0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabayla gidersem de içini dışını iciğini cıcığını temizlerim, paklarım
gel benim garajda cila atalım türkay, bende cila makinasıda var
murat bey mesala ürünlerin yıkama sayısını yazabilir misiniz?mesela şampuan için biri 20 yıkamalık yazmış... sanırım bir kapak bir kova suya yetiyormuş... ayrıca benim için torpido temizleyici parlatıcı da önemli malum bizim araçlar simsiyah iç döşemesi ve göğsü, çok tozlanıyor , tozlanmayı geçiktirici bir ürün olması lazım... aracı ilk aldığımızda bir temizletmiştim, 10 lira verdim, mis gibi yaptılar, ayrıca göğüsü torpidoyu parlak ve fabrikadan yeni çıkmış gibi yaptılar... şimdi düşünüyorum, 50 liraya 5 defa onlara mı yıkatayım, yoksa 50 liralık ürünlerle en az 10 defa kendim mi yıkayıp temizleyeyim aracı... akşama karar vermem lazım
Şimdi, yanlış hatırlamıyorsam kola dediğimiz içecek pH değeri 1,5-2 civarında olan neredeyse mide asidi kadar kuvvetli bir asit. Cihangir dostum sabunla karıştırırken sadece arbondioksit yani gazı kaçar, asitliğinden zerre kaybetmez. Arap sabunu da sonuçta yağ asitlerinin kalsiyum ya da potasyum tuzu olduğuna göre bir de oratama yüksek konsantrasonda karbonhidrat ekleyince (şeker) ciddi koroziv (yakıcı aşındırıcı) bir kimyasal oluşuyor diye düşünüyorum. Biraz kimya dersi gibi oldu ama ben bu tarifi pek güvenilir bulamadım açıkcası.