Gönderen Konu: Araç Satış Rakamları  (Okunma sayısı 24984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Satış Rakamları
« Yanıtla #60 : Ağustos 24, 2018, 23:04:53 »
ekstra donanımlara 200 bin tl'lik opsiyonel fark isteyen passat. üstelik opsiyonelsiz passat 446, opsiyonelli passat 647 bin tl. https://binekarac.vw.com.tr/app/configurator/vw-tr/tr/passat/31306/39260/highline/3G249T-MKSUKA2-GPA5PA5-GPH1PH1-GPJ7PJ7-GPM3PM3-GPN5PN5-GWLHWLH-GZEAZEA-MTKV4I3-MSSH4KF-MMFA9S8/2018/1/F14%205P5P/F56%20%20%20%20%20OH/GPA6PA6-GPACPAC-GPAHPAH-GPAXPAX-GPJGPJG-GPS4PS4-GPW2PW2-GPW9PW9-GPXXPXX-GW02W02-GW04W04-GWD4WD4-GZMEZME-MAHV1M6-MBTR9Z3-MCDR77F-MEPH7X5-MESI7W2-MGPS6M3-MHUDKS2-MINDFC1-MKBB6SJ-MKSUKA6-MLSE9VC-MRCOER2-MSSR3Y5-MTKV4F2?page=summary

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2018, 19:20:47
arka hava yastığı bile opsiyonel :asikadam:

Sende herşeyi eklemişsin mübarek arka çeki demiri 4700₺  :rofl:

1,4 tsi DSG Higline Passat 271 bin ₺
%5 indirim = 255 bine alırsın  :)
Burası basra değil izmit körfezi :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 24, 2018, 23:04:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 25, 2018, 08:22:17 »
Sende herşeyi eklemişsin mübarek arka çeki demiri 4700₺  :rofl:

1,4 tsi DSG Higline Passat 271 bin ₺
%5 indirim = 255 bine alırsın  :)
Allah'tan arka hava yastığı çeki demirinden ucuzmuş iyi güvenlikten yırttık :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2018, 12:31:24
Arka hava yastığı bile opsiyonel yani ne kadar para o kadar güvenlik diyor vw. hatta paran yoksa evdeki yastıklarla idare et, demeye getiriyorlar. etik olan

güvenlik donanımlarının tüm paketlerde standart olmasıdır. japonları bu yüzden seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Eylül 05, 2018, 13:11:50 »
ağustos 2018 model bazında satış rakamları: ilk beşin Türkiye'de üretiliyor olması sevindirici olmuş. http://www.arabalar.com.tr/agustos-2018-satis-

rakamlari

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2018, 13:12:55
http://www.arabalar.com.tr/agustos-2018-satis-rakamlari

