Gönderen Konu: Aracımızı temizleyelim.....  (Okunma sayısı 12149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Aracımızı temizleyelim.....
« : Şubat 16, 2009, 20:38:21 »
  selam  arkadaşlar.Bir süredir Ankara Antares Praktiker yapı marketinde,sektörel amaçlı anket yapmaktayız.Personel anket yaparken bende ara ara Praktikerde dolaşıp ürünlere göz gezdiriyorum.Yıkama dükkanı açarsam kullanmayı ve satmayı düşündüğüm marka olan Sonax ile ilgili,Sonax bölge müdürlüğüne bağlı olarak Praktikerde görev yapan İlhan abiden bilgiler aldım.Amatör/günlük temizlik amaçlı bir kaç ürün hakkında bilgi aldım.Sizlere bu ürünler hakkında azıcık bilgi vermek istedim.Zaten kendisini sitemize üyelik için davet ettim.Sağolsun kırmadı beni.Akşam 21 den sonra inşallah üye olacak.Böylece merak ettiğimiz ürünlerle ilgili kullanım ve diğer değerli bilgilerini bizlerle paylaşacak.Aşağıda fotolarını gördüğünüz bilgiler hepimizin uygulayabileceği türden ürünlerdir.Araçlarımıza her hangi bir zararı dokunmayacaktır...Bu arada yönetimden izin almak gerekiyormu.İlk defa böyle bir konu açtım da

1-Genel temizlik için öncelikle aracımızın dışını yıkayarak başlarız.Araclarımızın boyasına ve cilasına zarar vermeyen,bebek şampuanının otomobil versiyonu konsantre şampuan ...

2-Araç içi temizleyici (tavan,koltuklar,kapı döeşemeleri ve tüm plastik aksamlar için genel hijyen ürünü)

3-Çizik (ince kılcal) giderici güçlü cila (uygulama süngeri içinde)

4-Jant temizleyici sprey (Passat için kullandığımdan,uygulama olarak daha rahat ve pratik.Elimdeki mevcut ürünü janta sıkıp yumuşak bir fırça yada sünger yardımı ile ovup tayzikli su ile yıkamak gerekiyor).Janta sık ve yıka.Bu kadar basit...

5-Lastik parlatma köpüğü.Bir araç ne kadar yıkanırsa yıkansın,lastikleri ve jantları temiz değilse o araç temiz değil demektir..En sonki uygulamaız budur.Orhan abiye bazı lastiklerin simsiyah ve ışıl ışıl parladıgını söyledim.Kendiside öyle parıldatan ürünler slikon esaslı ürünler olduğunu ve lastiğin ömrünü azaltığını belirtti.Bir şey daha öğrenmiş oldum...

6-Ürünlerin hepsi bir arada

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Aracımızı temizleyelim.....
« : Şubat 16, 2009, 20:38:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: Aracımızı temizleyelim.....
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2009, 20:48:25 »
Bunlar profosyonel kullanım için değil mi ?
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2009, 20:57:08 »
Kuzenim yıkamasında çizik gidericiyi kullanıyor ve gerçekten işe yarıyor bence. Ama döşeme temizleyici bana göre değil,  1 kere kullandım başka bi markanın temizleyicisini sağolsun dalmaçyalı gibi yapmıştı döşemeleri :) o günden beri korkar oldum döşeme temizliğinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2009, 21:14:43 »
Bunlar profosyonel kullanım için değil mi ?
  Tolga aynı soruyu İlhan abiye bende sordum.Amatör derken içeriği bizlere göre hazırlanmış ürünler.Mesela çizik gidericinin birde profesyonel olanı varki küçük bir hata bile kabul etmez boyayı alır götürür.Ama bu ürünle hata yapma riskin çooooook düşük.Sanırım azda olsa anlatabildim.
 Gökmen döşeme temizleyici önemli bir husus tabiiki.Dikkat etmek gerekir.Kullanma klavuzuna göre hareket ederken ayrıca ürün satıcısının tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2009, 21:19:12 »
Haklısın abi,  döşeme temizliği heralde araba temizliğinde en çok vakit alan şey. Usanmadan sıkılmadan yapmak gerekiyor yoksa sonuçlar bendeki gibi kötü olabiliyor. (gerçi bende saatlerce uğraşmıştım ama bi işe yaramadı :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2009, 21:22:40 »
Haklısın abi,  döşeme temizliği heralde araba temizliğinde en çok vakit alan şey. Usanmadan sıkılmadan yapmak gerekiyor yoksa sonuçlar bendeki gibi kötü olabiliyor. (gerçi bende saatlerce uğraşmıştım ama bi işe yaramadı :) )
  Olsun yinede ellerine sağlık.Araban için iyi olan birşey yapmaya çalışmışsın.Kötü olmasını sende istemezdin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Satılık Corolla 2008 Class 29.500 İrtibat Mesaj at
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2009, 22:15:52 »
tamamen bunlarım hepsı tahmınen ne kadar tutar ?
özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2009, 00:29:40 »
Sonax biraz daha ucuza yıkasada gidip arabayı sürekli orada yıkatsak. Bir ara kampanyası vardı 9 Liraya yıkıyorlardı, en son gittiğimde ise 15 TL vermiştim şimdi ne kadar oldu bilmiyorum ama 15 bile bana çok geliyor yıkama için :(

