Gönderen Konu: 10.000 Km de fren diski yamulur mu ?  (Okunma sayısı 8710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: 10.000 Km de fren diski yamulur mu ?
« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2017, 10:35:54 »
  Osman Bey SW araçta da aynıdır muhtemelen. Tambur sökülüp, tozu pası temizliyorlar, pabuçları biraz daha yaklaştırıyorlar. Bu da fren de ve pedal da çok rahat hissediliyor.

Anladım. Rahatlıktan geçtim, tutsun yeter.  Birde bu olayın diskleri ve balataları değiştirdikten sonra olması manidar. Tesadüf olabilir mi sizce? Çünkü herşey gözümün önünde gerçekleşti. Diskler, balatalar, fren hidrolik sıvısı değişti, havaları alındı. Yani ustanın yaptığı yanlış bir şey yok bana göre.

Herşey üst üste geliyor. Dün markete gidiyorum, yolda bir benzin kokusu aldı ortalığı sormayın.  Araç o anda lpgde çalışıyor. Neyse durup stop ettim, kaputu açtım, şu benzin otomatiğinden gelip lpg vanasına giden benzin hortumu çatlamış.  Allahtan uzun yolda değilim, motor öyle fazla sıcak değil,  yangın falan çıkardı mazallah.  Tabii hortum eskimiş, 2007 yılında tüp takılırken takılan aldesa marka hortum.  Hemen değiştirdik, sorunu çözdük.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2017, 10:35:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 21, 2017, 12:51:16 »
Bu neden gerekli anlayamadım ?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2017, 19:45:34
Bu gün, hidrolik  seviyesi, havası  falan tekrar kontrol edildi, sorun yok.  Dikkatimizi çeken şey, frene aniden basarsanız tutuyor sorun yok, yavaş yavaş durmak istediğinizde çok zor tutuyor. Fren ana merkezde problem olabileceğini söylediler.  Şöyle internetten bir fiyatlarına bakayım dedim, ne kadar pahalıymış be yahu.  Bakalım müsait bir zamanda tekrar baktırıp sorunun tam teşhisini yaptırmaya çalışacağım.
Tamir takımı ile çok büyük ihtimalle halolur Osman, dediğim gibi conta paketinde kesinlikle kaliteli ürün al, hatta işi tam halletmek istiyorsan kaliper contaları dahil, bütün iş çözülür. Ürün konusunda Ufuk ile irtibata geç bence, en sağlıklısı olur.

Çıkan hidrolik çok koyu renk miydi? Öyle ise conta ihtimali daha da güçlenir.
Hidrolik kalitesi ve uygun değişim süresi bahsettiğim contaların, hat korozyonunun vs üzerinde etkili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 21, 2017, 12:57:00 »
   Motor çalışmıyorken fren pedalına birkaç kaz basınca pedal sertleşiyor mu?
   Motor çalışmıyorken; Arka kampanalardaki hava/yağ tahliye civatasını biraz gevşetip fren pedalına birkaç kez kısa ve son olarak biraz güçlü ve uzun fren yapın, o tahliye ucundan yağ gelip gelmediğini gözlemleyin. Sonra diğer teker içinde deneyin. Gerekirse ön frenlerde de aynısını deneyin.

Herşey normalse ve buna rağmen hala fren memnun etmiyorsa: Muhtemelen yenilediğiniz fren hidroliği ile merkez(ler)deki contalardan kaçırma yapıyor olabilir. Fren tamir takımları var, conta vb yenilenmesi  gerekir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2017, 12:58:38
Hakan Bey ile neredeyse aynı anda yazmışız. Teşekkürler Hakan Bey.