0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar süratle giderken kuvvetli ve devamlı fren yapıp diskleri ateş gibi ısıtıp ardından su birikintisine girerseniz araba sıfır km de olsa bile diskler yamulur bu fizik kanunudur , ne diskin ne arabanın markasıyla alakası yoktur. yolda devamlı fren yapmayın , fren yapıp arabayı yavaşlattıktan sonra freni bırakın disler soğusun sonra yine basarsınız böylece uzun yokuş aşağı yollarda frenlerinizi korur balata sarfiyatını bile azaltırsınız.
Arkadaşlar, diskleri almış olduğum site ile iletişime geçip, ürünleri alalı 2 yılı geçmediğini, taktırdıktan sonra daha 10.000 km yol gittiğimi ve bu disklerin garantiden değiştirmek istediğimi söyledim. Bana dedikleri, eski diskleri bize gönderin, bizde TRW ye gönderelim. Eğer garantiden değişimi onaylarlarsa paramın iade edileceğini söylediler. Tabii bu süreçte ya araç hiç kullanılmayacak, yada yeni disk alınıp kullanılacak.Ayrıca çok iyi tanıdığım bir usta da, boşuna masraf etme, diskleri tornalattır, balataları da gerekirse üzerlerini zımparalattır sorunun hallolsun. Çünkü daha 10.000 km de ne disk nede balata biter dedi. Hem torna yapılan disk daha zor yamulurmuş/deforme olurmuş. Ne yapacağımı şaşırdım.Bu arada, fren hidrolik sıvısını da tamamen değiştirmek istiyorum. Genelde 500ml kutularda satılıyor. Bizim araç için 500 ml yeterli olurmu acaba, yoksa 1 litre mi alınmalı.
Tornaya 50-70 TL vermektense, eğer varsa 100-150 TL ye yeni disk almak daha mantıklı. Zaten malzeme sizi üzmüş. Torna kesin olarak kurtarıp sorunu halleder diyen varsa da ben çok itibar edemem. KM veya zaman ile çok mukayese olamaz, sonuçta demir.
Peki fren hidrolik sıvısının ne kadar kullanılacağı hakkında bilginiz var mı ?
Bizim burada usta bakar rot ayarında bi problem tespit edmez ise işlem yapmaz ve ücret almaz.Uşakta biraz değişik galiba Rot ayarı olmasa bile balans ayarı şart gibi geliyor bana.Tabi balansı lastiği araçtan çıkarıp yaptırıyorsanız bi şey diyemem doğru balans uygulaması o değil.
@YUNUS EMRE ANDAÇ (31887) bu dediğin rotcu bana söylediğin rottest mi? Ben ön düzeni yaptırdım ancak henüz rot ayarına gitmedim. Birde ne kadar alıyorlar rot ayarı için?
Rot ve balans genel yürüyen düzen sağlığı için önemli. Jantlar iyi, kullanım da uygunsa aslında kolay bozulmaz balans, rot da öyle.Fiyat uygun aslında.2 adet 500ml lik hidrolik sıvıdan biraz artacaktır, bir süre kutusunda dayanır, gerekirse eklersin. Fren hidrolik kabını sürekli açmamak lazım bu arada. İyi bir hidrolik seç, uzun ömürlü. Kaliperlerden komple değişince. Hidrolik araca hiç gelmesin, gelirse hemen silmek gerekir. Ayrıca kap ve çevresi temiz olsun, hiç yabancı madde karışmamalı, toz sigara külü vs.
Senin bu dediklerini tamircide biliyordur inşallah Hakan. Bir fıkra geldi aklıma;Adamın birisi bir bahçeye girmesi gerekiyor, bahçe kapısında bir köpek sürekli ona karşı havlıyor, adam da korkusundan giremiyor. Yoldan geçen birisi; " - Korkma havlayan köpek ısırmaz, gir içeri " diyor. Adamın cevabı net : " - Ya sizin dediğinizi bu köpek bilmiyorsa..."
arka kampana ayarı
Bu neden gerekli anlayamadım ?