0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İnanın daha dip gaz bir yere gitmişliğim yok. 2 hafta boyunca gayet uyuşuk ve hantal bir şekilde gidiyorum.Genelde sinir olduğum bir sürüş tarzı ile sürüyorum gaz pedalı heran kırılacak gibi Bazen acaba çok sakin kullanıyorum ondan mı böyle çok yakıyor diye düşünmeye bile başladım.Sırf bu yakıt olayını ideal seviyeye indirebilmek için çok mücadele ettim 2 haftadır ama yok 10,2 nin altına inmedi.Polo düz vitesti ve ne sakin nede agrasif kullanırdım tam arasında takılırdım. Siz otomatik Yaris i nasıl kullanıyorsunuz sakin mi agresif mi?
Siz otomatik Yaris i nasıl kullanıyorsunuz sakin mi agresif mi?
Mutlu cvt sanziman manuelden az yakiyor. Araci kaç devirde kullanıyorsunuz. Kalkislarda yükleniyor musunuz. Eco isigini takip ederek kuklanin. Acaba manüel yada sport modda mi kullanıyorsunuz.Göstergeleri sifirlayip takip ettiniz mi. Yakiti kendiniz olctunuz mu. Depo doldurup yol yapip tekrar doldurup kaç litre cikiyor bakin. 5 km Lisa mesafe motor isinmadan daimi kullanım çok yakar.
Aracı 2.000 devri geçmiyor zaten dediğim gibi gayet sakin basıyorum. Ne kalkışlarda Ne düz yolda Ne başka bir yerde gaza yüklenmiyorum (Yokuş çıkıyosam yükleniyorum sadece) Aracı sport modda kullanmıyorum kontrol ettim. ve Eco ışığı neredeyse hiç sönmüyor Yakuş harici sürekli aktif.Aracı ilk aldığımda 2 hafta önce her şeyini sıfırladım ve bu aracı aldığım günden bu zamana olan yakıt ortalamam 10,2 lt (Depo yu fulleyip kendim kontrol etmedim ne kadar gittiğini) (Ortalama hızımıda kontrol etmedim hangisi ortalama hız verisi oluyo bilmiyorum ama 20 km falan bir şey var o büyük ihtimalle ortalama hızım Kontrol edip bilgileri güncellerim eve geçince)Ama anladığım kadarıyla 5 km gibi bir kısa mesafe için çok büyük bir uçurum değil diyorsunuz.. Aracı bakıma soksam çok büyük birşey değişmicek sanırım..
Ankara da 14 km sabah 14 km aksam yoğun trafik 15 tane trafik isigi güzergahta 8.? lt ortalama ile kullandim. Duruma gore 7.5-7.8-8.1-8.5-8.8-9.0 oluyordu. 9 u pek geçmezdi. Kiş geldiginde muhakkak değerler artar. Polo ile ne yakiyordunuz? Çoğu insan yaris çok yakiyor diyor, fiesta polo corsa jazz vs az mi yakiyor? Snifiniin en az yakani diyorum ben hala.
Ayni şartlarda soğuk havalarda dizelerinde masallahi var. Heleki 5 km gibi kisa bir mesafede dizel benzini geçer.