Bilgiler için teşekkürle Özcan
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2009, 00:43:34 »
s.a ben size oto yıkamacıların lastik parlatmak için kullandıkları parlatıcın tarifini veriyim normal piyasda satılan parlatıcıdan daha iyi parlatıyor hemde daha ekonomik oluyor yalnız el yapimi oluyor yapimi 5-10 dk nızı alır saygılar
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2009, 01:34:16 »
tamamen bunlarım hepsı tahmınen ne kadar tutar ?
evet bunların fiyatı kabaca ne kadar hatırlıyor musun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2009, 01:56:39 »
lastik parlatıcın fiyatı kdv dahil 22 tl diyorlar link http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=9652&k_id=494&kn=AUD%DD bakabilirsiniz el yapımı lastik parlatıcı (oto yıkamacıların kullandığın) maliyeti 3 veya 5 tl
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2009, 05:00:25 »
bunların fiyatlarınıda öğrensek hiç fena olmayacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2009, 08:19:14 »
cihangir vereyim demişsin iki kez, verseydin kardeşim :) verme diyen yok sana, belki onu da kullanmak isteyen olcak.. gerçi ben sonaxı tercih ederim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2009, 08:25:06 »
Ver artık cihangir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2009, 13:06:16 »
veriyim malzemeler 1 adaet kutu kola 1 adet arab sabunu (fazla olsun diyorsanız cola yı fazla atabilirsiniz ama sabunda fazla olması lazım) birazda toz şeker yapılısı: bış bir kabın içine arab sabunu nu döküyorsunuz sonra kolayıda ileve ediyoz üstüne çay bardaği ile toz şeker atıyoruz 1 bardak yeterli son olarak arap sabunu kolo gibi iyice sıvı hale gelene kadar karıstırıyoruz iyice sıvı olduktan sonra kullanıma hazır lastğinize sünger vs şeylerle sürün sonucu kendiniz görün not:toz falan kapma gibi hiç birşey olmuyor sadece toprakyolda hız yaparsanız oluyor su ile yıkandıktan sonra yine aynı parlak kalıyor saygılar
C!H@NG!R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2009, 13:12:42 »
Su etkilemiyor yani!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2009, 13:36:31 »
bu yöntem lastik ömrünü etkilemez mi cihangir yaa? çatlatır gibi geldi bana
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2009, 13:46:48 »
kola denen kimyasalın neler yapabildiğini düşünürsek bence zarar verir ama ne kadar bir zararı olur onu bilmiyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2009, 14:48:36 »
Bilgi için teşekkürler kendi yıkama imkanım pek olmadığından ve yıkamacım gerçekten en ince ayrıntısına kadar ilgilendiğinden gerek duymuyorum teşekkürler.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2009, 15:24:02 »
bu ürünlerin toplam fiyatı neredeyse 80 ni buluyor arkadaslar
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,