0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olabilir aslında Talat. Güzel düşünce. Kontak yerine motor çalışınca güç gelen bir sigortadan tetiği alabilirsin. Anlık verecek zaten röleden park frenine güç. Ama aracı durduğunda nasıl Tetik vereceksin? Belki p den çıktığında ve p ye girdiğinde Tetik alabilecek bir yer bulabilirsin şanzıman tarafında. p ışığından alabilirsin mesela
Araç durunca röle nin elektrik alan yani tetik vermek için gereken güç kablosu direkt aküden alacak. Araç kapalı ya da açık sürekli güç olacak üzerinde. ya da varsa araçta araç stop ettikten 1 2 dakika kadar sonra kapanan sigorta vs varsa oradan da alınabilir.Araç Manuel bu arada mutlu
Allahım sana geliyorum demek geliyor içimden,ne çılgın projelerdir bunlar )))Yapılacak iş basit çok basit dediğine göre Talat hocam ancak yamadan önce şunları denemeni tavsiye ederim.1-bildiğim kadar araçlarda aynı yazılımı kullanıyoruz (speed limitör uygulamasından dolayı düşünüyorum bunu yanlışda olabilir.)2-auto el freni yada park freni adına ne derseniz auto/manuel ayarlanabiliyor seninki manuel modda kalmasın kontrol etmekte yarar var.3-Araç giderken elfreni çekmez çok basitçe hallederiz sorun yok.(röle bozulsa dahi )Bu önlemin alınması gerek mutlaka.4-Park freni araç çalışınca değil gaz-debriyaj ikisi birlikte hareket edince bırakıyor bizim araçta dolayısı ile bir yerde hill holder işinide üstleniyor.5-Bence yapılacak en iyi iş araç stop edince el frenini kursun kalkışta sen bıraktır.konuyu irdeleyelim,beyin fırtınası yapalım gerisini hallderiz hiç problem değil.Selamlar
şimdi bir sorun aklıma takıldı yolda giderken araç stop etti diyelim. bu sırada kontak hala açık kalıyor mu eğer öyleyse yolda giderken stop etmesi sorun yaratmaz gibi
Kalkışta yada yolda giderken stop ederse kontak açık kalıyor ama el frenini kurmuyor. Ben Bekir abinin aracına binmiştim otomatik kullana kullana manueli kaldırırken stop etti. Ama el frenini kurmadı geriye hareket etti. Bendede el alışkanlığı, elimi orta konsola attım. Eyvah el freni yok. Valla anlık refleks frene bastım
Rölenin, yanlışlıkla yada sistemdeki bir temas nedeniyle devreye girmemesi için ayrı bir beyin tarafından kontrol ediliyor olması gerekiyor aksi halde kaza kaçınılmazdır.
Araç stop ederse kontak kapanmıyor ama dikkat etmedim el freni kuruyormu deneriz iş çıkışı sorun yok o zaman sizin iş çok kolay sadece stop edince 0,5 sn kontak veren bir sistem lazım size.Bende fren pedalı switch falan düşündüm bi güzellik olsun hill holder da olsun diye.Murat hocam park freni düğmesine sürekli basılı tutarsan gösterge paneli sağ altta bir ikaz çıkıyor üstü çizgili auto devre dışı diye tekrar basılı tuttuğunda bu ikaz kayboluyor tekrar auto moda geçiyor.Elo da böyle bir röle varmı bilmiyorum bakmak lazım.Selamlar.
Arkadaşlar ,Uzun zaman olmuş denemeyeli o yüzden yanlış bilgiyi düzeltiyorum.Park freni düğmesini kendinize çektiğinizde sistem devre dışı kalıyor ve ikaz çıkıyor ikaz resmi aşağıda ancak çok net çekemedim anca bu kadar çekebildi benim tuşlu telefon.İptal edilen sitemi tekrar devreye almak içinse butona sürekli basmak gerekiyor ikaz kayboluncaya kadar.Bu işlem kontak açıkken yapılacak ben araç çalışırken yaptım belki oda fark ediyordur .selamlarhttps://drive.google.com/file/d/0B5kXbGbpaQXUbFQ0LUhkQ00yNWc/view?usp=sharing
Hala daha bu sistem nasıl çalışıyor anlamadım ama şöyle bir durum var. El freni düğmesinde hem açmada hemde kapamada 2 kademe var tıpkı cam açma kapama düğmelerindeki gibi. Muhtemelen çok basma ve çok çekme cam düğmelerindeki gibi auto mod ile alakalı. Bizim araçlarda yani otomatik olmayan sistemlerde bu hat yok, speedlimiter gibi kablolama ile çözülebilir belki.
Bu otomatik el freni araç stop edince mi yoksa anahtarı çıkarınca mı devreye giriyor?
bence kablolamadan ziyade el freni ecu su yeni kasalar ile aynı mı ona bakmak lazım ecu destekliyor mu bilmiyoruz açıkçası.