0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hocam guvenlik paketi standart diyorsunuz safety sense diye guvenlik paketi cikardi toyota ve her modelinede (life,active,touch) koymuyor. sizi anliyorum markayi cok seviyorsunuz ama koru korune bu kadar savunulmaz. bende toyota kullanicisiyim ama gercekleri konusmak gerekiyor. alman arabalarindaki incik boncuk opsiyon ve konfor japon arabalarindan daha fazla.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2018, 07:00:33guzel kardesim fiyatindan bahsetmiyorum donanimdan bahsediyorum. polo ve golf donanım olarak da toyota ve honda'dan çok eksik diye yazmis arkadas. ya bi kere toyotada paranla bile donanim satin alamiyorsun cunku yok. oteki taraftan golf 184 binlira demissin tabi simdi kur yine sahlandi herhalde 200bin olmustur. adam donanimli arabayi ucuza verecek degil ya toyota bu yuzden ucuz donanimi fazla yok.
Bakın burada bunları söyleyen sizsiniz.1- Toyota’da paranla hangi donanımı satın alamıyorsun ?2-Donanımlı aracı ucuza verecek değil demişsin Toyota’da bu yüzden ucuz demişsin yani aradaki 50 bin ₺ fark donanımdan kaynaklanıyor demişsin. Ben baktım göremedim Higline golf ile premium Corolla arasında ne gibi farklar var
yanlis anlamissin o yuzden hala bana gore anlamsiz sekilde sirf muhalefet olsun diye yaziyorsun. katilmaya bilirsin ama gercekler bunlar guzel kardesim guvenlik falan hikaye arac maliyetini dusurmek icin eklemiyorlar bir cok ozelligini kirpiyorlar turkiyeye gelen araclarin. sebebini de soyledim aracin ulkeye giris fiyati artiyor buna bagli olarak otv ve otvli fiyani birde kdv eklenince baya tuzluya geliyor. hala daha anlamamakta israr ediyorsan daha ne diyim..her aracta sanroof opsiyon diyorsun turkiyedeki corolla da sanroof opsiyon mu git bayiye deki ben sifir corolla alacam sanroof ekletmek istiyorum bakalim ne diyecekler? yada 1.6 life araca safety sense ekletmek istiyorum guvenlik amacli bakalim ne cevap alacaksin? madem ki toyota corolla icin guvenlik on planda niye katar ve suudi arabistanda satilan corolla da sanroof var? fiorinoda bile koltuk isitma secenegi olabilir ama koltuk isitmali model ile o ozelligi olmayan fiorino ayni paraya mi satiliyor? yapmayin ya bu kadar da koru korune fanatiklik olmaz tamam guzel saglam araba ama yorum yaparken objektif olun ama bunu bile beceremiyorsunuz kargaya yavrusu sahin gelirmis o hesaptan corollayi ettiniz d sinifi arac..lexus aracinin birkac modeline binmis biri olarak soyluyorum kimi modelinde cift sanroof var simdi senin demene gore toyotanin son teknoloji urunu aracinda guvenlik zaafiyeti mi olmus oluyor?bunlari yazdim ama eminim yine bana katilmamakla beraber anlayamacaksin cunku kafanizda yer etmis bi kere o yuzden kazasiz belasiz urusler olsun ne diyim.
hava yastığını bile opsiyonel sunan yani parana göre güvenlik sunan vw grubu ile tüm modellerinde güvenlik standart olan japon araçlarını kıyaslayıp vw grubu daha donanımlı demek hiç doğru değil. kaldı ki güvenliğin tüm paketlerde standart olması bir etik meselesidir. japonlar bu etiği aşmış ama maalesef almanlar sınıfta kalmıştır.
Burak bey safety sense paketi evet güvenlik paketi dir ama üst segmentlerde bulunan pakettir Avensis cemry lexsus avalon gibi Toyota markasının amiral gemilerinde sunulan bir güvenlik paketi dir adamlar şuanda bunu bir c segment corllaya kadar indirdiler ve yine alınabiliyor diğer markaların hiçbir c segment modelinde bu kadar güvenlik bir arada sunulmuyor istenizde alınmıyor
burada asıl mesele şu: japon araçlarında standart olan güvenlik paketinin almanlarda opsiyonel olması. yani parana göre hava yastığı var. bu başlı başına etik meselesidir. safety sense gelince toyota bu paketi c sınıfına kadar indirmiş, vw'de d sınıfında bile yok. donanım, güvenlik ve fiyat konusunda japonlar gerçekten almanlara göre çok etik ve insaflı. vw polo 1.0 tdi olmuş 117 bin tl. neredeyse elagance civic fiyatına lütfen iki aracın donanımlarını her türlü kıyaslayın ki kıyaslanmaz civic ve corolla her türlü tur bindiririr. polo ancak civic ve corolla'nın bagajına buzdolabı olur.
Söylediklerinizin hiçbirine katılmamakla beraber kendi söylediklerinize kendiniz inanmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Sunroof her araçta opsiyondur.Güvenliği ön plana çıkarma düşüncesiyle üretilen araçlarda sunroof seçenek olarak sunulmaz CHR gibi Corolla gibi.Bu mazda da geçerli. Cx5 hariç sunroof vermiyorlar diye biliyorum ve satış danışmanlarıyla görüştüğünüzde Mazda güvenlik ön planda olan bir marka olduğu için bunu seçenek olarak bile sunmuyor size.