Gönderen Konu: xenon far  (Okunma sayısı 5129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon far
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2009, 03:55:18 »
ercan orjinal gibiyi bırak, orjinalden güzel olur :) ama çok beyaz olmayandan kastın ne? halojen gibi mi olsun rengi? 4300 al, ideali, orjinali odur, 6000 bembeyazdır, 8000 şöföre beyaz karşıdan gelene mavi görünür (benim arabamdaki), 10.000 mavidir, 12.000 mor falan..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 01, 2009, 03:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2009, 21:09:00 »
abi bende mercekte varya 4300 alsam orjinal gibi olur heralde dimi...

ya açıkcası benim istediğim mercedes in xenonları gibi,ha mercedes gibi olmazda ona en yakın ne olur onu arıyorum ben orjinal bişey yani ilk açılırken bir kere sönecek sonra tekrar açılacak falan birde mercekli xenon larda ışığın aydınlattığı yerlerin kenarlarında 3 renk oluyo böyle sanki gökkuşağı gibi o şey bende de olurmu onu merak ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2009, 22:24:40 »
olur ercan, o kesim noktasındaki renk farklılıkları da aldığın xenona göre değişir, mesela bende 8000k var kesim noktasında mor oluyor renk, 4300 takarsan kesim noktası mavi olur, buz mavisi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2009, 00:00:14 »
galiba mercedesinki mavi ve mordu bunun içindemi 4300 takıyım yada 4300 ün bi üstünde kaç var abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mart 02, 2009, 00:31:30 »
başka biryerde daha yazmıştım, orjinalda 4300 vardır, 6000 beyazdır, 8000 buz mavisi, 10.000 mavi, 12.000 mor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mart 02, 2009, 00:55:10 »
abi şimdi ben bu xenonları araştırırken d2s diye bir tabir gördüm oda bi-xenon olabilen merceğin derecesi galiba ve aurislerin merceği d2s imiş galiba ozaman rav4 ünkide d2s dir büyük ihtimalle o zaman ben beyni bi xenon olacak şekilde bi beyin varsa öle alayım hemde bi xenon olmuş olur..

ha abi bide beyinler ampulun "k"lık derecesine göremi yada ben herhangi bir beyin alıp istediğim dereceyi takabilirmiyim??eğer derecesine göre ise ben 12000k lık bir beyin alıp istediğim dereceyi istediğim zaman kullansam olurmu yani..o sistem nasıl abicim..           

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 02, 2009, 01:06:38 »
ercan sen bir aksesuarcıya vs git, d2s mercek modeli, çok kalitelidir, görüşün çok güzel olur.. beyin meyin aklını karıştırma, balasttır onun adı, balast sanırım Kelvin değerine göre değil, yani A balastı alıp 12.000de 6.000 de kullanırsın vs..arabada mercek varsa çok da rahat takarsın, 200tlye halledersin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 02, 2009, 01:18:57 »
abicim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim,çok sağol..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #28 : Mart 02, 2009, 12:45:48 »
farların tüvtürkten geçebilcek durumdaysa tamam, şimdi karşı tarafın gözünü almasın diye iyice indirenler var, e görüş mesafesi kısalıyor sana dert, kendi görüşü için kaldıranlar var, karşıdan gelene ızdırap...genelde odak noktası olmuyor, çizgi olmuyor, ışık dağılıyor mercek olmayınca, ae101de görmedim xenon.. yani orjinal farda.. peugeotların hiçbirine olmuyor arkadaş, sorentolara oluyor bak, çok da güzel oluyor, hem göz almıyor hem ışık dağılmıyor, yine yeni kasalarda da sorun yok, sadece beyaz ampul takılmış gibi duruyor :) ışıkta dağılma vs olmuyor, ae101lerde bilemicem fakat gece araba kullanmak işkence oldu, her 6 arabadan 2si (3 arabadan 1i :) ) göz alıyor, far ayarına kimse dikkat etmiyor :( mehmet emin senin dikkat ettiğinden eminim, gördüğüm ve takip ettiğim kadarıyla arabasını seven bakan ilgili ve bilinçli bir kullanıcısın ;)

çok teşekkürler türkay,açıklamalarına da katılıyorum haklısın ,
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 02, 2009, 12:50:47 »
ercan orjinal gibiyi bırak, orjinalden güzel olur :) ama çok beyaz olmayandan kastın ne? halojen gibi mi olsun rengi? 4300 al, ideali, orjinali odur, 6000 bembeyazdır, 8000 şöföre beyaz karşıdan gelene mavi görünür (benim arabamdaki), 10.000 mavidir, 12.000 mor falan..

türkay peki senin bu farlarda xenon h4 mü, senin farlarda uzun kısa tek ampülle kullanabilirmiyiz, benim h4 tek ampülde ilerde alırsam uysun isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 02, 2009, 12:56:30 »
malesef mehmet emin :( bu farlarda H1 geliyor, iki tane h1 oluyor yani, ben kısalara xenon yaptım uzunlar halojen, sarı yanıyor, çok hoş oluyor kısa uzun yapınca bir yanıp bir sönüyor :)  ama ben ille de şu anki ampullerimi kullanmak isterim dersen merceği değiştirirsin komple, ayağıyla birlikte, h4 mercek takarsın, farında h4 olmuş olur ama uzunlar için olan bölüm boş kalcak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 02, 2009, 13:43:27 »
tamam o zaman alacağım zaman seninle yine haberleşirim çok sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mart 02, 2009, 19:11:25 »
ya abicim ben bu xenonları tam taktırcam gene 2 sorun ortaya çıktı

1-arabanın garantisini bozarmı
2-hangi marka en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 03, 2009, 00:42:17 »
ercan, senin için en iyisi toyota servisi!, garanti bozulmadan, hatta xenon garantisi olarak (dışardakilerde de var da muhatap bulman zor) serviste taktır xenon, muhtemelen 4300k kullanıyorlardır, 6000k da olabilir ama daha üstü yoktur, servislerde garantiyi bozdurmadan taktırırsın yani, 3-5 fazla verirsin gözün arkada kalmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Mart 03, 2009, 17:42:07 »
nası toyotanın kendi ürünü yani,abi ona da 500 den aşağı istemezler ki nese bakacaz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 04, 2009, 18:01:25 »
abi ona da 500 den aşağı istemezler ki

350 + 50 TL'ye takarlar diye düşünüyorum.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mart 04, 2009, 20:16:38 »
iyimiş yinede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Mart 04, 2009, 22:52:02 »
dışarıdan taktırsak garantiyi bozarmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Mart 08, 2009, 02:27:00 »
türkay abi 1000lik kontrolde sordum xenon taktırmamın hatta müzik sistemi yaptırmanın(teybi çıkartıp) bile garanti açısından bi mahsuru yokmuş xenon taktırıyorum bildiğin iyi bi marka varmı...sen xenondan anlıyosun  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #39 : Mart 08, 2009, 04:41:07 »
mtec fena değil diye duydum fiyatlarıda makul bende düşünüyorum fakat ben beyaz değilde şöyle mavi ya da mor tonlarında bişey düşünüyorum bunların farkı nedir?bide karşıdan gelenin kulağımızı çınlatmaması için nasıl yapmak gerekiyo bu uygulamayı?