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2018, 21:06:20
corolla ve civic passat'ı sollamış. Türkiye'de en çok satılan c sınıfı sedanda  jetta listede yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 06, 2018, 08:50:08 »
jetta uzun bir süredir satılmıyor ki
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 79000
  • Model Yılı: '17
  • 35 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 06, 2018, 08:53:32 »
Türkiye de araç satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre %20 den fazla bir azalma olduğunu geçenlerde köşe yazısında okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Eylül 06, 2018, 09:30:34 »
jetta uzun bir süredir satılmıyor ki
dizeli satılmıyor ama bildiğim kadarıyla benzinlisi satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 06, 2018, 16:11:45 »
dizeli satılmıyor ama bildiğim kadarıyla benzinlisi satılıyor.
Benzinli modelinin de üretimi durduruldu.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 06, 2018, 16:14:26
En kral araba 60 bin eder. Benim 1.33 ün ederide 17 bin en fazla.. :saygi:
Ben 2015 yılında aldığımda vergisiz fiyatı 27.000 TL idi.
vergili fiyatı 61.000 e geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 07, 2018, 14:01:34 »
Passat veya jetta sı olan arkadaşlar beni yadırgamasın ama bir düşüncemi paylaşmadan geçemeyeceğim.Şimdi Volkswagen sanırım 2 yıl önce bu emisyon ölçümlerinde yaptığı hileler yüzünden yine yanılmıyorsam abd tarafından 8 milyar dolar gibi bir ceza yedi.Bu cezayı da hiç itiraz etmeden kabul etti.Ve şimdi de ödediği bu cezaların parasını sattığı bütün arabaların üzerine ekledi doğal olarak.Yaklaşık tahmini olarak yazıyorum her modelinde 30.000 ile 50.000 TL arasında bir fiyat yansıttı.
Hal böyle iken hala gidip de tonlarca parayı Volkswagen grubu bir arabaya yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor.Bu benim şahsi fikrim.Hoş şu passatın ismi bile bana hiç karizmatik gelmiyor, Pasaklı der gibi bir algı oluşuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Eylül 07, 2018, 15:14:21 »
Passat veya jetta sı olan arkadaşlar beni yadırgamasın ama bir düşüncemi paylaşmadan geçemeyeceğim.Şimdi Volkswagen sanırım 2 yıl önce bu emisyon ölçümlerinde yaptığı hileler yüzünden yine yanılmıyorsam abd tarafından 8 milyar dolar gibi bir ceza yedi.Bu cezayı da hiç itiraz etmeden kabul etti.Ve şimdi de ödediği bu cezaların parasını sattığı bütün arabaların üzerine ekledi doğal olarak.Yaklaşık tahmini olarak yazıyorum her modelinde 30.000 ile 50.000 TL arasında bir fiyat yansıttı.
Hal böyle iken hala gidip de tonlarca parayı Volkswagen grubu bir arabaya yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor.Bu benim şahsi fikrim.Hoş şu passatın ismi bile bana hiç karizmatik gelmiyor, Pasaklı der gibi bir algı oluşuyor :)
Yanlız verdiğiniz bilgi yanlış Passatın avrupa fiyatlarında pek bir değişiklik olmadı bu kadar fiyatının artması euronun birden 5 den 7 ye atlaması 30 bin euro olan passat 150 bin tl den sırf euro yükseldi diye 7 x30 bin euro dan 210 bine çıkıyor. Şimdi bu zammı vw grubu yapmış olmuyor aynı şekilde bu araçlardan vergi alınıyor dimi 100 bin liralık bir araçtan %60 ötv demek 60 milyar yapar ama 200 bin liralık bir araçtan ötv de %60 olunca yine 120 milyar sadece ötv si olur en basit örneğiyle demek istediğim şudur euro yükselince aracın fiyatı yükseliyor yükselince vergi makası açılıyor daha fazla vergi alıyor yani adamların zam yaptığı felan yok 2-3 ay geçsin aynı zamlar japon arabalarınada koreliyede hepsine gelecek özellikle direk ithal gelen türkiyede üretilmeyen araçlar çok etkilenecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Eylül 07, 2018, 15:41:23 »

size aynen katılıyorum. 3 silindirli en boş 1.0 polo'nun fiyatı olmuş 103 bin tl. o fiyata biraz daha ekleyip yeni corolla, civic, mazda 3, ch-r alınabilir. hava

yastığı ve çeki demiri bile opsiyonel olan ekstra donanımlı passat'ın fiyatı 634 bin lirayı buluyor. o fiyata araba alınmaz bence ama de ki alındı. passat

yerine mercedes e serisi veya lexus alınır. Türkiye'de üretilen araçların fiyatı ithal araçlara göre daha uygun. ayrıca Türkiye'ye yatırım yapan araçları

tercih etmemiz hem cari açığımızın kapanmasına hem de ülke ekonomi ve istihdamına müspet katkılar sağlayacaktır. araç alan her bilinçli vatandaşımızın

bu etkenleri de  göz önüne alması gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 125000
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Eylül 07, 2018, 15:59:41 »

size aynen katılıyorum. 3 silindirli en boş 1.0 polo'nun fiyatı olmuş 103 bin tl. o fiyata biraz daha ekleyip yeni corolla, civic, mazda 3, ch-r alınabilir. hava

yastığı ve çeki demiri bile opsiyonel olan ekstra donanımlı passat'ın fiyatı 634 bin lirayı buluyor. o fiyata araba alınmaz bence ama de ki alındı. passat

yerine mercedes e serisi veya lexus alınır. Türkiye'de üretilen araçların fiyatı ithal araçlara göre daha uygun. ayrıca Türkiye'ye yatırım yapan araçları

tercih etmemiz hem cari açığımızın kapanmasına hem de ülke ekonomi ve istihdamına müspet katkılar sağlayacaktır. araç alan her bilinçli vatandaşımızın

Bu sadece vw değil tüm firmaları fiat,renault,peugeot tüm markaları etkiledi 1.0 lik symbol bile 105 milyar onlara verilecek parayla dediğiniz araçlar alınabilir çok geç değil 2.el araç fiyatlarıda yükselecek ve 200 milyar golf e vericeğime e serisi bmw 3-5 serisi alırım diye düşünüyoruz ama onlarında fiyatları yükselecek olan hiç arabası olmayan ilk arabasını alacak veya arabasını satmış yeni araba almaya kalkanlara olacak. Türkiyede üretilen araçlarda dediğiniz gibi bu kurlardan minimum etkilenecek bu süreçte kendi yerli aracımız olana kadar kendi ülkemizde üretilmiş fiyat kalite olarak en uygununu tercih etmemiz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 07, 2018, 19:02:09 »
Kamuya alınacak BÜTÜN araçların Mercedes maybackler S ler dahil değişmesi için yasa tasarısı hazırlanıyor. Makam araçları ve kamudaki tüm araçlar Türkiye’de üretilen araçlardan olması zorunlu hale geliyor.

