0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlamadım el frenine anlık basma ne demek? Basılı tutmak ne demek?
Verdiğim direnç değeri röle kontaklarına seri bağlanacak ve rölemiz araç stop edince 1 sn gibi çekip bırakacak bu sayede araç park frenini kuracak arkadaşlar.Birazdan resim ekleyeceğim.SelamlarŞema resmihttps://drive.google.com/file/d/0B5kXbGbpaQXUR1NBQWpHZXJBZ0E/view?usp=sharing
Araç yolda giderken el frenini sıkmak istersek basılı tutuyoruz ya ona dedim. Ama düşündüm de basılı tutmak galiba anlık fren yapma ile aynı ohm değerinde sadece aynı ohm değerinin 3 sn devre tamamlamış gibi düşüneceğiz
Öylemi yapıyoruz neden yapıyoruz bunu peki? Ben hiç yolda giderken el freni çekmedim ömrü hayatımda, inşallah çekmek zorunda da kalmam. Frenler tutmayınca mı çekiliyor?
Araç yolda ilerlerken el freni çekmek isterseniz park freni düğmesine 3 sn sürekli basmanız gerekiyor 3 sn sonra el frenini kumaya başlıyor elinizi çekince boşaltma yapıyor tekrar dokununca kurmaya giriyor hemen yani ilk 3 sn sonrası manuel mod gibi oluyor sistem.Burada yaptığımız/yapacağımız sitem sadece kontak kapatılınca yarım sn gibi extra dirençle el freni kur emri verecek ecu ya
Gecikmede çekmeli röle yaptıktan sonra içine direnç eklemek sorun değil yapar tabiki en azından bize gönderdiklerine bir direnç ilave ederlerELO sitesine bakmadım böyle bir röle varmıBiraz inceliyim onuda hallederiz olmazsa bir devre çizerim kendiniz bile imal edersiniz çokda karışık bir şey olmaz,ama derli toplu olması tabii daha iyi olurMesaj Birleştirildi: Aralık 04, 2016, 11:39:09ELO elektronikte bizim işimize yarar bir röle göremedim ama yarın Ferit beyle görüşürüm.Ancak yapılması gereken ilk deneme 1,30 kohm dirençle LOK1-LOK2 kontaklarına dokunmak ve park freninin aktif olduğunu görmek röle bundan sonraki iş.Selamlar
Ümit abinin devre çizmesi <Elonun bunu yapması <<<Talatın bu direnci bulması <<<<<<<< Talatın bu direnci oraya değdirmesi kolaylık bakımından büyüklük denklemi [emoji14]
Direnç göndeririz sorun yok yeterki siz deneme yaparım diyin
Direnç koyulmasının çeşitli nedenleri olabilir onu projeyi şekillendiren arkadaş bilir en doğru olarak.Biz ancak yorum yapabiliriz.Aklıma gelen ilk cevap aynı girişi farklı ölçümler için kullanıp gerilim değerlerine göre değerlendirmek veya kablo karmaşasından kurtulmak.( Hız sınırlayıcı/sabitleyici kolunda olduğu gibi )Yarın büroda 1.3 kohm hazırlarım Talat hocam sorun yok bana kargo bilgilerini cep telden ulaştırırsan kargolamasınıda yaparız en kısa zamanda .Benim esas merak ettiğim konu araç stop ettikten sonra el freni kuracakmı??Benim araçta araç kontağı kapalı iken fren tuşuna bassanda çeksende sadece elfreni ikazı çıkıyor ama fren mekanizmasında hareket olmuyor.Burası çok önemliSelamlar
Aşırı kaygan zeminde, yokuş aşağı inişlerde 1-2 diş çekilebiliyor Murat.
Bizde öyle bir seçenek yok. Ya tam basık ya tam çekik
Arka disk içi el freni kampana mı, yoksa el freni ile normal frenler aynı balataya mı müdahale ediyor?