Gönderen Konu: Yeni nesil corollada roket sistemi  (Okunma sayısı 8569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni nesil corollada roket sistemi
« Yanıtla #40 : Şubat 19, 2009, 17:07:37 »
hayır o bir rokettir genelde son susturucunun yanında olur ve bir sıvşle gaz pedalına bağlıdır basınca arkadan ateş çıkar ve ..... :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 19, 2009, 17:07:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 19, 2009, 19:51:11 »
Arkadaşlar "roketle ilgisi yok" demem tabi ki espri ve işin edebiyatı  :). Öyle olduğunu düşünenler olduğunu sanmamdan değil. Fakat motorun hava veya yakıt beslemesiyle ilgili bişey olduğunu düşünen insanlar olduğunu biliyorum çünkü rastladım. (Mesela birisi bana satmaya çalıştığı peugeot 405 in reklamını böyle yapıyordu. Bunun Peugeot nun gizemli bir özelliği olduğunu düşünüyordu) bu forumu okuyan herkes bizim kadar bilgili olmayabilir. Etraflıca açıklamak istememden alınmayın lütfen :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 19, 2009, 20:17:16 »
Arkadaşlar "roketle ilgisi yok" demem tabi ki espri ve işin edebiyatı  :). Öyle olduğunu düşünenler olduğunu sanmamdan değil. Fakat motorun hava veya yakıt beslemesiyle ilgili bişey olduğunu düşünen insanlar olduğunu biliyorum çünkü rastladım. (Mesela birisi bana satmaya çalıştığı peugeot 405 in reklamını böyle yapıyordu. Bunun Peugeot nun gizemli bir özelliği olduğunu düşünüyordu) bu forumu okuyan herkes bizim kadar bilgili olmayabilir. Etraflıca açıklamak istememden alınmayın lütfen :)
valla boyle düşünen bende gördüm  o yazdıklarımda sadece latifeydi kimse alınmasın :)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 20, 2009, 08:42:03 »
  Eskiden bir film vardı VW Kaplumbağ, hatırlarmısınız? Konuşurdu falan. Ya da Kitt, o da iyiydi. :)
İlanlarda neler görünmüyor, kimisi elektro hidrolik direksiyonu (EPS) yi ESP diye yazıp satmaya çalışıyor. Hatta alaşım jant diyip, resimlere bakınca kapak gördüğüm oluyor. :) Alaşım kapakmış meğersem. :)
 Şaka bir yana bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp eskilerin dediği gibi. Ama bence de bilinmesi gereken ve faydalı bir özellik.

Bu arada kimi araçların şanzımanaları bu kickdown olayını birkaç alt vitese birden düşerek de yapabiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 20, 2009, 11:18:32 »
  Bu arada kimi araçların şanzımanaları bu kickdown olayını birkaç alt vitese birden düşerek de yapabiliyorlar.
2005 mondeo tdci 5. viteste sakin giderken kick down yapınca önce 4e atıyor, sonra gerekiyorsa 3e bile atıyor :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 20, 2009, 11:58:46 »
doğrudur, tabi 3 vitesli otomatiklerde bu pek mümkün değil :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 20, 2009, 11:59:52 »
bende sollama yaparken manuel olarak düşürüyorum vitesi ne var yani bunda bu kadar tartışacak   8-)

benim arabada roketleniyor  -_-
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #47 : Şubat 21, 2009, 10:47:04 »
Peki arkadaşlar konuyu biraz değiştircem müsadenizle bizim araçlara nos uygulaması yapılamaz mı? Zemin hazırlamak için Motoru komple elden geçirmek mi gerekiyor ?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #48 : Şubat 21, 2009, 10:58:38 »
  Düşük güçte olanlardan yapılabilir bence. Ama onlarında farklı türleri var Lpg. sistemleri gibi. Sanırım kimisi tek noktadan püskürtmeli, kimisi her silindir için ayrı. Tabi ikincisi daha fazla güç üretir. Önemli olan ise kullanırken dikkat etmek lazım bence. (kısa süreli oalrak ve üst devirlerde)
 Sonuçta yanma  odasına yakıt ve havanın yanında Nitrous Oxide adlı, soğutucu özelliği olan bir gaz veriliyor ve bu sayede hacmi küçülen odadaki karışımın, dışarıdan daha fazla hava ve dolayısı ile oksijen alması sağlanmış oluyor. Kabaca sistemin çalışma prensibi bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #49 : Şubat 21, 2009, 11:07:01 »
Anladım Hakan bende de açık hava filtresi var kışın daha performanslı olmasının sebebi de sanırım senin anlattığın soğuk hava dan kaynaklanıyor.Hayal et bi bmw ile yanyana giderken onu nosla tokatlasan ne güzel olurdu  ::)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #50 : Şubat 21, 2009, 11:10:12 »
  Bu yüden ben 90 ların Maserati tek kapıyı  beğeniyorum. Çünkü bilmeyen onun nasıl bir canavar olduğunu anlamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 21, 2009, 13:45:50 »
ali bey bizim araçlara nos uygulanabiliyor;

bu adam 50hplik nos taktırmış, motora da hiç bir modifiye yapmadan yapmış bunu, büyük bir turbo, 100hp nos gibi uygulamalar için pistonları güçlendirmek gerekiyor diye biliyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli