Gönderen Konu: Aracımızı temizleyelim.....  (Okunma sayısı 12322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımızı temizleyelim.....
« Yanıtla #40 : Mart 27, 2009, 10:27:06 »
ben yunus emreyle msnde konuştum, konuşmalarım yanlış anlaşılıyor, üslubumu değiştiremedim, bir de derslerime bakmıyorum sürekli forumdayım diye dedim, üyeliğimin silinmesini istedim dedi bana
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 27, 2009, 10:27:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 27, 2009, 14:20:48 »
Anlaşıldı.Hayırlısı olsun...TÜrkay malum bahar geldi.Arabaya dalacakmısın temizlik için.Bahar temizliği falan ?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #42 : Mart 27, 2009, 14:59:49 »
abi nisanda 8 günlüğüne falan izmire gidiyorum, bakalım yol arkadaşı bulursam (benzin bölüşecek :) ) arabayla gitmeyi düşünüyorum, arabayla gidersem de içini dışını iciğini cıcığını temizlerim, paklarım :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 27, 2009, 15:01:02 »
gel benim garajda cila atalım türkay, bende cila makinasıda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Mart 27, 2009, 15:02:18 »
kemal abi zaten izmire arabayla gelirsem sana mutlaka uğrıcam :) zaten kasko da yaptırcaz benim arabaya :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 27, 2009, 15:07:36 »
beklerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 27, 2009, 21:15:08 »
arabayla gidersem de içini dışını iciğini cıcığını temizlerim, paklarım :)
İsteğe karşı
gel benim garajda cila atalım türkay, bende cila makinasıda var
Buyrun teklif.Kemal abide madem makina var,hiç durma.
  Kemal abi makinayı bir ara buraya yollasana,farlara pasta cila atacağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Nisan 01, 2009, 00:45:21 »
farlara cila atmayı bende düşünüyorum, hafif çizikler var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 01, 2009, 19:21:03 »
Ben attım.Süper oldu vallahi..Şelik A'da ki gibi..Gerçi bu pasta atılan hali...Sonuç mükemmel ötesi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Nisan 01, 2009, 23:21:54 »
bu ürünleri ben de hepsiburada dan bulmuştum, yakında edineceğim... 50-60 lira verip , en az 6 yıkama parasına , kendim temizlerim arabamı, üstelik tahminimce, bu ürünlerle 20 defa yıkarım arabamı...

ayrıca, torpido civarındaki bir kaç çiziği gidermek için aşağıdaki gibi ürünleri düşünüyorum :

http://www.hepsiburada.com/meguiars-plast-x-saydam-plastik-yuzey-temizleyicisi-ve-cilasi/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzg-12310

http://www.hepsiburada.com/xerapol-plastik-cizik-giderici-ve-parlatici/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otsvl05-00-003351
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Nisan 27, 2009, 11:31:05 »
arkadaşlar, bugün baktım, hepsiburada da fiyatları uygun gibi... aracımın temizliği için akşam şu ürünleri sipariş edeceğim... sizce kaç kullanımlık işimi görürler, kullananlar memnun mu, sormak istedim :

bunlar temizlik bezleri:
http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzx-3070
http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm091190

torpidonun parlaması ve geç tozlanması için de şu iki üründen birini alacağım:
http://www.hepsiburada.com/sonax-torpido-temizleyici-mat-283200-/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson283200

http://www.hepsiburada.com/automix-torpido-bakim-sutu/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otsv1100600000627
(automix daha ucuz)

ayrıca
sonax konsentre araba şampuanı 1lt
sonax araç içi temizleme spreyi 500ml

hepsi toplam 40-44 tl ye geliyor, kargo ile 50 liraya bana mal olur... 5 yıkatma parasına bu ürünleri alıp  15-20 defa kendim temizlemek istiyorum...ne dersiniz?
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 27, 2009, 11:48:29 »
Bu ürünleri kullaniyorum. Sonax'in tek problemi ürünler cabuk bitiyor ve fiyatlari yüksek.
Onun disinda kalitesi diger markalara göre bence iyi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Nisan 27, 2009, 12:00:00 »
murat bey mesala ürünlerin yıkama sayısını yazabilir misiniz?
mesela şampuan için biri 20 yıkamalık yazmış... sanırım bir kapak bir kova suya yetiyormuş... ayrıca benim için torpido temizleyici parlatıcı da önemli malum bizim araçlar simsiyah iç döşemesi ve göğsü, çok tozlanıyor , tozlanmayı geçiktirici bir ürün olması lazım... aracı ilk aldığımızda bir temizletmiştim, 10 lira verdim, mis gibi yaptılar, ayrıca göğüsü torpidoyu parlak ve fabrikadan yeni çıkmış gibi yaptılar... şimdi düşünüyorum, 50 liraya 5 defa onlara mı yıkatayım, yoksa 50 liralık ürünlerle en az 10 defa kendim mi yıkayıp temizleyeyim aracı... akşama karar vermem lazım :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 27, 2009, 13:56:22 »
murat bey mesala ürünlerin yıkama sayısını yazabilir misiniz?
mesela şampuan için biri 20 yıkamalık yazmış... sanırım bir kapak bir kova suya yetiyormuş... ayrıca benim için torpido temizleyici parlatıcı da önemli malum bizim araçlar simsiyah iç döşemesi ve göğsü, çok tozlanıyor , tozlanmayı geçiktirici bir ürün olması lazım... aracı ilk aldığımızda bir temizletmiştim, 10 lira verdim, mis gibi yaptılar, ayrıca göğüsü torpidoyu parlak ve fabrikadan yeni çıkmış gibi yaptılar... şimdi düşünüyorum, 50 liraya 5 defa onlara mı yıkatayım, yoksa 50 liralık ürünlerle en az 10 defa kendim mi yıkayıp temizleyeyim aracı... akşama karar vermem lazım :)