Bence güzel bir gelişme en çok sevinen tabiki toyota ve fiat olacak  :)

Güncel satış rakamlarından Türkiye’de üretilen araçlar alır başını gider bu saatten sonra.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 07, 2018, 23:40:51 »

Çeki demiri bile opsiyonel derken? koskoca d segment arabada çeki demirini standart donanımmı yapmalıydılar? passatına çeki demiri taktıran kaç kişi varki çeki demirini standart donanım yapıcaklar.Kusura bakmayın ama 10 yorumunuzdan 11inde VW'yi eleştiriyorsunuz.Hava yastığını eleştirdiniz anlarım 1.0 polonun yüksek fiyatını eleştirdiniz bunuda anlıyorum.Çeki demirinin opsiyon olmasını eleştirmek artık işin etik olan boyutunu aşıyor.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Eylül 07, 2018, 23:52:20 »
Çeki demiri bile opsiyonel derken? koskoca d segment arabada çeki demirini standart donanımmı yapmalıydılar? passatına çeki demiri taktıran kaç kişi varki çeki demirini standart donanım yapıcaklar.Kusura bakmayın ama 10 yorumunuzdan 11inde VW'yi eleştiriyorsunuz.Hava yastığını eleştirdiniz anlarım 1.0 polonun yüksek fiyatını eleştirdiniz bunuda anlıyorum.Çeki demirinin opsiyon olmasını eleştirmek artık işin etik olan boyutunu aşıyor.

hadi çeki demirini geçtim, arka hava yastığına ekstra para istemek etik midir? güvenliğin standart olması başlı başına etik meselesidir. paran kadar hava

yastığı ne demek? üstelik vw'in opsiyonel sunduğu çoğu şey çoğu araçta standart. lütfen tepkinizi koyun yoksa bunlar mercedes e serisi, lexsus fiyatına

passat, corolla, civic, mazda fiyatına 3 silindir 1.0 polo satmaya devam edecek. üstelik Türkiye'ye kuruş yatırım yapmadan. biz enayi değiliz. çin'de

meksika'da ucuza üret Türkiye'de boş araçları değerinin çok üstünde sat. oh ne ala memleket.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Eylül 08, 2018, 00:15:29 »
hadi çeki demirini geçtim, arka hava yastığına ekstra para istemek etik midir? güvenliğin standart olması başlı başına etik meselesidir. paran kadar hava

yastığı ne demek? üstelik vw'in opsiyonel sunduğu çoğu şey çoğu araçta standart. lütfen tepkinizi koyun yoksa bunlar mercedes e serisi, lexsus fiyatına

passat, corolla, civic, mazda fiyatına 3 silindir 1.0 polo satmaya devam edecek. üstelik Türkiye'ye kuruş yatırım yapmadan. biz enayi değiliz. çin'de

meksika'da ucuza üret Türkiye'de boş araçları değerinin çok üstünde sat. oh ne ala memleket.
Daha önce vw güvenlik donanımı satıyor etik değil dediniz Japonlarda satıyor dedim ve Toyota safety sense ile kanıtladım.Ama Toyota insaflı davranıyor dediniz güvenlik donanımı satmanın insaflı olan tarafı neymiş merak ettik açıkçası.O konu geçti gitti şimdide gelmiş passatta çeki demiri opsiyonel diyorsunuzi,çeki demiri bu yahu,hangi binek araçta standart sunuluyor.Ben Toyota kullanıcısıyım gayette memnunum ama arabaya davlumbaz koymazsa eleştiririm,güvenlik donanımını parayla satarsa eleştiririm çünkü bunlar markanın eksikleridir.Vw'yi eleştirelim bana uyar.Dsg şanzıman herkesin elinde kalıyor mesela bunu eleştiririm ama gidipte çeki demiri opsiyonel diyede bi marka eleştirilmezki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Eylül 08, 2018, 09:58:03 »
safety sense gelinceye kadar akşam olur. onu geçtim hava yastığı standart olsun bari. japon gruplarında hava yastığı abs gibi güvenlik ekipmanları standart.

