0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekstra donanımlara 200 bin tl'lik opsiyonel fark isteyen passat. üstelik opsiyonelsiz passat 446, opsiyonelli passat 647 bin tl. https://binekarac.vw.com.tr/app/configurator/vw-tr/tr/passat/31306/39260/highline/3G249T-MKSUKA2-GPA5PA5-GPH1PH1-GPJ7PJ7-GPM3PM3-GPN5PN5-GWLHWLH-GZEAZEA-MTKV4I3-MSSH4KF-MMFA9S8/2018/1/F14%205P5P/F56%20%20%20%20%20OH/GPA6PA6-GPACPAC-GPAHPAH-GPAXPAX-GPJGPJG-GPS4PS4-GPW2PW2-GPW9PW9-GPXXPXX-GW02W02-GW04W04-GWD4WD4-GZMEZME-MAHV1M6-MBTR9Z3-MCDR77F-MEPH7X5-MESI7W2-MGPS6M3-MHUDKS2-MINDFC1-MKBB6SJ-MKSUKA6-MLSE9VC-MRCOER2-MSSR3Y5-MTKV4F2?page=summaryMesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2018, 19:20:47arka hava yastığı bile opsiyonel
Sende herşeyi eklemişsin mübarek arka çeki demiri 4700₺ 1,4 tsi DSG Higline Passat 271 bin ₺ %5 indirim = 255 bine alırsın
jetta uzun bir süredir satılmıyor ki
dizeli satılmıyor ama bildiğim kadarıyla benzinlisi satılıyor.
En kral araba 60 bin eder. Benim 1.33 ün ederide 17 bin en fazla..
Passat veya jetta sı olan arkadaşlar beni yadırgamasın ama bir düşüncemi paylaşmadan geçemeyeceğim.Şimdi Volkswagen sanırım 2 yıl önce bu emisyon ölçümlerinde yaptığı hileler yüzünden yine yanılmıyorsam abd tarafından 8 milyar dolar gibi bir ceza yedi.Bu cezayı da hiç itiraz etmeden kabul etti.Ve şimdi de ödediği bu cezaların parasını sattığı bütün arabaların üzerine ekledi doğal olarak.Yaklaşık tahmini olarak yazıyorum her modelinde 30.000 ile 50.000 TL arasında bir fiyat yansıttı.Hal böyle iken hala gidip de tonlarca parayı Volkswagen grubu bir arabaya yatırmak bana pek mantıklı gelmiyor.Bu benim şahsi fikrim.Hoş şu passatın ismi bile bana hiç karizmatik gelmiyor, Pasaklı der gibi bir algı oluşuyor
size aynen katılıyorum. 3 silindirli en boş 1.0 polo'nun fiyatı olmuş 103 bin tl. o fiyata biraz daha ekleyip yeni corolla, civic, mazda 3, ch-r alınabilir. hava yastığı ve çeki demiri bile opsiyonel olan ekstra donanımlı passat'ın fiyatı 634 bin lirayı buluyor. o fiyata araba alınmaz bence ama de ki alındı. passat yerine mercedes e serisi veya lexus alınır. Türkiye'de üretilen araçların fiyatı ithal araçlara göre daha uygun. ayrıca Türkiye'ye yatırım yapan araçları tercih etmemiz hem cari açığımızın kapanmasına hem de ülke ekonomi ve istihdamına müspet katkılar sağlayacaktır. araç alan her bilinçli vatandaşımızın bu etkenleri de göz önüne alması gerekir diye düşünüyorum.
Çeki demiri bile opsiyonel derken? koskoca d segment arabada çeki demirini standart donanımmı yapmalıydılar? passatına çeki demiri taktıran kaç kişi varki çeki demirini standart donanım yapıcaklar.Kusura bakmayın ama 10 yorumunuzdan 11inde VW'yi eleştiriyorsunuz.Hava yastığını eleştirdiniz anlarım 1.0 polonun yüksek fiyatını eleştirdiniz bunuda anlıyorum.Çeki demirinin opsiyon olmasını eleştirmek artık işin etik olan boyutunu aşıyor.
hadi çeki demirini geçtim, arka hava yastığına ekstra para istemek etik midir? güvenliğin standart olması başlı başına etik meselesidir. paran kadar hava yastığı ne demek? üstelik vw'in opsiyonel sunduğu çoğu şey çoğu araçta standart. lütfen tepkinizi koyun yoksa bunlar mercedes e serisi, lexsus fiyatına passat, corolla, civic, mazda fiyatına 3 silindir 1.0 polo satmaya devam edecek. üstelik Türkiye'ye kuruş yatırım yapmadan. biz enayi değiliz. çin'de meksika'da ucuza üret Türkiye'de boş araçları değerinin çok üstünde sat. oh ne ala memleket.
Burak kardeşim amacım(ız) elinde Vw grubu araç bulunan arkadaşlarımızı arabalarından soğutmak değil en azından bir farkında lık yaratmak.Çünkü inanın bu Vw grubu araçlar hak ettiğinin çok üzerinde bir fiyat politikası ile satılıyor ülkemizde.Ve maalesef insanlarımız da bir keramet varmış gibi hala bu araçlara yöneliyor, böyle olunca da bir kısır döngü oluşuyor ve fiyatı daha da artıyor.İnsanlarımız bu araçlara daha az yönelirse ister istemez rekabet ortamında kendi fiyat yerini bulacaktır diye düşünüyorum.Bu benim kişisel fikrim.Kutay arkadaşımızın da fikrinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Yarın bir gün Toyota da aynısını yaparsa ona da bakış açım hiç kuşkusuz aynı olacaktır .Mühim olan bilinçli vatandaş ve tüketici olmak.Yoksa elin arabası için birbirimizi kırmaya hiç gerek yok.
Bu ülkede coca colayı lıkır lıkır içip "kahsolsun abd israil" diyen bir toplumdan çok sey beklemeyin. Hayal kırıklığına ugrarsınız. Tıpkı wv araçlarının peynir ekmek gibi satması gibi. İhtiyaçtan fazlasını tükettiğimiz müddetçe ve bu tarz markalara yöneldiğimiz sürece ne cari açık kapanır ne de gençlerimiz düzelir. Daha bize yedirilip içirilenleri kontrol edemiyoruz. Üstüne bir de israf ediyoruz. (Temiz mi helal mi diye bakan zaten yok.) İstanbul'da 1 günde çöpe atılan ekmeklerle afrikada bir veya bir kaç ülke doyabileceği apaşikarken Toyota bile bize lüks aslında... (Konuyu dağıttığım için kusura bakmayın. )