Gönderen Konu: Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....  (Okunma sayısı 10184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....
« : Şubat 23, 2009, 13:31:42 »
         Herkese merhabalar,
23 yaşında üniversite öğrencisiyim, bende sizler gibi toyota sahibi olmak istiorum ve uzun zamandır bu konuda özel bir çaba sarfetmekteyim. Sonunda benim için de beklenen zaman geldi. Bende araba (toyota) alıcam   

Fakat bu konuda yardımlarınıza muhtacım. Çok  uzun süren araştırmalarım sonunda satılık bir toyota bulabildim. Araba bir komşumuzun 99 model corolla (yuvarlak far) 1.6 terra, yaşı biraz büyük olsa da arabanın çok cazip tarafları da var:

1. 54 000 km'de
2. Metalik boya
3. Büyük bir kazası yok sadece arka tampon değişmiş
4. Bütün bakımları Toyota servislerinde yapılmış (belgeleri var)
5. Sadece arka amortisörler sonradan değiştirilmiş yine Toyota'da (belgeleri var)
6. Lastikleri bile yeni sayılır yaklaşık 10.000 km kullanılmış
7. Klimalı
8. Akü sıfır
9. Sonradan taktırılmış uzaktan kumandası var
****kullanma kılavuzu bile duruyor!

Şimdi ise bu konudaki sıkıntılarımı dile getirmek istiyorum. Malumunuz bir üniversite öğrencisi için araba almak büyük bir hayal ve elimdeki para sadece 12.000 tl fakat araç sahibi 14.000'den bir kuruş aşağıya inmiyor!!! sizce bu araba için 2.000 tl borca girmek mantıklı mı? bu araba hakkında fazla bilgi toplayamıyorum yardımcı olur musunuz??? örneğin arabanın teknik bilgileri nelerdir? beni tatmin edebilecek konfor ve performansa sahip midir? (öle jet gibi arabalarda gözüm yok sıkıştığım yerden fırlasın yeter) Araba sahibi çok yakın bir tanıdığım olduğu için kullanma şansı bulabildim bir kere direksiyon çok ağır (hidrolik olmasına rağmen) bu hepsinde görülen bir sorunmuş gerçekten öyle mi? Yol tutuşu nasıldır??

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.....

Toyota Club Türkiye

Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....
« : Şubat 23, 2009, 13:31:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2009, 14:53:02 »
araç lpg li ise fiyat iyi gibi tabi ankara piyasası için konuşuyorum
ankarada araba fiyatları diğer illere göre 500 ila 1000 tl arası fazladır
13500 e bitirin pazarlığı :)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2009, 16:07:19 »
yuvarlak farlı kasa için yüksek fiyat bence tipinden dolayı ben düşünmezdim bu aracı 12.000 e başka arabalarda bakabilirsin illa toyota olcak diyosan 12.000  e 98 model ve altı corolla bak derim satarkende zorluk çekmezsin
bu arada ankaralılar istanbul dan araba almazlar diye duymuştum deniz etkisi rutubet yüzünden daha çabuk çürüyo diye duymuştum ne kadar doğru bilmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2009, 16:15:38 »
yuvarlak farlı kasa için yüksek fiyat bence tipinden dolayı ben düşünmezdim bu aracı 12.000 e başka arabalarda bakabilirsin illa toyota olcak diyosan 12.000  e 98 model ve altı corolla bak derim satarkende zorluk çekmezsin
bu arada ankaralılar istanbul dan araba almazlar diye duymuştum deniz etkisi rutubet yüzünden daha çabuk çürüyo diye duymuştum ne kadar doğru bilmem
kesinlikle doğru burda istanbul arabası para etmez tabi plakası hala 34 ise :) yok değilse artık şansına ne çıkarsa. eski arabaysa zaten anlaşılır kapı kenarları çamurluk içlerinden
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2009, 16:31:18 »

Barış bey doğru duymuşsunuz deniz olan bölgelerdeki nemden dolayı araçların karoserisi daha az ömürlü oluyor. Ama bugüne kadar hiç bir Toyota'nın bir Renault gibi yada kuş serisi Tofaş'lar gibi çürüdüğünü görmedim.
 Hem benim gördüğüm kadarıyla aynı özellikteki araçları kıyasladığınızda İstanbul'daki araçlar daha pahalı fiyatlara satılıyor. Yani bir başka deyişle İstanbul arabası para ediyor. :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2009, 16:46:59 »
Aslında İstanbul, Ankara değilde  birazda  kalite  önemli. Ergün beyin  dediği gibi Tofaşların  meşhur  handikapı ön  çamurluk  üzerinden  küflenmeye  başlayan  hiç toyota  görnedik  daha.