japonlar; arka hava yastığı için ekstra para istemiyor.  aynı etik davranışı vw'den de bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 08, 2018, 20:25:46 »
Burak kardeşim amacım(ız) elinde Vw grubu araç bulunan arkadaşlarımızı arabalarından soğutmak değil en azından bir farkında lık yaratmak.Çünkü inanın bu Vw grubu araçlar hak ettiğinin çok üzerinde bir fiyat politikası ile satılıyor ülkemizde.Ve maalesef insanlarımız da bir keramet varmış gibi hala bu araçlara yöneliyor, böyle olunca da bir kısır döngü oluşuyor ve fiyatı daha da artıyor.İnsanlarımız bu araçlara daha az yönelirse ister istemez rekabet ortamında kendi fiyat yerini bulacaktır diye düşünüyorum.Bu benim kişisel fikrim.
Kutay arkadaşımızın da fikrinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Yarın bir gün Toyota da aynısını yaparsa ona da bakış açım hiç kuşkusuz aynı olacaktır .Mühim olan bilinçli vatandaş ve tüketici olmak.Yoksa elin arabası için birbirimizi kırmaya hiç gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 08, 2018, 20:41:50 »
Bu ülkede coca colayı lıkır lıkır içip "kahsolsun abd israil" diyen bir toplumdan çok sey beklemeyin. Hayal kırıklığına ugrarsınız. Tıpkı wv araçlarının peynir ekmek gibi satması gibi. İhtiyaçtan fazlasını tükettiğimiz müddetçe ve bu tarz markalara yöneldiğimiz sürece ne cari açık kapanır ne de gençlerimiz düzelir. Daha bize yedirilip içirilenleri kontrol edemiyoruz. Üstüne bir de israf ediyoruz. (Temiz mi helal mi diye bakan zaten yok.) İstanbul'da 1 günde çöpe atılan ekmeklerle afrikada bir veya bir kaç ülke doyabileceği apaşikarken Toyota bile bize lüks aslında... (Konuyu dağıttığım için kusura bakmayın. )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Eylül 08, 2018, 23:44:42 »
Burak kardeşim amacım(ız) elinde Vw grubu araç bulunan arkadaşlarımızı arabalarından soğutmak değil en azından bir farkında lık yaratmak.Çünkü inanın bu Vw grubu araçlar hak ettiğinin çok üzerinde bir fiyat politikası ile satılıyor ülkemizde.Ve maalesef insanlarımız da bir keramet varmış gibi hala bu araçlara yöneliyor, böyle olunca da bir kısır döngü oluşuyor ve fiyatı daha da artıyor.İnsanlarımız bu araçlara daha az yönelirse ister istemez rekabet ortamında kendi fiyat yerini bulacaktır diye düşünüyorum.Bu benim kişisel fikrim.
Kutay arkadaşımızın da fikrinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Yarın bir gün Toyota da aynısını yaparsa ona da bakış açım hiç kuşkusuz aynı olacaktır .Mühim olan bilinçli vatandaş ve tüketici olmak.Yoksa elin arabası için birbirimizi kırmaya hiç gerek yok.

Hocam hayatım boyunca hiç kendi üzerime aracım olmadı benim daha gencim ve üniversiteden yeni mezun oldum babamında hiç vw marka aracı olmadı yani vw hayranı  olmam için bi sebebim yok açıkçası,Hatta çok fazla insanla Vw'nin aslında balon bi marka olduğunu sadece Türkiye'de böyle premium görüldüğünü Avrupa ülkelerinde Symbol'den farkı olmadığını açıkladığım için tartıştım,laf anlatamadım orası ayrı :).Benim anlatmak istediğim konu Vw'yi eleştirebiliyorsak kendi kullandığımız markayı da eleştirebilmeliyiz.Hadi rakip markayı eleştirdik onda sıkıntı yok ama eleştiri yaparken eleştiri yapıyımda mantıklı olsun mantıksız olsun önemli değil düşüncesiyle eleştiri yapılmamalı o markanın gerçekten eleştirilmesi gereken bi yönünü eksiğini açığını göstermek için eleştiri yapmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 08, 2018, 23:48:59 »
Bu ülkede coca colayı lıkır lıkır içip "kahsolsun abd israil" diyen bir toplumdan çok sey beklemeyin. Hayal kırıklığına ugrarsınız. Tıpkı wv araçlarının peynir ekmek gibi satması gibi. İhtiyaçtan fazlasını tükettiğimiz müddetçe ve bu tarz markalara yöneldiğimiz sürece ne cari açık kapanır ne de gençlerimiz düzelir. Daha bize yedirilip içirilenleri kontrol edemiyoruz. Üstüne bir de israf ediyoruz. (Temiz mi helal mi diye bakan zaten yok.) İstanbul'da 1 günde çöpe atılan ekmeklerle afrikada bir veya bir kaç ülke doyabileceği apaşikarken Toyota bile bize lüks aslında... (Konuyu dağıttığım için kusura bakmayın. )
  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.