Gönderen Konu: Yeni nesil corollada roket sistemi  (Okunma sayısı 8404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yeni nesil corollada roket sistemi
« : Şubat 18, 2009, 22:51:11 »
Arkadaşlar tam roketmi bilmiyorum ama şimdiye kadar bilmiyordum.Mesela araba sollarken daha fazla hızlanmak için gaz pededalına otomatik modda tam basınca ayağınızdada hissettiğiniz bir tık sesi geliyor ve araba resmen şahlanıyor bugün tem de denedim çok hoşuma gitti ama benzini ne yapıyor bilemem.Benim gibi bilmeyen arkadaşlar varsa haberleri olsun.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Toyota Club Türkiye

Yeni nesil corollada roket sistemi
« : Şubat 18, 2009, 22:51:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni nesil corollada roket sistemi
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2009, 23:06:18 »
 Tolga bey bahsettiğiniz olay sadece MMT araçlarda olan vites düşürme olayı. Vites kolu "E" mod da iken bir alt vitese geçmek için gaz pedalına tam bastığınızda pedalın altındaki swich sayesinde vites bulunduğu vitesten bir alt vitese geçiyor hepsi bu.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2009, 23:13:40 »
Valla bana araç daha atik oluyor gibi geldi.demek sizin dediğiniz gibi saolun.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2009, 23:20:44 »
tolga bey zaten roketleme denen şey bir alt vitese düşme olayıdır, roketleme tabiri her zaman garip gelmiştir bana, olan şey aracın vites düşürmesi ve daha rahat hızlanması, ataklık burdan geliyor, benim bu olaya turbo diyen arkadaşım bile var :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2009, 23:21:54 »
Biraderdeki tam otomatik Golfte aynısını yapıyor. Diyelim 2000 devirde (devir sayısı benzetmedir, gerçek değerini unuttum) 90 la gidiyorsunuz, sollama yapmak için gaza bastın mı devir anında 3500 - 4000 lere yükseliyor ve araba deyim yerindeyse fırtına gibi hızlanıyor... Otomatik Golf ile sollama yapmak çok keyifli...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2009, 23:25:44 »
Biraderdeki tam otomatik Golfte aynısını yapıyor. Diyelim 2000 devirde (devir sayısı benzetmedir, gerçek değerini unuttum) 90 la gidiyorsunuz, sollama yapmak için gaza bastın mı devir anında 3500 - 4000 lere yükseliyor ve araba deyim yerindeyse fırtına gibi hızlanıyor... Otomatik Golf ile sollama yapmak çok keyifli...
ali rıza abi, vites düşüyor diye devir 3500-4000lere fırlıyor, düz viteste de yaptığım bir olay bu, otomatikte vitesi kendisi düşürüyor, düz viteste sürücü.. bence fark yok
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2009, 23:32:26 »
  Türkay'a aynen katılıyorum.Akıcı ve hızlı akan trafikte zorunlu hallerde yaptığım şeydir.Tehlike anında ani geçmelerde bir alt vitese düşünce araç ok gibi fırlıyor.Bu işlem çok hızlı olduğu için araçta her hangi bir yığılma falan olmuyor.Pekte tavsiye edeceğim bir şey değil.Motor sağlığı açısından...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2009, 23:34:54 »
bi aralar meşhurdu bu roket açma muhabbetleri :)

Ergün +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2009, 23:37:29 »
Türkay, ben de sollamada vites düşürürüm. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler ya... Biraderin Golfü her ne kadar sorunlu çıktıysa da performansı müthiş... Tabii motoru 1.9 lt. Bir düşük viteste 4000 devire çıktığında acayip fırlıyor. Kendi aracım o kadar şiddetli fırlamıyor bak... Ben onu demek istemiştim...  
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2009, 23:42:38 »
Türkay, ben de sollamada vites düşürürüm. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler ya... Biraderin Golfü her ne kadar sorunlu çıktıysa da performansı müthiş... Tabii motoru 1.9 lt. Bir düşük viteste 4000 devire çıktığında acayip fırlıyor. Kendi aracım o kadar şiddetli fırlamıyor bak... Ben onu demek istemiştim...  