Ama  şu da  bir  gerçektir ki  iklimi kuru  olan bir  coğrafya ile  nemli iklime  sahip olan  coğrafyadaki araçların kaportasındaki çürüme  süresi  aynı  değildir  tabiiki.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2009, 16:51:40 »
Ama  şu da  bir  gerçektir ki  iklimi kuru  olan bir  coğrafya ile  nemli iklime  sahip olan  coğrafyadaki araçların kaportasındaki çürüme  süresi  aynı  değildir  tabiiki.

Bir arkadaşımda 1985 model AT151 Corona var ilk gün ki gibi. Bir başka tanıdığımda 1986 model AE86 var o da aynı. Bahsettiğim arabalar hep 34 plaka idi. Bugün biri 23 diğeri 24 senelik arabalar. Hala ilk gün ki gibi diri arabalar. Ve asla çürükleri yok.
 Ben Toyota'dan eminim. Akvaryuma koysan çürümez abicim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2009, 17:05:18 »
Barış bey doğru duymuşsunuz deniz olan bölgelerdeki nemden dolayı araçların karoserisi daha az ömürlü oluyor. Ama bugüne kadar hiç bir Toyota'nın bir Renault gibi yada kuş serisi Tofaş'lar gibi çürüdüğünü görmedim.
 Hem benim gördüğüm kadarıyla aynı özellikteki araçları kıyasladığınızda İstanbul'daki araçlar daha pahalı fiyatlara satılıyor. Yani bir başka deyişle İstanbul arabası para ediyor. :)
sahibinden.com a girin corollayı ,türkiye geneli, fiyata göre artan ,şeklinde arattırın ilk çıkan araç istanbuldadır %99,99  ;)
en değerli araçlar iç anadoludadır özellikle konya
konyadaki ae 101 fiyatlarına bakabilirsiniz
 arakadaşıma 1997 gli aldık konyadan 
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2009, 17:19:42 »
  Çürümeyi sadece görünen yer olarak düşünmemek lazım. Egzozda mesela dıştan çok sağlıklı durabilir ancak içten çürümüş olabilir, daha da iyisi dış çürüklere müdahale kolaydır ancak şase vb. iç çürüklere müdahale daha zordur. Birde araca nasıl bakıldığıda önemli tabi, motor, şanzıman, iç döşemeler, yürüyen aksam vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2009, 17:22:12 »
 Gökhan kardeşim piyasayı zaten iyi biliyorum ama gene de senin hatrını kırmamak için bi dediğin gibi girip baktım. İstersen bir de sen bak;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2009, 17:29:49 »
  Çürümeyi sadece görünen yer olarak düşünmemek lazım. Egzozda mesela dıştan çok sağlıklı durabilir ancak içten çürümüş olabilir

Ama bu durum bölgenin coğrafi ikliminden kaynaklı olamaz heralde Hakan abi? Konya'da olsanız Kenya'da da olsanız egzosunuz sıcakken bir su birikintisinden geçerseniz ancak egzosun içi çürür. Bu İstanbul'da da bu yüzden olur Kütahya'da da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2009, 17:37:40 »
bende iyi biliyorumda sen 2, sayfayı göstermişsin
en ucuz corolla 1986 model gl 2900 tl istanbul kadıköyde 1. sayfayada bakabilirmisin :)
aslında bu kıyaslama olmaz yinede düzeltelim
1994 gli en ucuz nerde bakabilirmisin ben söyleyim istanbul bahçelievler  ;) bunlar tesadüf değil
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2009, 17:40:33 »
bende iyi biliyorumda sen 2, sayfayı göstermişsin
en ucuz corolla 1986 model gl 2900 tl istanbul kadıköyde 1. sayfayada bakabilirmisin :)
aslında bu kıyaslama olmaz yinede düzeltelim
1994 gli en ucuz nerde bakabilirmisin ben söyleyim istanbul bahçelievler  ;) bunlar tesadüf değil

