0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gençliğin en güzel yerlerindesin bence.
disk ve fren konusunda,yeni araç alındığında bile ilk 500 km aşırı sert frenlerden kaçının diyorlar,siz bunu yapmamış olabilirsiniz,torna vs gibi işlere malzemeyi görerek karar verilmeli,rot balans işine gelince tr yollarında 10 bin km de bir kontrol ettirmekte fayda var,lastik değişim,ön düzen değişikliği olmasa bile,sonuç olarak bütçeyi ayarlayıp,10 yılı geçmiştir ,fren hortumlarını,hidrolik yağını,diskleri ve balataları değiştirip yeniden rot balans yaptırıp yola çıkmalı diyorum,ancak forumda önerilen balata markası ve diskleri taktırmalı,uyum ve kalite olmazsa böyle masraf çıkıyor.
TRW aslında OEM üretici markasıdır fakat öyle bir piyasayız ki çakma ürünlerde mevcut.Bence TEM toyota ufuk beyden orjinal parçaları alıp tamircinize götürtüp değiştirin.Değişiklik sonrasında ise işini hakkıyla yapan bir rot-balanscıda ayarlarınızı yaptırıp ilk 1000km boyunca araçta ani frenlemelerden sakınarak kullanın.
Daha 50 km önce rot balans ayarı yapıldı. Ve bu 50 km oldukça sakin bir yolculuktu. Yani şimdi siz diskleri ve balataları değiştirdikten sonra tekrar mı rot balansa girin diyorsunuz ?Sadece rot balans ayarı için Uşak'ta 50 TL verdim. Biraz abartı geldi ama yapacak bir şey yok.
Uygun mekan varsa, sakin sakin yapılır. Balatalar alışma kesitli ise yönüne dikkat et.
Hakan dediğinden bir şey anlamadım ama, çıkartırken dikkatlice bakarak söker aynen ona göre de takarım. Zaten alacak olduğum balata ve diskin yanında bir tane de balata spreyi alacağım, işlem tam olsun.
Demek istenen araç tekerlerinin dönüş yönleri olduğu gibi balatalarında yönleri olabilir demek istenmiş.Yani iç tarafın balatasını dış tarafa takmayın demek istenmiş