0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2015 Corolla aracımın ilk sahibiyim, bütün bakımlarını serviste yaptırdım (10-20-30 bin bakımları), gel gör ki 38000 km 40 bin bakımı için gittiğim (13.01.2017'de) Toyota M.C. Adana serviste, aracın 4 fren diskinin+ 4 fren balatasının değişmesi gerektiği söylendi, fiyatları (toplamda 1800 TL civarı), tabi şok oldum bu kadar erken disk erir mi (hadi balata olabilir parasını ödeyim değiştirin dedim) fakat disklerin çelik dokum bir parça olduğunu (bir balata kadar kısa ömürlü olmasının akla mantığa aykırı olduğunu söyledim) garanti kapsamında değişmesi gerektiğini ısrarla istememe rağmen isteğimi yerine getirmediler, yeni nesil Toyota'larda böyleymiş diskler (balata erirken diskte paralelinde eriyormuş falan filan), velhasıl sağlam+dayanıklı+uzun ömürlü bildiğim ve çok güvendiğim Toyota markasının bu sorunuma çözüm bulmazsa,avukat tutup bu konuda yasal yollara başvuracağım.şikayetvar.com +toyota müsteri hizmetlerine sikayet kayitlari olusturdum,bir hafta oldu daha arayip soran yok,sizce baska ne yapabilirim bu konuda?
Ömer bey merhaba:Kesinlikle başka bir servise gösterin,veya sonuna kadar mücadele edin,bu modeller böyle demelerine fırsat vermeyin.Bir yerde mutlaka bir sıkıntı var.38-40 binde disk bitmez.[/quoteNaci hocam c.tesi diger servise bi gideyim olmazsa,,
Diskleri cikrip size gostetirler de... Gosterdikleri diskler sizinkiler mi acaba? ( baska yerde sahit olduk. Kendilerindeki eski diski bunu cikardik diye gosterip yenisini aldiriyorlar. Ama takiyorlarmi bilmem.)
Fren hidroliği ve değişimi için fatura kesip işlem yapmayanlar var hocam. "yetkili" servis işte
Valla icime kurt dusurdun. 40000 bakiminda benim hidrolik yagini degistirdik dediler.
Aynı dert bendede var....32000 kmde aradam hidrolik yağı eksilmiş dik yokuşlarda fren ikaz lambası yanıyor düzlüğe çıkınca sönüyor.....bugün tanıdık ustaya götürdüm yağ kaçağı yok ama balataları bitmek üzere dedi...ekleme yapmak hidrolik yağını dedi...ekleme yapacağım....Bir sorum olacak....disklerim iyi titreme falan yok frene basınca... sadece balataları değiştirsem sıkıntı olurmu .