İyi de Gökhan kardeşim peki en çok ilan hangi ilde? İlanları il yüzdesine göre bi düşün. Elbetteki en çok sürüm hangi ildeyse o ilden en ucuz aracı bulmak da çok zor olmayacaktır.
 Ayrıca 2. sayfayı seçme nedenim ilk sayfada araba değil ekipman ve yedek parçaların ilanları vardı o yüzden o sayfayı koymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2009, 17:52:15 »
İyi de Gökhan kardeşim peki en çok ilan hangi ilde? İlanları il yüzdesine göre bi düşün. Elbetteki en çok sürüm hangi ildeyse o ilden en ucuz aracı bulmak da çok zor olmayacaktır.
 Ayrıca 2. sayfayı seçme nedenim ilk sayfada araba değil ekipman ve yedek parçaların ilanları vardı o yüzden o sayfayı koymadım.
ben neden 2,sayfayı  gösteriyorsun demedim yanlış anlama bişey ima etmek istemedim
tamam istanbulda araç sayısı fazladır bunu biliyorum
ama bir çok etken istanbul araçlarının ucuz olmasına neden oluyor
öncelikle sahil kenti olması sonra nebileyim trafiği çok fazla mesala araçlar daha çabuk yıpranıyor
ama ankarada yaşasan emin ol istanbul arabasını şak diye anlarsın çünkü bariz belli oluyor
neyse uzatmayalım kardeşim :) temiz olan araç temizdir  ;)
güveniyorsan ae 101 ne çık karşıma  :P :D
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2009, 19:16:36 »
Nem ve ani sicaklik degisiklikleri cok etkili arabanin govdesinin paslanip, curumesinde. Ama tuz en etkilisi. Ankara'da da olsa, Konya'da da olsa eger buzlu yollara tuz dokuyorlarsa o araba curur. Tabii Toyota, Honda kadar cabuk curumuyor, o baska.

Burada 2000 model Honda Civic, Accord arabalarda bile arka tekerlek ustleri curuyor.Orneklerini cok gordum.

http://i178.photobucket.com/albums/w253/dev31_31/DSC00436.jpg

http://i178.photobucket.com/albums/w253/dev31_31/DSC00438.jpg
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2009, 21:58:56 »
Benim bütün arabalarım İstanbul arabası ki.Aldığım 90 model Civic'ten tutunda ilk AE101'e kadar hiçbir problem yaşamadım.Hepsi tertemiz pırıl pırıl arabalardı.Ama Yozgat plakalı ve Yozgat'ta kullanılmış arabadada yaşamadığım sıkıntı kalmadı.Amaaaa yinede Lanet olsun Toyota'ya  yada Corolla'ya demedim.Zaten şimdi ki araçlar yalıtımları ve izalosyanları gereği kolay kolay çürümüyorlar artık.Bu nedenle aracın nereli oldugu değilde ne kadar temiz oldugu önemli değil mi arkadaşlar.Ben cebimden çıkacak paraya bakarım.İstanbul ve Ankara arasında 1.000 ile 2.000 TL arası bir fark var.Ve bineceğim sürede taş patlasın üç yıldır.O halde niye sırf Ankara arabası diye 2.000 TL fazla vereyim ki..Biliyorum Audi'yi satarken "İstanbul arabası,kesin pas/çürük vardır" geyiği olacak ki marka zaten 12 yıl Paslanmazlık ve çürümeme garantisi veriyor.
   Bu arada Baran arkadaşım sana tavsiyem 12.000 TL'ye kendine bir AE101 Corolla alman senin için daha iyi olacaktır (93-98 model arası).Temiz bulabilirsen eğer GLİ yada XEİ işini rahatlıkla görecektir..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2009, 09:00:06 »
arkadaşlar saolun yrumlarınız için..... bnm bahsettiğim araba da deniz kenarı bir bölge de (kdz. ereğli) ve nemin çok çok yüksek olduğu bir bölge.... ama inanın araba da en ufak bir çürüme yok her yerine baktım.... bencede toyotayı akvaryuma koysanız yine çürütemezsiniz... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2009, 09:06:07 »
güveniyorsan ae 101 ne çık karşıma  :P :D

Varım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 24, 2009, 09:13:18 »
  AE 101 dalmaçyalı mı?

Sadece kaportaya bakmamak lazım, aracın yürüyeni, şanzımanı ve motorunun durumuda önemli bence.
 Benim araçta İstanbul plakalı ama şehir içinde aracı kullanmam, ya haftasonları sayfiye yerlerinden birine giderken, ya da şehirlerarası kullanırım. Tabi her gün 40-50Km. lik yolu işine gidip gelende var, bu bence aracı daha çok yıpratır. Ayrıca rölanti devirlerinde uzun süre çalışan araçlarda daha çok yıpranır (özellikle egzantrikleri).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 24, 2009, 11:25:38 »
baran bey 99 model 1.3 terra kullandım 2 sene kadar bir süre,1.3ün performansından bile memnundum ben 1.6sınıda kullandım kısa bir süre herkesin fikridir saygı duyarım ama kesinlikle alınacak araba..eğer uzun süre binecekseniz bu araca alabilirsiniz fakat 1 sene sonra satacağım diyorsanız zarar edebilirsiniz yani 2.eli biraz yavaş..hayırlı olması dileğiyle...