e abi bundan normal ne var senin araç maşallahı var agır bir duruşu var ama aracta agır yani :D , golf gibi bi araç ve 1,9 :D o motor bende olsa bende fırlarım valla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2009, 23:49:32 »
İşin ilginci o Golfte 1261 kg, benim corolla da 1261 kg... Şu Toyota'nın hiç olmazsa 1.6 lt dizeli olsaydı keşke...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2009, 00:05:29 »
opellerin bazı otomatiklerinde vitesin üzerindeki tuş ta aynı görevi yapıyo o zaman ama 3.0 omega da vardı onunki çok acayip dokunmaya gelmiyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2009, 00:06:48 »
toyotadaki motor çok küçük ali rıza abi, yeni corollanın 1.6 benzinlisi bile zevk vermedi bana (kıyas ettiğim araç 11 yaşında 1.6 corolla) 1000kg 98 corolla 1200 kiloluk 2009dan daha atak.. ama motor açılması diye bir olaydan bahsediliyor, ondan da olabilir, ben 98 corolla ile bütün sollamalardan büyük zevk alıyorum, 2.0 gibi hissettiriyor :) (kıyas ettiğim araç 2.0 dizel mondeo)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 19, 2009, 00:10:41 »
Arada 300 kg fark var ama bunu karşılayacak güç ve tork var mı acaba yeni 1.6 larda... Şu Avensis'teki 1.6 valvematic 132 HP acaba corolla üzerinde de gelir mi ki? Bence Corolla'ya çok güzel gider o motor...
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2009, 00:13:39 »
viteste de  roket olayı var.
1 2 3 4 5 R
:)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 529 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2009, 00:21:45 »
    Temel bir gün hızlı bir araba almış.Az sonra gelmiş araç haşat.Yenisini vermişler.Az snrada araç haşat bir halde.Üçünüyü de vermişler ama bu sefer Temeli yanlız göndermemişler hep beraber yol çıkmışlar.Bizim Temel 1,2,3,4,5 derken "sıkı durun uşaklaar,rokete ateyrum" diye....temel R harfini ROKET sanıyormuş...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 19, 2009, 01:00:14 »
opellerin bazı otomatiklerinde vitesin üzerindeki tuş ta aynı görevi yapıyo o zaman ama 3.0 omega da vardı onunki çok acayip dokunmaya gelmiyo
aynı tuş ae 101 den itibaren tüm corollalarda var over drıve tuşu
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
    Temel bir gün hızlı bir araba almış.Az sonra gelmiş araç haşat.Yenisini vermişler.Az snrada araç haşat bir halde.Üçünüyü de vermişler ama bu sefer Temeli yanlız göndermemişler hep beraber yol çıkmışlar.Bizim Temel 1,2,3,4,5 derken "sıkı durun uşaklaar,rokete ateyrum" diye....temel R harfini ROKET sanıyormuş...
:D :D :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2009, 07:47:36 »
  Tolga, olay aynen Ergün'ün anlattığı gibi gerçekleşiyor ve bu sadece yarı otomatiklerde böyle değil, tam otomatik sistemlerde de böyle işliyor. Gaz pedalına sonuna kadar basma durumunda sistem bir anahtar yardımı ile hızlanma talebini algılıyor ve daha güvenle gerçekleşmesi için vitesi bir alt dişliye düşürüyor.
 Bu durumla ilgili bir fikra var, herkesin affına sığınarak aktarmak isterim;
 Temel, sıfır bir araç alıyor ve daha birkaç yüz Km. sonra servisi çağırıyor. Servis bakıyor şanzıman dağılmış. Olabilir diyorlar, demekki üretim hatası. aracı yapıp teslim ediyorlar. Kısa bir süre sonra yine aynı durum ve yine onarıp veriyorlar. Kısa süre içinde olay tekrar edince Temele soruyorlar, kullanım tarzınızı tam olarak anlatabilirmisiniz diye. Temelde tabi diyo, önce kalkışta 1. vitese takıyorum ve hızlanınca 2. vitese geçiyorum.
 -Servisdekilere herşey normal görünüyor.
 -Temel sonra, sırası ile vitesleri attığını söylüyor.
 -Servistekilere herşey yine normal geliyor.
 -Temel; eğer sollamaya çıkıyorsam vitesi (R) roketliyorum diyo, işte o zaman ne oluyorsa şanzıman bozuluyo diyo.
 -Servistekiler birbirine bakıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 19, 2009, 08:25:19 »
Hatta 1955 model Chevrolet Belair'den tutun tüm Amerikanlarda da vardı bu sistem. Hatta ve hatta bu roket tabiri de o zamanların Amerikancı ustaların sanayi ağzından kalmış bir tabir...Arkadaşların da belirttiği gibi sadece vites küçültmeden ibaret ;)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #19 : Şubat 19, 2009, 08:47:41 »
Arkadaşlar bu olay benim bildiğim kadarıyla tüm otomatik vites araçlarda var. Hatta benim 1991 corolla gl de bile var yani :)