Yazdigim yanlis anlasilmaya müsait olmus.
Ben ilk sayfadaki ürünleri kastetmistim. Sizin aldiginiz veya almayi düsündügünüz ürünler icin degil.

Almanya'da elle yikama cok pahali. Otomatik yikama makinalari var; ben de onlari sevmiyorum.
O yüzden Hobi Yikama diye bir yerde kendim basincli su ile yikiyorum. Sonax ürünleri kullaniyorum.

Buradaki su oldukca kirecli. 1 kapak sampuan bana yetmiyor.
Bir de bu sampuan yerine, Nano olanina gectim. Daha memnunum.
Nano olan versiyonunu 10-12 yikamada bir yeniliyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 27, 2009, 14:29:18 »
Şimdi, yanlış hatırlamıyorsam kola dediğimiz içecek pH değeri 1,5-2 civarında olan neredeyse mide asidi kadar kuvvetli bir asit. Cihangir dostum sabunla karıştırırken sadece arbondioksit yani gazı kaçar, asitliğinden zerre kaybetmez. Arap sabunu da sonuçta yağ asitlerinin  kalsiyum ya da potasyum tuzu olduğuna göre bir de oratama yüksek konsantrasonda karbonhidrat ekleyince (şeker) ciddi koroziv (yakıcı aşındırıcı) bir kimyasal oluşuyor diye düşünüyorum. Biraz kimya dersi gibi oldu ama ben bu tarifi pek güvenilir bulamadım açıkcası.
Arap sabununda eğer kostik varsa.. o kuvvetli bazdır. (Yanlış hatırlamıyorsam :) ) Kolanın asit özelliği erimiş karbondioksitten gelir (eriyen karbondioksit suyu asitleştiriyor). Onun dışında dengeleyici olarak biraz fosforik asit var ama az o .. havası kaçınca pek asitliği kalmıyor. Şeker eklenirse ne olur.. Valla Allah bilir :)) Bi kimyagere sormak lazım..
Temizler belki (kolanın mücevher temizliğinde kullanıldığını duymuştum) ama kalıcı bir koruma sağlayan bişey çıkacağını sanmıyorum. Ucuz bir parlatıcı için (ve koruyucu) bence lastiğin gözeneklerini dolduran bişey lazım. Belki silikon veya balmumu iş görebilir. Hatta zeytinyağı :) Bunlar deri bakımında işe yarayan şeyler.. Eski bir lastikte denemeli hepsini.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 27, 2009, 14:39:56 »
Ahmet Bey, silikon kulağa çok iyi bir öneri olarak geliyor. Denemekte fayda var :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Nisan 27, 2009, 16:21:56 »
hiç sormayın murat bey, hele buralarda sular fena halde kireçli (akdeniz bölgesi :()... eğer kireç etkiliyorsa şampuanın kullanımını , kötü bir haber benim için... sürekli bu şampuanı sipariş edemem, çünkü bir de kargo parası var bu işin... bir bakayım buralarda dükkanlarda satılıyor mu sonax, hiç zannetmiyorum ama...

teşekkürler...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Nisan 29, 2009, 00:58:20 »
corollamı 4 yıl boyunca her hafta pril ile yıkadım, bulaşık deterjanı olduğu için hem kiri yağı falan mükemmel çözüyor, hemde parlaklık bırakıyor, hemen hemen her hafta yıkadım arabada en küçük bir çizik bile oluşmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #58 : Nisan 29, 2009, 01:15:36 »
dışı önemli değil de iç göğsü torpidoyu silecek parlatacak güzel bir ürün almam lazım, kalitesiz olursa işe yaramaz... çok tozlanıyor, simsiyah kocaman plastik gövde... yoksa, kaportayı temizlemek için 3-4 liraya araba şampuanları var, her yerde satılıyor, ama iç kısmı temizlemek için sprey bakım sütü bulamıyorum, illaki internetten alacam sonaxın... siz ne kullanıyorsunuz iç mekanda torpido için?
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 29, 2009, 02:47:04 »
Ben de gecen hafta araba yikamak icin sabun aldim ama fiyatlar oyle pahali degil.

Bir litrelik Mothers markali olanina 3,5 Lira verdim, 2 litrelik ArmorAll markali olanina 4 Lira verdim. Bir helkeye kucuk bir kapak kadar ekleniyor.

http://www.mothers.com/02_products/05600_05632_05664.html

http://www.armorall.com/products/view_product.php?product_id=20&main_group=2&category_index=wash_wax

Mustafa, gosterge panelinin uzerine uyacak ortulerden (hali, kadife vs) alirsan tozlari temizlemekle ugrasmazsin. Guneste de plastigin catlamasina engel olur.
Fe... :-)