklarına ve gençlerin iyi bir eğitim vermek gerekiyor.
Eğitim de yaşadığımız sefaleti de millet mi yarattı?

Saygılar ve sevgiler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 04, 2018, 22:56:02 »
Bırakalım bu yaş muhabbetini boş muhabbet çünkü. Yaşlı olmak bilgili olmak değil. 15 yaşında biri gelip pekala bilgisiyle bana posta koyabilir ne gençlerimiz var. Yazınızda direk siz biz diyerek ayrışma içine girmişsiniz.
Açık söylemek gerekirse yata 1,5 ₺ çiftçiye 4,5₺ lafınızdan sonrasını okumadım.

Yatın devletin yolunu kullanmadığı, suda gittiğini dolayısıyla dünyanın her yerinde deniz araçlarına yakıtların ucuz verildiğini zengin fakir diye ayrım yapılmadığını bilmiyorsanız elinizin altında internet var öğrenmek çok kolay hocam.

Sizli bizli muhabbetle bir yere varılmaz siz kim biz kim ?
Bu kafa yapısındakiler sayesinde toplumda ayrışma var.
Bana araştırmıyor demişsiniz ya keşke benim araştırarak yazdığımın 10 da biri kadar yazsaydınız.

Seviyeli giden konuşmamızı sizli bizli konuşmaya çevirdiğiniz için ayrıca tebrikler.
Az sonra siyasette girer işin içine.
Erhan hocamın tekrar eline sağlık bir yere varılamaz çünkü biri gelip hiç alakası olmayan bir şey söyleyip bütün konunun şeklini değiştirebiliyor.