0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunu bilen var mı bakalım? Gerçekten çok faydalıdır.
çok insafsızsınız abiler:)))
Yusuf'un etleri kastediyorsan onlar sanal, gerçek değil. Hani şu meyve görünümlü sabunlar var ya, onlar gibi.(Yusuf aramızda kalsın, insanın canı çekiyor belki biraz söndürmüşüzdür nefsi)
Bana demedin umarım Seydi abi
Vay be..... Kendi açtığım ve sürekli güncel kalmasını istediğim konuya yorum yazamaz oldumYaşlanıyorum mu ne? Yaptığım pratik bir yemeği kopyalayayım bari Uzun zamandır yemediğimi fark ettim Alıntımdır Canın çekti galiba Erhan...Yapta yiyelim Göksu'nun kenarında.Demleme yaprak çay benden Yapalı ve fotolarını çekeli çok oldu ama kısmet bugüne.Bu gün size sabah kahvaltısına aparatif bir yemek tarifi sunacağım.Yumurtalı Ton balığı.MALZEMELER (2 kişilik):2 adet yumurta1 kutu ton balığı (Dardanel'in Tonkinos'undan almayın sakın felaket tuzlu bir ürün)Damak zevkinize göre pul biber,isot,karabiber........YAPILIŞI:Bir kutu ton balığını,yağının bir kısmını süzdükten sonra ısınmış tavaya koyun.2 dakika normal ateşte ton balığı güzelce ısıtılır (pişirmeye gerek yok.Isınması yeterlidir) Üzerine yumurtaları kırıp baharatlarımızı serpiştiriyoruzPiştikten sonra üstünü iki dal maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun....
Bu da kuvvetli bir yemek olur; Keşkeşdir kendileri...
Zazaca da keşkek diye gecer bu yemeğin adı.Ama bizde yağlı sos kullanılmıyor...Seydi abi,hanım sagolun elimi mutfaktan içeri bile sokmadığı için böyle pasif durumdayım.Yoksa önceki sayfalara bakarsan zamnaninda bayağı bir aktiftim (tabii annem memlekete gittiğinde)
Türkiye'de Bayburt yöresinin yemeği bu Özcan'cığım ama tabi bir çok yerde yapılagelmekte. Keşkek, diğer adı ile Herse. Tarihi için değişik bilgiler olmasına rağmen Kıbrıs'ın da özel yemeğidir. Yörüklerin Kıbrıs'a getirdiği bilinmektedir.
özcanım onlarıda bilyoruz merak etme:)))