Gönderen Konu: xenon far  (Okunma sayısı 5045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
xenon far
« : Şubat 26, 2009, 23:22:21 »
h4 tipi 8000k lık xenon kattırdım uzun kısa,, fakat uzunlara aldığımda gösterge panelindeki eskiken yanan uzun işareti yanmıyor sizce bu normal mi,, bu konu hakkında bilgili arkadaslar yardım etsinler sağolun
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Toyota Club Türkiye

xenon far
« : Şubat 26, 2009, 23:22:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: xenon far
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2009, 23:38:18 »
ya bende aracın arka plaka ışıklandırmasını ledli lamba taktırcaktım ama tam taktırcakken tuningci abi bunları ben takarım takmasına ama kesin arıza lambası yakar dedi yani ledin bi tarafı artı bi tarafı eksi olduğu için devreleri tamamlamıyomuş o yüzden aracın beyni ampul yokmuş gibi algılayıp arıza lambası yakıomuş senin xenon larda beyne yokmuş gibi görünüyo olabilirmi acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 00:31:25 »
Mehmet bey aynı sorun bendede vardı xenon takılırken far soketlerinden biri boşta kaldı o sokete uzunlarda çalışacak şekilde bir adet veya tam olarak yanması için iki adet röle taktırın sorununuz çözülür uzuna aldığınızda xenon elektriği direkt aküden aldığı için ampul yok sanıyor ve yanmıyor.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2009, 02:13:19 »
evet iki ihtimalde mantıklı fakat harun bey sizdede aynısı oldu ise demekki benim sorunda o, benim uzun kısada problem yok tek sorun işte gösterge panelinde uzunda olduğunun görünmemesi, peki böyle kullanmam problem yaşatırmı, yada bu dediğiniz uygulama kolay ve masrafsızmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2009, 08:45:10 »
ya bende aracın arka plaka ışıklandırmasını ledli lamba taktırcaktım ama tam taktırcakken tuningci abi bunları ben takarım takmasına ama kesin arıza lambası yakar dedi yani ledin bi tarafı artı bi tarafı eksi olduğu için devreleri tamamlamıyomuş o yüzden aracın beyni ampul yokmuş gibi algılayıp arıza lambası yakıomuş senin xenon larda beyne yokmuş gibi görünüyo olabilirmi acaba...
Led ler ampuller gibi geri dönüşü tam sağlayamadığı için bu sorun olabilir, ama araya en küçüğünden bir ampul takılabilir zor bir iş değil yani, tuningci abi bunu biliyordur sanırım
Mehmet Bey, Harun Bey in bahsettiği yöntem sizin sorununuz çözecektir ve montaj + parça en fazla 20 ytl ye yapılır bence

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2009, 09:25:56 »
uygulama kolay aslında, masrafı da az birşey ama güzel bir usta bulmanız gerekiyor sadece, iyi bir oto elektrikçi az bir paraya halledebilir ;)karşıdakinin gözünü almıyordur inşallah, merceksiz xenona biraz karşıyım da
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Landcruiser - Corolla D4D
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2009, 09:38:26 »
Merhaba.

Benim araçda da zenon var ama öyle bir sorun ile karşılaşmadım.

Arka plaka ışıklandırmasını da ledli beyaz yaptım onda da sorun yok gayet de güzel bir şekilde ışıtıyor.
Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Da Tozu Dumanı Yutarsın. Seçim Senin !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2009, 11:37:24 »
uygulama kolay aslında, masrafı da az birşey ama güzel bir usta bulmanız gerekiyor sadece, iyi bir oto elektrikçi az bir paraya halledebilir ;)karşıdakinin gözünü almıyordur inşallah, merceksiz xenona biraz karşıyım da
bende merceksiz takmak istemiyordum, fakat muğlada bulmak zor mercekli farı, öyle denemeden internetten direk almayıda istemedim,şimdilik böyle olsun dedim, ama ayarlattım aşağıya bakıyor daha hiç ikaz almadım bile karşı taraftan, bakalım ileride ne olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2009, 11:39:03 »
20 tl ise iyimiş, hemen yaptırmak lazım, eee yavaş yavaş sanayi yolu göründü yine gidelim :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2009, 11:42:07 »
bende merceksiz kullanıyorum karşıdan geleni bırak arkadan takiğp ettiğim arkdaşlarıma soruyorum hiç zararı yok diyorlar. sen iki tane röle attır gösterge lambası yansın büyük eksiklik oluyor yanmaması.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2009, 11:45:29 »
dün kavga ediyordum bi adamla.. peugeot 307, xenon takmış normal farına, kardeşim farların çok göz alıyor dedim, başladı kızmaya, bağırıp çağırmaya, sen de xenon takmışsın da, göz ne alcak süper ayarlı da bilmem ne de, geç dedim benim araca, bir arkandan takip edeyim bakalım nasıl göz alıyor, denedik, bu sefer de tutturdu senin arabanın bagajı çok alçak kalıyor da gözünü ondan alıyor da, çok sinirlendim dövcektim nerdeyse :) tamam kardeşim dedim, tüvtürke selam söyle
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2009, 16:54:14 »
Led ler ampuller gibi geri dönüşü tam sağlayamadığı için bu sorun olabilir, ama araya en küçüğünden bir ampul takılabilir zor bir iş değil yani, tuningci abi bunu biliyordur sanırım
Mehmet Bey, Harun Bey in bahsettiği yöntem sizin sorununuz çözecektir ve montaj + parça en fazla 20 ytl ye yapılır bence

Selam ve dua ile
Saygılar...
efe bey bilseydi söylerdi heralde tuningci abim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2009, 17:40:01 »
Türkay ben olsam bir polis çağırırdım.
Haklısın bende karşıyım optik merceği olmadan xenon takanlara bir de far çanağı büyükse mesela mikra ve jazz gibi kör oldun demektir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2009, 17:48:14 »
far camı desenli değilse tam bir felaket farkındayım ;) ;) ;) ;) : :wacko: ışık sığmıyo fara heryere taşıyor  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2009, 17:55:10 »
Xenonu olan arkadaşlar kış aylarında girdiğiniz sulara dikkat edin farınıza su kaçarsa xenonun ampülü anında patlıyor geçen gün başıma geldi biri patladı mecburen renk farkı olmasın diye ikisini birden değiştirdim ve hala camdaki buğu çözülmedi.
Bu demek oluyorki biraz daha silikon takviye etmek gerek farın kenarlarına :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2009, 19:56:55 »
Merceksiz xenon' a hayır kampanyası başlatılsın :). Parabolik ( desenli ) farlarda şükür pek göz almıyorda ondada yolu nasıl gösteriyor pek anlamıyorum.? Şeffaf farlı arkadaşlarda far ayarını aşağıda tutsunlarda karşıdan gelen sürücülerin gözü kör olmasın, biraz saygı lütfen!
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2009, 21:15:46 »
bizim kasadaki araçların zaten orjinal farları hiç değişmediyse kesinlikle sorun olmuyor bilginize sunulur, mercekli farlarda da hala çok orjinal iyi bir tasarım yok  herseyin orjinali en iyisidir sonuçta, çünkü bu orjinalliği yakalamak için o fabrikalarda onlarca mühendis ve bilim adamı çalışıyor, ürün çıkarılmadan yıllarca test ediliyor fakat sonradan çıkarılan parçalar ne olursa olsun isterse japan olsun orjinalliği tutamaz buda bir gerçek herkes kendince haklı burada kimse kimseye birşey diyemiyor ama elbete kesin sonuç kimse trafikte karşı tarafa haksızlık edemez, far ayarına ve farlara dikkat edilmeli bende ilk olarak böyle yaptım saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2009, 02:02:06 »
farların tüvtürkten geçebilcek durumdaysa tamam, şimdi karşı tarafın gözünü almasın diye iyice indirenler var, e görüş mesafesi kısalıyor sana dert, kendi görüşü için kaldıranlar var, karşıdan gelene ızdırap...genelde odak noktası olmuyor, çizgi olmuyor, ışık dağılıyor mercek olmayınca, ae101de görmedim xenon.. yani orjinal farda.. peugeotların hiçbirine olmuyor arkadaş, sorentolara oluyor bak, çok da güzel oluyor, hem göz almıyor hem ışık dağılmıyor, yine yeni kasalarda da sorun yok, sadece beyaz ampul takılmış gibi duruyor :) ışıkta dağılma vs olmuyor, ae101lerde bilemicem fakat gece araba kullanmak işkence oldu, her 6 arabadan 2si (3 arabadan 1i :) ) göz alıyor, far ayarına kimse dikkat etmiyor :( mehmet emin senin dikkat ettiğinden eminim, gördüğüm ve takip ettiğim kadarıyla arabasını seven bakan ilgili ve bilinçli bir kullanıcısın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2009, 10:02:13 »
Bu konuda karşımdan gelenler şanslı benim farlarda siyah film var  :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2009, 03:28:45 »
benim rav da mercek var ama xenon varmı tam emin olamadım rav4 ün farları xenonmu değilmi bilen varmı...

birde eğer xenon değilse merceğin altına aşırı beyaz olmayan orta halli bir xenon taksak orjinal gibi olurmu?