Gönderen Konu: Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....  (Okunma sayısı 10189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 99! yardımlarınıza muhtacım.....
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2009, 20:13:31 »
Bir arkadaşımda 1985 model AT151 Corona var ilk gün ki gibi. Bir başka tanıdığımda 1986 model AE86 var o da aynı. Bahsettiğim arabalar hep 34 plaka idi. Bugün biri 23 diğeri 24 senelik arabalar. Hala ilk gün ki gibi diri arabalar. Ve asla çürükleri yok.
 Ben Toyota'dan eminim. Akvaryuma koysan çürümez abicim... :)

Isvicre'de veya Almanya'da cok cürük Toyota vardir.
Su degil tuz cürütüyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2009, 20:13:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2009, 00:14:32 »
99 alma tutulmuyor, 2001 ler tutuluyor. 2001 vvt-i al, ama yağ kabınıda yanından eksik etme.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2009, 01:21:18 »
93-97 arasi bir Corolla al bence (ae101). Eski meski ama en alasi bence :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2009, 08:16:57 »
galiba doğru söylüyorsunuz efsaneden temiz bişiler bulmaya çalışsam daha iyi olucak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2009, 08:35:21 »
  İlanlar bölümünü ziyaret edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2009, 09:22:52 »
Baran bencede ae101 lerden al kendine ben şuan satacak olsam yine aynı kasadan alırım kesin
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2009, 14:12:21 »
kardeşim bence 14 bin tl verme o araca.. ben 14 e 2001 1.6 vvt-i klimalı aldım. senin anlattığın araçtan tek farkı aldığımda 4 lastik ve bakım istiyordu aracım. ama inanki yuvarlak farlarla vvt-i lar arasına dağlar kadar fark var.hiç olmazsa bir depoda 150 km yol farkı var. daha önce 2000 1.3 terram vardı aradaki farkı oradan biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2009, 15:24:25 »
terra ise arada hiç bir fark yok pörtlek gözle vvti arasında
farlar ve motor hariç
motorunda teknoloji farkı var performanslar aynı
ama yinede ben olsam vvti 1,6 alırdım en azından yol bilgisayarı var
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 26, 2009, 20:49:27 »
bir yıl kadar önce 12000 ytl 1999 1,3 terra aldım şu ana kadar hiç üzmedi. İyi ki yuvarlak farlılar tutulmuyorlar yoksa
lada samara'dan toyotaya tranfer olamayacaktım.

Yuvarlak farlılar bir önceki kasayla aynı motora sahip .Aynı fabrikada aynı kalitede üretildiklerini düşünüyorum.
eğeruzun süre  kullanmak için alacaksan tavsiye ederim fakat fiyat 14 000 biraz yüksek gibi geldi o fiyata temiz bir vvti bak.

Toyota olsun çamurdan olsun eski yeni model farketmez hepsi kaliteli araçlar.:::)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 26, 2009, 20:57:42 »
terra ise arada hiç bir fark yok pörtlek gözle vvti arasında
farlar ve motor hariç
motorunda teknoloji farkı var performanslar aynı
ama yinede ben olsam vvti 1,6 alırdım en azından yol bilgisayarı var

Ikisini de kullandim uzunca süre.
1999 model olan sehir icinde Ankara'da yaklasik 1 litre daha cok tüketiyordu.
Uzun yolda da 0.5 litre daha cok tüketiyordu.

2000 modelin sanziman oranlari daha uzundur.
Daha sonra 2004 bir tane aldik. Sanziman oranlari kisalmisti gene ve agirlik artmisti.
Sonucta 2000 modelden 1 litre daha fazla tüktetiyordu.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2009, 22:36:31 »
Merhaba herkese

Arkadaşım bu nakit para ile alacağın araç AE101 serisi 1998 gli special almalısın hem airbag var hemde abs bu kasada sadece onlarda var satarkende kar edersin ama tabi bu fiyata gli special bulabilirsen kaçırma 

Olmadı bulamadın diyelim  gli 1997/1998  yada yüksek km  zze112 dediğimiz 2000/2002 arasında üretilmiş corolla tercih et derim ama 2 ytl daha arttırman gerekecek

ae101 ile zze112 arasındaki güvenlik farkı ae101 2 yıldız zze112 3 yıldız almış bir araçtır

AE111 dediğimiz aracın tutulmaması sadece Türkiye'de oldu avrupada iyi satmıştır.bu aracın motorunu bitiremessiniz ben 800 000 km devir miş olanını gördüm

Şansınız açıkolsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 27, 2009, 19:52:16 »
ben 2000 1.3 terra kullandım uzun süre şimdi de 1.6 vvt-i kullanıyorum bence arada dağlar kadar fark var. yuvarlak farlılardaki bütük eksikleri gidermişler vvt-i larda. 99 lar 450 km de depoyu bitirir(klimasız) vvt-i 600 ü rahat görür(klimalı) ( araçlarımın her ikisinde tam bakımlı) 99 ların altı yere çok yakındır vvt-i larınki tam ideal yükseklikte 4 kişiyle kasiste yavaşlamaya bile gerek yok bazen egzoz değer yere okadar). yol bilgisayar farkı ve motor teknolojisi farkı zaten ortada. 99 ların direksyonları soyulur çok çirkin bi görüntü çıkar ortaya vvt-i larda böylebir sorun yoktur. 99 ların koltukları çok yumuşaktır içine gömülürsün  vvt-i ların ki daha sert ve bence çok daha komforludur. ayrıca debriyajın yanına ayak koyma yeri eklemişler bu da önemli bi özellik. ve şimdide en büyük tercih sebebine geliyorum o da dış görüntüsü bence vvt-i ların tipi 99 lara göre çok çok daha güzel. bence aralarında 5-6 milyarlık fark var ve piyasa değerleri arasında sadece 3milyar kadar bir fark var üstelik 1-2 model daha yeni araç alırsınız vvt-i alırsanız. bence vvt-i :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 27, 2009, 19:59:39 »
şunu da belirtmek isterim sanki 99 ları kötüler gibi oldum kesinlikle böyle anlaşılmasın. o aradaki 3 milyarlık farkı karşılayamayacak olsam piyasada o fiyata uygun araçlar içinde 99 ları tek geçerim. ae 101 leri de severim ama modelleri çok düşük kaldı artık ve güvenlik açısından zayıf olduğunu duydum. önden kayma problemi oluyormuş sanırım. ae 101 in 2 yıldızı var 99 ların ise 3 yıldızı var güvenlik testinde ki 4 yıldızı küçük bir farkla kaçırdığını okumuştum bir dergide. vvt-i ların güvenlik testi sonucunu bilmiyorum. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 27, 2009, 21:47:15 »
Bence 99 corolla için 14.000 TL fazla. Çünkü o arabalar 93-98 efsane kasa corollalar kadar tutmuyor. oyüzden o arbanın hakkı 12.000-12.500TL. Ne olursa olsun daha fazla etmez!!!
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 28, 2009, 00:00:23 »
kişinin araçtan ne beklediğine bağlı
bahsi geçen iki aracın ae 101 ve 99 lar piyasada aynı paraya satılıyor
1,6 gli/1,6 luna ikiside aynı para
fakat 99 larda abs+airbag+kesinlikle konfor ve izolasyon farkı var ayrıca daha az sorun var  ;)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 28, 2009, 10:09:41 »
Engin Bey sizin araçlarınız da da yağ yakma sorunu var diye biliyorum sizde öyle bi sorun var mı çünkü sırf bu yüzden soğudum vvti lerden sizde durum nedir? (pardon engin bey diğer bi konuda cevabı vermişsiniz zaten sonradan fark ettim)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 79500
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #36 : Şubat 28, 2009, 11:15:51 »
ben iki sene 99 1.3 terra ac kullandım. yakıt konusu göreceli ve bir çok etkene bağlıdır. aracımı yıl başında 12000 tl ye sattım. iki yıl önce 11000 tl ye almıştım. bana hiç sıkıntı çıkarmadı. tutulmama konusu doğru. ancak özelliklerinin fazla olmasına rağmen bir önceki kasadan daha ucuz olduğu da bir gerçek. her aracın olumlu ve olumsuz tarafı vardır. sizin taleplerinizi karşılıyor ise sağlam bir pazarlıkla alabilirsiniz bence. çünkü ucuz diye aldığınız bir araba masrafı ve huzursuzluğu ile daha çok paranıza mal olbilir.
2014 Toyota Verso 1.6 D4D Premium Nav.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 28, 2009, 11:56:39 »
Burda yorum yapan arkadaşlara lafım yok. 99 kasanın tutmadığını söyleyen halkımızın kaçta kaçı iki aracı da alıp test etmiş? Susuyorum susuyorum ama bir yerden sonra kızmaya başlıyorum.
Her iki aracında sahibiyim şu anda (93 ae101 ve 2000 ae111 ).İkisini de uzun yıllardır kullanıyorum.Yuvarlak farlı corollam diğerinden bir çok anlamda daha iyi. Öncelikle mekanik olarak 99 corolla daha sorunsuz. 99'ların kapı ve cam direkleri önceki kasanın nerdeyse iki katı kalınlığındadır (Bence en önemli özelliği).Farları daha iyi aydınlatır.Koltukları ve döşemesi daha konforludur.Bunlar şimdi aklıma gelenler.Tabiki ae101'in de avantajları var.Öncelikle japon kasalar için söylüyorum(93-94 modeller) kaporta sacı korozyona ve paslanmaya daha dayanıklı ve yol tutuşları daha iyidir.
Sözüm meclisten dışarı...

Baran kardeş bende Kdz.Ereğli de bulunmaktayım.Dediğin araç düşük km'si, kazasız olması ve servis bakımlı olduğundan bence 14 eder. Eğer fikirlerime güvenirsen gel birlikte inceliyelim aracı.Ereğli Tüylüoğluna götürelim aracı.Bütün servis tanır beni aracın herseyini öğreniriz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 28, 2009, 12:02:37 »
sonuç itibariyle daha yeniler ve mutlaka daha iyiler bence
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 28, 2009, 12:15:23 »
Bende Ferdi bey konuya ne zaman müdahil olacak diye bekliyordum :) senin araç farklı Ferdi emsalleriyle karıştırmamak lazım senin kinin benzerini ankara oto drag gördüm hatta sen sanmıştım çok güzel görünüyordu
96 corolla xei